>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33 kolejka I ligi 20.05.2012

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Kolejka dopiero w niedziele ale trzeba uporzadkowac to co wiemy bo kilka &quot;ciekawych&quot; meczy sie zapowiada.
Na pierwszy ogien rzucam mecz lidera z broniacym sie przed spadkiem GKSem. Tak jak pisalem zarzad Pogoni &quot;motywuje&quot; pilkarzy druzyn przeciwnich zeby nie odpuszczali meczy z konkurentami do awansu. Jednak akurat Katowice nie musza byc motywowane bo same musza dbac o swoje miejsce w tabeli. Tutaj ciekawie wyglada sytuacja bo Katowice boja sie Plocka a Piast Pogoni (chociaz lepsze okreslenie to takie ze to Pogon boi sie Piasta). Piast zdecydowany faworyt jednak czy za 1,60 go brac to nie wiem..
O Pogoni pisalem sporo i nie chce mi sie powtarzac. Widzialem ze ktos tam komentowal ze jestes sfrustrowanym kibicem ale nie ma racji a tlumaczyc mi sie nie chce. Kto chce wierzyc niech wierzy kto nie to mi zwisa. Ja wiem swoje i wystarczy. Zarzad na sile pcha druzyne do ligi, pieniadze wpakowane ogromne i akurat to mnie boli ale nie sa moje wiec trudno (miasto nie daje az tyle wiec z mojego portfela to nie idzie tylko z glupoty dzialaczy). Maja oni swoja wizje o ktorej pilkarze wiedza i niestety sie boja bo wiadome jest ze z taka gra ktora prezentuja malo ktory zalapie sie na gre w przypadku awansu. Tu pojawia sie problem ze nie wykluczam konfliktu ze to zawodnicy poprostu nie chca awansowac i dlatego graja taki piach. Pogoni w zyciu bym nie gral za 1,55 ale po tym co widze i czytalem na Plock raczej tez nie ma co bo poziom slabiutki. Jednak to mecz o wszystko i musza wygrac wiec mozliwe ze dadza z siebie 200% chociaz nie wiem jakie tam sa oczekiwania.
Sprawa Niecieczy to jedna wielka niewiadoma. Rewelacja rozgrywek z wiochy byla pewna awansu i nagle przegrala 3 mecze z rzedu i zaczeto mowic ze nie chca awansowac. Jednak trzeba byc poprostu glupim zeby zrobic to specjalnie bo mozna przeciez odsprzedac miejsce albo sie gdzies przeniesc. Byly donisienia o szukaniu stadionu czy zamiane w Cracovie wiec tutaj cos nie tak. Mozliwe ze poprostu zadyszka i 3 porazki chociaz przyznam ze wyglada to smierdzaco.. Jesli faktycznie nie chca to idealnym typem jest remis ze Strozami, jednak jesli chca to 1 i teraz mam metlik.
Zawisza nagle odzyl i widac ze jednak checi na awans w Bydgoszczy sa. Warta zapewne dostanie &quot;motywacje&quot; od Pogoni i na pewno nie odda latwo meczu Zawiszy. Kolejny no bet.
Bytom wydaje sie przyjemnym typem chociaz Arka nie chce tak latwo odpuszczac i robic na zlosc trenerowi o czym sie mowilo wiec tez trzeba sie zastanowic czy aby na pewno bedzie odpust chociaz w Bytomiu powinna wygrac Polonia.
Slyszalem ze Leczna oddaje mecze, z Piastem o dziwo oddali ale juz pisalem dlaczego. Sandecja musi walczyc o punkty bo utrzymanie niepewne wiec tutaj tez sklanialbym sie ku 1.
Licze na innych oraz cenne informacje z innych miast ;). Ruszamy.

Otrzymane punkty reputacji: +3
gks-katowice 13

gks-katowice

Użytkownik
Piast-GKSa X Ciezki mecz czeka moja GKSe ale nie wydaje mi sie zeby chłopaki przegrali ten mecz,Warta wygrała na GKSie 3:0 i coz kubeł zimnej wody dostalismy-by sie utrzymac GKSa musi wygrac 1 z dwoch meczow wyjazdowych (nast.na Sandecji).Derby to derby-bedzie remis

Polonia B.-Arka 1 W meczu przyjazni w ktorym Arka o nic nie gra a Polonia o wszystko jak tu nie wygrac-Arka bez formy.Inny wynik bedzie niespodzianka

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Dwa słowa z mojej strony.

Sytuacja w Bytomiu jest bardzo trudna. Do rozegrania dwa mecze i żeby dać sobie szansę trzeba wygrać dwa razy. Na pierwszy ogień bracia z Gdyni ???? później wyjazd do Polkowic. Niestety moja ukochana drużyna nie dała sobie szansy remisując u siebie z Dolcanem, Bogdanką czy też w kuriozalnych okolicznościach z Zawiszą i teraz trzeba patrzeć na innych. Możemy minąć GKS I Sandecję, ale niestety te dwie drużyny grają ze sobą w ostatniej kolejce i remis gwarantuje im utrzymanie niezależnie od tego jak zagrają jutro. Liczą się bezpośrednie mecze i przy założeniu, ze GKS polegnie z Piatem i zremisuje z Snadecją ma 39 oczek co przy naszych 2 zwycięstwach powoduje , ze są przed nami ( 4-2 w Bytomiu, 0-2 w Katowicach ). W Bytomiu wszyscy wierzą w Sandecję i ich sportowe podejście do tematu - pokazali to w zeszłym sezonie grając fair do końca. GKS jedzie jutro do Gliwic i w mojej ocenie polegnie. Katastrofa w meczu z Wartą gdzie mogli zapewnić sobie utrzymanie pokazuje , ze coś jest nie halo. Piast wygrywając wchodzi do ligi, jest na to ciśnienie, nowy stadion, pewnie 10.000 ludzi na trybunach. Pewna 1. Polonia - Arka to w mojej ocenie powinniśmy to wygrać. Arka Polonii w Bytomiu zawsze leżała, dodatkowo aspekt kibicowski i fakt, że gdynianie nie grają o nic. Do tego Radzewicz i Tomasik czyli nasi byli zawodnicy, a u nas Wilczyński, który grał w Areczce. Widzę jeszcze dwa fajne mecze do wytypowania. Pogoń podejmuje Płock, który jest totalnie bez formy, a Radzionków solidny u siebie - Polkowice, które już spadły.

Dla mnie jutro:

Polonia - Arka 1 ( 80 % )
Piast - GKS 1 ( 90 % )
Radzionków - Polkowice 1 ( 80 % )
Pogoń - Płock - 1 ( 90 % )

Pewnie wszystko nie wejdzie, ale delikatnie można coś wybrać i spróbować.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Dolcan nie potrafił strzelić bramki z Nieciecza, to trzeba było im pomóc i podarować im jedenastkę.
Jutro Termalica gra z Kolejarzem, gramy +0,25 na gości oraz X.
Gdyby Termalica chciała mieć miejsce dające Ex to by ostatnio takich numerów nie robiła.

✅ +0,25 trafione , X nie

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Dziennikarz w orange sport nawet wyczuł klimat, podejrzewając czy Tomasik specjalnie nie ściągnął koszulki aby nie zagrać z Polonią i pewnie coś w tym jest, bo nie rozumiem, aż tak wielkiej radości tego gracza.Zachował się conajmniej jakby ta bramka dawała im awans do eks;)
Cibeles, nie byłbym taki pewny co do Piasta. Drużyna zagadka, a nie grają jakoś super. Także GieKSa może tam ugrać punkcik.Jak już wspominałem, jeżeli zwyciężą ligę to jeden z najsłabszych zespołów, którym to się udało.To obrazuje jaki poziom mamy 1 ligi. Co do niedzielnych meczy to gram Dolcan, który ostatnio wygrywa, a jeszcze nie jest pewien swojego utrzymania -Elbląg wiadomo.No i oczywiście Polonia, która zdobędzie 3 pkt ale w końcowym rozrachunku nie da im to utrzymania, według mnie oczywiście.
Do tego wszystkiego dodam jeszcze Sandecje. Każdy kto się trochę interesuje tą ligą wie, że Bogdanka już o nic nie gra, zresztą od początku nie grała i tyle. Tak jak pograli ostatnio w Płocku, tak teraz zrobią to w Nowym Sączu.
Olimpia Elbląg - Dolcan Ząbki 2 @ 1,95
Polonia Bytom - Arka Gdynia 1 @ 1,8
Sandecja Nowy Sącz - Bogdanka Łęczna 1 @ 2,2

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Przed podejmowaniem decyzji co do dzisiejszej gry warto przeczytać artykuł, przygotowany przez 90minut.pl
http://www.90minut.pl/news/188/news1887716-Analiza-I-ligi-po-32-kolejce.html
Sam wrzucę swoje typy nieco później - oczywiście z szeroką analizą.

Sprawa Niecieczy to jedna wielka niewiadoma. Rewelacja rozgrywek z wiochy byla pewna awansu i nagle przegrala 3 mecze z rzedu i zaczeto mowic ze nie chca awansowac. Jednak trzeba byc poprostu glupim zeby zrobic to specjalnie bo mozna przeciez odsprzedac miejsce albo sie gdzies przeniesc. Byly donisienia o szukaniu stadionu czy zamiane w Cracovie wiec tutaj cos nie tak. Mozliwe ze poprostu zadyszka i 3 porazki chociaz przyznam ze wyglada to smierdzaco.. Jesli faktycznie nie chca to idealnym typem jest remis ze Strozami, jednak jesli chca to 1 i teraz mam metlik.
Już teraz skomentuję.
Sam stawiam na X w tym spotkaniu. Długo nie wierzyłem, że Nieciecza się podkłada ale to trzeci spotkanie... wyjątkowa zadyszka.
Jutro grają z Kolejarzem który... też nie powinien naciskać na zwycięstwo. Obydwa zespoły mogą awansować ale skoro nie chce tego Nieciecza to na pewno nie chce tego drużyna ze Stróży.
Remis i 1-1 do grania.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja się skuszę do gry na Dolcan. Olimpia to jeden z najgorszych spadkowiczów z ostatnich lat (patrząc na zdobycz punktową). W Elblągu pogubili się zdecydowanie. Wszystko zaczęło się od zwolnienia Arteniuka, tak przynajmniej mi się wydaje. Zarząd chciał się wycwanić i tyle im z tego wyszło. Do klubu przyszedł wschodni zaciąg i rozwalił pół drużyny. Fakt faktem większość &quot;starych&quot; piłkarzy Olimpii już w 2 lidze grało na maksimum swoich umiejętności, a co by nie było 1 liga to spory przeskok i było widać, że zwyczajnie sobie nie poradzili. Wyniki tragiczne, a Dolcan co by nie było motywację jeszcze ma, bo utrzymania nie mają zapewnionego, choć do pełni szczęścia brakuje im praktycznie remisu. Piłkarsko drużyna z podwarszawskiej miejscowości jest dużo lepsza. Wszyscy zdrowi, utrzymanie jest na wyciągnięcie ręki więc ostatnim krokiem w 1 ligowej układance niech będzie zwycięstwo nad Olimpią.
Olimpia Elbląg - Dolcan Ząbki
Dolcan 1,75 Bet At Home
⛔ 4:1

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
W takim razie typ nr 1 na niedziele ! Polonia Bytom 1,82 Betsafe
Nie rozumiem troche dlaczego kursy dalej stoja w miejscu ale to dobrze bo jest jeszcze szansa na dogranie tego..
Pogralem jeszcze piknikowo Dolcan za 1,95 w expekcie bo Elblag to juz druzyna skonczona i nikomu tam sie nie chce grac ani dzialac a Dolcan walczy o utrzymanie i wygrac chce.
Sandecja+0,5 + Grudziadz+0,5 ako 1,75 bet365
Dubel ktory gram podobna stawka co Bytom. Obie druzyny musza wygrac zeby sie utrzymac, jesli sie uloza wyniki to remisy im wystarcza. Flota i Łęczna juz o nic nie graja, Flota sie utrzymala, cala runda tragiczna, na 2-3mecze sie sprezyli jak przyszedl przymus ale juz jest spokojnie wiec mozna oddac mecz Sandecji. To samo Leczna, od jakiegos czasu zaczelo sie oddawanie meczy, z Piastem sie sprezyli bo Pogon dala niezla premie za wygrana ale z Olimpia juz nie trzeba.

polakko20 170

polakko20

Użytkownik
Polska 1 liga, pilka nozna, godzina 17:00

Polonia Bytom - Arka gdynia
Arka DNB ✅✅✅
3,50
William Hill

analiza:

Przed nami mecz na zapleczu ligi polskiej pomiedzy Polonią Bytom a Arką Gdynia. Jest to spotkanie w ramach 33 czyli przedostatniej kolejki. W tabeli druzyny wygladaja nastepujaco: gospodarze 16 miejsce i w dorobku 33 punkty. Szanse Poloni na pozostanie w lidze sa juz tylko czyste teoretyczne. Polonia musialaby wygrac 2 ostatnie spotkania a takze liczyc na to ze GKS Katowice nie zdobedzie zadnego punktu w dwoch ostatnich meczach..jak widzimy prawdopodobienstwo takiego przebiegu sytuacji jest male, zwlaszcza ze dzis polonie czeka ciezki bój z Arką. Druzyna z Gdyni antomiast zajmuje 7 lokate i na koncie ma 48 punktow. Wsrod pilkarzy jak i kibicow tego klubu na pewno jest male rozczarowanie bowiem celem na ten sezon mial byc awans do ekstraklasy a niestety juz widoamo ze przyszly sezon arka zagra ponownie w 1 lidze. Jednak Arka doszla bardzo wysoko z pucharze Polski wiec to troche oslodzilo zycie kibicom tej ekipy. Arka 2 ostatnie mecze z rzedu wygrala wiec nie sadze by tak doswiadczony zespol dzis przegral z Polonią. Warto podkreslic ze w peirwszym meczu pomiedzy tymi druzynami rozegranym w rundzie jesiennej padl wynik bardzo przekonujacy i korzystny dla Arki..4-0 to pogrom. Dzis spodziewam sie ponownego zwyciestwa Arki, stawiam 0-1.

Otrzymane punkty reputacji: +6
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Ruch Radzionków - KS Polkowice
Mój typ: Ruch
W sumie mecz o przysłowiową pietruszkę bowiem jedni już dawno zapewnili sobie ligowy byt (Ruch, a drudzy kolejkę temu &quot;przyklepali&quot; spadek (Polkowice). Faworyt jest oczywiście tylko jeden i tenże faworyt będzie chciał się godnie pożegnać przed własną publicznością. Generalnie Polkowice już na wakacjach, atmosfera kiepska, trener po porażce z Arką Gdynia zje... kilku zawodników za opieprzanie się w najważniejszym spotkaniu sezonu, bo jeszcze wtedy istniały minimalne, matematyczne szanse na utrzymanie. Czy im się chce dograć te dwie kolejki? Nie wydaje mi się. Przyjadą, odbębnią i do widzenia. W moim odczuciu skończy się zwycięstwem Ruchu, który przecież od pięciu meczów nie przegrał (cztery zwycięstwa i remis). Czy będzie to wysoka wygrana? Podejrzewam, że tak, zwłaszcza wyjazdową dyspozycję Polkowic.

tomek18 47

tomek18

Użytkownik
Olimpia Elbląg - Dolcan Ząbki 2 1,8 ⛔
Tobet
Olimpia wiadomo już, że opuści 1 ligę, ale cały czas walczy. Będzie to ostatnie spotkanie na własnym boisku, więc sądzę, że będą chcieli godnie zaprezentować się przed własnymi kibicami. Ostatnie 5 meczów to same porażki. 3 punkty w Elblągu kibice widzieli ponad 1,5 msc temu. Raczej nie spodziewałbym się zwycięstwa gospodarzy. Goście są rycerzami wiosny 1 ligi. Do tego spotkania wystąpią w najmocniejszym składzie i będą chcieli zapewnić sobie utrzymanie. Do wykonania celu brakuje im 1 punktu. Największą bolączką drużyny jest fakt, że potrafią spiąc sie i wygrać z mocnymi druzynami, ale również lekceważą teoretycznie słabszych rywali. Ostatnie 5 meczów to bilans 3-0-2.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W meczu Piasta emocji nie powinno zabraknąć. Walcząca o utrzymanie GieKSa zmierzy się z głównym faworytem do awansu. Gatunkowo jest to mecz bardzo podobny do tego, który zostanie rozegrany w Szczecinie, z tą jednak różnicą, że gospodarze są w dużo lepszej formie. Nie ma co ukrywać, ten podział meczów Piasta sprawił, że mieli chyba wygodniejszą drogę po awans. Na jesieni rozgrywane były głównie mecze na wyjeździe, by na wiosnę dominować na własnym stadionie. Liga jednak jest bardzo nieprzewidywalna i nikt (a na pewno ja) nie skazuje Katowic na pożarcie. Mecz z Wartą był ciężki do skomentowania. To co się stało przeszło ludzkie pojęcie. Patrząc przecież na zespół z Katowic to nie jest to słaby personalnie skład. Dlaczego wyniki są tak słabe ? Na pewno nie jedna głowa nad tym myślała. Z Piastem o punkty będzie ciężko, ale czasami mocniejszy rywal potrafi zmobilizować zespół. Mam nadzieję, że kilka bramek w tym meczu padnie. Generalnie mecze z Flotą i z Dolcanem pokazały, że nawet wysokie prowadzenie można łatwo roztrwonić. Liczę na bramki już w pierwszej połowie i zagram azjana w Bet365. W przypadku 1 bramki - zwrot. Szczerze mówiąc liczę na szybsze bramki Piasta niż na zdobycz bramkową gości.
Piast Gliwice - GKS Katowice
Powyżej 1 bramki (1. połowa) 1,90 Bet365
ZWROT

Zmiany na pozycji trenera w zespole ze Świnoujścia dały oczekiwany efekt. Dwa zwycięstwa w tym jedno z pretendentem do awansu - Niecieczą. Olimpia praktycznie ma już utrzymanie więc specjalnej spiny nie będzie,a remis przypieczętuje utrzymanie. Zarówno Olimpia jak i Flota mają dobrą passę o ile można tak powiedzieć. W meczu na jesieni padł remis 0:0 i szczerze mówiąc taki rezultat w dzisiejszym meczu mnie zadowoli. Sąsiedzi w tabeli, forma zbliżona, potencjał kadrowy również. Dla mnie ten mecz jest idealny do typowania na remis. Jak ktoś gra systemami to warto go pobrać. Spodziewam się wyrównanego pojedynku.
Olimpia Grudziądz - Flota Świnoujście
Remis 3,30 Tobet
⛔ 1:2

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom