Co tu tak pusto w ten weekend. To może ja coś skrobnę po raz pierwszy?
Wybrałem dzisiaj dwa mecze. Może trochę po najmniejszej linii oporu, ale wydają mi się najpewniejsze. Na początek mecz w Rotterdamie, gdzie Feye spotka się z Heraclesem. Nie ubył żaden gracz od poprzedniego tygodnia, więc na boisko wybiegnie identyczny skład, co w meczu z Vitesse. Mimo osłabień, takich jak brak Boëtiusa, zdominowali Arnhem w całym spotkaniu i pewnie wygrali. Pojawiały się pewne podejrzenia, że ta końcówka może być dla nich już za ciężka, np. ze względu na dość krótką kadrę (jakościowo). Jednak ostatnim mecze potwierdzili chyba, że już do końca będą się liczyć w grze o
LM. W ofensywie ich znamy, potrafią fajnie pokopać, ale zadziwili mnie przede wszystkim w obronie, gdzie Vitesse stworzyło bardzo mało sytuacji. Oczywiście widoczny był brak Bony'ego, jedynie Ibarra starał się trochę szarpać. Z nim najwięcej mieli "Portowcy" problemów. Feye już nie ma nic do stracenia. Puchary mają zapewnione, mogą tylko grać o więcej. Dla Heracles to w sumie ostatnia szansa, na złapanie kontaktu z pucharami. To może być znak do zagrania over 3, ale ze względu na właśnie ostatnio dobrą grę w obronie Feye, wolę zwykłe handi. Almelo u siebie i na wyjazdach, to dwie różne drużyny. U siebie potrafią grać z polotem, dość ofensywnie, gdzie na wyjazdach strzelają prawie dwa razy mniej bramek.
Kursy z Bet365:
Feye -1,5 po
1.70 (wczoraj jeszcze złapałem 1.75)
Drugi mecz, to właśnie spotkanie pokonanego w zeszłym tygodniu Vitesse. Tutaj w sumie jedna największa przyczyna, dla której gram ten typ... powrót Bony'ego! Drużyna która przez cały sezon prezentowała się bardzo równo, więc nie powinny jej się przytrafić dwa słabe mecze pod rząd, a widzieliśmy ile tracą z przodu bez Bony'ego. Do tego senny Janssen i nie ma kto grać. Ibarra sam się wozi z piłką, ale wiele nie nawojuje. Havenaar to drewno jakich mało. Wystarczy spojrzeć, komu jest w stanie strzelić bramki. Ma warunki, ale nic więcej, bo nawet nie potrafi ich spożytkować. Willem nie gra już o nic. Zdecydowanie najsłabsza ekipa w tym sezonie, nie mówiąc już o postawie na wyjazdach. Zdarzyły im się tylko dwa wyskoki w sezonie na wyjazdach (Alkmaar i Enschede), ale było to w okresie, kiedy mogli przynajmniej marzyć o utrzymaniu. Ten sam typ, co na Feye.
Kursy z Bet365:
Vitesse -1,5 po kursie
1.70 (tak samo wczoraj złapane 1,75)
POZDRAWIAM