>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32 kolejka I ligi 16.05.2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Tobet
Dla wielu zespołów ta kolejka będzie decydująca. Największa dramaturgia zapowiada się w meczu Wisły Płock z Polonią Bytom. Mecz najprawdopodobniej bez udziału publiczności, a do tego obie drużyny będą celować w zwycięstwo. Remis tu nikogo nie urządza.
Kolejnym ciekawym pojedynkiem jest spotkanie w Bydgoszczy. Zawisza i Pogoń walczą o awans i kto wie czy ten mecz nie zaważy na tym kto awansuje do Ekstraklasy. Chwała temu, kto poprawnie wytypuje wynik tego meczu. Co wy sądzicie o meczach 31 kolejki I ligi ?
Zachęcam do merytorycznej dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +10
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Zawisza Bydgoszcz - Pogoń Szczecin
Stawiałbym nieco na przekór obecnym realiom. Owszem, Zetka gra u siebie, ostatnio nawet w całkiem niezłej dyspozycji i wciąż z realnymi szansami na awans. Dwa punkty więcej ma jednak Pogoń, a przecież zostały trzy kolejki do końca. Apetyty spore zarówno w Bydgoszczy, jak i w Szczecinie. Buki nieco bardziej faworyzują gospodarzy w jutrzejszym meczu. W sumie, nie dziwię się, bowiem Zawisza przegrał tylko jedno spotkanie na własnym terenie, a Pogoń na wyjazdach gra w kratkę. Statystyki w mojej ocenie zejdą jednak na drugi plan. W środę liczyć będzie się walka, zaangażowanie, cechy wolicjonalne, a gdzieś tam pomiędzy też umiejętności czysto piłkarskie. Pogoń to wielka firma jak na pierwszą ligę. Wydaje się, ze można zagrać x2. ⛔
Dolcan Ząbki - Termalica Bruk-Bet Nieciecza
Nie ukrywam, że z niecierpliwością czekam na potknięcie &quot;wieśniaków&quot;. Nie chcę kolejnej wiochy w ekstraklasie. I coraz więcej argumentów jest po mojej stronie, bo niecieczanie złapali długo wyczekiwaną zadyszkę. W plecy z Radzionkowem, a w ostatniej kolejce frajerska przegrana u siebie z Flotą Świnoujście 2:3. Bardzo liczę, że Dolcan, który przecież walczy o utrzymanie, dopisze sobie ważne trzy punkty, a tym &quot;wieśniakom&quot; przymknie furtkę z napisem &quot;awans&quot;. Mój typ: 1 ✅

K 1

kami-31051

Użytkownik
Strasznie kipi od nienawiści w Twoim poście. Jeśli chodzi o Nieciecze to jej awans lub brak rozpatrywałbym w innych kategoriach: czy mają komu sprzedać licencje czy nie. Chodziły plotki o Cracovii... ale skoro przegrali z Flotą, co brałem pod uwagę, to jest bardzo prawdopodobne, że przegrają w najbliższej kolejce. Wniosek? Nie chcą awansować. Może się mylę jednak porażki z Ruchem Radzionków i z Flotą mówią za siebie.

n3r0 632

n3r0

Użytkownik
Wisła Płock - Polonia Bytom Powyżej 2.5 2.03 @Betsson
Bardzo ważny mecz dla obu ekip w kontekście walki o utrzymanie. Tutaj nie ma kalkulacji. Tylko zwycięstwo jednej albo drugiej drużyny może zapewnić, a raczej przedłużyć marzenia na ewentualne pozostanie w gronie I ligowców. Nie spodziewam się murowania bramki i gry na remis, bo to nikogo nie urządza. Od pierwszej minuty powinna trwać wymiana ciosów, sporo sytuacji bramkowych i zażarta walka o punkty. W wyjazdowych meczach Polonii w tym sezonie padło 38 goli, co przy piętnastu spotkaniach na boiskach rywali, daje średnią 2,53. Nieco mniej goli w Płocku, bo 35 i tu podobnie piętnaście rozegranych meczów, a średnia wynosi 2,33. W Płocku dodatkowo spora &quot;napinka&quot; na zwycięstwo więc może być bardzo ciekawie. Kurs myślę atrakcyjny, więc warto próbować.

Otrzymane punkty reputacji: +6
K 1,2K

kukla

Forum VIP
Dolcan Ząbki - Termalica Bruk-Bet Nieciecza
Szczerze? Nie wiem co robi Termalica. Czy złapała zadyszkę, czy koncertowo oddaje punkty żeby nie awansować.
Dzisiaj jednak przyjeżdżają do Ząbek. Na prawdę słabej drużyny, która mimo że walczy o utrzymanie nie powinna mieć nic do powiedzenia w spotkaniu z takim zespołem jak wicelider. Wydaje mi się, że zobaczymy inną drużynę niż w starciach z Flotą i Radzionkowem. W składzie są doświadczeni i zdolni zawodnicy... kryzysy nie trwają tak długo (opcja numer 1) a awans będzie jeszcze można spokojnie oddać w kolejnych spotkaniach (opcja numer 2).
Kurs kusi, warto spróbować więc ja obstawiam:

Dolcan Ząbki - Nieciecza
Nieciecza

3/10 @ 2,60
Bet365

Wisła Płock - Polonia Bytom

Bardzo ciekawe spotkanie na dole tabeli.
Na pozycjach 13. - 16. sytuacja kształtuje się następująco:
GKS Katowice (38)
Dolcan (36)

Wisła (34) - spadkowe
Polonia (30) - spadkowe

Zgadzam się z Ramzesą, że Wisła może bardzo łatwo załapać się na spadek. Dziś grają z ciągle wierzącą w awans Polonią (9 punktów jest REALNE), a sami po tym meczu udają się do Szczecina a w ostatniej kolejce podejmują Wartę Poznań. O ile w tym ostatnim spotkaniu nie należy spodziewać się wielkiej walki ze strony podopiecznych &quot;pani prezes&quot; o tyle w spotkaniu 33 kolejki z Pogonią, nie powinni szukać punktów.
Ramzesa wiele razy wspominał o tym, że źle się dzieje w klubie. Że brakuje pieniędzy i zaangażowania. W Bytomiu oczywiście nie jest kolorowo ale ten klub zasługuje n to żeby grać chociaż na zapleczu Ekstraklasy. Piłkarze mają świadomość, że drugi spadek w ciągu dwóch lat mocno się odbije na klubie i wierzę, że do dzisiejszego meczu podejdą z olbrzymią determinacją.
Warto podkreślić, że w pierwszym spotkaniu tych drużyn lepsza była Polonia. Zwycięstwo dwoma golami zapewnił Świerczok, którego wyraźnie brakuje w drugiej rundzie. Kogo jeszcze zabraknie w składzie? Kulpaki i Hermesa. Nie są to jednak osłabienia które uniemożliwią walkę. Walkę, która w ostatniej kolejce o mały włos skończyłaby się sporą sensacją. Dramat Polonii z Zawiszą może kosztować ten zespół spadek ale jeśli wyjdą dziś na stadion w Płocku z podobnym nastawieniem... to powinno być dobrze ????

Polonia

4/10 @ 3,25
Bet365

GKS Katowice - Warta Poznań
Nieco nawiązując do poprzedniego posta. &quot;Ekstraklasa albo śmierć!&quot;
GKS od którego wiele osób na Śląsku oczekuje powrotu do najwyższej klasy rozgrywkowej, ciągle nie może być pewny utrzymanie w I lidze :]
Dziś na swoim stadionie będą gościć Wartę. Poznaniacy nie należą do najbardziej walecznych drużyn ligi a gospodarze potrzebują zwycięstwa.
Warto zwrócić uwagę, że Warta w ostatnich 7 spotkaniach wyjazdowych zdobyła 4 punkty (4 remisy). Porażki w Stróżach i Grudziądzu, mocno podpowiadają przebieg dzisiejszego spotkania. GKS od 9 kolejek nie zanotował u siebie remisu. Daleki jednak jest od przekonywania, że to dobre rozwiązanie. Katowiczanie muszą atakować i raczej spodziewam się 7 zwycięstwa a nie 4 porażki od czasu remisu z Arką w październiku.
Dzisiejszy mecz to ostatni mecz sezonu na Bukowej. W klubie dużo się dzieje:
15.05.2012 14:32
Podczas dzisiejszego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy wybrana została nowa Rada Nadzorcza. Ponadto zarząd otrzymał absolutorium.
Nową Radę Nadzorczą spółki tworzą: Krystyna Siejna, Elżbieta Solska-Kuchciak, Ireneusz Król, Jerzy Łączkowski oraz Dawid Wojciechowski.
Przegłosowano także uchwałę o dalszym funkcjonowaniu spółki.
... a kibice wierzą w pozytywne zakończenie sezonu.
Trzeba wygrać z Wartą. Trzeba też na to postawić ????

GKS Katowice - Warta Poznań
GKS Katowice

6/10 @ 2,30
Bet365

billi 207

billi

Użytkownik
KS Polkowice-Arka Gdynia

over 2,5 ⛔
2.05
William Hill

Strasznie jestem zdziwiony tym kursem,obydwie drużyny kojarzą mi się bardzo overowo. W 15 meczach ,które odbyły się w Polkowicach padły 44 bramki dotychczas w meczach wyjazdowych Arki padło 39 bramek.

Ostatnie wyniki Polkowic u siebie to 2-2 , 1-1, 1-2 , 1-4 , 1-0 i seria 5 zwycięskich spotkań w stosunku 3-2 lub 3-1.

Arka na wyjazdach notowała wyniki : 3-0 , 2-1 , 1-1 , 2-3 , 1-4 , 2-2...

Zastanawiałem się nad over 3,5 po 3.75 ,ale to jest dużo bezpieczniejsze i kurs też bardzo ładny.
Jakieś &#39;&#39;ale&#39;&#39; co do typu ? ;)

M 135

mhm

Użytkownik
Kukla, jestem za Gieksa i powiem czy ze granie czystej 1 jest bardzo ryzykowne. Kursy wzrosly wiec pobiore dnb ale jeszcze przemysle. Gramy walecznie, jest paru pilkarzy na wypozyczeniu i zapierniczaja, zeby zlapac lepsze oferty. Powinnismy wygrac. Polecam poczekac az kursy na dnb wzrosna bo ludzie z niewiadomych powodow graja Warte.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Kukla, jestem za Gieksa i powiem czy ze granie czystej 1 jest bardzo ryzykowne. Kursy wzrosly wiec pobiore dnb ale jeszcze przemysle. Gramy walecznie, jest paru pilkarzy na wypozyczeniu i zapierniczaja, zeby zlapac lepsze oferty. Powinnismy wygrac. Polecam poczekac az kursy na dnb wzrosna bo ludzie z niewiadomych powodow graja Warte.
Skoro powinniście wygrać to aż takie ryzykowne nie jest ;)
Stawka rzeczywiście największa z tych 3 spotkań ale jak mają skończyć sezon na Bukowej inaczej niż zwycięstwem?
Spodziewam się w miarę otwartej gry i bramek. Oby było ich więcej dla gospodarzy ????

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dobrze, że tyle osób się wypowiedziało. Cieszy mnie to.
Zacząć chcę od tematu mi najbliższego. Z ligi spada Olimpia, KS Polkowice, Wisła i Bytom. Dla mnie jest to już dość jasne. Polonia ma i tak matematyczne szanse na utrzymanie. Ja JUŻ nie wierzę w pozostanie Wisły na centralnym szczeblu a co mówić dopiero o Polonii, która traci do Dolcanu 6 punktów. Wiem, może wmawiam sobie, że Wisła przegra, ale w podświadomości myślę, że mogą wygrać, ale to nie jest tak. W drużynie z Płocka funkcjonuje mało elementów. Ta gra kompletnie się nie klei. Nie ma składnych i ciekawych fragmentów. Przede wszystkim bazujemy na indywidualnościach. Ricardinho, Mosart, Biliński, a później długo długo nic. Pewnie gdyby nie dobre znajomości prezesa to bylibyśmy głęboko. Mówię tu o meczu z Bogdanką. Całkowicie sobie nasz mecz odpuścili. Spacerowe tempo, zero jakiejkolwiek ekspresji przy straconych bramkach, puszczania skrzydeł. Podobno chodziło to o jakiś dług wdzięczności piłkarzy Bogdana wobec obecnego prezesa Wisły. Kolejny głupi mecz to rozgromienie Sandecji. Tu jedyna teoria spiskowa to taka, że piłkarze z Nowego Sącza chcieli pozbyć się trenera i udało im się to idealnie. Przegrali wcześniej bodaj dwa mecze w kiepskim stylu, a gdy to nie pomogło z hukiem przegrali mecz w Płocku. Można teraz sobie odjąć 6 punktów od dobytku Wisły i zobaczyć co wychodzi. Moim zdaniem my nie byliśmy przygotowani na ten awans. Weszliśmy do ligi rzutem na taśmę, ale piłkarsko ani organizacyjnie nie sprostaliśmy. Głupi trener, który zawodników traktuje jak ostatnie ścierwo, a sam sprowadza zawodników, którzy po pierwszym meczu od razu złapali kontuzję i do tej pory nie grają. Co z tego, że przyszedł jakiś Petasz skoro on ledwo co biega. My tu potrzebujemy walczaków, a Pala wywala młodzików którzy wcinają murawę żeby tylko dobiec do piłki. On sprowadza tych swoich Czechów, bo podobno tylko oni biegają. Narzeka, że to nie on sprowadzał innych zawodników, że to pozostałości po innych trenerach. Wyskakuje z japą na konferencji, że co on biedny może więcej zrobić poza zmianami. Pewnie łatwiej sobie wytrzeć mordę o zawodników, a samemu zgrywać bóg wie kogo. Po prostu jest kilku zawodników, którzy danego poziomu nie przeskoczą i nie można ich za to winić tylko zastanowić się jak powinniśmy grać. Jeśli pan trener co mecz zmieniał po kilku zawodników na różnych formacjach to ciężko o stabilność. Polonia wygląda dużo lepiej piłkarsko. Ich największą bolączką jest brak alternatywy dla Świerczoka. Do tego osłabieni będą brakiem Hermesa. Mimo wszystko powinni nadrobić to walecznością. Umiejętności są po ich stronie, a jeśli chodzi o typ to Mąka może w końcu będzie miał dzień i wykorzysta jakąś setę. Jedyne na co powinna uważać Polonia to stałe fragmenty gry. Zdecydowanie jeśli zacisną pole między defensywą a linią pomocy to może być klucz do sukcesu. Wisła beznadziejnie gra z drużynami, które mocno i głęboko stoją w defensywie. Zdecydowanie powinni nastawić się na kontry, bo wolni zawodnicy tacy jak Petasz czy Radić nie nadążą szybko wrócić, a oni często ze względu na swoje warunki fizyczne zapędzają się w pole karne. Pozytywna wiadomość jaka dotarła ze związku to taka, że mecz można rozegrać z udziałem publiczności. W formie przypomnienia - sezon 2009/2010 Wisła Płock - MKS Kluczbork 0:4. Też mieliśmy mecz o wszystko z zespołem, który też walczył o utrzymanie, a następny mecz na wyjeździe rozgrywaliśmy wiecie z kim ? Z Pogonią Szczecin. Po meczu z Bytomiem też jedziemy do Szczecina. Wiem, może to przesądy, ale ta sytuacja wygląda identycznie tak samo. Wiedzieliśmy, że trzeba pyknąć Kluczbork i wydawało się, że będzie to łatwe (tak jak teraz patrząc na wyjazdówki Polonii). Analiza może mocno emocjonalna, ale w końcu forum to miejsce gdzie mogę luźno o tym pisać, a zawsze czyta się to lepiej niż sztywne ramy na portalach sportowych. Popieram typ Kukola.
Polonia Bytom 3,10 Bet365
✅ 0:2
Kontynuuję również progresję na porażkę Ruchu Radzionków. Jestem na drugim stopniu i uważam, że mecz z Grudziądzem to idealna okazja do potknięcia się. Cidry mają passę 4 meczów ze zwycięstwem i jest to bardzo dużo. Żaden średniak nie miał w tym sezonie takiego ciągu meczów. Grudziądz utrzymania jest nie jest pewny w 100%, ale wszystko jest na dobrej drodze. W poprzedniej kolejce ktoś skwitował mi, że Ruch jest bardzo niestabilny i przegrywa w nieoczekiwanym momencie. Kłopoty finansowe są, zawodnicy nie dostają od pewnego czasu i tak skromnych wypłat (chyba najniższe kontrakty w całej lidze). Generalnie rzecz biorąc gram progresją więc argumentować tego nie muszę. Po prostu gram, ale myślę, że akurat teraz warto spróbować, bo to jest idealna okazja do potknięcia się dla gospodarzy. Kursy pospadały, ja złapałem jeszcze po 3,00.
Ruch Radzionków - Olimpia Grudziądz
Olimpia Grudziądz 2,80 Bet365 ⛔ 1:1

Otrzymane punkty reputacji: +3
dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Widzę, że akcenty MKS-u Kluczbork się pojawiają. Na meczu nie byłem, bo &quot;on tour&quot; nie jestem, ale wynik pamiętam doskonale. Jednak do rzeczy.
Piast jedzie do Łęcznej na mecz z Bogdanką, która jeszcze do niedawna radziła sobie doskonale. Dobry okres dla byłego GKS-u skończył się w... Płocku. Wisła poradziła sobie ekipą z Lubelszczyzny i wygrała 3:1. Później jeszcze udało się wygrać z Arką u siebie, co jednak w tym sezonie wielkim wyczynem nie jest, ale trzy ostatnie mecze to już niepowodzenia. Remis z Polonią Bytom i porażki z Wartą i Pogonią nie napawają optymizmem przed przyjazdem lidera z Gliwic. Piast formę ma dobrą i nie ma się tu czego doszukiwać. Ostatnie trzy mecze to zwycięstwa, przed nimi porażka z Radzionkowem, a jeszcze dawniej sześć meczy bez porażki. Piast jest mocny i nie ma co do tego wątpliwości. Co więcej, zespół z Gliwic może awansować już dziś. Potrzebne do tego są dwa warunki. Nieciecza musi przegrać, a Zawisza nie może wygrać. Piast moim zdaniem będzie mocno zdeterminowany, żeby to spotkanie wygrać. Dobrym typem na ten mecz jest Piast bez remisu po niezłym kursie.

Bogdanka Łęczna - Piast Gliwice / 2 DNB - 1,66

B 2K

borek149

Użytkownik
Flota - Olimpia 1 @ 1.60 ✅

Szybka analiza bo zaraz rozpoczyna sie spotkanie. Widze dzis zwyciestwo wyspiarzy, dziwi mnie tylko nikt o tym spotkaniu nie wspomina. Gracze ze Swinoujscia po zmianie trenera od razu zaczeli punktowac, pod wodza nowej miotly w dramatycznych okolicznosciach wywiezli 3 punkty z Niecieczy. Dzis graja ze zdegradowana Olimpia, dzisiejsze zwyciestwo moze zapewnic im byt w lidze, brak 3 punktow w dzisiejszej rywalizacji moze oznaczac walke o utrzymanie do ostatniej kolejki czego na pewno gracze z wysp sobie niewyobrazaja. Mysle ze pod wodza nowego trenera podtrzymaja dobra dyspozycje z Niecieczy.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
To co sie dzieje w tej lidze przebija nawet ekstraklase.. Ja sie pytam ! Czy nikt nie chce awansowac procz Pogoni ktora poprostu jest beznadziejna i i pchana kolanem coraz wyzej a mimo to tego nie wykorzystuje ? Przyszedl mecz z walczaca Zawisza i od razu bylo widac jaki marny potencjal jest w druzynie Portowcow.. Z pewnych zrodel wiem ze nie tylko pakuje ogromne pieniadze w pensje tych niedorajdów ale tez daje premie zawodnikom druzyn przeciwnych zeby zmotywowac ich w meczach z konkurentami Pogoni. Leczna dzis pokazala ze jednak potrafi grac jak w glowach byly pieniazki. Pech Portowcow polega na tym ze w weekend graja z Plockiem ktory mimo ze jest slaby to walczy o byc albo nie byc i moze byc ciezko o 3pkt. Nieciecza 3 porazki z rzedu co pokazuje ze nie chca awansowac a mimo to sa przed Pogonia. Piast z Katowicami powinien sobie poradzic jak z nimi wygrala Pogon i Warta na wyjezdzie zmiazdzyla. Zawisza dzisiaj pokazala ze grac potrafi i jeszcze nie zdziwie sie jak zajmie pierwsze miejsce na koniec. Emocji ciag dalszy juz niedlugo w przed ostatniej kolejce ;).
/Ramzes
Zawisza pokazał,

M 135

mhm

Użytkownik
mowilem ze ryzykownie GKS. Pobralem over 2.5 i moj portfel zadowolony... tylko portfel.
Piast - Gieksa to ja bym uwazal przed takim graniem -3.5 Piast. Gieksa gra w kratke bo nie placa kasy. Pilkarze to debile bo zamiast grac i zmienic klub to sobie wybrali idiotyczna forme strajku. Moze w Gliwicach pograja. Poza tym to derby i bedzie walka a kurs na Piasta pewnie bedzie 1.5 to nie warto. Znowu overa bym proponowal, zaleznie od kursow.
Zawisza to mezczyzna. Ten Zawisza.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Z jednym się zgodzę - to co się dzieje w pierwszej lidze przechodzi ludzkie pojęcie.
W Ekstraklasie był wyścig nieudaczników do mistrzostwa, tu mamy wyścig frajerów (?) do awansu. Każdy z czołowych zespołów zrobił już bardzo dużo... żeby nie awansować.
Zawiszy wystarczy przyzwoite punktowanie w drugiej rundzie i na dwie kolejki przed końcem ląduje na drugim miejscu.
W ostatnich kolejkach bedzie kłopot. Stróże tak dobrze punktowały, że teraz grozi im awans. W ostatniej kolejce grają z Niecieczą i pewnie nie będą chcieli wygrać. Kłopot w tym, że niedawny lider od 3 kolejek robi wszystko żeby nie zdobywać punktów.
Obustronny walkower ?????
Zwycięstwo Dolcana mnie zniesmaczyło... ale widocznie ktoś już wyliczył ile razy trzeba się było teraz podłożyć, żeby punktów wystarczyło na 3-4 lokatę.
Z Ligi spada Wisła Płock i Polonia Bytom. Ten jeden mecz to jedyny plus tej kolejki i jedyne źródło zarobku.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Piast - Gieksa to ja bym uwazal przed takim graniem -3.5 Piast. Gieksa gra w kratke bo nie placa kasy. Pilkarze to debile bo zamiast grac i zmienic klub to sobie wybrali idiotyczna forme strajku. Moze w Gliwicach pograja. Poza tym to derby i bedzie walka a kurs na Piasta pewnie bedzie 1.5 to nie warto. Znowu overa bym proponowal, zaleznie od kursow.
Jak juz pisalem, to ze w GKSie nie placa to jeszcze lepiej bo Pogon wylozy 50-60tys za wygrana Katowic z Piastem i juz chlopaki maja motywacje bo takich pieniedzy dawno nie widzieli. Podzialalo na Leczna to tym bardziej podziala na Piast. Ostatnia kolejka to bedzie kabaret, Zawisza gra z Piastem i tutaj nie bedzie mozna sie umowic bo zaden wynik nie da obu druzynom awansu ( Piast ma gorszy bilans goli i bezpsorednich od Pogoni a Zawisza jak straci punkty to bedzie miala ich poprostu mniej). Nieciecza pokazala perfidnie ze nie chce miec miejsca 1-2 a wiec w najlepszej sytuacji jest... ? Pogoń.. wygrywa 2 ostatnie mecze i ma awans. Problem w tym ze sa tak slabi ze nawet tego moga nie dac rady, Plock jeszcze ma matematyczne szanse na utrzymanie wiec powalczy mimo ze tez slabiutki a w ostatniej kolejce niewyobrazam sobie zeby Arka odpuscila Pogoni. Mimo ze w Arce kims tam jest Faltynski ktorego dobrym znajomym jest Lawa to nie sadze ze bedzie mial wiele do ustawiania. Ja mowie to co od dawna. NIE dla Pogoni w Ekstraklasie !!! Wybieram mniejsze zlo bo z takimi nieudacznikami na boisku i w zarzadzie nigdy nie bedzie dobrze a kasa to nie wszystko.
Jeszcze jest jedna kwestia.. pilkarze Pogoni wiedza ze po awansie moga stracic miejsce w druzynie a kontrakty maja potezne. Juz pisalem wielokrotnie ze idioci w zarzadzie podpisujac z nimi takie pensje ktorych nie zarabiaja nawet w niektorych druzynach w Ekstraklasie ( Celeban dostawal 10 tys a Lawa 25 !!!!!!!!!!!!!!! ) sami skazali sie na &quot;wakacje&quot; zawodnikow. Po co mam awansowac jesli zostane tu i dalej bede ciagnal kasiorke jesli awansuje i mnie wypieprza ? Dlatego ie zdziwie sie jesli sami zawodnicy zrobia w bambuko zarzad i przegraja ostatni mecz.

M 135

mhm

Użytkownik
Jak juz pisalem, to ze w GKSie nie placa to jeszcze lepiej bo Pogon wylozy 50-60tys za wygrana Katowic z Piastem i juz chlopaki maja motywacje bo takich pieniedzy dawno nie widzieli. Podzialalo na Leczna to tym bardziej podziala na Piast.
skad info ze Leczna dostala kase? To sa fakty czy domysly?
Nikt nie chce awansowac bo polowe druzyny zwolnia. Nieciecza - Stroze to prawodpodobny X lub nawet dw 0:0.
Jeszcze Gieksa moze spasc. Widze tutaj X w meczu z Sandecja ale... trenerem Sandecji jest moskal czyli pajac, ktory byl pseudotrenerem w Gieksie ale pewnie ambicje ma i bedzie chcial nas uwalic. Ciekawe co na to pilkarze.
Polonia wygra z Arka. Surebet kolejki.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jeszcze jest jedna kwestia.. pilkarze Pogoni wiedza ze po awansie moga stracic miejsce w druzynie a kontrakty maja potezne. Juz pisalem wielokrotnie ze idioci w zarzadzie podpisujac z nimi takie pensje ktorych nie zarabiaja nawet w niektorych druzynach w Ekstraklasie ( Celeban dostawal 10 tys a Lawa 25 !!!!!!!!!!!!!!! ) sami skazali sie na &quot;wakacje&quot; zawodnikow. Po co mam awansowac jesli zostane tu i dalej bede ciagnal kasiorke jesli awansuje i mnie wypieprza ? Dlatego ie zdziwie sie jesli sami zawodnicy zrobia w bambuko zarzad i przegraja ostatni mecz.
Ja tam nie wiem co siedzi w tym Szczecinie, ale często takie teorie spiskowe tworzone są przez zirytowanych kibiców. Ja wiem, że może czasami nie iść i wtedy kibice się irytują dlaczego tacy zawodnicy dostają tyle pieniędzy. Podobnie było w Wiśle, kiedy nawet po spadku do I ligi pieniądze były a wszystko szło w las. Tak samo jak zespół awansuje do Ekstraklasy i część piłkarzy zostanie sprzedana to tak samo klub może ich sprzedać jeśli awansu nie będzie bo stwierdzą, że to oni zawalili i być może zarząd znowu zrobi wtedy czystkę w klubie. Czasami trzeba wziąć to wszystko na spokój, bo w Płocku też ostatnio było kilku krzykaczy co darli się na piłkarzy, ale jak dowiedzieli się, że każdy kopacz zarabia po 2 tyś to zamknęli się.
Sytuacja w 1 lidze faktycznie przybiera obrót spraw podobny do Ekstraklasowych klimatów.
Do tego można dołożyć ultimatum, które już przed sezonem dał prezydent miasta, czyli awans do ekstraklasy w przeciągu dwóch lat.
ultimatum było chyba na 3 lata, ale nie wiem do końca

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
mhm, zgadzam się. Arka odpuści meczyk Polonii, ale według mnie i tak spadają z ligi.
Jeżeli Piast awansuje z pierwszego miejsca to chyba dawno nie było tak słabej drużyny, która zwyciężyła rozgrywki.
Jak najbardziej awans dla Zawiszy. Tam jest wszystko, pieniądze, stadion, atmosfera, kibole.
Do tego można dołożyć ultimatum, które już przed sezonem dał prezydent miasta, czyli awans do ekstraklasy w przeciągu dwóch lat.

D 5,8K

davccio

Użytkownik
Zgadzam się z Ramzesa , jak dla mnie opinie iż dana druzyna nie chce awansowac do ekstraklasy to totalna bzdura, polską piłke w minimum w połowie opłaca canal plus a on jak wiadomo za 1 lige nic nie placi takze pieniadze ( konkretne) zarabia sie dopiero w ekstraklasie i piłkarze dobrze o tym wiedza. Ile razy było tak ze jak druzyna spadla z ekstraklasy to był to jej koniec bo w 1 lidze nie bylo juz pienieczy od canal + ( ostatni przyklad to Odra). Także ja w takie teorie nie wierze

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zgadzam się z Ramzesa , jak dla mnie opinie iż dana druzyna nie chce awansowac do ekstraklasy to totalna bzdura, polską piłke w minimum w połowie opłaca canal plus a on jak wiadomo za 1 lige nic nie placi takze pieniadze ( konkretne) zarabia sie dopiero w ekstraklasie i piłkarze dobrze o tym wiedza. Ile razy było tak ze jak druzyna spadla z ekstraklasy to był to jej koniec bo w 1 lidze nie bylo juz pienieczy od canal + ( ostatni przyklad to Odra). Także ja w takie teorie nie wierze
Są zespoły które faktycznie nie chciały/nie mogły awansować, ale myślę, że w Pogoni ta sprawa ma zupełnie inny charakter. Tam po prostu jest przesyt, a do tego już presja nałożona przez media/kibiców mocno przyćmiły tę drużynę. Wszyscy oczekiwali, że zamiotą wszystko w rundzie wiosennej, a wyszło jak wyszło. Tam samo odpuszczanie meczów przez Termalicę. Nikt po prostu nie wie jak jest, a splot kilku wyników popiera wiele teorii spiskowych. Moim zdaniem nie po to byłaby robiona ta farsa z szukaniem stadionu na ewentualną grę w Ekstraklasie żeby teraz zrobić wszystkich w balona.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom