VS
Inter Mediolan - AS Roma
Typ : Roma DNB @ 2,150 Pinnacle
2:1
Romę ostatnio miałem przyjemność (hm czy aby na pewno dobre słowo ? ) oglądać. I tak krótko o poprzednim meczu z Atalantą. 2min karny i 1-0 po skutecznym egzekwowaniu przez Tottiego. Atalanta bez sztycha, a Roma spokojnie podaje, nic się w zasadzie wielkiego nie działo. Nagle przed przerwą goście wyszli z kontrą i taki karny z kapelusza bo Emanuelson wybiegał z pola karnego już i zostawił nogi i Astori go zahaczył lekko bądź nie, ciul wie, ale sędzia dał karnego... Pewnie sprawiedliwości stało się zadość i nic w przyrodzie nie ginie jak to się mówi bo tydzień wcześniej to Roma dostała karnego podobnego co De Rossi zostawił nogę cwaniacko w meczu z Torino.
2 poł mieli niby przewagę, ale tam nie ma lidera, wszyscy "stojanow", zero ruchu z przodu, Nainggolan i Florenzi miałem wrażenie, że chcieli coś jedynie zrobić. Ibarbo wszedl coś pomieszał, ale dalej cienko było. Jakieś sporadyczne strzały, raz z kilku metrów Torosidis miał na dobitkę ale obrońca zdążył zaasekurować pustą bramkę i to by było na tyle. Bezjajeczna ta Roma obecnie. A jeszcze jak Doumbie wpuścił Rudi Garcia na boisko to już byłem pewny, że się 1:1 skończy, słabo w tym meczu to wyglądało. Wszystko na absencje zrzucić nie mozna.
Dziś Roma jednak wielki powrót Gervinho do składu. W nim nadzieja, w jego szybkości, błysku, pytanie czy jest w formie ? Ale akurat taki sprinter się przyda na mecz z Interem do kontrataku. Ljajić zagubiony ostatnio. Wraca też De Rossi, Keita i Pjanić. Kadra na mecz wygląda więc w zasadzie optymalnie. Poza grą już obecnie tylko Strootman, Maicon i za kartki pauzuje Astori. Może to jakoś podziała na Romę więc ? Bo coś musi...
Inter wielkie rozczarowanie tego sezonu, a tu nagle są faworytem wg kursów w takim meczu z Romą, ciekawe. Derby Mediolanu były pod dyktando Interu bądź co bądź, to oni jednak przez większą część meczu dominowali, zdobyli nawet gola, kilka razy Diego Lopez ratował Rossonerich przed utratą gola. Podobał mi się wyjatkowo Hernanes. Wyjąkowo bo wielbicielem jego talentu nie jestem, a ponadto uświadczyć dobrą grę w jego wykonaniu w ostatnim czasie było nie sposób. A jednak mecz z Milanem mu wyszedł. Dużo lepiej niż Kovacić się zaprezentował. Dziś środek pola też będzie należał do Hernanesa i powracającego po zawieszeniu Guarina. Za to za kartki pauzuje dziś Gary Medel. Więc znowu młody Gnoukouri ma dostać szansę. Przyznam, że bez kompleksów zagrał w derbach rzucony na głęboką wodę, nie utonął, nie zrobił żadnego błędu. Więc dziś pod nieobecność Medela Roberto Mancini może dać mu drugą szansę.
Znowu Shaqiri na ławie ma zacząć a od początku w ataku Palacio - Icardi. Icardi cieniował w derbach, ale Palacio już ostatnimi meczami pokazuje się z dobrej strony.
Jak mecz może wyglądąć ? Hm kursowo bym tak tego nie zestawił. Zdaję sobie sprawę, że Roma moze nie zachwyca, ale dziś już licza się wyniki ogólnie, walka z Lazio o wicemistrzostwo jest niezwykle zacięta i wyrównana, a stawka spora. Walka rozegra się w środku pola. Tak jak mówiłem Nainggolan, najjaśniejsza postać obok Florenziego w ostatnim czasie w Romie, na nich dwóch dziś licżę. Ale skoro środek pola ma zdecydować to trio Nainggolan, De Rossi, Keita jest jednak dużo lepsza niż Brozovic, Guarin, Hernanes, Gnoukouri. Na papierze rzecz jasna. Bo w Guarinie i Hernanesie drzemie duży potencjał, ale zależy od dyspozycji dnia jak go wykorzystują.
Inter : Handanović - Santon, Ranocchia, Vidić, Juan Jesus - Guarin, Gnoukouri, Brozović - Hernanes - Palacio, Icardi
Roma : De Sanctis - Torosidis, Manolas, Yanga Mbiwa, Holebas - Nainggolan, De Rossi, Keita - Florenzi, Totti, Gervinho
W Inter nie wierzę, w tym sezonie są bezradni, Roma ma jeszcze duże cele przed sobą. Nie powinni dziś przegrać. A przy takich kursach DNB wygląda naprawdę ciekawie bo myślałem, że @2,15 to będzie na Romę, ale jako na zwycięstwo...
Derby derbami, ale Inter może i tam grał dobrze, ale dziś inny zupełnie mecz i inny rywal.
Zastanawiam się jak ugryźć ten mecz, kusi gra na Milan, ale z durgiej strony to właśnie jest Milan i w tym sezonie ciężko być optymistą w kontekście gry na nich. Może i cóś jednak drgnęło w ich grze w ostatnim czasie, wygrane z Palermo, Cagliari, remis z Sampą, Interem, teoretycznie walczą wciąż o
LE.
Punktem zaczepnym ku dobrej grze może byc Suso, dobrze z Sampą, dobrze z Interem. Więc dziś też ma zagrać, razem z Menezem skrzydła mają więc dużą moc. Bonaventura dziś przesuniety do środka z powrotem pola, i dobrze bo tam jego miejsce. Co ciekawe na ławce ma zacząć van Ginkel. Inzaghi nie ma ciągle jednego pewnego zestawienia... a już koniec sezonu.
Udinese jednak to jest dramat, z gry nic ciekawego, utrzymanie zapewnione wiec motywacji mało. Di Natale już wiekowy, od niego wiele zależy, czy da radę dziś ? Na pewno nie wspomoże go Bruno Fernandes bo pauzuje za kartki. No, ale wraca Domizzi, jest Panagiotis Kone.
Nie wiem sam, niby Milan musi, niby może, ale czy wygra ? Ciekaw jestem Waszych opinii na ten temat
EDIT : @aleksander21 miał poniekąd rację z tym Interem... Roma dno, nie mogę na ich grę patrzeć. Wszystko w jednym tempie, dramat. Stojanow wszyscy dosłownie, Pjanić dziś ze trzy piłki dobre o dziwo zagrał, ale Gervinho czy Totti to na boisku nie wiem co zrobili... Już myślalem, że zwrot, ale Icardi 87min i dupa