>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33 kolejka I ligi 01.06.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

bet-at-home
Już tylko 2 kolejki dzielą nas od zakończenia obecnego sezonu w I lidze. Jak na razie wiemy tylko tyle, że z ligą żegna się ŁKS oraz Polonia Bytom. Na skutek degradacji Polonii Warszawa, z I ligą pożegnają się trzy a nie jak zawsze cztery zespoły. O utrzymanie zatem powalczą jeszcze drużyny Warty Poznań oraz Okocimskiego Brzesko. Teoretycznie łatwiejsze zadanie mają gracze z południa Polski, którzy w nadchodzącej kolejce dostaną walkower za mecz z ŁKSem a w ostatniej zmierzą się bezpośrednio z Wartą Poznań.
Podczas gdy oba te zespoły będą grały o zachowanie bytu, w czubie tabeli czekają nas wielkie emocje. Walka o awans nadal toczy się między Zawiszą, Niecieczą, Cracovią oraz Flotą. Tym ostatnim dwa pierwsze zespoły odjechały na trzy punkty, tak więc ich mecz w Bydgoszczy będzie chwilą prawdy. W przypadku remisu bądź porażki, podopieczni Tomasz Kafarskiego mogą pożegnać się z walką o Ekstraklasę. Podczas gdy w Bydgoszczy będziemy śledzić poczynania Zawiszy i Floty, w Niecieczy Termalica podejmie Olimpie Grudziądz. Goście ostatnio przełamali swą złą serie, jednak nic nie przemawia za tym, aby mieli w Niecieczy coś zdziałać. Ostatni z kandydatów do awansu – Cracovia podejmie u siebie GKS Tychy. Czy podopiecznym Wojciecha Stawowego „poszczęści się” podobnie jak w Nowym Sączu i trzy punkty pozostaną w Krakowie?
Zapraszam do dyskusji.

midq 677

midq

Użytkownik
Dużo ludzi twierdzi, że Termalica nie chce awansować. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Porażki w ostatnich meczach z Zawiszą i Cracovią mogą świadczyć o tym, że tak właśnie jest. Jeżeli naprawdę tak jest, to jutro Termalica przegra a kursy na to są bardzo duże, co o tym sądzicie?
Olimpia Grudziądz @9,00 bet365

gnls 1

gnls

Użytkownik
Ja gram Olimpia dnb@7.00 zwrot i Olimpia X2@3.00✅
Oglądając spotkanie Nieciecza-Zawisza można było odnieść wrażenie,że gospodarze w tym spotkaniu nie chcieli zdobyć punktów.Słowa trenera,że mieli słabszy dzień jakoś mnie nie przekonały.
Nie wiem jakie jest wasze zdanie na ten temat,ale według mnie Termalice ten awans jest nie na rękę.Zresztą w zeszłym sezonie mieliśmy podobną sytuację,tyle,że punkty zaczęli gubić kilka kolejek wcześniej.
W Polsce w ostatnich latach były tylko 2 przypadki,gdzie w Ekstraklasie grały drużyny z małych miasteczek.Były to Groclin oraz Amica.Co się z nimi stało każdy wie.
Niecziecza to nawet nie miasteczko a 700osobowa wieś,więc z czym do ludzi??Inna sprawa,że za czasów Amici i Groclinu to była całkiem inna bajka.Wtedy nie było takich wymogów jakie są teraz,nikt niczego ani nikogo się tak nie czepiał.
Co będzie to zobaczymy dziś około 19.Ja pobieram Olimpię dnb oraz X2.

Otrzymane punkty reputacji: +1
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
1. Zawisza Bydgoszcz 62 pkt
2. Termalica Nieciecza 62 pkt

3. Cracovia 61 pkt
4. Flota Świnoujście 59 pkt.

Tak to obecnie wygląda. Zakładając więc 2 wygrane Cracovii (Tychy i Miedź nie powinny sprawić problemu), oraz zwycięstwo Zawiszy w ostatniej kolejce z Polonią Bytom, pod uwagę należy brać 3 mecze.
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Olimpia Grudziądz 1 czerwca, 17:00
Zawisza Bydgoszcz - Flota Świnoujście 1 czerwca, 17:00
Flota Świnoujście - Termalica Nieciecza 8 czerwca, 17:00
możliwe scenariusze?
1) Nieciecza wygrywa z Olimpią i remisuje w ostatnim spotkaniu, Zawisza wygrywa z Flotą. Efekt:

1. Zawisza Bydgoszcz 68 pkt
2. Cracovia 67 pkt

3. Termalica Nieciecza 66 pkt
4. Flota Świnoujście 60 pkt.
2) Zawisza traci punkty z Flotą, Nieciecza wygrywa oba spotkania
1. Termalica Nieciecza 68 pkt
2. Cracovia 67 pkt

3. Zawisza Bydgoszcz 66 pkt
4. Flota Świnoujście 60 pkt.
3) Zawisza traci punkty z Flotą, Flota wygrywa z Niecieczą
1. Cracovia 67 pkt
2. Zawisza Bydgoszcz 66 pkt

3. Termalica Nieciecza 65 pkt
4. Flota Świnoujście 63 pkt.

wniosek? Zawisza musi wygrać kolejne spotkanie, remis może sprawić iż sprawa rewanżu będzie w rękach (nogach) rywali. Flota wygrywając 2 mecze może i tak nie awansować więc raczej odpada z rozważań co do awansu. Cracovie urządza jakakolwiek strata punktów przez Zawisze i Niecieczę.
Proponowałbym więc zagrać w najbliższej kolejce
Cracovia 1 1,35
Zawisza 1 1,57

AKO 2.12 (pewnie spadnie do 2). Niskie te kursy, ale nie wierzę żeby doszło do sensacji w tych spotkaniach. Niecieczy bym nie ruszał w tej kolejce, mam przeczucie że wygrają, co sprawi że będziemy mieli takową sytuacje że o awansie zadecyduje mecz z niewalczącą o nic Flotą. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale każdy z nas wie kto ma awansować w tym sezonie do Ekstraklasy. Nieciecza nie spełnia kilku wymogów licencyjnych na skalę Ekstraklasy. Niewdzięczna kolejka do grania, kasy do zarobienia niewiele, a ryzyko zawsze jest. Cracovia i Zawisza to dwa kluby z dużych miast, z efektownymi stadionami, zapleczem finansowym, z ludźmi w zarządach znanych na piłkarskich salonach. Nieciecza to wioska, prezes nie jest jakimś wielkim bogaczem. Nie sądzę że już w tej kolejce dojdzie do cudu w postaci porażki Niecieczy, ale dopiero w ostatniej kolejce. Osobiście polecałbym handi +1,5 dla GKSu Tychy w spotkaniu z Pasami. Cracovia gra bardzo słabo, wygrać pewnie wygra, ale nie wierzę żeby to było przekonywujące wysokie zwycięstwo, raczej jednobramkowy win.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Piłkarze Termalicy robią wszystko żeby na koniec sezonu nie zagrażał im awans do Ekstraklasy. Ten sezon nie jest wyjątkiem. Mechanizm jest bardzo prosty. Oni wiedzą, że ich potencjał piłkarski jest bardzo często na poziomie I Ligi i awans do Ekstraklasy wiązał by się z ryzykiem wymiany tych zawodników na lepszy model. Wiadomo przecież, że w Niecieczy dobrze się płaci, posada wygodna i co najważniejsze...wypłaty są realne a nie wirtualne. Nic tylko grać i przypadkiem nie awansować. Po grze w ostatnich kolejkach mam wrażenie,że na awansie zależy tylko piłkarzom Zawiszy i Cracovi razem z Cabajem ????
Reszta zespołów tylko co najwyżej udaje, że chce awansować......Termalica, Flota.

Zawisza - Flota 1 @ 1.58 kurs niestety spada

Piłkarsko lepszy jest Zawisza, pod wodzą Tarasiewicza grają chyba najlepszą piłkę z drużyn I ligi. Pozostałe argumenty opisałem wyżej. Zawisza będzie podwójnie zmobilizowana. Determinacja i chęć zwycięstwa wystarczą na zblazowaną Flotę.

H 187

h778

Użytkownik
Jestem ciekaw, czy wszyscy tak mocno wieszczący odpuszczenie awansu przez Niecieczę widzieli więcej niż ich ostatni mecz z Zawiszą. Śmiem wątpić. Gdyby naprawdę chcieli odpuścić, zrobiliby to kilka kolejek wcześniej. Dla mnie sprawa jest jasna - Nieciecza gra o Ekstraklasę i tyle w temacie.
że ich potencjał piłkarski jest bardzo często na poziomie I Ligi
To w takim razie potencjał piłkarski Zawiszy i Cracovii, które w tym sezonie skompromitowały się częściej niż wszyscy mistrzowie (nowej) I ligi przez ostatnie 10 lat jest gdzieś na poziomie strefy spadkowej II ligi wschodniej.
Były to Groclin oraz Amica.Co się z nimi stało każdy wie.
No co takiego się stało? Amikę pomijam, bo tam wszystko było oparte na korupcji - ale Groclin? 10 sezonów w Ekstraklasie, w każdym walka o najwyższe cele, wicemistrzostwo Polski, wspaniałe mecze w pucharach - to jest 5x więcej niż w analogicznym okresie osiągnęło 95% klubów Ekstraklasy. A to, że prędzej czy później przeniosą się do większego ośrodka - to było pewne. Nikt rozsądny nie zakłada, że taki klub będzie funkcjonował na najwyższym poziomie 100 czy więcej lat.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Jestem ciekaw, czy wszyscy tak mocno wieszczący odpuszczenie awansu przez Niecieczę widzieli więcej niż ich ostatni mecz z Zawiszą. Śmiem wątpić. Gdyby naprawdę chcieli odpuścić, zrobiliby to kilka kolejek wcześniej. Dla mnie sprawa jest jasna - Nieciecza gra o Ekstraklasę i tyle w temacie.

To w takim razie potencjał piłkarski Zawiszy i Cracovii, które w tym sezonie skompromitowały się częściej niż wszyscy mistrzowie (nowej) I ligi przez ostatnie 10 lat jest gdzieś na poziomie strefy spadkowej II ligi wschodniej.Jestem ciekaw, czy wszyscy tak mocno wieszczący odpuszczenie awansu przez Niecieczę widzieli więcej niż ich ostatni mecz z Zawiszą. Śmiem wątpić. Gdyby naprawdę chcieli odpuścić, zrobiliby to kilka kolejek wcześniej. Dla mnie sprawa jest jasna - Nieciecza gra o Ekstraklasę i tyle w temacie.

To w takim razie potencjał piłkarski Zawiszy i Cracovii, które w tym sezonie skompromitowały się częściej niż wszyscy mistrzowie (nowej) I ligi przez ostatnie 10 lat jest gdzieś na poziomie strefy spadkowej II ligi wschodniej.[/Q
Chyba nie sądzisz,że Nieciecza się położy na boisku. Pozory stwarzać musi. Robią to od dawna, więc wprawę mają. Dla Ciebie sprawa jest jasna Nieciecza gra o awans... odpowiem Ci tak.....Nieciecza zawsze gra o awans....tylko nigdy im się to nie udaje... widocznie mają pecha.

goly78 17

goly78

Użytkownik
Mi tez sie wydaje ze jakby Nieciecza chciała odpuscic to juz w meczu z Kolejarzem w Stróżach straciła by punkty . Nie twierdze ze wygrają dziś z Olimpią ale wątpie by odpuścili .
Nastepna teoria spiskowa : Tychy odpuszcża Cracovii bo to zgoda ???? . Możliwe ale Tychy to również zgoda Zawiszy . ????

H 187

h778

Użytkownik
Chyba nie sądzisz,że Nieciecza się położy na boisku. Pozory stwarzać musi. Robią to od dawna, więc wprawę mają. Dla Ciebie sprawa jest jasna Nieciecza gra o awans... odpowiem Ci tak.....Nieciecza zawsze gra o awans....tylko nigdy im się to nie udaje... widocznie mają pecha.
Od dawna? Jak dla mnie to jest ich trzeci sezon w I lidze, z czego w pierwszym walczyli o utrzymanie, ale może się nie znam. W tamtym sezonie nawet piłkarze mówili, że awans nie do końca będzie po ich myśli i rozstrzygnęli sprawę wcześniej - przegrywając bodajże z Radzionkowem, Flotą i Dolcanem. Teraz wszyscy, z Moskalem na czele twierdzą, że grają o awans. Nie mam podstaw do tego, żeby im nie wierzyć.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Jak można pisać o braku motywacji do awansu w zespole z Niecieczy ?
Cracovia i Zawisza to nie drużyny środka czy dołu tabeli a faworyci do awansu.
Jak ktoś ma inne zdanie to nie oglądał meczu zarówno z Cracovią i Zawiszą.
Termalica - Olimpia +1,25 1,95 ibc ✅
Gospodarze walcza o awans do Ekstraklasy, ostatnio przegrali z Cracovią oraz Zawiszą.
Widziałem oba mecze, jak i ten wcześniejszy u siebie z Bogdanką, w nich zabrakło wykończenia.
Gram w stronę gości, bo mimo braków w ataku, nie są na straconej pozycji,
rok temu było +0,5, dla mnie Termalica wygra maksymalnie golem.
Zawisza - Flota +1 1,9 bet365 ✅
Zawisza jest w formie, ale z naprawdę dobrą drużyną, która nadal jest w czołówce tabeli taki kurs ?
Dlaczego z Cracovią było -0,25 a z Flotą jest -1 ?
Ponadto Bogdanka, Miedź, Cracovia powinny wygrać, a w Olszytnie over .

mobilny 260

mobilny

Użytkownik
Może nie oglądałem wcześniejszych meczów Niecieczy, ale oglądałem ich spotkanie z Zawiszą i ewidentnie było widać że odpuszczają, już nie będę wymieniał poszczególnych sytuacji, kto nie widział ten do okulisty. Już nie wspominając o dwóch setkach w ost minutach, ewidentnie było widać że nie strzelenie gola w tych sytuacjach nie było spowodowane pechem lub brakiem umiejętności ;) Natomiast sprawa że do tych sytuacji doszli to po prostu niesamowita słabość Zawiszy ( a propo świetny jest poziom tej ligi, Nieciecza bardziej się musi starać żeby przegrać, niż inne drużyny się starają aby wygrać ???? ). Od dawna już to mówię, Niecieczy nie po drodze do piłkarskiego raju jakim jest Ekstraklasa, nie chcą po prostu, wiedzą jak to się skończy, a skończy się rychłym upadkiem, więc nie lepiej pokopać w I lidze kilkanaście sezonów ? Teraz pytanie jak odpuszczą ? Po całości, bez ryzyka przegrywając dwa mecze czy może dadzą jeszcze naiwnym odrobinę nadziej ? Ja to widzę tak - Zawisza u siebie komplet, Flota potrafiła tracić punkty z ogórami to nie stracą tutaj ciągle mając szansę na awans ( którego w tym sezonie też raczej nie chcą, aczkolwiek w ich przypadku to kwestia czasu awans do elyyyty ), w Bytomiu formalność czyli Zawszia 6 pkt. Cracovia u siebie z GKS, będą cuda jak na Sandencji, a potem ostatnia kolejka w Legnicy, wątpię żeby gospodarzom chciało się zapierdzielać, czyli wygląda na to że Cracovia również komplet punktów, także Niecieczy wystarczy że gdzieś zgubią 2 punty - żaden problem, tylko pytanie gdzie ? Pewnie na remis w Świnoujściu.
PS proszę nie porównujcie odpowiednio 14 tyś i 11 tyś miast do 700 osobowej wioski, może dla was miastowych to żadna różnica, ale ja mieszkam w takich regionach i to są dwa światy Panowie. Poza tym czasy Amici i Grocilinu to jeszcze stara bajka, w dodatku nie mieli sponsora w osobie prezesa firmy produkującej kostki brukowe, mimo wszystko dostawali nieco poważniejsze pieniądze ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
dziki_pluto 45

dziki_pluto

Użytkownik
Zawisza - Flota +1 1,9 bet365

Zawisza jest w formie, ale z naprawdę dobrą drużyną, która nadal jest w czołówce tabeli taki kurs ?
Dlaczego z Cracovią było -0,25 a z Flotą jest -1 ?
Kurs akurat w przypadku Zawiszy jest właściwy. Każdy kto ma łeb na karku wie,że Flota w tym roku nie chce wejść do Ekstraklasy i zdecydowanie pokazała to w ostatnim meczu ze Strózami.
Więc nikt nie wystawi Ci kursu 2,0 na wygraną Bydgoszczan.
Zawisza zrobi sobie dziś piknik z Flotą i wyraźnie będzie widać kto chce awansu,a kto nie.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Craxa &amp; Zawisza @ 2.25 ⛔
krótkie write up&#39;y
Chyba odpowiedni czas i miejsce by zagrać taki dubel. Craxa u siebie jeszcze potrafi wygrywać spotkania naprawdę ofensywne ustawienie i gra bokami jest ok. Nykiel, Bernhardt, Boljević, Danielewicz no i Saidi osoby te to na pewno mocny szkielet zespołu.
U siebie Craxa nie podobała mi się w dwóch spotkaniach ostatnio z Flotą czy z Łęczną, a reszta spotkań jest bardzo dobre choć nie zawszę od pierwszej do ostatniej minuty.
Tyszanie już dawno utrzymani w lidzę, brak szans na awans więc chłopaki już tylko dogrywają sezon to wygrana z Wartą, to porażka z Dolcanem, czy remisy ze Stomilem czy Gieksą.
Taka prawdziwa dryfująca butelka na morzu, dzisiaj porobią na pewno trochę akcji, a jeśli chodzi o &quot;porobią&quot; mam na myśli Rocky&#39;ego czyli Piotrka Rockiego jeśli ten chłopak nic nie robi to i Tyszanie stoją dzisiaj może tak właśnie być.
Zawisza najlepszy końcowy okres z ekip walczących o awans oprócz remisu z Łęczną to grają naprawdę świetnie.
Abbott się świetnie odnalazł to strzeli z główki, dobije bezpańską piłkę czy strzeli ładną bramkę z dystansu. Innymi świetnie zorganizowanymi zawodnikami to na pewno Drygas, Masłowski, Skrzyński czy Mąka. U siebie jak Craxa potrafią stłamsić rywala.
Flota to ta jedna z ekip pod osłoną &quot;układów, wałków&quot; jednak wiele jest prawdy w tym że brak pieniędzy u nas w sporcie to naprawdę bariera nie do przejścia i po raz drugi rok z rzędu po świetnej jesieni Flota już tylko dogrywa sezon z łatką &quot;oni jeszcze mogą awansować&quot; dzisiaj ta łatka się odlepi.

ajax123 7

ajax123

Użytkownik
Panowie w następnej kolejce pasuje pograć remis Floty z Termalicą...
Ewidentnie te zespoły nie chcą wejsc do ekstraklasy a tylko taki wynik im to zapewni..
Cracovia dzis dała dupy...ech..brak słów.
Najciekawsze jest to jakie kursy na mecze...
Tychy 7.80
Polonia B 5.34
Termalica X 3.30
Zawisza X 3.62
Myślałem że takie rzeczy to tylko w turcji a tu prosze...

J 31

janek1509

Użytkownik
Termalica B-B. mistrzowsko się podłożyła.Jakby przy porażce Krakowian wygrała awans pewny.Koniec meczu w Krakowie.Doliczony czas w Niecieczy i gol na 1-1.Powinni za taki numery degradować do B klasy.

H 187

h778

Użytkownik
Termalica B-B. mistrzowsko się podłożyła.Jakby przy porażce Krakowian wygrała awans pewny.Koniec meczu w Krakowie.Doliczony czas w Niecieczy i gol na 1-1.Powinni za taki numery degradować do B klasy.
Brawo, wygrałeś nagrodę Złotego Kartofla. Oglądałeś chociaż ten mecz? ????
Ewidentnie te zespoły nie chcą wejsc do ekstraklasy a tylko taki wynik im to zapewni..
Następny. ???? Remis daje Niecieczy awans, pod warunkiem, że Zawisza nie zremisuje z Polonią Bytom.

hakan 256

hakan

Użytkownik

Najciekawsze jest to jakie kursy na mecze...
Tychy 7.80
Polonia B 5.34
Termalica X 3.30
Zawisza X 3.62

Myślałem że takie rzeczy to tylko w turcji a tu prosze...
Nie chcą awansować, więc remis odpada, bo pozbawia szans Cracovię, więc Flota wygrywa, Cracovia wygrywa, Zawisza może nawet przegrać, bo ma lepsze h2h z Flotą

dubel Flota &amp; Cracovia

ajax123 7

ajax123

Użytkownik
Następny. ???? Remis daje Niecieczy awans, pod warunkiem, że Zawisza nie zremisuje z Polonią Bytom.
No tak moje przeoczenie w takim razie tak jak wyżej kolega napisał wygrana Floty i Cracovii, Filipiak już się zatroszczy o to żeby wygrali;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom