Lech Poznań vs Jagiellonia Białystok
Over 2.5 @ 1.90 marathonbet
4
Mecz nowego lidera
ekstraklasy z 3 drużyną sezonu. Co można się spodziewać? A no moim zdaniem bramek. W ostatnim meczu u Siebie Lech pokazał jak jest mocny, 2:0 ze Śląskiem Wrocław, mecz wyglądał tak, że gdyby skończyło się 5:0, to nie powinno być pretensji do nikogo, Lech trochę zmarnował, a i Pawełek pomógł drużynie.
Teraz Lech zagra z Jagiellonią, mecz będzie podobny do spotkania ze Śląskiem, Poznaniacy zaatakują będą chcieli wygrać i podtrzymać dobrą passę i formę którą mają.
Zastanawiające jest czy Probierz zdecyduje się na podobny wariant jak w meczu u siebie ze Śląskiem, gdzie pierwsza połowa to takie wyczekiwanie, żeby po przerwie od razu ruszyć do ataku. Cofnięcie się do obrony w meczu z Lechem może być samobójstwem, no ale Probierz lubi zaskakiwać i zapewne nie powtórzy taktyki z meczu ze Śląskiem, bo Skorża się na to przygotuje i uczuli swoich piłkarzy.
Ostatnie 3 spotkania H2H w Poznaniu: 2:0 i 6:1 w lidze, 2:2 w PP (4:2 po dogrywce). Jak widać spotkania obfitują w bramki i okazje strzeleckie.
Szybko strzelona bramka w tym spotkaniu sprawi, że drużyny nie będą miały czego bronić w końcu Lech i Jaga gra o mistrza.
Osłabienia w drużynach:
W Lechu za kartki pauzuje Arajuuri. Jagiellonia przystępuje do spotkania w komplecie.
Przewidywane składy:
Lech Poznań:
Burić - Douglas, Kamiński, Kadar, Kędziora - Linetty, Trałka - Pawłowski, Jevtić, Kownacki - Hamalainen
Jagiellonia Białystok
Drągowski - Modelski, Pazdan, Madera, Straus - Tarasovs, Tymiński, Mackiewicz, Gajos, Dzalamidze - Frankowski
Śląsk Wrocław vs Legia Warszawa
Over 2.5 @ 2.06 marathonbet
2
Czerwona kartka @ 3.35 betsson
Brzyski 65'
Rzut Karny @ 3.50 betsson
Ostatni mecz kolejki do Wrocławia przyjedzie aktualny mistrz Polski, Legia podrażniona ostatnią stratą punktów przyjeżdza do Wrocławia w jednym celu zwycięstwo i nie tracenie kolejnych punktów do Lecha. W tym roku widzieliśmy 3 spotkania tych drużyn z czego mogę się dokładniej wypowiedzieć na dwóch na których miałem okazję być czyli mecze we Wro.
Mecz PP zakończony remisem 1:1 , przede wszystkim Legia po strzeleniu bramki cofnęła się, nie atakowała, czekała na kontrę, nawet po czerwonej kartce nie ruszyli bardziej do przodu co się zemściło, a spokojnie mogli strzelić, drugą, trzecią bramkę.
Całkowicie inny był mecz ligowy, gdzie Legia napierała, nie było myśli obrony wyniku jak w PP, gdzie 0:1, to dobry rezultat dla przyjezdnych, co skończyło się jak wiadomo 1:3. Legia przede wszystkim mocne skrzydła, nawet mimo braku Kucharczyka, dobrze grający Duda, Śląsk natomiast zagra bez podstawowych (albo inaczej mówiąc najlepszych na chwilę obecną) bocznych obrońców.
Over bramkowy to jedno, a drugi typ to czerwona kartka i rzut karny.
Tak jak napisałem wcześniej, osłabienia w obronie Śląska, Dudu, który będzie objeżdzany przez Żyro, brak dla niego zmiennika, szybka żółta kartka i będzie problem. Dodatkowo można założyć też, że Legia będzie atakować, a jeśli Śląsk pierwszy strzeli bramkę to może się zrobić bardzo nerwowo.
Osłabienia w drużynach.
W Śląsku nie zagra Zieliński i Pawelec, w ich miejsce wskoczą odpowiednio Ostrowski oraz Dudu, o ile o Ostrowskiego jestem spokojny, że może sobie poradzić to Dudu jest mocno pod formą i w pojedynkach z Żyro może być źle, a jeśli szybko wyłapie jakąś głupią kartkę, to może być problem bo na ławce nie będzie zmiennika.
W Legii zabraknie Kucharczyka, wydaje mi się, że zagra za niego Guilherme, który ostatnio wszedł w końcówce spotkania za Żyro.
Przewidywane składy:
Śląsk Wrocław:
Pawełek - Ostrowski, Hołota, Celeban, Dudu - Hateley, Danielewicz - Pich, Grajciar, Flavio - Machaj
Legia Warszawa:
Kuciak - Broź, Rzeźniczak, Astiz, Brzyski - Vrdoljak, Jodłowiec - Żyro, Duda, Guilherme - Saganowski
EDIT: Na sędziego spotkania Śląsk vs Legia wyznaczono Adama Lyczmańskiego, dla mnie jest to bardzo słaby sędzia, no ale trudno się mówi. Dla ciekawostki podam, że Lyczmański sędziował w tym roku mecz w PP między tymi ekipami, we Wrocławiu było 1:1, dwie czerwone kartki.