VS
Juventus Turyn - Fiorentina
Typ : Juventus @ 1,72 Uni.bet3:2
Teoretycznie świetny mecz, dwie wielkie firmy, ale jak się bliżej przyjrzymy to coś tu nie gra i faworyt w moich oczach wydaje się zdecydowanie jeden. Jest nim Juventus. Ale po kolei.
Juve awansowało wreszcie do półfinału
LM. Więcej na ten temat napisał Tomasz Lipiński na swoim blogu, warto poczytać-->
http://www.canalplus.pl/sport/blog-stara-dama-po-staremu_1705_24
Ostatnio Juventus oglądam niemal każdy mecz, widziałem derby Turynu. Było to świetne widowisko, szybkie tempo, akcja za akcję. Piękne gole, Pirlo znowu to zrobił! Już 27 bramek z rzutów wolnych i jeszcze tylko jeden dzieli go od rekordu Sinisy Mihajlovica! Derby nie zawiodły, było pięknie i niespodziewanie bo wygrało Torino przecież.
Juventus tam grał nieco oszczędzając się, albo inaczej liżąc rany po zmęczeniu i meczu z Monaco. Na ławce zaczęli Chiellini, Tevez, zawieszony był Marchisio, kontuzjowany Evra.
Tym razem Juve ma w środę wyjść wszystkim co najlepsze. Nie ma mowy o oszczędzaniu kogokolwiek. Bo i powodów za bardzo nie ma skoro mecz z Realem dopiero w przyszłym tygodniu, jeżeli gdzieś będzie rotacja to w weekendowej grze z Sampdorią. Nie można przecież trzymać poza grą Teveza przez tak długi czas i chuchać i dmuchać by nie łapał kontuzji bo to nie ma sensu. Walczy o króla strzelców. W środę ma pierwszy skład z Moratą. Nie zagra tylko Bonucci zawieszony za kartki, ale bedzie Chiellini i Barzagli w obronie. Wraca też Marchisio.
Fiorentina wygrała 2:1 w Turynie z Juve w
Coppa Italia, wydawało się, że awans do finału tych rozgrywek mają na wyciągnięcie ręki, ale przyszedł rewanż i Fiorentina zostałała rozbita 0:3 na Artemio Franchi! Od tamtego meczu coś się posypało u nich. Przyszła kolejna klęska z Napoli 0:3, porażka z Hellasem 0:1, porażka z Cagliari 1:3! Na osłodę awans do półfinału
LE po wyeliminowaniu Dynama Kijów. Widać, że w lidze nie idzie, Montella miesza składem co kolejkę, nie zawsze to wychodzi dobrze.
Salah nieco spuścił z tonu i już nie szaleje jak wcześniej, To on był ojcem zwycieśtwa z Juve w pucharze, jego fenomenalny rajd i gol to było coś pięknego.
Juventus już jutro może świętować scudetto, Musza wygrać i liczyć, że Lazio straci pkt z Parmą. Wiadomo, że scudetto będzie prędzej czy później. Juve swój mecz powinno wygrać, ale nie wierzę we wpadkę Lazio, ale to nie ważńe. Ważne żeby Juve swoje zrobiło, trzeba budować morale przed Realem.
@aleksander21 ostatnio pisał o Juve w kontekście meczu z Lazio. Pamiętamy jak Lazio wtedy wymiatało, 8 wygranych z rzędu, przyjechali na Juventus Stadium i Juve wypunktowało ich 2:0 w sumie wcale jakoś nie pokazując wielkiej piłki, w 2poł nawet miałem wrażenie, że odpuścili trochę i dali grać rywalom, ale tamci nie potrafili tego wykorzystać.
Teraz naprzeciwko Fiorentina, która dodatkowo bez formy więc nie wiem jaki punkt zaczepienia znaleźć by widzieć jakieś szanse dla Fiory?
VS
Empoli - Napoli
Typ : Powyżej 10,5 rożnych @ 1,90 b36510 rożnych ????
Napoli w niesamowitym gazie, to co robią ostatnio z rywalami to jest po prostu miazga. Grają aż miło, pytanie dlaczego nie mogli tak wcześniej? W ogóle te ich wyniki w tym sezonie to jedna wielka sinusoida. Obecnie wkroczyli na ten wysoki poziom, To co zagrali przeciwko Sampdorii było wielkie, Grande Napoli można powiedzieć. Insigne, Gabbiadini, Higuain nawet David Lopez wyglądali świetnie. Dużo gry na klepę, na fantazji, bawili się grą. Widać, że forma niesamowita. Oby to się przełożyło na awans do finału
LE i być może triumf w Warszawie. Ponadto są w takiej dyspozycji jednak na pole position jakby w walce o miejsca dające
LM w przyszłym sezonie. Przed nimi dwie drogi awansu do tych rozgrywek w sumie. Ta ligowa i ta pucharowa poprzez zwycięstwo w
LE. Oby z którejś udało im się tam dostać bo takie Napoli chce się oglądać.
Napoli jest faworytem tego meczu, ale Empoli to mistrzowie remisów i kurs @1,80 jak na wyjazd nie powala szczerze mówiąc tym bardziej, że teren trudny, a mam w pamieci jak męczył się tu Juventus, Roma (Jeszcze w szczytowej formie) dlatego wolę sobie typowanie na Napoli odpuścić. Poszukam czegoś innego, czegoś co sprawdziło się dwa tygodnie temu. W tym meczu myślę, że sugestia powinna być jedna. Zainspirowany tym co napisał
@Grac45. Pozwolę sobie zacytować kawałek jego wypowiedzi.
Z resztą Empoli u siebie a na wyjeździe to dwie różne drużyny, ostatni okres gry u siebie to 4 mecze i 10 punktów, remis z Geoną a pozostałe 3 wygrane to w każdym meczu zrobione różnicą 2 bramek z rywalami o podobnym poziomie.
Co jest charakterystyczne w ich meczach u siebie to niesamowita łatwość nabijania rożnych jakiej nie mają nawet co niektóre drużyny z czołówki ligi. I tak kolejno: 10 z Sassuolo, 9 z Genoą, 9 z Chievo, 4 z Ceseną, 6 z Udinese, 10 z Interem, 11 z Veroną, 10 z Torino czy 11 z Atalantą
Po całość wpisu odsyłam ->
http://forum.bukmacherskie.com/f27/31-kolejka-serie-a-18-20-04-zalegly-genoa-parma-15-04-a-120663.html#post5305736
Wspomniany tam meczu z Parmą zakończył się remisem 2:2, ale w rożnych się zgadzało i 13-2.
Tym razem czeka ich mecz z Napoli. Pewnie Empoli nie zrezygnuje ze swoich ofensywnych poczynań bo grają ofensywnie i fajnie z przodu. Na przeciwko Napoli, które słynie z dobrej gry skrzydłami. Wrócił dodatkowo Insigne, który kapitalnie zagrał przeciwko Sampdorii. Jest też Callejon z drugiej strony, Mertens w obwodzie czeka na szansę. Boczni obrońcy Strinić/Ghoulam i Maggio też mają ofensywne zapędy przecież. O rożne nie powinniśmy się martwić chyba ze strony Napoli. Swoja cegiełkę dołożą na pewno. Linia 10,5 rożnych wydaje się jak najbardziej do przeskoczenia wg mnie. Mecz dopiero w czwartek, ale próbuję. Zobaczymy co na to inicjator tego typu
@Grac45 powie ?
Dziś mecz
Udinese - Inter, ale nie ma tutaj żadnego pomysłu do gry jak dla mnie.
Udinese gra bardzo nudną piłkę i ciężko się ich mecze ogląda. Było o tym wspominane w dziale ostatnimi czasy. Inter wygrana z Romą 2:1, dobry mecz z Milanem. Niby coś drgnęło jakby, ale znając Inter to nie zdziwię się jak teraz po prostu przegrają w Udine. Bo taka chimeryczna drużyna w tym sezonie. Ponadto za kartki wypadli dwaj obrońcy, Andrea Ranocchia i Juan Jesus. Wskakują do składu dziś zatem Felipe i Santon. W grze Interu ostatnio podobać się może Hernanes, dwa ostatnie mecze to jego bardzo dobra gra. Zaowocowało to ładnym golem w meczu z Romą. Ponadto Rodrigo Palacio widąć, że jak wyleczył kontuzje to pokazuje tę formę jaką czarował w poprzednim sezonie.
Ciężko jednak coś sugerować w tym meczu. Ten mecz może być ciężki jak komentarz Grzegorza Milko, który właśnie ma być podczas tego meczu... Oby chociaż mecz zaskoczył pozytywnie, bo są ku temu podstawy, natomiast wiadomo, że Milko będzie majaczył i wkurzał jak zwykle ????
W poprzedniej kolejce czułem wpadkę
Lazio i odpuściłem, tak jak pisałem w dziale, brak środka pola, Biglia i Parolo out i to miało znaczenie i wpływ na losy meczu. Teraz mają mecz z Parmą, znowu nie będzie wspomnianej dwójki.a jeszcze Onazi wypadł więc kolejny środkowy pomocnik. Po takim kursie przeciwko Parmie nie dam bo oni zaskakują, że gdyby im tych -7pkt nie odjęli to wciąż by byli w walce o utrzymanie... Aż szkoda.
Sassuolo - Roma
Na Rome na bank nie postawię ani grosza. Już powiedzialem sobie basta!
Natomiast co innego przyszło mi do głowy. Ale po kolei
Domenico Berardi za kartki out główna siła w ofensywie wypada. Zaza i Sansone ostatnio nie błyszczą. W ogóle Sassuolo ostatnio w dużym dołku. Przecież ta Roma to gra na zaciągnętym hamulcu ręcznym! Maksymalnie 1 gola strzelają od kilku miesięcy. Aż teraz spojrzałem i ostatni raz strzelili 2 gole z .. Cagliari oczywiście i było to 8 lutego ! szok!
Więc może
Under2,5 gola @ 1,79 Pinnacle ? Jak uważacie?
Mile widziana interakcja w dziale. Nie tylko same suche analizy z typami wrzucajmy. Ale i jakieś przemyślenia, sugestie, informacje. Warto dyskutować