Ja mimo wszystko dzisiejszy mecz
Marsylia - Auxerre odpuszczam. Raz, że moja sympatia jest podzielona. Chciałbym tytułu dla OM rzecz jasna, ale też głupio by było gdyby Jeleń i Dudka spadli z Ligue1... A drugi powód to ciągłe remisy AJA więc czyżby kolejny na Velodrome? Marsylia owszem z Niceą dobry mecz braci Ayew, ale jakoś tak odpuszczam dzisiiaj ich
Mam za to dwa inne wg mnie ciekawe typy.
VS
MONTPELLIER - BREST
Typ : Montpellier @ 1,92 Tobet 0:0
W zasadzie mecz o nic chociaż Brest ma jeszcze jakies tam obawy przed spadkiem, ale przy bardzo złych okolicznościach i Montpellier musi się obawiac, ale to juz naciąganie teorii troche bo mają 43pkt, a 18 Caen 36pkt to mimo wszystko do konca jeszcze 6 meczów...
Montpellier w tym meczu ma atut własnego boiska, gdzie przed rokiem byli naprawde mocni. W tym troche gorzej to wygląda. Za piłkarzami Montpellier trzy porażki z rzędu. Dwie z OM i środowa z Lyonem 2:3. Byli tu blisko ugrania remisu, ale jednak Gourcuff w 89min strzelił zwycięska bramke.
Po meczach z potentatami wypada się przełamać. Niby nie będzie Spahica, ale będą Estrada i Giroud.
Okres świetności Brest już minął dawno. Po takim kursie próbuje
MONTPELLIER : Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa,
El Kaoutari, Jeunechamp - Dernis, Pitau, Estrada - Camara, Giroud, Belhanda.
BREST : Elana - Baysse, Brou Apanga, Kantari, Ferradj - Poyet, Ngoyi, Ewolo, Lesoimier - Ayité, Roux.
VS
TOULOUSE - OL. LYON
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,65 Tobet2:0
Przewiduje dla Lyonu ciężki mecz. Dzisiaj Lyon bez Bastosa, Pjanica, Toulalana, Brianda, Edersona czy Crisa. Są to spore straty. Gra Lyonu nie zachwyca w wielu meczach w tym sezonie. Na geniusz Gourcuffa nie ma co nawet liczyc, bo ileż to on zawodził. Nawet stałe fragmenty gry mu nie wychodzą, często po jego dośrodkowaniach pilka nie mija nawet pierwszego obrońcy... Sam Lisandro ma ciągnąc gre ?
Toulousa jest niewygodnym rywalem. Może nie maja genialnego sezonu, ale potrzebują pkt w walce o utrzymanie. Co jest ich silną stroną? Defensywa, u siebie tylko 13 bramek straconych. W ataku też nie błyszczą bo 15 strzelonych. Bilans under/over 13-3. Dokładając do tej analizy historie ostatnich meczów Tuluza - OL to 10 ostatnich konfrontacji to max 2 bramki, a często częściej nawet 1 lub żadnej. Braków w zespole fioletowych nie ma na to spotkanie. Tak więc spodziewam się niskiego wyniku bramkowego.
TOULOUSE : Ahamada - Congré, Cetto, Fofana, M'Bengué - Capoue - Sissoko, Didot, Devaux, Tabanou - Braaten.
LYON : Lloris - Réveillère, Diakhaté, Lovren, Cissokho - Gonalons, Källström - Delgado, Gourcuff, Lisandro - Gomis