>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. kolejka Eredivisie / Jupiler Pro League - Play-off (11.04-13.04.2014)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy od Unibet:

W JPL trwa walka o europejskie puchary, mistrzostwo oraz o utrzymanie. W walce o tytuł biją się tylko cztery zespoły, z czego Standard jest najbliżej celu. Anderlecht zajmuje czwarte miejsce i by się jeszcze liczyć, musi wygrać pojedynek z Lokeren w piątek. O LE natomiast, rywalizują jeszcze wszystkie drużyny z Grup A i B. Niemniej takie ekipy jak Gent czy Cercle Brugge muszą wygrać w ten weekend. W innym wypadku stracą szanse na grę w europejskich pucharach w kolejnym sezonie. OH Leuven jest znacznie bliżej utrzymania się. Jeśli wygrają to spotkanie już będą pewni gry w barażach z zespołami z zaplecza JPL. Mons spadnie.
W Holandii natomiast Ajax jest o krok od tytułu. W ten weekend grają z ADO i powinni przypieczętować sukces. Hitem będzie mecz PSV z Feyenoordem. Portowcy spisują się znakomicie i pragną wywalczyć chociaż drugie miejsce na koniec sezonu. Wygrana z PSV na pewno mocno zbliżyłaby ich do celu. U dołu tabeli Roda Kerkrade musi postawić wszystko na jedną kartę. W innym wypadku Górników nie zobaczymy w przyszłym sezonie w holenderskiej elicie.

Zapraszam do wspólnej analizy oraz dyskusji.

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Uważam , że dzisiaj warto zainwestować coś w drużyne Vitesse , która nie wygrała od 4 spotkań i odpadli z rywalizacji o drugie miejsce. Teraz ich celem jest bezpośredni awans do LE bez baraży. Ostatni mecz rozegrali z Ajaxem i powinni ten mecz wygrać. Kilka kapitanlych okazji mieli na 2-0 , a zamiastego strzelil Ajax na 1-1. Jeśli chodzi o beniaminka to praktycznie mają zapewnione utrzymanie , brakuje im 3 pkt. Dzisiaj Cambur mocno osłabiony Mohamed El Makrini, Marcel Ritzmaier i Lucas Bijker muszą pauzować za kartki, natomiast urazy wyeliminowały Roberta van Boxela i Ramona Leeuwina. Osoby bardziej obeznane w lidze holenderskiej zapewne uzupełnia ten wątek. Ja na ten temat wczerpałem kluczowe argumenty i kurs 2,0 całkowicie mi wystarcza w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Coraz trudniej coś sensownego odnaleźć w eredivisie, gdyż zaczyna się powoli seria spotkań o nic... Dziś zdecydowałem się tylko na jedno spotkanie
Cambuur - Vitesse
Przedmówca skłania się tu ku gościom, ja jednak byłby ostrożny. W rundzie wiosennej udowadniają że są w stanie przegrać wszystko i wszędzie. To że się spięli na jeden mecz z Ajaxem jeszcze niczemu nie dowodzi.Cambuur tym spotkaniem może sobie zagwarantować pozostanie w lidze bez konieczności gry w barażach, więc też mają o co grać. U siebie beniaminek jest w stanie powalczyć z każdym...
Cambuur DNB kurs 2,60 STS wynik 4:3
Jeżeli analiza się przydała kliknij dzięki

Otrzymane punkty reputacji: +3
janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
vitesse mialo dzisiaj bramkarza i atak , obrony brak praktycznie kazdy atak vitesse konczyl sie grozna kontra i do tego brak skutecznosci graczy vitesse , ktora powinno wysoko prowadzic po I polowie

interista18 773

interista18

Użytkownik
Racing Genk - Standard Liege

Obie drużyny ostatnio nie zachwycają swoją grą.
Standard już pod koniec sezonu zasadniczego złapał lekką zadyszkę. Na inaugurację grupy mistrzowskiej wygrał z Anderlechtem, jednak po dość wyrównanym meczu. Tydzień temu przegrali w Waregem z Zulte 2-0 po słabym meczu. W meczach wyjazdowych mają bilans 10-3-3, więc jak na grę w delegacji jest to dobry wynik.
Jeśli można mówić o małym kryzysie formy Standardu, to dyspozycja Genk już od dłuższego czasu jest bardzo słaba. W Lidze Europejskiej na jesieni dobrze zaprezentowali się w fazie grupowej. Jednak już w 1/16 odpadli z ostatnią drużyną rosyjskiej Premier Ligi, Anżi. W Jupiler Pro League w meczach domowych mają bilans 8-0-8, więc Cristal Arena nie jest specjalnie trudna do zdobycia.
Podczas trwającej kolejki ważne zwycięstwo odniósł Anderlecht, który zbliżył się do Standardu na dwa punkty. W innym bardzo ważnym meczu Zulte pokonało 2-1 Brugię i już tylko jeden punkt dzieli ich od pozycji lidera. W tych okolicznościach proponuję zagrać asekuracyjnie na zwycięswto Standard Liege bez remisu, który powinien za wszelką cenę próbować odskoczyć swoim rywalom, szczególnie że gra z zespołem, któremu pozostała walka tylko o piąte miejsce z Lokeren. Kadrowo oba zespoły dzieli przepaść, wspominając tylko takich zawodników jak Ezekiel, Batshuayj czy Mpoku. Podsumowując liczę dzisiaj na zwycięstwo Standardu, transmisja na żywo o 18:00 w SportKlubie.

Standard DNB @ 1,62 Bet365 2-2 ZWROT

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Coraz trudniej coś sensownego odnaleźć w eredivisie...
To powinno byc motto Eredivisie ...
Ja na dzisiaj zagralbym sobie taki 5-fold under 4,5 gola w kazdym z 5 spotkan @ 2,9
Drugi kupon ale to tak za zaskorniaki gdzies szwendajace sie po podlodze, zagram taki 4-fold i odrazu mowie, ze nic pewnego w nim nie ma...

AZ + Heracles DNB + Waalwijk vs Zwole BTS? NO + Ajax @ 11,68 [Unibet]
AZ gra u siebie a u siebie jest silne...oczywiscie to teoria bo w praktyce moga przegrac 0:5 i i tak nic sie nie stanie i nikogo to nie bedzie obchodzic...
Heracles to w moim odczuciu jeden z nielicznych zespolow w Eredivisie ktory prezentuje sie w miare solidnie, jak na sklad ktorym dysponuje, a co wiecej jest to jeden z teamow ktory ma &quot;jaja&quot; ... ostatnia porazka z GA Eagles w tragicznym stylu, trzeba to przyznac, ale w meczu byli lepsi - ogladalem ten mecz i nadal mam zaufanie do Heraclesu. Mysle, ze taki kubel zimnej wody dobrze im zrobil. Kurs wysoki wiec mysle, ze sproboje...

Waalwijk i Zwolle
niby o cos tam jeszcze walcza...ale chyba praktycznie to tylko Waalwijk gra o utrzymanie a Zwolle jest juz na wakacjach. Mysle, ze ten mecz zakonczy sie wynikiem 1:0 dla Waalwijk. Obie druzyny w tragicznej formie 4 pkt w 5 meczach obu zespolow...4 strzelone bramki na 5 spotkan obu ekip...
Ajax ...no i Ajax ale tylko dlatego, ze gra u siebie gdzie z pewnoscia zdominuje zespol gosci...czy cos z tej dominacji wyniknie, tego nie wiem. Mysle, ze ADO ma szanse strzelic gola ale meczu nie wygraja...

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Ajax - Haga
Spodziewam się że już dziś feta będzie w Amsterdamie. Tzn że Feyenoord nie wygra i że gracze z Amsterdamu zainkasują dziś 3 pkt...Dla Hagi to praktycznie mecz o nic. Choć ostatnio grają nieźle do wyjazdowych tuzów nigdy nie należeli...Przy spełnieniu tych dwóch rzeczy gracze z Amsterdamu mistrzowską paterę wzniosą do góry jeszcze dziś
Ajax kurs 1,20
Ajax - 1 kurs 1,55 Millenium

Otrzymane punkty reputacji: +6
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
PSV - Feyenoord
Eredivisie
Philips Stadion
16:30

Podopieczni Philipa Cocu podejmować będą na własnym obiekcie Portowców z Rotterdamu. Mecz rozegra się odpowiednio pomiędzy 5 drużyną w lidze, a 2. PSV z 53 oczkami nadal z szansami na LE, natomiast Feyenoord z 60 punktami coraz bliżej wicemistrzostwa i następnej edycji LM. Gospodarze w ostanich 5 spotkaniach odnieśli 2 porażki, były to mecze z Heerenveen 0:3 oraz z Groningen 2:3. Łącznie w tych 5 meczach zdobyli 9 pkt, strzelili 8 bramek, stracili również 8. Goście dzisiejszego meczu natomiast będą chcieli podtrzymać dobrą passę 5 zwycięstw z rzędu od porażki z Ajaxem. W tych spotkaniach podopieczni Ronalda Koemana trafiali do bramki przeciwników 13 razy i stacili jedynie JEDNĄ bramkę! To pokazuje aspiracje Portowców. LM i wicemistrzoswo jest coraz bliżej. Nastroje w obozie Feyenoordu jednak są spokojne. Efektem dobrej pracy Koemana mogą być kwalifikacje do LM oraz 2 pozycja w końcowym rozrachunku Eredivisie. Piłkarze z Eindhoven, których celem co roku jest pozycja tuż za Ajaxem oraz wicemistrzostwo, mogą o niej zapomnieć. Strata do Feyenoordu wynosi aż 7 punktów i nikt nie przewiduje nagłego załamania w grze Rotterdamczyków.
Teoretycznie wyjazdowy mecz dla piłkarzy Koemana wygląda ciężko, tak samo uważaj bukmacherzy, jednak rozpędzona lokomotywa z nad portu może zostać nie zatrzymana aż do końca rozgrywek. PSV zostaje walka o LE, dlatego w dzisiejszym meczu zawodnicy z takim przeciwnikiem jak Feyenoord nie pozwolą na blamaż i pokażą pazur. Ja jednak nie widzę przesłanek, które stawiają PSV w roli faworyta. Jedynie po stronie Rolników stanąć może własny obiekt. W takim przypadku kieruję się w stronę klubu z południa. Trener Feyenoordu jest w komfortowej sytuacji co do wystawienia pierwszej 11. Nie tak jak Philip Cocu, który nie będzie mógł skorzystać z Brumy, a także niepewni występu są Depay, Ji-Sung czy Schaarsa. Także dużą nie wiadomą jest występ od pierwszych minut kapitana PSV - Georginio Wijnaldum, których wraca po kontuzji pleców.
Co do strzelców obu ekip. Pod tym względem również Feyenoord prezentuje się lepiej. Z 68 bramek najwięcej, bo aż 22 strzelił Graciano Pelle, Immers (11), Boetius (9). Dużo gorzej takie same statystyki prezentuje PSV. Z 56 trafień - Locadia (12), Depay (11), Ruiz (4).

H2H:
01.12.13 ERE Feyenoord - PSV 3 : 1
24.02.13 ERE Feyenoord - PSV 2 : 1
30.01.13 KNV PSV - Feyenoord 2 : 1
23.09.12 ERE PSV - Feyenoord 3 : 0
26.02.12 ERE PSV - Feyenoord 3 : 2

H2H ostatnich pięciu meczów przemawia na rzecz PSV, jednak ostatnie 2 pojedynki wygrał Feyenoord i na tych spotkaniach się opieram i bazuje. Drużyna Cocu z takimi osłabieniami dzisiejszego popołudnia myślę, że nic nie zwojuje. Dużym już sukcesem będzie remis. Ja osobiście stawiam na Feyenoord, który mnie nie powinien zawieść.

Typy:
Feyenoord @ 3,10 ✅✅✅
Zakład bez remisu (DNB): 2 @ 2,30 ✅✅✅
Strzelec gola: Graciano Pelle @ 2,65 ⛔
Unibet

Ajax - Den Haag
Eredivisie
Amsterdam ArenA
16:30

Tutaj akurat bez głębszej analizy. Przeglądając ofertę tego meczu znalazłem myślę perełkę, godną uwagi i po fajnym kursie. Do rzeczy. Ajax do dzisiejszego meczu podejdzie bez Blinda, van Rhijna, de Jonga, Fishera i prawdopodobnie Serero i Moisandera. Den Haag w ostatnim czasie pokazuje, że jest drużyną wartą gry w Eredivisie. Zdecydowanie polepszyła się gra po odejściu Steijna. Nad strefą spadkową Bociany mają przewagę 7 punktów i nadal mają szansę na wskoczenie nawet do pierwszej 10. ADO w ostatnich 5 meczach zainkasowało 9 puktów i nie odniosło żadnej porażki. W każdym meczu strzelali bramkę.
Ajax nie powinien mieć problemu z pokonaniem Den Haag, piłkarze de Boera niesieni dopingiem kibiców są już prawie pewni mistrzowskiego tytułu, lecz nadal trzeba postawić kropkę nad i. Myślę, że ambicję Bocianów pozwolą im strzelić przynajmniej jedną bramkę. Ajax traci je często bardzo w głupi sposób i mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie.

Typ:
Goście zdobędą bramkę: Tak @ 1,80 ✅
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +11
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
PSV - Feyenoord
Pozwolę się nie zgodzić z przedmówcą. Graczom z Rotterdamu zawsze bardzo trudno gra się w Eindhoven. Wygrali tam bodajże raz w ciągu ostatnich dziesięciu lat. Ostatnia mała zadyszka nie powinna przysłonić ich dobrej obecnej formy. Atut własnego boiska i możliwość gry w LE bez możliwości gry w barażach powinny sprawić że 3 pkt zostaną w Eindhoven
PSV kurs 2,20 Totomix
Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom