Dwa słowa z mojej strony.
Sytuacja w Bytomiu jest bardzo trudna. Do rozegrania dwa mecze i żeby dać sobie szansę trzeba wygrać dwa razy. Na pierwszy ogień bracia z Gdyni ???? później wyjazd do Polkowic. Niestety moja ukochana drużyna nie dała sobie szansy remisując u siebie z Dolcanem, Bogdanką czy też w kuriozalnych okolicznościach z Zawiszą i teraz trzeba patrzeć na innych. Możemy minąć GKS I Sandecję, ale niestety te dwie drużyny grają ze sobą w ostatniej kolejce i remis gwarantuje im utrzymanie niezależnie od tego jak zagrają jutro. Liczą się bezpośrednie mecze i przy założeniu, ze GKS polegnie z Piatem i zremisuje z Snadecją ma 39 oczek co przy naszych 2 zwycięstwach powoduje , ze są przed nami ( 4-2 w Bytomiu, 0-2 w Katowicach ). W Bytomiu wszyscy wierzą w Sandecję i ich sportowe podejście do tematu - pokazali to w zeszłym sezonie grając fair do końca. GKS jedzie jutro do Gliwic i w mojej ocenie polegnie. Katastrofa w meczu z Wartą gdzie mogli zapewnić sobie utrzymanie pokazuje , ze coś jest nie halo. Piast wygrywając wchodzi do ligi, jest na to ciśnienie, nowy stadion, pewnie 10.000 ludzi na trybunach. Pewna 1. Polonia - Arka to w mojej ocenie powinniśmy to wygrać. Arka Polonii w Bytomiu zawsze leżała, dodatkowo aspekt kibicowski i fakt, że gdynianie nie grają o nic. Do tego Radzewicz i Tomasik czyli nasi byli zawodnicy, a u nas Wilczyński, który grał w Areczce. Widzę jeszcze dwa fajne mecze do wytypowania. Pogoń podejmuje Płock, który jest totalnie bez formy, a Radzionków solidny u siebie - Polkowice, które już spadły.
Dla mnie jutro:
Polonia - Arka 1 ( 80 % )
Piast - GKS 1 ( 90 % )
Radzionków - Polkowice 1 ( 80 % )
Pogoń - Płock - 1 ( 90 % )
Pewnie wszystko nie wejdzie, ale delikatnie można coś wybrać i spróbować.