>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

33. kolejka Eredivisie/PO Jupiler Pro League (29.04-01.05)

Status
Zamknięty.
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Belgia

Holandia

Oj będzie się działo w tej kolejce Eredivisie. Ciągle trzy zespoły z szansami na mistrza. Strata punktów znaczy odpadnięcie z walki o mistrzostwo kraju. Twente czeka najłatwiejsze zadanie, ponieważ do Enschede przyjedzie ostatnia drużyna tabeli Willem II. Również nie za trudno powinno mieć PSV, lecz drużyna z Eindhoven będzie osłabiona brakiem 4 podstawowych zawodników, więc łatwo nie będzie. Najcięższe zadanie będzie miał Ajax, ponieważ Heerenveen na swoim terenie nie jest wygodnym rywalem.
Jeżeli cała trójka wygra, to mistrzostwo kraju roztrzygnie się 15 maja w Amsterdamie, ponieważ w ostatniej kolejce Ajax podejmie u siebie Twente. W wypadku remisu mistrzem może zostać PSV, więc będzie się działo do ostatniego gwizdka ????
Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów !

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
SC Heerenveen - Ajax Amsterdam 1,55 1:2 ✅

Moim zdaniem ten mecz może mieć tylko jednego zwycięzcę i oczywiście mam tu na myśli drużynę z Amsterdamu. Co tu dużo pisać, potencjał obu drużyn jest zupełnie inny. Gospodarze w tym sezonie już o nic nie walczą. Natomiast Ajax o ile wygra ten mecz w ostatniej kolejce ma szanse na mistrzostwo Holandii bo grają u siebie z Twente. Więc potknięcie w przed ostatniej kolejce nie wchodzi w grę. Osłabienia Ajaxu to podstawowy bramkarz Stekelenburg, ale ta kontuzja jest już dość długa, Ajax świetnie sobie radzi i bez niego.
Natomiast u gości nie wystąpi jeden z podstawowych napastników O. Assaidi (30 meczy, 9 bramek) i pomocnika C. Grindheim (29 meczy, 2 bramki). Co do tego spotkania polecam jeszcze dorzucić Twente, które gra o to samo co Ajax tylko, że u siebie z najsłabszą drużyną tego sezonu.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
No to czas zabrać się za dzisiejszą, bardzo ciekawą, kolejkę Eredivisie.
Heerenveen - Ajax
Miałem już do końca sezonu nie obstawiać Ajaksu i kilka kolejek nie grałem na zwycięstwo Joden, lecz dziś trzeba będzie tak zrobić. Że mecz będzie trudny i Heerenveen zrobi wszystko by amsterdamskiej drużynie potknęła się noga dobrze o tym wiem. Trudny teren. Ajax jest jednak bardzo zmotywowany na to spotkanie i piłkarze zapowiadają od razu bardzo ofensywnej gry. Ten mecz trzeba wygrać, tylko wtedy Ajax będzie mógł 15 maja u siebie zdobyć mistrzostwo kraju. Nie ma czasu na potknięcie i dziś go nie będzie.
De Boer ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy. W Heerenveen nie zagra Aissaidi co jest sporym osłabieniem Fryzów. Spodziewam się dziś bardzo ofensywnego spotkania i mam nadzieję, że ze sporą ilością bramek. Za grosze zagram również strzelca bramki; Sulejmani. Miki jest w formie i co mecz jest on zagrożeniem dla defensywy oraz bramkarzy. Bramka przeciwko swojemu byłemu klubowi? Czemu nie. Kurs do tego zachęca.
- Heerenveen - Ajaax 2 (1.55) stawka 10/10 ✅
- M. Sulejmani strzeli bramkę - TAK (2.70) stawka 1/10 ✅
ADO Den Haag - FC Groningen
Bociany po dwóch stratach punktów muszą nareszcie wygrać by zbliżyć się do upragnionego piątego miejsca w tabeli. Znajdują się oni obecnie na 6 miejscu, mają tyle samo punktów co Roda a tuż za nimi znajduje się właśnie Groningen, więc dziś będzie najlepsza okazja powiększyć swoją przewagę oraz może ponownie wskoczyć na piąte miejsce.
ADO u siebie to bardzo groźna drużyna. Trener Van der Brom będzie miał do dyspozycji wszystkich swoich zawodników. Groningen z większymi problemami, ponieważ nie zagrają: Grangvist, Holla, Garcia-Garcia, van der Laak a pod znakiem zapytania stoi występ Pedersona i Matavza.
Stawiam dziś na ADO, które jest mocno zmobilizowane i własna publiczność powinna pomóc w odniesieniu sukcesu.
- ADO Den Haag - Groningen 1 (1.80) stawka 4/10 ⛔
Przed rozpoczęciem przedostatniej kolejki wrzucę jeszcze jakieś rozkminy na temat spotkania Feyenoordu, może PSV (tutaj bardzo widzi mi się obie strzelą lub over bramkowy), Rody JC oraz Heraclesu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
legia 122

legia

Użytkownik
No to czas zabrać się za dzisiejszą, bardzo ciekawą, kolejkę Eredivisie.
Heerenveen - Ajax
Miałem już do końca sezonu nie obstawiać Ajaksu i kilka kolejek nie grałem na zwycięstwo Joden, lecz dziś trzeba będzie tak zrobić. Że mecz będzie trudny i Heerenveen zrobi wszystko by amsterdamskiej drużynie potknęła się noga dobrze o tym wiem. Trudny teren. Ajax jest jednak bardzo zmotywowany na to spotkanie i piłkarze zapowiadają od razu bardzo ofensywnej gry. Ten mecz trzeba wygrać, tylko wtedy Ajax będzie mógł 15 maja u siebie zdobyć mistrzostwo kraju. Nie ma czasu na potknięcie i dziś go nie będzie.
Ludzie nie kompromitujcie się. Przy remisie też pozostają w dalszym ciągu w grze...
Twente dziś wygrywa , Ajax remisuje i traci tym samym 3 oczka do lidera, a więc wygrywając za tydzień z Twente zrówna się z nimi punktami i zdobędzie tym samym mistrzostwo...
prosta nieskomplikowana matematyka...

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Ludzie nie kompromitujcie się. Przy remisie też pozostają w dalszym ciągu w grze...
Twente dziś wygrywa , Ajax remisuje i traci tym samym 3 oczka do lidera, a więc wygrywając za tydzień z Twente zrówna się z nimi punktami i zdobędzie tym samym mistrzostwo...
Ajax remisuje i wygrywa za tydzień, PSV wygrywa swoje dwa spotkania i to oni są mistrzem. Jeszcze prostsza matematyka...
Trzeba wygrać obydwa spotkania by nie patrzeć na innych, ponieważ remis dziś stawia PSV w najlepszej sytuacji, jeżeli Ajax pokona lub zremisuje za tydzień z Twente.
Dwa wygrane i jest majster. To jest najprostsza matematyka jaka jest.

gmark 765

gmark

Użytkownik
Ta a PSV wygrywa dziś i w ostatniej kolejce i ma tyle samo punktów co Ajax i Twente, ale najwięcej bramek, i ma tytuł mistrza ?

EDIT:Ajax był szybszy o minutke ????

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Twente - Willem II

Ostatnia kolejka obfitowała w dużą ilość goli. Na 9 spotkań w 8 był over 2.5 ,a nawet w kilku meczach został pokryty over 3.5 i over 4.5
W dzisiejszym meczu spotka się lider z (dużą szansą na utrzymanie tego miejsca po tej kolejce) ostatnią druzyną, która już dawno pogodziła się ze spadkiem do 2 ligi. Postawię w tym meczu na over 3.5 ze względu na to, że goście w tym sezonie na 16 spotkań wyjazdowych aż 13 razy mieli +2.5 gola. Do tego zagrają z pierwszą drużyną, która na 2 kolejki przed końcem sezonu ma tylko 2 punkty przewagi nad drugim zespołem. Twente dzisiaj będzie chciało wygrać jak największą ilością bramek i pokazać kibicom w ostatnim meczu w tym sezonie na swoim boisku, że zasłuzyli na tytuł mistrzowski. Moim zdaniem Twente dzisiaj od poczatku ruszy na zdecydowanie słabszego rywala. Gospodarze są w stanie dzisiaj wygrać ten mecz 4:0 bądź wyżej. Willem II nie mające już nic do stracenia (przedostatni mecz w 1 lidze) też może pokusic się o bramkę.

over 3.5
1.65

✅

ajax 2K

ajax

Forum VIP
PSV - Vitesse
Faworytem tego spotkania jest oczywiście PSV. Lecz 1.18 jest moim zdaniem baaardzo zaniżoną stawką. PSV i Vitesse na dzień dzisiejszy nie dzieli aż taka przepaść, a do tego dochodzi fakt, że drużyna Eindhoven zagra bez ważnych zawodników; Lens, Manolev, Pieters a pod znakiem zapytania stoi występ Toivonena, którego samopoczucie jest ostatnio nie za dobre. PSV jest już przemęczone sezonem o czym pisałem w ostatniej kolejce, tak więc uważam, że Vitesse może tutaj jeszcze namieszać. Czy się uda? Nie mam pojęcia, to wyjdzie z przebiegu spotkania. Znalazłem tutaj jednak jeden ciekawy bet, a kurs 1.75 tylko mnie do niego zachęcił. Problemy defensywne PSV, przemęczenie sezonem oraz Vitesse grające na pełnym luzie bo nie mają nic do zyskania czy stracenia to dla mnie wystarczające powody by spróbować.
- PSV - Vitesse obie strzelą - TAK (1.75) stawka 3/10 ✅
NEC - Roda JC
Tutaj nie będę za dużej uwagi zwracał na sytuację kadrową etc. Liczy się jeden ważny fakt, NEC nie gra już o nic, a Roda o czwartą lokatę Eredivisie. Tylko 2 oczka straty do AZ. Roda JC jest obecnie na gazie. Spodziewam się tutaj wyrównanego meczu a na wynik spotkania wpłyną nawet najdrobniejsze błędy u jednej czy drugiej strony. 2.35 to kurs który mnie zadowala by za drobne zagrać na Rodę, dla której jest to bardzo ważny mecz i mobilizacja jest wielka. NEC? Wygra, przegra... whatever. Pójdzie w niepamięć.
- NEC - Roda JC 2 (2.35) stawka 2/10 ⛔
Poza tymi spotkaniami typuję jeszcze poszczególne sytuacje:
- Feyenoord win ⛔
- Heracles 2x ✅
- AZ win ✅
- Twente win ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Osobiście obawiam się troche meczu Ajaxu w Heerenveen. Raz, że ciężki teren, a dwa, że Ajaxowi jakoś wyjazdy w tym seoznie jakoś rewelacyjnie nie wychodzą. Oczywiście, że licze na ich wygraną bo chciałbym aby wkońcu zdobyli ten upragniony tytuł.;)
Też myślałem w kontekście tego spotkania o overze, ale kurs @1,35 szybko mnie ostudził i zrezygnowałem z czegokolwiek do grania w tym meczu. Poprostu obejrze i będe 3mał kciuku za Joden!
VS
PSV - VITESSE
Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,80 bet365✅2:1
Pierwsze co ważne w tym spotkaniu to lista absencji wśród PSV. Z powodu kartek nie mogą zagrać Engelaar,Lens, Manolev i Pieters. Wszystko pokłosie nieudanego meczu na De Kuip przed tygodniem. PSV naprawde grało słabo z Feyenoordem. Trener bał się że stracić może także Dzsudzsaka i zdjął go w 80min jakoś gdy nie widział już szans na dobry rezultat, a Węgier był także zagrożony absencją gdyby dostał żółtą kartke. Wiadomo PSV musi wygrywać by liczyć sie w tej walce, ale łatwo nie będzie.
Typ bts ze względu na osłabioną defensywe PSV, a nawet gdy grają w podstawowym skłądzie to i tak się gubią. Nie
VS
VENLO - FEYENOORD
Typ : Feyenoord @ 1,62 Tobet ⛔3:2
Feyenoord wkońcu gra na miare swoich możliwości. Widziałem mecz przed tygodniem przeciwko PSV na De Kuip to zagrali doprawdy świetne zawody.
Trener Mario Been ma nadzieje, że jego drużyna zagra z takim samym zaangażowaniem i agresją jak właśnie z PSV. Nie wszyscy zapewne wiedzą, ale Feyenoord wciąż walczy o play offy to Ligi Europejskiej. Been widać po jego wypowiedziach, że chciałby tam zagrac.
Zmartwieniem w kontekście tego meczu może być absencja Rona Vlaara, który doznał urazu w meczu z PSV, ale zastąpi go Andre Bahia.
Castaignos, Wijnaldum, Ryo Miyachi to jest takie trio, które gra naprawde świetnie. Ogrywali graczy PSV na lajcie to co powiedziec o defensorach VVV, która w tym sezonie straciła już 73 bramki ? W dodatku ich forma, a raczej jej brak jest bardzo widoczny.

Otrzymane punkty reputacji: +1
typer36 456

typer36

Użytkownik
Ajax Amsterdam - Twente Enschede

mecz o mistrzostwo Holandii. Teoretycznie w łatwiejszej sytuacji Ajax jako gospodarz. Ale wg mnie tylko teoretycznie. Od sporego czasu Ajax ma dużo szczęścia, a gra się nie układa. Świadomy tego jest trener o czym mówił jeszcze przed meczem z Fryzami. Przede wszystkim kuleje obrona. Boki obrony są do przejścia dla każdego zespołu, głównie tam gdzie swoje kiepskie umiejętności pokazuje Boilesen. Przestoje ma także Van Der Wiel co bardzo martwi. W drugiej linii brakuje kreatywności, pod formą Enoh. Odnosząc się do meczu z Heerenveen to oba zespoły miały sporo okazji na gole i wynik mógł być różny. Szczęścia sprzyjało Ajaksowi i wcale nie bez trudu dowieźli to 1:2 do końca. Jednak Twente będzie bardziej wymagające

Twente w wyśmienitej formie nie jest, ale oni poniżej solidnego poziomu schodzą bardzo rzadko. Są w miarę regularni i grają taką trochę nieholenderską piłkę. Do meczu sporo czasu, ale chyba większych osłabień kadrowych na obecną chwilę nie ma.

8 maja będzie jeszcze starcie w pucharze Holandii i ten mecz też będzie pomocny przy bardziej szczegółowej analizie meczu o mistrzostwo. Tyle narazie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom