>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. kolejka Eredivisie//Play-Offy Jupiler Pro League [13-15.04.2010r.]

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy od Expekt.com:

Dzisiaj najciekawszy mecz i najważniejszy mecz sezonu dla Twente. Jeśli wygrają z AZ w Alkmaar to mają tytuł już na 99.9%. Jeśli jednak gospodarze wygrają to spotkanie to jutro Ajax jak wygra będzie tracił tylko 1 punkt :!: Moim zdaniem Twente w dzisiejszym pojedynku nie ugra więcej niż 1 punkt, a kurs na gospodarzy bardzo ciekawy i ciągle spada. Poza tym spotkanie peFFką na dzisiaj jest Heracles.
W Belgii ciekawe mecze, dzisiaj Genk no bet, ponieważ kurs jest żenujący. W środę Anderlecht i Club Brugge nie powinny mieć problemów, tak samo jak w czwartek Standard Liege. Reszta spotkań nie do ruszenia ;)
Zapraszam do wspólnej dyskusji i analizy.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Popatrzyłem właśnie na mecz Heracles z RKC. RKC gra fatalnie ogólnie, ale na wyjadach to już wogóle dramat 1 zwycięstwo reszta porażek. Heracles dobrze radzą sobie u siebie. Jestem pewny wygrnay gospodarzy i myślę że fajnie wygląda wygrana Heracles z handi -1,5 z kursem 1,62 ????

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Heracles vs RKC 1 (-1.5 AH), 1.70 BetGun 4/10 ✅ 4:1 peFFka :]
Kursy lecą :!:
Heracles musi wygrywać raczej swoje mecze do końca jeśli chce pozostać na 6ej pozycji przed PO o puchary. Są w bardzo dobrej formie: WPWR. Porażka 2:3 z AZ na wyjeździe nie jest niespodzianką, remis z broniącym się przed barażami zespołem z Rotterdamu także. Natomiast wygrane przeciw NEC i Bredzie u sibie po 2 i 3:0 to niezłe wyniki. Jest to świetny sezon dla Heraclesu, a u siebie grają również bardzo dobrze: 9-1-5. U siebie jednak przegrywali głównie z najlepszymi (np. PSV 0:1). W dzisiejszym pojedynku jak i RKC wystąpią w najmocniejszym składzie. Jednak to gospodarze mają w tym sezonie dużo silniejszy skład niż goście i nie powinni mieć problemów z pogromem.
RKC po ostatniej wygranej z Vitesse 4:1 mają jeszcze teoretyczne szanse na baraż, ale... kto w to wierzy :?: Chyba tylko fanatycy zespołu. Dzisiaj ich marzenia na walkę zakończy Heracles. RKC to drużyna, która gra jeszcze gorzej niż Volendam w ub. sezonie. Na wyjeździe jak już Sutek wspomniał wygrali tylko jeden mecz, a aż 14 przegrali. Strzelili przy tym 11 bramek, a 42 gole stracili :!: Dzisiaj wystąpią w pełnym składzie to prawda, ale to nic nie da. Drużyna ta to kompletne nie porozumienie w Eredivisie. Lecą w dół.
H2H na korzyść oczywiście Heraclesu. Wygrali oba mecze w tym sezonie z RKC po 1:0. Na wyjeździe to zrozumiałe, w pucharze z resztą też, ponieważ grali zapewne rezerwowym składem. Dzisiaj są drużyną dużo mocniejszą, a kurs na handicap jest bardzo fajny.
Powodzenia.
PS Później analiza na szlagier - AZ vs Twente, jednak najpierw trzeba to bardzo mocno przeanalizować.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
AZ vs Twente 1 (DNB), 1.73 StanJames 2/10 ✅ 1:0 ;) No cóż moje &#39;nie prawdziwe&#39; informacje się sprawdziły ;) ????
AZ w kocówce sezonu gra jak na obrońce tytułu przystało. Od wielu spotkań nie przegrali, a ostatnia forma wygląda następująco: WWWR. Ostatni remis przeciwko NEC był małą niespodzianką, ale gospodarze musieli zagrać mocno defensywnie, w końcu nadal nie są pewni 100% ominięcia gry w barażach. Zwycięstwa odniesione zostały z rywalami, którzy zaczynają grać dobrze i walczą o coś nadal. Na początek wygrana ze Spartą na ich terenie, na którym nie jest tak łatwo wygrać. Nasepnie ze świetnie spisującym się Heraclesem u siebie 3:2, a tydzień później znowu nie z byle kim, bo z Utrechtem 2:0, także u siebie. AZ to typowo domowa ekipa: 10-1-4. Co do braków w kadrze to wciąż brakuje podstawowego golkipera Romero, ale ostatnio był dobrze zastąpiony. Poza nim brakuje Da Silvy. Są to dwa mocne osłabienia, ale jednak są do zastąpienia obaj zawodnicy.
Twente stoi przed historyczną szansą i są bardzo bliscy zdobycia drugiego mistrzostwa Holandii - pierwsze było 84 lata temu... Zostały 3 kolejki, a przewaga nad Ajaxem wynosi 4 punkty i jeśli dzisiaj wygrają to mają tytuł w kieszeni, ponieważ kolejni rywale nie są wymagający aż tak,a le jeśli padni remis bądź przegrają to Ajax wciąż będzie miał szanse. Twente także gra bardzo dobrze w ostatnim czasie: RWWW. Remis z PSV w Eindhoven. Wygrane z Venlo, Spartą i Heerenveen. Ta gra jednak nie wygląda już jak należy, czasami za bardzo się męczą z rywalem i to może być dość istotne dzisiaj. Na wyjazdach mają najlepszy bilans w lidze: 10-4-1. Do tego także dochodzą braki kadrowe: Javadov i Akram to akurat mało istotne absencje, ale brak Kuipera i Janssena to już są dość ważne. Przez te braki mecz stanie się wyrównany.
H2h jest wyrównane, zazwyczaj wygrywają gospodarze w swoich pojedynkach. Do tego Twente może być już zmęczone sezon, faktycznie są świetnie przygotowani, ale moim zdaniem to już nie jest to samo co było 2-3 miesiące temu. Oba zespoły walczą o coś, więc nie spodziewam się łatwego zwycięstwa którejś z ekip. Troszkę więcej przemawia za AZ, do tego kursy lecą. Liczę na to, że nie przegrają tego spotkania.
Powodzenia.
PS Kurs na Genk dzisiaj jest żenujące i proponuje odpuścić to spotkanie.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Willem vs Ajax over 2.5, 1.40 Bwin 4/10 ⛔ 0:2, Ajax chciał spokojnie wygrać ????
Tylko do dubla.
Co tu dużo pisać. Po zwycięstwie AZ nad Twente Ajax musi dzisiaj wygrać jeśli chcą powalczyć o tytuł w dwóch ostatnich kolejkach. Zapewne ruszą od samego początku by jak najszybciej strzelić bramkę i potem kontrolować sytuacje na boisku. Willem, jednak także ma o co grać, ponieważ to już też praktycznie ostatnia szansa by uniknąć baraży. Jeśli to przegrają to będą musieli walczyć o utrzymanie. Ajax w tej chwili jest minimum o dwie klasy lepszym zespołem i to bez dwóch zdań, w dodatku są w świetnej dyspozycji, a morale poszły w góre po niedzielnym pogromie nad Venlo (7:0). Gospodarze przed dzisiejszym spotkaniem mogą również mieć nieco lepsze nastroje, ponieważ do składu wracają: Swinkels i po dłuższej nieobecności Akgun. Na Akguna jednak aż tak bardzo bym nie liczył, ponieważ pauzował od października ub. roku. U gości zabraknie Emanuelsona, ale Jol ma taką kadre, że zastąpi go na pewno dobrze. Najważniejsze, że zagrają Suarez oraz Pantelić.
H2h jest oczywiście na korzyść Joden. Warto podkreślić jednak, że Willem w poprzednim sezonie potrafił ograć Ajax u sieebie. Dzisiaj w to bardzo wątpie, ale wole nie ryzykować i zagrać spokojny overek, który powinien wejść już w pierwszej połowie.
Zulte vs Club Brugge 2, 1.80 WillHill 3/10 ⛔ 2:0... tragedia, dwa najpewniejsze mecze obok Anderlechtu nie siadają :;/:
Kurs mi się bardzo podoba i na pewno warto zagrać wygraną gości.Krótko:
Club Brugge gra bardzo dobrze w PO. Do Anderlechtu im sporo brakuje, ale to było wiadomo już od dawna, że niekwestionowanym faworytem do tytułu jest Anderlecht. Club Brugge prawdopodobnie będzie musiał się zadowolić drugim miejscem. Muszą o nie walczyć, ponieważ za plecami czyha Gent, który traci zaledwie 3 punkty. Goście tego spotkania zagrają w niemal pełnym składzie. Najważniejsi zagrają np.: Perisic, Klukovski czy Blondel. Większe zmartwienie mają fatalnie spisujący się zawodnicy Essevee, którzy zagrają bez bardzo ważnego zawodnika, który kreuje grę w zespole w ostatnim czasie: Roelandtsa, który przeciw Kortrijkowi otrzymał czerwony kartonik. Jest to ważne osłabienie. Poza tym oglądałem ich mecz przeciwko Gentowi i mogę napisać tylko tyle, że grają bardzo słabo. Przez godzine nie mogli sobie stworzyć ciekawych sytuacji. Błędy wykorzystywali zawodnicy Gentu, którzy ostatecznie wygrali 2:1. Club Brugge to jednak bardziej wymagający rywal i nie daje sporych szans Zulte na zdobycie jakiegokolwiek punktu w tym meczu.
H2h jest wyrównane. Polecam gorąco dwójke.
Inne typy:
Anderlecht vs Kortrijk 1, 1.29 Pinn 5/10 ✅ 1:0
PeFFka. Najlepiej zagrać na dublu z overem Ajaxu grubiej ;)
ADO vs NEC 1 (DNB), 1.62 Betsafe 3/10 ⛔ 2:3 NEC co końcówka.... :| Wszystko zaczęło się super, ale niestety na koniec dzień słaby... :|
Rano postaram się napisać analizę na derby Rotterdamu.
Powodzenia i dobranoc.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No i w dniu wczorajszym stało się to na co czekałem ja i zapewne wielu fanów Ajaxu. Twente przegrało z AZ 0:1! Zatem przed Ajaxem bardzo wazny mecz w Tilburgu. Nie wyobrazam sobie by mogli to przegrac tak na dobrą sprawe. W ostatnim meczu przeciwko Venlo urządzili sobie festiwal wygrywając 7:0. Łupem strzeleckim podzielili się Suarez i Pantelic którzy zdobyli po 3 bramki. Siódmą dołożył Emmanuelson, którego w dzisiejszym meczu zabraknie z powodu urazu kostki. Jezeli idzie o skład to zapewne wielu roszad nie będzie i Martin Jol pośle w bój taką oto jedenastke :

-----------------Stekelenburg-----------------
van der Wiel--Alderwaiderld--Verthongen--Anita
----------------Enoh-------------------------
-----De Zeeuw ----Siem De Jong---Gabri------
-----------Suarez------Pantelic --------------​

Dodam jeszcze tylko że w składzie zabraknie Atouby i Lindgrena. Ale to w sumie sprawa drugorzedna. Ajax prezentuje się wysmienicie. Do końca rozgrywek oprócz dzisiejszego starcia z Willem czeka ich jeszcze mecz na Arenie z Heraclesem i wyjazd do Nijmegen na mecz z NEC. Szansa na mistrzostwo jest więc olbrzymia bo Twente ma do rozegrania jeszcze domowy mecz z Feyenoordem który postawił w niedziele wysokie progi na Stadionie Phillipsa w Eindhoven PSV i mogli nawet tamten mecz wygrac. A ponadto Twente w ostatniej kolejce udaje się do Bredy na spotkanie z NAC. A w Breedzie nikomu nie gra sie łatwo. W dzisiejszym meczu przewiduje pewną wygraną Ajaxu i przyłączam sie do typów Benka na over w tym meczu a od siebie dodam nawet handicap. Dodam jeszcze że mecz Ajaxu będzie można obejrzec na Polsat Sport dzisiaj.
Typ : AJAX -1@ 1,44 Bet365 ✅2:0

---------------------
O wiele ciekawiej dzisiaj niż w Tilburgu gdzie zanosi się na łatwy mecz Ajaxu powinno byc w Heerenveen gdzie zawita PSV. PSV bez braków w składzie i zapewne zechce godnie zakończyc sezon, wciąz mają jeszcze matematyczne szanse na eliminacje Champions League. Ostatnio jednak forma słaba, Heerenven za to spisuje się dobrze w ostatnim czasie. Nie będe ryzykował wygranej PSV tym razem.
---------------------
Derby Rotterdamu raczej powinny pzrebiergac pod dyktando Feyenoordu. Chociaż w ich składzie do czego już się przyzwyacziłem znów kilka absencji. Tym razem zabraknie van Bronckhorsta, Tomassona, El Ahmadi, Fernandeza i De Guzmana. Niektórzy pauzują spory kawałek czasu już. Feyenoord w meczu z PSV spisywał się bardzo dobrze. Sparta tragicznie gra na wyjazdach, a ostatnio wręcz nie potrafi zdobywac punktów. Feyenoord ma serie trzech remisów z rzędu 0:0. W ostatnich 10 meczach jednak nie doznali ani jednej porażki. Sparta natomiast przegryawła w tym czasie 6 razy i tylko raz zdołała wygrac z Venlo u siebie. W dodatku ich bilans na De Kuip jest fatalny. 11 wygranych Feye, 1 remis i 1 wygrana Sparty. Dla szukających ciekawego krusu na podbicie sądze że @ 1,36 na Feyenoord takowym jest.
Typ : FEYENOORD ROTTERDAM @ 1,36 Bet365 ✅3:0

To tylko moje zdanie na temat tych mecżów, zobaczymy co na to powie ekspert Benek_20 ;)

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Zgadzam się z Tobą Robson. PSV lepiej odpuścić, a na De Kuip nie powinno być niespodzianki i to Portowcy powinni się cieszyć ze zwycięstwa. Mi wpadł w oko inny typ na to spotkanie:
Feyenoord vs Sparta over 2.5, 1.65 Bet365 2/10 ✅ 3:0 pewnie.
Obie ekipy mają braki kadrowe, obie drużyny o coś walczą. Sparta do końca ma ciężkie mecze i powinni się powoli pogodzić z grą w barażach, ale może w końcu błysną. Jak już Robson wspomniał, Sparta gra fatalny futbol. Kiedyś potrafili zaskoczyć, a ostatnie 10 spotkań to kompletna żenada, jedna wygrana z Venlo, ale to nie sukces. Sukcesem mogą nazwać ostatni remis z Heraclesem. Na wyjazdach grają tragicznie: 1-4-10. Są to derby tak, ale na De Kuip nie odczują tego, że grają we własnym mieście. Poza tym brqaki kadrowe obu ekip są dość poważne. Tomasson prawdopodobnie wystąpi dzisiaj i to mnie przekonuje do gry na wygraną gospodarzy, ale overek również wygląda smakowicie po interesującym kursie. Braki kadrowe Feyenoordu wyminieł już Robson, ja dodam tylko braki Sparty: Viergever (27 spotkań, obrońca), Rutjes (21 spotkań - pomocnik) oraz Strootman (27 spotkań - pomocnik, 2 gole). Poza nimi zabraknie van der Leeuwa i Boyakye. Są to poważniejsze absencje niż u Portowców. W takim wypadku wydaje mi się, że to spotkanie zakończy się miazgą Sparty. Mój wynik 4:0.
Powodzenia ;)

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Spotkanie: Feyenoord - Sparta ✅ 3:0
Typ: Feyenord -1.5 gola
Kurs: 1.95
Buk: Bet365

Analiza: Na Stadion Feijenoord spotkają się 5 drużyna ligi Feyenoord Rotterdam oraz 16 Sparta Rotterdam. Faworytem tego spotkania jest oczywiście Feyenoord, który walczy o europejskie puchary. Do 4 w tabeli Alkmaaru tracą zaledwie 1 punkt i co ważne mają rozegrany 1 mecz mniej. A więc po tym spotkaniu powinni wskoczyć na miejsce 4 gwarantujące grę w Lidze Europejskiej. Gospodarze ostatnio są w dobrej formie. W lidze nie pokonani od 9 spotkań, u siebie radzą sobie też nieźle - 7 zwycięztw, 6 remisów i tylko 2 porażki, stosunek bramkowy 23:12. Na pewno do tego spotkania przystąpią bardzo skoncentrowani i tylko 3 punkty ich zadowolą.
Drużyna gości Sparta w ostatnim czasie nie zachwyca. Nie wygrali w lidze od 9 spotkań, fatalna postawa na wyjazdach - tylko 1 zwycięztwo, 4 remisy i aż 10 przegranych meczy, bramki 11:34. Nie jest to bilans imponujący i nic nie wskazuje na to, że w dzisiejszym meczu się to zmieni. Sparta gra słaby futbol i wątpię, by urwali jakie kolwiek punkty gospodarzą.
Statystyki bezpośrednich spotkań dzisiejszych rywali przemawia wyraźnie za Feyenoordem. 21 meczy wygrali, 1 zremisowali i przegrali 5 razy; stosunek bramek 74:27. U siebie wygląda to jeszcze bardziej okazale - 11 zwycięztw, 1 remis i 1 porażka; bramki 38:9. Wszystko więc przemawia za ekipą Feyenoordu i myślę, że wygrają ten mecz więcej niż jedną bramką.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom