robson-united
Użytkownik
Promocja w Totolotek - 100% do 700PLN plus 10zł freebet bez depozytu!
Zapraszamy do dyskusji na temat najbliższej kolejki we Francji ????
niby wszystko pięknie wygląda, tylko dlaczego na tak dobra drużyne z tak słabym Nancy jest aż kurs 1,70 średnio u buków? dla mnie to jest co najmniej podejrzana sprawa i łapanie typowych "januszy" na dobry kurs , to samo ostatnio było z Lyonem? a tam wałNicea - Nancy
Typ: 1, kurs: 1.65
Ciężko tutaj o inny typ, bo Nancy przegrywa wyjazd za wyjazdem, co prawda sporo jest tam wyników 1:0, czyli stykowych, ale po przebiegu meczu widać, że goście są w naprawdę sporym dołku. Ekipa gospodarzy ma się dobrze, po wygranej u siebie z groźnym Bordeaux udało się wywieźć komplet punktów z Lille. Zestawiając formę jednych i drugich wydaje się, że czysta jedynka to bardzo solidny i prawdopodobny typ. Liczę na dobry występ Balotellego, który ostatnio się przebudził i znowu strzela bramki. Nicea nie przegrała w tym sezonie meczu u siebie, co zdaje się potwierdzać mój typ.
Ja będę jednak upierał się że nie warto:smile: Nicea walczy o mistrzostwo a Nancy o utrzymanie. Lorient pokazuje, że drużyny które walczą o utrzymanie to w pewnym momencie sezonu potrafią mocno się spiąć wygrać nawet z mocnym faworytem, mieć serię zwycięstw pomimo że dotychczas przegrywali mecz za meczem. Wygrali z Lyonem na wyjeździe 4:1, mają serię trzech zwycięstw, a wcześniej 5 porażek z rzędu. W spotkaniu Nancy może być podobnie. Wygrali ostatni mecz z Rennes 3:0, na pewno ta wygrana podbudowała ich morale. Bardzo potrzebują punktów w tym meczu bo Lorient po ostatnich zwycięstwach depcze im już po piętach, mają tyle samo punktów, a w kolejnych meczach zawodnicy Nancy grają z OM i Monaco więc o jakiekolwiek punkty będzie jeszcze ciężej. Nicea jak pisałem wcześniej potrafiła zremisować u siebie z Metz i Caen.A ja popieram typ na Nice. Kursy wystawione lekko zawyżone bo buki prawdopodobnie mają na uwadze wyczyn Lyonu w ostatnim meczu. Sytuacja podobna, drużyna z czołówki kontra drużyna walcząca o utrzymanie, z tym że różnica taka że Lyon wyżej niż 4 miejsce nie powalczy to Nice ma dalej szanse nawet na mistrza. Nice jest na 2 miejscu jeśli chodzi o mecze domowe 12zw 4r 0p bramki 33:12, Nancy 14miejsce w wyjazdach 2w 5r 9p a bramki 6:22.
Nice 1.67 sts
Jeśli mogę dodać swoje trzy grosze to jak najbardziej się zgadzam z tym, że Angers przysporzy dziś sporo problemów ekipie PSG. Goście dzisiaj bez kilku najważniejszych graczy. Nie zagrają min. Kurzawa, Thiago Silva, Ben Arfa, Draxler. Trójka z nich to podstawowi gracze Emeryego. Angers u siebie wygrywa ostatnio dość regularnie. Jedynym zespołem, który zdobył tu trzy punkty było niedawno Monaco, ale wcześniej na stadionie w Angers przegrywały między innymi Bordeaux (2:1), Guingamp (3:0), Bastia (3:0) i Nancy (1:0). Co do meczu z Monaco, to Angers w pierwszej połowie nawet przeważało, lecz w drugiej nie wytrzymało tempa i ostatecznie przegrali skromnie 0:1. W poprzednim sezonie udało im się bezbramkowo zremisować z PSG i dziś są w stanie powtórzyć ten wynik.14.04.2017 g. 21.00 Angers- PSG
-
Typ: 1(+1,5)
Kurs: 2,01
Marathon
Stawka 5j
Kursy na poziomie 1,30 na PSG w meczu wyjazdowym to dla mnie jakieś nieporozumienie tym bardziej że przed tygodniem gospodarze podejmowali u siebie lidera Ligue 1 czyli Monaco i kurs na zespół z księstwa był w okolicy 1,70.
Nie twierdzę że PSG tego meczu nie wygra, ale uważam że będzie to dla nich trudny mecz i kurs jest zdecydowanie zaniżony. Rozumiem że "muszą" wygrać by gonić Monaco ale ich dzisiejszy rywal to nie ogórki i jeśli mądrze ustawią formacje obronne to mogą urwać punkty zawodnikom Emery`ego.
W dodatku PSG ma już 5 kolejny zwycięstw na koncie więc zaczynam polowanie na stratę punktów.
Ponadto gospodarze na własnym stadionie w obecnych rozgrywkach polegli tylko 4 razy i tylko raz różnicą 2 bramek.
Alternatywnie:
Angers 1X @ 3,70 Unibet 3/10
Under 3 @ 1,88 Marathonbet 4/10
Under 2,5 @ 2,50 Marathonbet 2/10
Nie rozsmiejszajcie mnie. Dzis PSG zgarnia 3 punkty. Ile jeszcze upokorzen z ich strony? Porazka z Barca wystarczy, zostala tylko liga i napewno sie zmobilizuja na ostatnie mecze aby obronic tytul mistrza Francji. Braki w kadrze PSG? Maja taka kadre, ze spokojnie zastapia brakujacych zawodnikow. Ogladalem ich ostatni mecz z Guingamp i nie powiem I polowa bez werwy, ale w drugiej dominacja PSG i wynik mowi za siebie. PozdrawiamJeśli mogę dodać swoje trzy grosze to jak najbardziej się zgadzam z tym, że Angers przysporzy dziś sporo problemów ekipie PSG. Goście dzisiaj bez kilku najważniejszych graczy. Nie zagrają min. Kurzawa, Thiago Silva, Ben Arfa, Draxler. Trójka z nich to podstawowi gracze Emeryego. Angers u siebie wygrywa ostatnio dość regularnie. Jedynym zespołem, który zdobył tu trzy punkty było niedawno Monaco, ale wcześniej na stadionie w Angers przegrywały między innymi Bordeaux (2:1), Guingamp (3:0), Bastia (3:0) i Nancy (1:0). Co do meczu z Monaco, to Angers w pierwszej połowie nawet przeważało, lecz w drugiej nie wytrzymało tempa i ostatecznie przegrali skromnie 0:1. W poprzednim sezonie udało im się bezbramkowo zremisować z PSG i dziś są w stanie powtórzyć ten wynik.
Zgadzam sie że PSG dzisiaj będzie męczyć bułe i Angers pokaże po raz kolejny że u siebie są bardzo ciężkim przeciwnikiem.Jeśli mogę dodać swoje trzy grosze to jak najbardziej się zgadzam z tym, że Angers przysporzy dziś sporo problemów ekipie PSG. Goście dzisiaj bez kilku najważniejszych graczy. Nie zagrają min. Kurzawa, Thiago Silva, Ben Arfa, Draxler. Trójka z nich to podstawowi gracze Emeryego. Angers u siebie wygrywa ostatnio dość regularnie. Jedynym zespołem, który zdobył tu trzy punkty było niedawno Monaco, ale wcześniej na stadionie w Angers przegrywały między innymi Bordeaux (2:1), Guingamp (3:0), Bastia (3:0) i Nancy (1:0). Co do meczu z Monaco, to Angers w pierwszej połowie nawet przeważało, lecz w drugiej nie wytrzymało tempa i ostatecznie przegrali skromnie 0:1. W poprzednim sezonie udało im się bezbramkowo zremisować z PSG i dziś są w stanie powtórzyć ten wynik.
B.Gomis najlepszy strzelec (16 goli) Marsylii wypada za kartki...Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja Ligue 1
Godzina: 21:00
Spotkanie: Olympique Marsylia - Saint-Etienne
Typ: Olympique Marsylia
Kurs: 1.81
Bukmacher: Unibet
Witam serdecznie wszystkich w ten świąteczny dzień.
Dziś zainteresował mnie mecz we Francji gdzie w 32 kolejce Olympique Marsylia gości Saint-Etienne.
Gospodarze zajmują 6 miejsce mając na koncie 48pkt , goście zajmują jedną pozycje niżej tracąc 3pkt do Olympique ,dodatkowo mają jeden mecz zaległy.
Marsylia na ligowych boiskach jest niepokonana od 26 lutego, kiedy na Stade Velodrome doznała bolesnej porażki 1:5 z Paris Saint-Germain. W kolejnych dwóch spotkaniach zespół zapisał na swoje konto komplet punktów
Saint-Etienne jest niepokonane od czterech meczów, ale w tym czasie również zanotowało trzy remisy. Zieloni dzielili się punktami z Bastią (0:0), Metz (2:2) i Nantes (1:1). W międzyczasie skromnie 1:0 pokonali na wyjeździe Dijon. Teraz czeka ich jednak znacznie trudniejsze zadanie.
W zespole Marsylii nie zobaczymy tylko jednego zawodnika - kontuzjowanego Karima Rekika. Nieco dłuższa lista nieobecnych jest w ekipie gości. Na boisku nie pojawią się Loic Perrin, Alexander Soderlung i Florentin Pogba.
Należy również podkreślić, że goście nie wygrali żadnego z siedmiu ostatnich ligowych spotkań z Marsylią.
Przewidywane składy:
Marsylia: Pele - Sakai, Sertic, Rolando, Bedimo - Lopez, Vainqueur, Sanson - Thauvin, Gomis, Payet
St. Etienne: Ruffier - Gabriel, Theophile-Catherine, Lacroix, M'Bengue - Veretout, Saivet - Hamouma, Corgnet, Monnet-Paquet - Beric
Z jednej strony patrząc na oba zespoły,to bardzo prawdopodobny jest remis w tym meczu,ja jednak ide w strone gospodarzy,są na prawdę mocni na swoim stadionie.
Kursy lecą na dół....
Powodzenia !