>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33 kolejka Scottish Premier League

Status
Zamknięty.
fabregas 498

fabregas

Forum VIP

33 kolejka Scottish Premier League Bardzo ważna kolejka dla takich drużyn jak Heart, Falkirk czy Aberdeen, które walczą o Top 6, a jest to ostatnia kolejka przed podziałem ligi. Po za tym Rangers czeka kolejny ciężki mecz na Tannadice, a po meczach z Celtickiem i Sportingiem w czwartek, goście będą troche zmęczeni więc myślę, że Dundee są w stanie urwać im punkty. Oto oferta proponowana przez bukmachera Bwin:
05-04-2008
[16:00] Celtic Glasgow - FC Motherwell 1.25 5.00 9.00
[16:00] FC Kilmarnock - Heart of Midlothian 2.65 3.25 2.35
[16:00] Hibernian - St. Mirren 1.55 3.50 5.50
[16:00] Gretna - Inverness CT 7,25 4,00 1,43
06-04-2008
[15:00] Dundee Utd - Glasgow Rangers 5.50 3.50 1.55
07-04-2008
[20:45] Aberdeen - Falkirk 1.85 3.30 3.75

Zapraszam do pisania własnych propozycji. ????

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Kilmarnock - Heart 2⛔ @ 2,35 Unibet
Ostatnia kolejka przed podziałem ligi. Goście mają jeden cel - zwycięstwo, gdyż jedynie taki wynik otworzy im drzwi do Top 6. Tymczasem Kilmarnock już od kilku kolejek grał właściwie o nic, ale ekipie gospodarzy trzeba przyznać, że grają fair i nie odpuszczają meczy. W ostatniej kolejce zremisowali z Falkirk, które również walczy o Top 6, a kilka spotkań wcześniej wygrali z Aberdeen, który ma podobny cel, co wcześniej wspomniany Falkirk. W takiej sytuacji ciężko oczekiwać, że w sobote gospodarze odpuszczą, a Serca czeka ciężki mecz.
Hearts przyjadą z drugim bramkarzem Anthony Basso, który po raz kolejny zastąpi Steve&#39;a Banksa. Ponadto nie zagrają Marius Zaliukas i Andrew Driver. Jedyną bolączką kibiców Heart jest atak. Christian Nade nie spełnia oczekiwań klubu, a na szkockich forach wzbudza jedynie uśmiech na twarzach. ???? Gospodarze zagrają bez trzech podstawowych zawodników...
Swój typ opieram przede wszystkim na sytuacji w tabeli. Jak wcześniej pisałem, jedynie gościom powinno zależeć tutaj na punktach. Ich ewentualni rywale grają ze sobą dopiero w poniedziałek więc jeśli Heart chcą się, przynajmniej w ten weekend, liczyć w walce o Top 6 to, to spotkanie muszą po prostu wygrać. ????
Wynik: 0-0

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Hibernian - St. Mirren 1 ✅✅✅@ 1,50 Unibet
Na Easter Road Hibernian podejmuje przed ostatnią drużynę ligi. Podobnie jak spotkanie wyżej, jedynie gospodarzom potrzebne są punkty. Oni (Hibs) jednak mają już miejsce w Top 6 zapewnione, ale warto rozpocząć walkę o puchary z dobrej pozycji startowej.
Bardzo optymistycznych faktem jest powrót do składu kilku kluczowych zawodników, a przede wszystkim napastnika Stevena Fletchera. Znowu zagra niezawodny ostatnio atak Nish - Fletcher, który strzelał jak natchniony... do meczu z The Gers. Teraz, przeciwnik słabszy i osłabiony brakiem środkowego pomocnika Gary&#39;ego Masona. Jedyne zagrożenie ze strony gości, to wysunięty napastnik Craig Dargo.
St. Mirren to od zawsze drużyna defensywna, nastawiona na gre z kontry. Szybko strzelona bramka często podcina im troche skrzydła, a cała drużyna niczym grupa nielotów broni dostępu do własnej bramki. Easter Road to trudny teren, a Hibernian jest głodny zwycięstwa. Dwa ostatnie spotkania bez punktów... czas na zwycięstwo. Stawiam 1. ????
Wynik: 2-0

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Gretna - Inverness CT under 2,5 ⛔
Beniaminek z Gretny przezywa ciężkie chwile. Klub co chwile przenoszony jest z jednego stadionu na drugi i właściwie sam już nie wiem gdzie odbędzie się to spotkanie. To jednak nie ma większego znaczenia bo Gretna nie jest w stanie zdobywać punktów grając pół amatorskim zespołem.
Zaledwie 20 zawodników, w tym kilku juniorów ma do dyspozycji manager gospodarzy. Władze klubu poprosiły nawet o walkower, ale Szkocja Federacja Piłkarska im odmówiła. Dlatego też muszą pobiegać te 90 minut. Zresztą Inverness również jedzie jedynie dla rozrywki bo oni mają zapewnione utrzymanie, a zawodnicy grają ewentualnie o premie.
W takiej sytuacji chyba idealnym typem wydaje się under. Inverness dostaje ostatnio niezłe lanie i choć w tym meczu są faworytem to nie spodziewam się wysokiego wyniku.
Wynik: 1-2

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Dundee Utd - Glasgow Rangers 1x✅✅✅ @ 2,08 Unibet
Na Tannadice przyjeżdża lider SPL. Rangers po ostatnim ligowym zwycięstwie z Celtickiem pewnie zmierzają po tytuł Mistrza Szkocji. Natomiast Dundee to drużyna własnego boiska i potrafią tam wygrać z niemal każdym zespołem; udowodnili to, wygrywając w pierwszym meczu z The Gers 2-1. Myślę, że teraz mają duże szanse na powtórzenie tego wyniku.
Kilka argumentów... Przede wszystkim pozycja w SPL. The Gers mają sześć punktów przewagi nad Celtickiem i rozegrane jedno spotkanie mniej. Już w czwartek grają rewanż w Pucharze UEFA, dlatego Walter Smith na pewno da odpocząć kilku swoim zawodnikom. W drużynie gości na pewno nie zagra Charlie Adam, który nabawił się kontuzji, a Daniel Cousin, który również narzekał na uraz będzie mógł zagrać, ale na pewno nie pobiega pełnych 90 minut. Po za tym ostatnie trzy mecze nie należały do łatwych więc zmęczenie w końcu powinno się odbić na Rangersach. Nie zapominajmy o Dundee, które będzie walczyło o prawo do gry w PU z Hibernianem i Motherwellem. Ich rywale wygrali dziś swoje spotkania więc teraz Dundee jest na najgorszej pozycji z tej trójki. Jedynym sposobem na dołączenie do rywali jest zdobycie w tym meczu punktów.
Myślę, że gospodarze zdobędą w tym meczu jakieś punkty. Jest to ostatnia kolejka przed podziałem ligi więc wypadałoby dobrze zakończyć &quot;sezon zasadniczy&quot;. Rangers gra teraz na dwóch frontach i to gospodarze powinni wykorzystać. ????
Wynik: 3-3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

ABERDEEN- FALKIRK typ : 1 Kurs : 2,00 BAH ✅✅ WYNIK 2:1 ✅✅

Spotkanie konczace ta serie gier Szkockiej Ekstraklasy a zarazem mecz o wejscie do czolowej szostki tzw &quot; Grupy mistrzowskiej&quot;. Mimo iz gospodarzom do tego brakuje zaledwie 1pkt a goscie za wszelka cene musza ten mecz wygrac to sadze ze Aberdeen potraktuje sprawe powaznie i zainkasuje zwyciestwo w tym meczu. Bo jak mowi stare pilkarskie porzekadlo jak sie gra na remis to sie przegrywa a nie sadze zeby gospodarze mogli nie awansowac do szostki wiec postaraja sie o win. W dodatku na wlasnym boisku zawsze dobrze im sie gralo z Falkirk co pokazuje ponizszy schemat.

22/01-08 Tennent&#39;s Scottish Cup Aberdeen vs. Falkirk 3:1
28/10-07 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 1:1
09/12-06 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 2:1
18/02-06 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 1:0
27/08-05 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 3:0
04/05-96 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 2:1
08/11-95 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 3:1
07/01-95 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 0:0
20/08-94 Premier League Aberdeen vs. Falkirk 2:2

Do skladu Aberdeen po kontuzji wraca Zander Diamond,możliwe też że będzie grał Jeffrey de Visscher ktory mial cos ze sciegnami. Napewno wsrod gospodarzy w tym meczu nie ujrzymy : Jamie Smith, Richie Byrne, Steve Lovell and Derek Young.

Sklad Aberdeen : Soutar, Mair, Maybury, Considine, Diamond, Bus, McNamara, Foster, Walker, Severin, Aluko, Duff, De Visscher, Miller, Maguire, Touzani, Mackie, Pawlett, Langfield.

Wsrod gosci z Falkirk nie ma zadnych nowych kontuzji, a wiec tylko Tim Krul i Daen Holden ktorzy sa juz kontuzjowani dluzszy czas nie zagraja. POnadto powinien zagrac najlepszy strzelec zespolu i zarazem byly napastnik Crewe Michael Higdon ktory do tej pory zdobyl 8bramek.

Sklad Falkirk : Olejnik, Ross, Scobbie, Milne, Barr, Cregg, Arfield, Finnigan, Latapy, Barrett, Moutinho, Aafjes, Stewart, Bradley, McBride, Allison, Supple, Clarke, Higdon.

Na ostatnie 5spotkan lepiej prezentuja sie gracze Aberdeen : D L W D W; Falkirk wyglada nastepujaco: L D W D D.
W dodatku sadze ze gospodarze dysponuja lepszymi zawodnikami tj m.in Aluko ktory tak mi sie spodobal w meczu UEFA Cup z Bayernem Monachium, a takze Lee Miller najlepszy strzelec tej druzyny z 11bramkami w lidze.

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Wyniki 33 kolejki Scottish Premier League:
Celtic - Motherwell 1-0
Gretna - Inverness CT 1-2
Kilmarnock - Heart 0-0
Hibernian - St. Mirren 2-0
Dundee Utd - Glasgow Rangers 3-3
Aberdeen - Falkirk 2-1
Skuteczność 33 kolejki: 3/5 60%

Status