Przedostatnia kolejka EREDIVISIE:
Ajax – Venlo Feyenoord – Heracles
Ajax potrzebuje 1 pkt aby zostać mistrzem Holandii lecz nie przewiduje jakiegoś kunktatorstwa . Venlo to najgorsza wyjazdowa drużyna w całej Eredivisie.a ich weekendy mecz co prawda wygrany ale po golu samobójczym tez najwyższych not im nie wystawia.
Przewiduje fetę w Amsterdamie po tym spotkaniu…
Chyba nie po to Feyenoord wygrywał z Alkmaar aby teraz odpuścić ostatnie dwa mecze sezonu. Gracze z Rotterdamu stoją przed dwoma zadaniami: ograć jutro Heracles oraz w weekend powalczyć z Heerenveen. ( na wyjeździe ) . Przypomnę że premią za drugie miejsce w lidze jest gra w eliminacjach do
LM. Co do przyjezdnych to mam wrażenie że po finale pucharu krajowego ( a którym przegrali z PSV ) jakoś zeszło z nich powietrze…
Ajax – 1 kurs 1,4 + Feyenoord 1,45 kurs łączny 2,03 4/10
wyniki Ajax - Venlo 2:0 Feyenoord - Heracles 4:1
PSV – Haga Twente – Heerenveen
O dziwo najłatwiejszą końcówkę mają gracze PSV, tzn jutro mecz z Hagą a w weekend z Excelsiorem. Albo oni albo Feyenoord zostanie więc wicemistrzem…Moje zdanie na temat Hagi znacie: )
Mecz Twente i Hereenven wbrew pozorom ma spore znaczenie ponieważ w ostatecznym rozrachunku może się okazać że nie dość że żadna z tych drużyn w
LM nie zagra to jeszcze o
LE będą się musieli bić w barażach i rozgrywać kolejne mecze a tego chyba nie chce żadna z drużyn… Obydwie ekipy mają dość dziurawe obrony więc przynajmniej 3 bramki powinny tu paść…
PSV – 1 + over 2,5 w meczu Twente kurs łączny 2,31 2/10 Totomix
wyniki PSV - HAGA 5:0 Twente - Hereenven 3:4
I za drobniaki :
Waalwijk - Roda
Mimo wszystko myślę że Roda nie puści pucharów. Mimo tego że zagrają dziś bez Kieszka ( czerwo w ostatnim spotkaniu ) to przynajmniej na remis ich z pewnością stać...a może i na więcej?
Roda DNB 0.5 /10 kurs 2,30 wynik Waalwijk - Roda 5:2
oraz Excelsior DNB 0,5 /10 kurs 2,80 Totomix
wynik De Graafschap - Excelsior 2:2 ZWROT
Jeżeli analiza się przydała kliknij " dzięki "