Willem vs Ajax over 2.5, 1.40 Bwin 4/10

0:2, Ajax chciał spokojnie wygrać ????
Tylko do dubla.
Co tu dużo pisać. Po zwycięstwie AZ nad Twente Ajax musi dzisiaj wygrać jeśli chcą powalczyć o tytuł w dwóch ostatnich kolejkach. Zapewne ruszą od samego początku by jak najszybciej strzelić bramkę i potem kontrolować sytuacje na boisku. Willem, jednak także ma o co grać, ponieważ to już też praktycznie ostatnia szansa by uniknąć baraży. Jeśli to przegrają to będą musieli walczyć o utrzymanie. Ajax w tej chwili jest minimum o dwie klasy lepszym zespołem i to bez dwóch zdań, w dodatku są w świetnej dyspozycji, a morale poszły w góre po niedzielnym pogromie nad Venlo (7:0). Gospodarze przed dzisiejszym spotkaniem mogą również mieć nieco lepsze nastroje, ponieważ do składu wracają: Swinkels i po dłuższej nieobecności Akgun. Na Akguna jednak aż tak bardzo bym nie liczył, ponieważ pauzował od października ub. roku. U gości zabraknie Emanuelsona, ale Jol ma taką kadre, że zastąpi go na pewno dobrze. Najważniejsze, że zagrają Suarez oraz Pantelić.
H2h jest oczywiście na korzyść Joden. Warto podkreślić jednak, że Willem w poprzednim sezonie potrafił ograć Ajax u sieebie. Dzisiaj w to bardzo wątpie, ale wole nie ryzykować i zagrać spokojny overek, który powinien wejść już w pierwszej połowie.
Zulte vs Club Brugge 2, 1.80 WillHill 3/10

2:0... tragedia, dwa najpewniejsze mecze obok Anderlechtu nie siadają :;/:
Kurs mi się bardzo podoba i na pewno warto zagrać wygraną gości.Krótko:
Club Brugge gra bardzo dobrze w PO. Do Anderlechtu im sporo brakuje, ale to było wiadomo już od dawna, że niekwestionowanym faworytem do tytułu jest Anderlecht. Club Brugge prawdopodobnie będzie musiał się zadowolić drugim miejscem. Muszą o nie walczyć, ponieważ za plecami czyha Gent, który traci zaledwie 3 punkty. Goście tego spotkania zagrają w niemal pełnym składzie. Najważniejsi zagrają np.: Perisic, Klukovski czy Blondel. Większe zmartwienie mają fatalnie spisujący się zawodnicy Essevee, którzy zagrają bez bardzo ważnego zawodnika, który kreuje grę w zespole w ostatnim czasie: Roelandtsa, który przeciw Kortrijkowi otrzymał czerwony kartonik. Jest to ważne osłabienie. Poza tym oglądałem ich mecz przeciwko Gentowi i mogę napisać tylko tyle, że grają bardzo słabo. Przez godzine nie mogli sobie stworzyć ciekawych sytuacji. Błędy wykorzystywali zawodnicy Gentu, którzy ostatecznie wygrali 2:1. Club Brugge to jednak bardziej wymagający rywal i nie daje sporych szans Zulte na zdobycie jakiegokolwiek punktu w tym meczu.
H2h jest wyrównane. Polecam gorąco dwójke.
Inne typy:
Anderlecht vs Kortrijk 1, 1.29 Pinn 5/10

1:0
PeFFka. Najlepiej zagrać na dublu z overem Ajaxu grubiej
ADO vs NEC 1 (DNB), 1.62 Betsafe 3/10

2:3 NEC co końcówka.... :| Wszystko zaczęło się super, ale niestety na koniec dzień słaby... :|
Rano postaram się napisać analizę na derby Rotterdamu.
Powodzenia i dobranoc.