Spotkanie : Ajax Amsterdam - AZ Alkmaar
Typ : Ajax -1
Kurs : 2,95
Buk.: Bwin
Analiza : Już dzisiaj o godzinie 14:30 , zostanie rozegrane spotkanie na szczycie ligi Holenderskiej . Walczący o wicemistrzostwo kraju Ajax Amsterdam , będzie na własnym ternie podejmował nowego już mistrza kraju AZ Alkmaar . Ajax aktualnie na 3 kolejki przed końcem sezonu zajmuje miejsce 3 . I mają na swoim końcie 64 pk . Do drugiego w tabeli Fc Twente , tracą zaledwie 2 pk , a wiec przy dzisiejszej wygranej mogą wskoczyć na 2 miejsce . Tuż tuż za ich plecami są zawodnicy PSV którzy tracą do Ajaxu tylko 3 pk , ale mają również o jeden mecz więcej rozegrany . A wiec jak widać AJax jest w komfortowej sytuacji . Zespół z Amsterdamu na własnym ternie ma bilans 12 zwycięstw , 2 remisy i tylko 1 porażka , natomiast w bramkach 39:8 . A wiec jak widać Ajax czuje się wyśmienicie na własnym ternie . Ostatnio w lidze mieli serię 4 zwycięstw z rzędu . Ograli 3:0 na własnym ternie De Graafschap , 0:3 na wyjeździe NAC Berda , 1:2 na wyjeździe Rode , oraz rozgromili u siebie aż 7:0 Willem . Wszystko by było pięknie gdyby tej pięknej serii zwycięstw nie przerwało PSV , który w ubiegłym tygodniu ograli na własnym ternie Ajax i to aż 6:2 . Jestem przekonany , że dzisiaj Ajax będzie chciał się odegrać za tą porażkę w Eindhowem , oraz będzie chciał udowodnić AZ kto tak na prawdę jest mocniejszym zespołem . AZ przyjeździe rozluźnione będą grać bez żadnej presji , dlatego dzisiaj stawiam na zdecydowane zwycięstwo Ajaxu , dlatego gram na nich z Handicapem . Az już udowodniło w poprzednim tygodniu że już grają na luzie ponieważ przegrali u siebie 1:2 z Vitesse . Historia spotkań również przemawia za Ajaxem , który na 12 rozegranych spotkań w Amsterdamie wygrał 11 za nich i tylko raz padł remis ! Mój typ 2:0 lub 3:0 !