>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33. Kolejka Bundesligi 28.04.2012

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
33. Kolejka Bundesligi 28.04.2012

Przed nami 33 kolejka w której emocji już raczej zabraknie. Sprawa mistrza jest już przesądzona. Jedynie gdzie możemy liczyć na garstkę emocji to w spotkaniach ekip z dołu tabeli i walczących o prawo gry w LM.Zapraszam do komentowania i pisana analiz.

Otrzymane punkty reputacji: +8
billi 207

billi

Użytkownik
1)Wolfsburg-Werder
Wolfsburg @ 2.13 Pinnacle ✅

Prosta sprawa Werder bez: Ekiciego,Hartherza,Bargfrede,Boenischa,Fritza,Marina,Ignjovskeigo,Papastathopoulosa.
Nie mam pojęcia jak będzie wyglądała 11 Werderu na ten mecz. Bremeńczycy nie są tytanami gry obronnej biorąc pod uwagę zdziesiątkowanie pomocy oraz obrony w tym meczu może dojść do katastrofy. Najmocniejszą stroną Werderu jest atak,napastnicy zwarci i gotowi ,tylko kto ma do nich zagrać?
Wolfsburg w tej kolejce gra po raz ostatni w tym sezonie na własnym stadionie,wiemy jak w Niemczech szanuje się kibica-nieraz zwlekano z rozpoczęciem spotkania bo kibice utknęli na bramkach, stąd też uważam,że Wilki zagrają w tym spotkaniu dla kibiców,będą chcieli im podziękować za cały sezon wsparcia,za to że Volskswagen Arena była niemalże nie do zdobycia. Magath też chce zwycięstwa to wielki profesjonalista i człowiek ,który nienawidzi przegrywać.
Dla obu drużyn jest to mecz o prestiż,z tym ,że :
a) Wilki grają u siebie ,a gdy grają u siebie to już połowa sukcesu
b) Magath zadba o to ,aby chłopakom chciało się biegać
c)Werder zdziesiątkowany
d) Kontuzje na tle całego sezonu na pewno dobrze nie wpłynęły na psychikę Bremeńczyków

2)Kaiserslautern-BVB

X @4.63 Pinnacle ⛔
Na początku byłem pewien typu BVB-1,5,przyjrzałem się bliżej ,pomyślałem i teraz już wiem ,że to dziwny mecz do typowania.
Czy ostatnie zwycięstwo Lautern w Berlinie coś zmieniło w tej drużynie? Na pewno dodało im wiary w siebie,każdy kto grał w piłkę ,przegrywał i odniósł wyczekiwane zwycięstwo wie,że w szatni zaczyna się rozpogadzać,teraz pytanie jak to wpłynie na grę..Zagrają radosny futbol przeciwko mistrzom Niemiec i przegrają z handi -3,5 czy zagrają mądrze ,ale z wiarą w siebie i postarają się urwać punkt Borussi,tego nikt nie jest w stanie przewidzieć.
Czerwone diabły to klub z olbrzymimi tradycjami,każdy słyszał o słynnym wzgórzu Betzenberg,na meczu (bez względu na to ,że Lautern spada) na trybunach prawdopodobnie będzie komplet bo po 1 wszyscy przyjdą obejrzeć BVB i po 2 będą chcieli godnie pożegnać własną drużynę,pokazując ,że kibice są z drużyną na dobre i złe,a grać przy dzikich trybunach Fritz-Walter Stadium nikomu nie jest łatwo.
BVB jednak zapowiada ,że chcą pobić rekord Bundesligi w ilości zdobytych punktów w 1 sezonie jednak pomiędzy powiedzieć a zrobić jest daleka droga a piłkarze Kaiserslautern na pewno nie zamierzają jej skracać.
Jest też inny aspekt,Lautern spada a ilu piłkarzy ma ambicje grać w 2 Bundeslidze? Mecz z mistrzem Niemiec to idealna okazja do autopromocji.
Historia nie gra i dobrze o tym wiem,ale wg. mnie warty zauważenia jest fakt iż Borussia na Betzenberg wygrała po raz ostatni w 2001 roku..
Lautern bez swojego kapitana -Tifferta,nie ma też Sukuty-Pasu i Destroffa,który ostatnio zaczął więcej grać. Brak Kouemahy,Jorgensena i Simunka to standard.
W BVB nie zobaczymy Schmelzera,Bendera i Kuby,do meczowej 18 wskakuje Kringe.
Czy BVB stać w tym meczu na zwycięstwo? Zdecydowanie tak i to z wysokim handi,czy tak się stanie zobaczymy..
3)Schalke-Hertha

Schalke-1,5 @2.27 Pinnacle
✅
Jeśli przegrywa się z Kaiserslautern 1-2 w takim momencie sezonu to z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić ,że Hertha nie zasługuje na utrzymanie. Na Veltins przyjeżdżają bez 3 podstawowych piłkarzy - Niemeyera,Mijatovicia i Kobiashvilego, w S04 dalej niepewni są Fuchs i Papadopoulos z tym ,że za Greka ma kto grać gorzej z Austriakiem. Schalke musi uciekać przed Gladbach ,żeby LM zaczynać w fazie grupowej,głupotą byłoby stracić tu jakiekolwiek punkty. Kolonia ślizga się co rok,tym razem też im się uda- kosztem Herthy,która traci olbrzymie ilości bramek,59-jest to drugi wynik w Bundeslidze,defensywa gra fatalnie i praktycznie co mecz popełnia kardynalne błędy,których na tym poziomie być nie powinno,mają pecha bo przyjeżdżają do niebieskiego piekiełka na spotkanie z piekielnie silną ofensywą. Defensywa jest strasznie wolna i statyczna taka gra to woda na młyn dla Schalke..
4)Freiburg-Koln
X @3.65 Pinnacle ⛔
Kolonia (podobnie jak i ja) liczy na stratę punktów Herthy w Gelsenkirchen-nie znajduję żadnego racjonalnego argumentu na to ,aby Hertha miała tam urwać choćby punkt. Kolonia wywiezie ten punkt z Freiburga bo jest to (ewentualnie) drużyna w ich zasięgu,po prostu muszą walczyć tu z całych sił ,ponieważ w ostatniej kolejce Kolonia podejmuje Bayern,trzeba zrobić wszystko ,aby przed ostatnią kolejką przewaga nad Herthą była jak największa. Kolonia co sezon ma szczęście,sądzę ,że i tym razem będzie to samo.Przecież Podolski zrobi wszystko ,aby Kolonia się utrzymała.

Otrzymane punkty reputacji: +15
empe92 438

empe92

Użytkownik
Kaiserslautern – Dortmund
Szczerze spodziewałem się trochę niższych kursów na Borussię, dlatego uważam, że 1.50 w meczu mistrza ze spadkowiczem trzeba wykorzystać. Jak wiadomo Borussia zapewniła sobie mistrzostwo w poprzednim spotkaniu z Gladbach, które wygrała 2:0. Wynik mógł być zdecydowanie wyższy, sam Lewandowski nie wykorzystał kilku dogodnych okazji, do tego swoje szanse miał Kagawa, dlatego widać, że gracze ofensywni Dortmundu są bardzo groźni. Sądzę, że niespodzianki można by szukać w przypadku, gdyby Lautern miało jeszcze możliwość pozostania w Bundeslidze. W ostatniej kolejce wreszcie wygrali swój mecz, ale Hertha Berlin, którą pokonali to nie jest zespół nawet ze środka tabeli. Hertha prawdopodobnie wraz z Lautern opuści szeregi Bundesligi, dlatego nie przeceniałbym 3 punktów przywiezionych z Berlina. Do tego Borussia ma okazję, aby ustanowić nowy rekord w ilości zdobytych punktów w 1 sezonie. Do tego potrzebują 2óch zwycięstw, które są na wyciągnięcie ręki. Jeśli Klopp zdecyduje się dać w sobotę szansę zawodnikom rezerwowych, aby oszczędzać najlepszych przed Euro, to i tak sportowo jedenastka gości będzie mocniejsza. Warto wspomnieć, że tacy gracze jak Barrios czy Gotze rozpoczynają ostatnio grę na ławce, co świadczy o sile zespołu. Spodziewam, że dość łatwej przeprawy Borussii.
Dortmund @ 1.50 Bet365 ✅ 2:5

Monchengladbach – Augsburg
Mecz ważny dla obu ekip. Borussia Monchengladbach chce zniwelować stratę 2óch punktów do Schalke, natomiast Augsburg wciąż nie może być pewny utrzymania, dlatego musi walczyć o każdy punkt. Gladbach nie zachwyca w tej rundzie, ale liczę na ich dobrą postawę w sobotnim meczu. Ostatnio szwankuje trochę skuteczność. Reus miał trochę okazji w Dortmundzie, ale wyglądało to jakby nie chciał skrzywdzić drużyny, w której będzie grał od następnego sezonu. Jutro rywal łatwiejszy i wydaje mi się, że Borussia ten mecz wygra. Augsburg ostatnio gra całkiem nieźle. Jak wspomniałem pewni utrzymania być nie mogą, ale przewaga 4 punktów nad Koln karze patrzeć na końcówkę sezonu optymistycznie. Zremisowali 1:1 w poprzednim meczu z Schalke, ale nie było to dobre widowisko. Na pewno urwanie punktów Schalke należy uznać za sukces, ale żadna z drużyn nie stworzyła dużej ilości sytuacji bramkowych. W sobotę gospodarze powinni prowadzić grę, i to stawia ich w roli wyraźnego faworyta, dlatego taki kursik warto wykorzystać. Do tego motywatorem dla Gladbach powinna być chęć rewanżu za jesienną porażką w Augsburgu, gdzie polegli 0:1. Dla mnie sporo w tym meczu przemawia dla Borussią.
Monchengladbach @ 1.80 Expekt ⛔ 0:0

Otrzymane punkty reputacji: +2
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Hamburger SV to drużyna, która w całej swojej historii nie spadła z Bundesligi, dziś na własnym boisku może dopiąć kolejny sezon w Niemieckiej ekstraklasie. W przedostatniej kolejce podejmuje Mainz, drużynę która miała okres w którym mogła powalczyć z każdym, wówczas seryjnie bramki strzelał Egipcjanin Zidan. Dziś nie jest już tak skuteczny, a chłopaki z Moguncji wrócili do cienia. W ostatnim meczu dość niespodziewanie zremisowali z Wolfsburgiem, co prawda Zidan przestrzelił setkę ale umówimy się Felix Magath może pluć sobie w brodę, że jego podopieczni nie wygrali i praktycznie stracili szansę na europejskie puchary. Jeśli chodzi o gospodarzy to do składu wraca syn marnotrawny, José Paolo Guerrero w głowie siano ale miał umiejętności by zostać królem strzelców Copa América 2011, chociaż tytuł zapewnił sobie strzelając cztery bramki w meczu o trzecie miejsce :cool:. Jednak prawda jest taka, że Guerrero to jest wiodąca postać w HSV, to jest osobowość, zawodnik który niejednokrotnie decyduje o obliczu drużyny, w Hamburgu gra od 2006 roku, powiem tak &quot;oni i on to Hamburger SV&quot;. Z tabeli wynika jedno, HSV zostaje w BL i ma już tylko matematyczne szanse na spadek, jednak jeden punkt lub straty punktów drużyn walczących o utrzymanie rozwieją wątpliwości i nawet matematyka będzie po ich stronie. Tylko myślę, że HSV gra ostatni mecz na Imtech w tym sezonie, słabym sezonie i będą zmobilizowani aby wygrać. Oba zespoły dysponują podobnym potencjałem, wiec HSV DNB to dobra opcja.

Hamburger SV - Mainz 05 (Zakład bez remisu) Typ:1 Kurs:1,52 Unibet

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Na początku byłem pewien typu BVB-1,5,przyjrzałem się bliżej ,pomyślałem i teraz już wiem ,że to dziwny mecz do typowania.
Też kompletnie odpuszczam mecz Lautern z BVB. Nie ma co na siłę grać tego meczu skoro jest 7 innych ciekawych starć w dniu dzisiejszym ;)
VS
Wolfsburg - Werder
Typ : Over 2,5gola @ 1,44 bet365✅3:1​
Prosta sprawa Werder bez: Ekiciego,Hartherza,Bargfrede,Boenischa,Fritza,Mari na,Ignjovskeigo,Papastathopoulosa. Nie mam pojęcia jak będzie wyglądała 11 Werderu na ten mecz. Bremeńczycy nie są tytanami gry obronnej biorąc pod uwagę zdziesiątkowanie pomocy oraz obrony w tym meczu może dojść do katastrofy. Najmocniejszą stroną Werderu jest atak,napastnicy zwarci i gotowi ,tylko kto ma do nich zagrać?
Fakt, obrona Werderu tragiczna czyli nic nowego. Wrócił Naldo jednak, ale też się myli, samobój przed tygodniem z tego co pamietam. Ale ważne, że z przodu jest Pizarro z Rosenbergiem to można liczyc, że się jakos odgryzą. A dograć może im Fritz czy Hunt, również Junuzović to nie taki słabiak. Spory austriacki talent.
Ale naprzeciwko Mandzukić + Dejagah. Mecz zapowiada się ofensywnie wg mnie. W tamtym sezonie było szokujące 0:0, ale lata wcześniej to 2:4, 1:2, 5:1 czy 2:5. Powinny tu być gole, tak myslę.
A co do typu na Wolfsburg to dość interesujące, że Werder bardzo często na tym terenie wygrywał, ale czy tym razem tak będzie..

vs
Gladbach - Augsburg
Typ : Gladbach @ 1,709 Pinnacle ⛔0:0​
Gladbach bije się o 3msc dające bezpośredni awans do LM. Augsburg już w zasadzie utrzymane bo tylko jeszcze matematyka im może zagrozić, ale czy Hertha albo Koln wygraja oba swoje mecze? No właśnie. Dla mnie to taka ekipa walczaków, ale nic poza tym. Bramkarz słaby bo Jentzscha jak widzę to nie wiem czy fachu nie pomylił ten olbrzym... Reus, Hanke, Arango i Hermann rozklepią wg mnie defensywę rywala i wygraja ten mecz .
VS
Bayern - Stuttgart
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,50 bet365⛔2:0​
Kolejny mecz obok Wolfsburgu z Werderem gdzie spodziewam się sporej ilości bramek. Wiem, że Bayern po rewanżu w Madrycie. I z pewnościa dzisiaj roszady w składzie pójdą i zagrać mogą Olić, Pranjić, Contenco czy Mueller. Stuttgart rozpędzony z świetnie grajacym Ibisevicem i wspierającymi go Harnikiem i Hajnalem. Powinny posypać sie gole niczym z rękawa wg mnie.
Krótkie opisy, ale co tu pisać więcej? Wazne by typy okazały się skuteczne.
Kusi mnie nawet zagranie tripla z powyższych typów @ 3,61 i może tak też zrobię. Ogólnie to widzę ta kolejkę całą overowo. Ładna pogoda w Polsce to zapewne w Niemczech nie wiele się róznic będzie, kibice przyjdą jak zawsze , niektóre zespoły grają już by grać i pokazać się kibicom, włodarzom i trenerom i zwrócić uwagę, że można na nich liczyć w następnym sezonie.

szczypior1990 5

szczypior1990

Użytkownik
Jest też inny aspekt,Lautern spada a ilu piłkarzy ma ambicje grać w 2 Bundeslidze? Mecz z mistrzem Niemiec to idealna okazja do autopromocji.
Gdyby w ostatnich meczach zagrali tak jak się należy, to teraz nie musieliby się martwić gdzie będą grać w przyszłym sezonie. Jednak grali totalnie do &quot;bani&quot; i zasłużenie pożegnali się z Bundesligą. Dortmund natomiast ma okazje pobić rekord ligi w ilości punktów na koniec sezonu, trzy najtrudniejsze przeszkody pokonali w ostatnich kolejkach, nie wieże, że teraz Lautern sprawi im przykrość i wyrwie choćby punkt.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom