>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32 kolejka Serie A [9-11 kwietnia 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kolejka 32 już w trakcie, ale jeszcze pokrótce warto wrócić do poprzedniej serii gier i wypunktować ważne kwestie bo niektóre mają ważny wpływ na dalsze losy sezonu. Niech to będzie początkiem dyskusji o niedizelnych meczach Serie A. Zapraszam ;)

Głupota 31 kolejki? Nie ma równych sobie Gonzalo Higuain. Przez swoje zachowanie zapłacił zawieszeniem na 4 kolejki. -&gt; http://napoli24h.pl/news.php?readmore=3634

Ciekawe czy Napoli utrzyma chociaż wicemistrzostwo?

Roma goni, Roma fantastyczna forma, kapitalna gra w derbach z Lazio. Obecnie Roma gra najładniej w Serie A, a do tego skutecznie. Spaletti zmienił ich mentalność, podejście do gry, to się ogląda. A przewaga Napoli nad Romą to tylko 4 pkt, a w zanadrzu jeszcze mecz z Romą na Olimpico! Czyżby znowu Napoli miało stracic wszystko w końcówce sezonu?
Higuain zachował się jak amator, ale on w kluczowych momentach zawsze daje ciała. Finał MŚ 2014, finał Copa America 2015, kluczowy mecz Napoli - Lazio z poprzedniego sezonu i teraz jego zagotowanie się i zawieszenie. Ciekaw jestem jak Napoli z tym sobie poradzi. Pipita Higuain opuści mecze z Hellasem, Interem, Bologną i Romą.

Piłkarz 31 kolejki? Dla mnie Suso, hattrick w meczu Genoa - Frosinone, i to gole nie byle jakie, bo naprawdę efektowne. Hiszpan miał pewien moment, że grał obiecująco w Milanie, ale teraz w Genoi powoli zyskuje pewność. Może casus Mbaye Nianga? Francuz też przecież w Milanie na początku nie grywał w ogóle, nabrał pewności siebie na Luigi Ferraris i potem błyszczał na San Siro. Suso ma olbrzymi potencjał, wg mnie nie jest wclae słabszy od Hondy.

Gol 31 kolejki? Dla mnie bez wątpienia Mauricio Pinilla., On po prostu znowu to zrobił!! On to ma! Atalanta w ostatich 2-3 sezonach to chyba zespół najczęściej strzelający gole przewrotką/nożycami. Takich goli Pinilli czy Denisa z poprzednich sezonów było mnóstwo.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&amp;amp;v=5cAxdAyiGlY

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Sampdoria - Udinese

Odkąd Luigi De Canio przejął stery w Udinese czyli od dwóch oficjalnych spotkań śledzę ich poczynania. W premierowym meczu z Sassuolo wyglądało to już obiecująco, szybkie wyjście na prowadzenie i tylko przez brak zabicia meczu na 2-0 skończyło się tylko zwrotem i remisem 1-1. Później nastąpiła przerwa reprezentacyjna zwieńczona pierwszym wyczekiwanym zwycięstwem z nie byle z kim bo z Napoli i to wysoko 3-1. Takie Udinese chce się oglądać, z werwą z mocnym pressingiem i dobrymi akcjami po obu stronach boiska. Wreszcie bez niezatapialnego Di Natale, wreszcie z dobrym duetem w ataku Teheru - Zapata. Na samym zwycięstwie z Napoli tak przekonującym pojadą z wynikami klika dobrych kolejek jak nie nawet do końca sezonu. Udana zmiana trenerska, która zaowocuje już na początku to chyba nie trzeba tłumaczyć jaki to bodziec. Na przeciw niemrawa Sampdoria grająca totalny piach przez cały sezon, o ile ich sąsiedzi w miarę się ogarnęli tak Doria dalej tkwi w swoim marazmie. Obraz meczów może trochę mylić bo te dwa zwycięstwa do zera mogły dać wiarę na lepszą przyszłość, ale tak nie jest. Wygrana zaskakująco łatwa z Hellasem gdzie po 30 minutach było już 3-0 i u siebie z fatalnie radzącym sobie poza domem Frosinone wybitnymi wynikami nie są. W obecnej formie, która pokazuje prawdziwy obraz to raptem remis z Empoli, które jest w totalnym kryzysie i zdecydowanie zasłużona porażka u siebie z Chievo. Zachwiany skład spadochroniarzami z Interu Ranocchią,Dodo czy Alvarezem którzy od razu mają pewny plac gry też wiele mówi. Dodatkowo zawieszeni jutro za kartki Correa i Cassani, generalnie widzę tutaj podobny casus co jest w Palermo. Odsprzedany Eder jak tam Dybala i pozostawiony na pastwę losu Soriano jak tam Vazquez. Warsztat samego Montelli też mnie specjalnie nie zachwyca. Jeszcze wracając do Udine, zabraknie jednego z bohaterów Fernandesa również za kartki, ale specjalnie nie przejmowałbym się tą stratą bo aktualny zmiennik Halfredsson sprowadzony zimą z Hellasu spokojnie da radę, rzekłbym że może to wyjść jeszcze z większą korzyścią dla zespołu. Taki kurs na to, że Udine wyjedzie choćby z punktem z Genui chętnie pobieram.

Udinese +0,5 @ 1,80 ⛔ 2-0

krzysiek74 313,9K

krzysiek74

Znawca - Serie A
Empoli v Fiorentina BTS 1.80 ⛔

Co do Violi to czas na przełamanie bo to co ostatnio graliśmy to dramat i kpina z kibiców Fiołków!Liczę na wygraną 1:3 / 1:2 i myślę że właśnie ten drugi wynik najbardziej możliwy czyli obie strzelą a wygra klub z Florencji.

:-(

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

Empoli - Fiorentina

Derby Toskanii jak wspomniał @Krzysiek74 to może być faktycznie mecz obfity w bramki. Oba zespoły raz, że w kryzysie, a dwa to oba potrafiące grać ładnie i dla oka.
Empoli owszem targane większymi problemami, ledwo 1 wygrana w 14 meczach i ogólnie rok 2016 dla nich to katastrofa. Fiorentina coś się zacięła od odpadnięcia z Tottenhamem z LE. Przyszła seria słabych meczów i szansa na 3 miejsce odjechała...

Empoli: Skorupski- Laurini, Cosić, Tonelli, Mario Rui - Paredes, Zieliński, Croce - Saponara- Pucciarelli, Maccarone

Fiorentina: Tatarusanu - Roncaglia, G.Rodriguez, Astori - Bernardeschi, Badelj, Vecino, Marcos Alonso - Ilicić, Borja Valero - Kalinić

Fiorentina bez Matiasa Fernandeza i Babacara, ale jak widać jest komu grać i wcale nie są to kluczowe postaci Violi.
Empoli na Juventus Stadium momentami moglo się podobać,super sytuację miał Saponara, słabiej wypadł tam Zieliński,a le Polak jest w formie.

W poprzedniej kolejce interwencje Skorupskiego i Tatarusanu trafiły do Top5 parad 31 kolejki. Ale też Skorupski miał momenty niepewne na Juventus Stadium.
Myślę, że opcja obie strzelą ? TAK @ 1,80⛔ wygląda interesująco i warto ją rozważyć ;)

Napoli - Hellas

Napoli dziś prócz wyżej wspomnianego 4- meczowego zawieszenia dla Higuaina także wystapi bez Koulibaly&#39;ego i Driesa Mertensa. Więc do obrony wskakuje Chiriches,a na szpicę Manolo Gabbiadini. Mertens to wiadomo taki 12 zawodnik, zawsze pierwszy do wejścia z ławki.

Hellas jednak nie jest aż tak wymagającym rywalem, ale pamiętać trzeba, że w meczach z czołówką na wyjazdach wywieźli remisy z Romą, Milanem czy Fiorentiną. Poza tym wygrana wyjazdowa ostatnio z Bologną.
Ale Napoli podrażnione, jak ruszy to pewnie po Hellas nie będzie co zbierać ;&gt;

Torino - Atalanta

Torino dziś bez Immobile. Wraca za to Glik, który pauzował przy wygranym meczu z Interem na San Siro.

Palermo - Lazio

Lazio już pod wodza nowego trenera, Pioli zwolniony po derbach Rzymu, na ławce Simone Inzaghi.
Palermo walczy o utrzymanie, ale dziś musi sobie radzić bez Vazqueza, czyli lidera zespołu. No, ale to nic przy brakach Lazio w defensywie (Basta, De Vrij, Hoedt, Konko i Radu, a do tego Kishna, Milinković-Savić). Może więc gole na Sycylii? Ofensywa Lazio jakaś tam jest na czele z Candrevą i Felipe Andersonem, a może i Gilardino strzeli?

Ciekaw jestem Waszego zdania na temat niedzielnych gier, zachęcam do wymiany poglądów ;)

neptunx90 38

neptunx90

Użytkownik
Dyscyplina: Seria A
Godzina: 20:45
Spotkanie: Palermo - Lazio
Typ: 1
Kurs: 3,35
Buk: Unibet

Analiza:

Palermo w ostatniej kolejce przegralo 3:1 z Chievo, Lazio zaś przegrało derby z Romą 1:4. W drużynie z Rzymu nie wystąpią tacy zawodnicy jak Mauri, Konko, Radu, de Vrij, Kishna. Z powodu czerwonej kartki nie wystapi Hoedt, niepewny jest tez udział Basty i Milinkovicia. Palermo bedzie chciało wygrac to spotkanie gdyz nie sa pewni utrzymania w lidze, Lazio za to gra juz praktycznie o nic na chwile obecna traca 14 pkt do miejsca gwarantujacego kwalifikacje do LE. Mysle ze Palermo wygra skromnie.

Robson// Prosiłbym o rzetelniejsze analizy na przyszłość, nie wspomniałeś nic o braku Vazqueza w Palermo,warto też przy brakach Lazio wspomnieć czy mają one duże znaczenie czy nie?
Pozdrawiam i powodzenia

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Roma - Bolonia
Krótko i na temat. Bolonia w końcu dosięgnęła pierwszego kryzysu pod wodzą Donadoniego. 3 porażki z rzędu, 6 ostatnich meczów i tylko jedna honorowa bramka w Mediolanie. Absencje, które nadal ich dotkną w Rzymie: Destro, Giaccherini, Taider, Mounier czyli wypisz wymaluj główne postaci w ofensywie. Zostaje na szpicy Floccari oddany za darmo bez żalu z Sassuolo, za plecami 37 letni Brienza i tak o to ma wyglądać największe zagrożenie ze strony gości. Destro wypadł w czasie meczu z Interem i właściwie już wtedy ofensywa obumarła, teraz brak dwóch skrzydeł które napędzały akcje potęguje to dwu jak nie trzykrotnie. Roma po wygranych derbach pozostaje w ciągłej pogoni za wicemistrzostwem dającą zapewnioną fazą grupową LM, skład oprócz Naiggolana cały do dyspozycji Spallettiego. Napoli swój mecz wygrało teraz czeka ich wyjazd do Mediolanu na Inter co może grozić potencjalnym brakiem 3 punktów co Roma na pewno wie i rozumie jak blisko może się zbliżyć po następnej kolejce. Ja tu widzę rzeź niewiniątek i spokojną wygraną gospodarzy. Dali radę zrobić 5-0 z Palermo co było i jest w fatalnej dyspozycji to i teraz powinno pójść łatwo jak się spojrzy co obecnie prezentuje Bolonia i kogo jutro w ich szeregach zabraknie.

Roma -1,5 @ 2,025 ⛔
Over 2,5 + Brak BTS @ 4,33 ⛔ Bez komentarza

365

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

AS Roma - Bologna
Typ; Roma -1,5 @ 1,90 Betsafe
⛔1:1​

3 porażki z rzędu, 6 ostatnich meczów i tylko jedna honorowa bramka w Mediolanie. Absencje, które nadal ich dotkną w Rzymie: Destro, Giaccherini, Taider, Mounier czyli wypisz wymaluj główne postaci w ofensywie.
W zasadzie kluczowe zdania w tej analizie pod kątem tego meczu.

Wspomniani zawodnicy to główne atuty Bologni.
Wspominasz gola Bologni na San Siro, jak wspomnę ten mecz to była to 90 min i fatalna strata Kondogbii na środku boiska po czym poszła kontra.
Miałem przyjemność, a raczej nie przyjemność oglądać ostatni mecz Bologna - Hellas 0:1 i to co prezentowała Bologna to jedna wielka katastrofa. Miałem wrażenie, że tak źle nie grali nawet pod wodzą Dellio Rossiego na początku rozrgywek. Coś w tym zespole pękło znowu, szczyt formy wykorzystali, wskoczyli do środka stawki, utrzymanie pewne i teraz graja totalną padaczkę.

Roma z taką formą, takim potencjałem w ofensywie, Perotti, Salah i El Shaarawy po prostu powinni rozrywać kiepską Bolognę. Brak Nainggolana nie powinien być wielkim problemem. W jego miejsce wskoczyć ma De Rossi, dawno nie widziany w składzie ASR.

Sam dziś gram handicap na Romę oraz próbuję z
Roma wygrana do zera ? TAK@ 1,95⛔1:1

Komentarz: Salah trzy słupki, Salah skuteczność jeszcze gorsza niż z Realem na Bernabeu, Bologna jedna akcja i gol. Tak to się nie da wygrać... eh masakra taka przewaga i nic.

1 12

19stalowiak79

Użytkownik
Palermo-Lazio 0-3
Witam Czy ktoś z fachowców od ligi włoskiej może mi powiedzieć co się stało w tym meczu. Osłabione Lazio na wyjeżdzie kontra zmotywowani gospodarze w walce o utrzymanie i taki wynik. Za Lazio nie weile przemawiało dlatego odechciewa się już tych zakładów po takich wynikach Prosze o jakies opinie.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Palermo-Lazio 0-3
Witam Czy ktoś z fachowców od ligi włoskiej może mi powiedzieć co się stało w tym meczu. Osłabione Lazio na wyjeżdzie kontra zmotywowani gospodarze w walce o utrzymanie i taki wynik. Za Lazio nie weile przemawiało dlatego odechciewa się już tych zakładów po takich wynikach Prosze o jakies opinie.
Lazio było zdecydowanie lepsze w pierwszej połowie, 4-0 do przerwy to byłby zasłużony wynik,
bo konkretnych okazji było sporo.
W następnej kolejce moim zdaniem dobry kurs na Fiorentinę, ostatnio 3 mecze bez wygranej u siebie oraz słabe wyniki w ostatnich 5 meczach. Oglądałem mecz z Empoli i tam przez brak skuteczności nie zdobyli gola czy też punktów, podobnie w meczu 0-0 z Frosinone, gdzie mieli bardzo dużo okazji w 1 połowie,
w 45 minucie mogli strzelić 2-3 w jednej akcji.
Dla mnie w najbliższym meczu będzie koniec czarnego kota dla ich napastników jak kiedyś dla Rudneva w Lechu.

dexter7 86

dexter7

Użytkownik
Dziś podzielam opinie @Grac45 oraz @robson United jeżeli chodzi o Gre na Rome ja osobiscie poszedłem w &quot;czas&quot;. Bez obrony są skreśleni juz teraz! bardzo przypomina mi dzisiejszy skład Bologny skład srok z Premier League tu nawet Benitez nie pomoże..
Roma 1/2 @ 1.7

larkspur 517,2K

larkspur

Użytkownik
AS Roma - Bologna

Krotko ode mnie. Roma w dobrej dyspozycji , u siebie gra bardzo skutecznie. Dzis podejma Bologne , ktora nie wygrala od 6 spotkan notujac 3 porazki i 3 remisy strzelajac zaledwie dwa gole.
Druzyna Romy w dobrych nastrojach po ostatnich derbach z Lazio wygranych wysoko 4:1 , dobra passe powinni przedluzyc wygrywajac w dzisiejszym meczu.
AS Roma powyzej 1.5 gola - @1.44 Bet365 ⛔
AS Roma powyzej 7.5 roznych - @1.90 Bet365 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom