>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33 kolejka Ligue1 [17-20 kwietnia] + zaległy Ol.Lyon-Bastia [15.04]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Niezwykle ciekawie na samej górze tabeli. Marsylia po ostatnich porażkach z PSG i Bordeaux wydaje się, że sama się wykluczyła z walki o tytuł. Więc została nam rywalizacja PSG z Lyonem. Właśnie piłkarze Olympique w tym tygodniu zagrają dwa razy bo w środę odrobią zaległości i mecz z Bastią, który nie doszedł do skutku na weekend z powodu gry w finale pucharu Ligi Francuskiej przez Bastie.

Weekend to przede wszystkim niedzielne derby Lyon - St.Etienne.
Jak spiszą się inne zespoły z czołówki ? Kto ostatecznie zdoła zająć miejsce na podium. Czy będzie to Marsylia ? Monaco? Bordeaux ? A może St.Etienne ?

Zapraszam do dyskusji ;)

cristeros 17

cristeros

Użytkownik
Spotkanie: Lyon - Bastia
Typ: Bastia EH +2
Kurs: 1,75 ⛔ 2:0
Bukmacher: bet-at-home

Dzisiaj na Stade Gerland zmierzą się ekipy Lyonu i Bastii. Gospodarze przystąpią do tego spotkania po wyjazdowym zwycięstwie nad ekipą Guingamp z powracającym po kontuzji Lacazette&#39;m. Zagrał już w spotkaniu z Guingamp i miał niemały udział w zwycięstwie swojej drużyny.
Z drugiej strony mamy ekipę Bastii, która przegrała ostatnie 3 mecze wyjazdowe (z Lorient, Monaco i Montpellier), a także finał Pucharu Ligi z PSG. Na pierwszy rzut oka bitym faworytem są piłkarze Lyonu, jednak ja widzę tu szansę dla zawodników z Korsyki. W moim odczuciu Lyon jest drużyną z ogromnym potencjałem, ale także nierówną. Może to mieć związek z absencją najlepszego strzelca Lacazette&#39;a, ale wg mnie przyczyną jest to, że zdecydowana większość piłkarzy Lyonu to bardzo młodzi i nie do końca ukształtowani zawodnicy. W dodatku dziś będą sobie radzić bez Gourcuffa i Jalleta, bodaj 2 najbardziej doświadczonych piłkarzy. Korsykanie zagrają bez Squillaciego, Ayite i Tallo więc też są to znaczące osłabienia.
Moim zdaniem solidna drużyna z Korsyki postawi się młodzieńcom z Lyonu i nie przegra więcej niż 1 golem.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W dodatku dziś będą sobie radzić bez Gourcuffa i Jalleta, bodaj 2 najbardziej doświadczonych piłkarzy.
Tylko trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, kim dla obecnego Lyonu jest Gourcuff ? Wg mnie jest po prostu cieniem Gourcuffa, który ostatnio dobrze grał w piłkę z hm 4-5 lat temu ? To jest żadna absencja. Jego co chwila eliminują kontuzje więc wspominanie o tym piłkarzu nie ma najmniejszego sensu.

Bardziej warto wspomnieć, że do składu po długotrwałej kontuzji wrócił Clement Grenier. Jest w kadrze na dzisiejszy mecz. I to jest powód do dużego zadowolenia fanów Lyonu bo Grenier jest dużo bardziej przydatny i z większym potencjałem niż słaby Gourcuff po prostu.

Prócz Jalleta i Gourcuffa dziś w OL zabranie Bisevaca.

Lyon : A.Lopes - M.Dabo, B.Koné, Umtiti, Bedimo - Malbranque, Tolisso, Ferri - Fekir - Njie, Lacazette (cap)
Bastia : Areola - D.Diakité, Modesto, Peybernes, Palmieri - Cahuzac (cap) (ou Romaric), Gillet - Kamano, Boudebouz, Danic - Sio

Mi się wydaję, że Lyon dziś zdobedzie komplet punktów. Kursy słabe, ale może komuś do dubla się spodobaja. Aczkolwiek życzę powodzenia @cristeros i zapraszam do dyskusji pod kątem weekendowych meczów ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
88grzena88 12

88grzena88

Użytkownik
Spotkanie: Nantes - Marsylia ⛔⛔1-0
Typ: 2
Kurs: 2,0
Bukmacher: Bet365

Wydaje się to być oczywisty value...choć patrząc po statach to nie do końca. Marsylia wiadomo jaką ma siłę - nieporównywalną co do Kanarków. Niestety jak wspomniałem staty nie są zachęcające. Marsylia ostatnio bezpośredni mecz na wyjeździe pomiędzy wygrała w 2006 przeważnie wyniki tych drużyn na Stade de la Beaujoire to remisy. Popatrzmy ostatnie mecze...goście 2 wygrane 2 przegrane i remis, co więcej wygrane to wyjazdowe mecze i w dodatku znaczące wygrane bo przynajmniej 3 bramkami, 2 porażki pod rząd w ostatnich kolejkach hmm mogły przydarzyć się każdemu o ile wg mnie trochę pecha mieli z psg to już trochę większego z bordeaux, natomiast sama gra zachęca do stawiania w tym meczu w ich stronę. Gospodarze natomiast ostatnie wyniki to szczęśliwa wygrana, domęczony remis 0-0 i 3 porażki...hmm co tutaj więcej pisać. Po prostu piłka to piłka wszystko może się zdarzyć, ale zakładam, że po 2 meczach bez pkt w końcu marsylia będzie na tyle zdeterminowana nabuzowana że mecz z drużyną która próbuje bez wysiłku potruchtać 90 min i zdobyć jakieś pkt będą w stanie wygrać. Tak taka jest prawda, drużyna gospodarzy nie jest w najlepszej dyspozycji, i liczę na bramkę w pierwszej połówce dla gości a później powinno być z górki. Dla odważniejszych Marsylia -1AH @ 2,75, jednak dla mnie kurs 2 jest wystarczający i gram czystą 2.

maer 343,9K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Francja ( Ligue 1 )
Spotkanie: SC Bastia - Reims
Typ: 1
Kurs: 2.20
Data: 18.04.2015
Godzina: 20.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam do francuskiej Ligue 1 gdzie odbędzie się 33 seria gier.
W mieście Bastia na tamtejszym Stade Armand Cesari mogącym pomieścić ponad 16 tysięcy widzów odbędzie się mecz o ligowe punkty pomiędzy miejscowym Sporting Club de Bastia założonym w 1905 roku o barwach niebiesko-białych a w gości z miasta Reims przyjedzie zespół założony w roku 1931 o barwach czerwono-białych a mianowicie Stade de Reims.
SC Bastia rozegrała w tym sezonie ligowym 32 spotkania w których zdobyła 37 punktów i obecnie zajmuje 14 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramkowym 31-39 a Reims zajmuje 17 lokatę w tabeli francuskiej Ligue 1 ze zdobytymi 35 oczkami w swoich 32 meczach, bilans bramek 37-54.
Gospodazre u siebie w tym sezonie ligowym 7-6-3 czyli w swoich 16 meczach zdobyte 27 oczek, bilans bramek na swoim 21-15 a goście na wyjazdach 2-5-8 czyli w swoich 15 spotkaniach zdobyli 11 punktów, bilans bramek w delegacjach 16-29.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie gdyż oba zespoły dzieli w tabeli ligowej tylko 2 oczka i bronią się przed spadkiem a w ostatnich 7 spotkaniach pomiędzy nimi o ligowe punkty w mieście Bastia 4 razy wygrywali gospodarze, raz padł remis oraz 2 razy górą byli goście, bilans bramek w tamtych meczach 9-6 na korzyść SC Bastia.
Moim typem na to spotkanie jest zwycięstwo gospodarzy, Sporting Club de Bastia u siebie gra bardzo dobrze i potrafi pokonywac nawet lepsze zespoły niż ten z Reims a Stade de Reims na wyjazdach jest jedna z najsłabszych zespołów w stawce i do tego traci sporo bramek i moim zdaniem cenne 3 oczka pozostaną na Stade Armand Cesari w Bastii.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
tak pisałem tydzień temu w innym dziale
rzadko się teraz udzielam, bo mało czasu, ale

- Sevilla jako jedyna niepokonana u siebie
- na koncie Sevilli run 5 wygranych z rzędu
- Barcę czeka w tygodniu kolejny wyjazd, do Paryża, w ramach LM
- kurs , przed rokiem podobny, a Sevilla była w dużo gorszej formie, teraz dopisuje świetna dyspozycja. w sezonie 2012/13 gdy Sevilla była dobrze dysponowana Barca musiała się namęczyć, wygrali 3-2, a szalę wygranej przechylili dopiero w doliczonym czasie gry

- 4 pkt przewagi nad drugim Realem, więc ewentualna strata punktu/ów tak nie za boli, bo wciąż będą liderem
Sevlilla 1x 2.50 ✅ Bet365
po za tym, z innych lig, po głowie chodzi: St Etienne, Tottenham.
teraz weekend, który dzieli zmagania LM i w nadchodzącym tygodniu czekać będą nas emocje związane z rewanżami LM.
dlaczego przywołałem ów cytat, dlatego że znowu dostrzegam value.
Nicea po serii 4 porażek z rzędu przebudziła się i to w najmniej spodziewanym momencie. Podopieczni Puela wygrali na Stade de Gerland z liderem ligi, Lyonem !!. Następnie remis z Evian, gdzie Nicea strzeliła 3 gole a goście jedną, ale że jedna z tych trzech bramek była golem samobójczym może pozostać niedosyt, bo skończyło się tylko remisem. W ostatniej kolejce wyjazdowa wygrana z Reims, na zero z tyłu.
PSG czekają zatem dwa wyjazdy, dzisiejszy na Allianz Riviera i już we wtorek wizyta w Katalonii. Chyba nie muszą wskazywać palcem, który wyjazd jest priorytetem. Sytuacja przed rewanżem może i nieciekawa, ale nadzieja umiera ostatnia i spodziewam się, że to na Barcelonę zostaną rzucone wszystkie siły. Z kolei Nicea rzuci wszystkie siły na PSG.
Do tego w wizytach PSG na Allianz Riviera nie można mówić o hegemonii

Przy tych kursach warto poszukać niespodzianki
Nicea 1X 2.50 Marathonbet

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Po przemyśleniu jeszcze raz, przeanalizowaniu całej sytuacji i kursów, jeszcze dorzucam pełną pulę, bo warto też spróbować.
Nicea 7.14 - Pinnacle * podaje najwyższy kurs na rynku do złapania

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Nice - PSG
Nice DNB @4.50 Betclic ⛔
PSG zagrało totalną kichę przeciwko Barcelonie i to na własnym boisku, gdzie mieli jeszcze jakieś szanse na korzystny wynik i wyjazd na Camp Nou, jednak 3:1 - gdzie ta jedna bramka była samobójcza, po nieudanej próbie wybicia piłki przez Mathieu, jak dla mnie skreśla ich z dalszej walki o Puchar LM.
Co do samego meczu, to myślę, że PSG oszczędzi swoich najlepszych i wyjdzie w nieco zmienionym składzie, bo na pewno w Barcelonie nie oddadzą meczu bez walki. Na stadionie dzisiejszych gości mają problem z wygrywaniem meczy, a Nice ostatnio dość dobrze sobie radzi. Dlatego mój typ 1 DNB.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co do samego meczu, to myślę, że PSG oszczędzi swoich najlepszych i wyjdzie w nieco zmienionym składzie, bo na pewno w Barcelonie nie oddadzą meczu bez walki.
Nigdy meczów się bez walki nie oddaje ;)
Sądzisz, że oszczedzą skład ?
Hm francuscy dziennikarze mają inne zdanie na ten temat i przewidują najlepsze co może na ten moment posłać Lolą Blanc do boju.
PSG wg footbal365 : Sirigu - Aurier, Marquinhos, David Luiz, Maxwell - Cabaye, Matuidi (cap), Rabiot - Lucas (ou Lavezzi), Pastore, Cavani
PSG wg maxifoot.fr : Sirigu - Aurier, Marquinhos, David Luiz, Digne - Rabiot, Cabaye, Matuidi - Lucas (ou Lavezzi), Cavani, Pastore.
Nie zagraja kontuzjowani Thiago Silva i Thiago Motta, a także wykartkowani Verratti i Zlatan. Straty spore, ale o LM tak szczerze to PSG może już zapomnieć, byli bez sztycha w meczu z Barcą u siebie, bez sztycha i podziurawieni na dodatek przez Suareza dosłownie :p
A Ligue1 zażarta walka o tytuł się szykuje. OWszem nie odpuszczą i dziś i we wtorek, typów żadnych nie neguję bo sam odpuszczam ten mecz i jak Wam uda się ustzrelić ten kurs to fajnie oczywiście, powodzenia! ;)

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Osobiście i tak tego nie grałem, kierowałem się ich wynikami i dyspozycją PSG jaką pokazali w meczu z Barcą - a Nice ostatnio dość dobrze się spisywało. No niestety, typ nie wszedł, ja niestety nie jestem w plecy nic, ale w jakimś stopniu było to value.

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Czy to, że tutaj coś napisze musi oznaczać, że gram? Podałem typ w temacie &quot;Typy dnia&quot;, który grałem i to mi wystarcza. Tutaj się tylko podzieliłem swoim przemyśleniem..

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Montpellier-Caen BTS @ 1,85 betsson⛔
over 2,5 @ 1,91 WH⛔
Caen bramka - 76. min do końca drugiej połowy? - TAK @ 3,75 WH
⛔ // mecz na wodzie...:?
Statystycznie zapowiada się na overowy mecz. Gospodarze w ostatnich 8 spotkaniach na własnym boisku pokrywali over 2,5, w 6 spotkaniach BTS. Caen również jest gwarancją dużej liczby goli, w ostatnich 11 meczach wyjazdowych 9 razy over 2,5 i 9 razy BTS.
Dobrze prezentuje się linia ofensywna Montpellier z powracającym do wysokiej formy Lucasem Barriosem. Wspierany przez Mouniera i Berigoud powinien bezproblemowo oddać kilka groźnych strzałów na bramkę Caen. Goście grają ostatnio bardzo radosny i nieprzewidywalny futbol, czego efektem była wygrana w Marsylii i remis na Parc des Princes. Co ciekawe oba mecze miały podobny przebieg. Caen ratowało punkty w niebywały sposób strzelając gole w ostatnich minutach. Dokładnie to samo miało miejsce w poprzednim wyjazdowym meczu Caen, gdzie w końcówce zdobyli dwa gole na stadionie Nantes w efekcie wygrywając 2:1. Podsumowując na ostanie 5 spotkań na boiskach przeciwników podpopieczni Patrice Garande&#39;a aż 7-krotnie trafiali do bramki przeciwników w ostatnim kwadransie. Warto choćby pod tym względem śledzić to spotkanie na żywo.
Dwa istotne osłabienia u gospodarzy. W Montpellier zabraknie Tiene i Sansona, Caen będzie musiało sobie poradzić bez Felipe Saada.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom