>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. kolejka Bundesligi (08-10.05.2015)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
32. kolejka Bundesligi
8-10 maja 2015

Powoli krystalizuje się nam tabela. Bayer po zwycięstwie nad Bawarczykami włączył się do walki o podium. Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.​

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Ciężko sobie wyobrazić BL bez HSV , Stuttartu czy Hannoveru w przyszłym sezonie. Dlatego uważam , że warto zagrać na te ekipy w tej kolejce. HSV widać progres i stabilizacje składu , która w tak ciężkim etapie jest bardzo ważna. Jeżeli drużyna z Hamburga wygra mecz z bezpośrednim rywalem do spadku to praktycznie zapewni sobie utrzymaniew mojej opinii ( nie mówie o matematycznych szansach) ale 3 punkty w tym meczu na własnym boisku będą miały kolosalny wpływ. Końcowa walka o utrzymanie jest o tyle fascynująca ponieważ kilka drużyn łapie się w bezpośrednich pojedynkach , a więc walki nie zabraknie.

Przechodząc do rzeczy to HSV może nie gra jeszcze jakiegoś wielkiej piłki , ale jest progres i widać dużą determinacje. Trener ustabilizował skład i zapewne ponownie wyjdzie ta sama jedenastka o ile nie będzie jakiś absencji. Handicap w postaci własnego boiska.

HSV
Stuttgart

Reszte analizy dopisze w trakcie jutrzejszego dnia.

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Hannover - Brema
Zmiana trenera nie pomogla, Hannover nadal bez wygranej, ale juz pojedynki z Hoffenheim i Wolfsburgiem, to lekki progres. Zreszta Hannover na wiosne wcale nie gra tak tragicznie, jak wskazuja to wyniki, ale brakuje skutecznsci... Akurat to jest ich bolaczka od poczatku sezonu, ale teraz w 2. czesci sezonu to juz jakies apogeum, bo nawet jesli jest typowa setka, to pudluja na potege.
Przeciwko TSG dobre zawody, tak naprawde Hoffenheim zagralo trzy akcje w meczu i bylo skuteczne - oczywiscie pierwszy gol to ewidentny spalony, ktory widzial caly stadion, ale sedziowie nie do konca, potem slupek po glowce i kontra na 1:2 po klasycznym bledzie defensywy, tak poza tym Hannover jednak byl lepszy.
Wolfsburg to przespana pierwsza polowa, potem ambitna pogon i .. znowu nic. Prib zmarnowal pilke meczowa. Nie wyobrazam sobie, aby die Roten nie utrzymali sie w Bundeslidze. W koncu musi przyjsc przelamanie, a lepszej okazji niz derby z Brema nie bedzie.
Tak naprawde teraz Hannover ma Breme, potem Augsburg i na koniec Freiburg u siebie. Smiem twierdzic ze dwie wygrane u siebie zapewnia im utrzymanie. A patrzac ze mimo wszystko tak gra tak slabo nie wyglada, to w koncu musi to zatrybic. Ostatnio ultrasi wrocili na HDI Arena, wrocil doping i atmosfera na TSG byla swietna. Z Brema bedzie jeszcze lepiej. Uwazam, po prostu, Hannover wygra ten mecz.
@ 2.00 Gamebookers /bylo wiecej do zlapania.
co do Hamburga. wcale tak swietnie nie graja, Streich notuje fajne wyniki w Hamburgu, trzecia wygrana HSV z rzedu? No ludzie, bez przesady. Szanujmy sie. HSV to nadal marna ekipa - oni strzelili ostatnio piec goli - wedlug mnie teraz znowu zatna sie. Dla mnie X2. zdecydowanie, moze tez dlatego ze to idealny wynik dla H96 ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
ziroxxx 1M

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Hamburg- Freiburg: over 4,5 żk @ 2.10 bet365

Zalety:
- mecz o &quot;6 punktów&quot;, kto wygra ma spore szanse na utrzymanie się w lidze
- trudniejszy terminarz końca sezonu dla gości m.in. wyjazd do Monachium
- w tym roku Hamburg u siebie nie schodzi z lini 3-4 kartek na mecz (wyjątek mecz u siebie z Hannoverem 1 kartka po stronie HSV)
- średnia kartek Freiburga na wyjeździe wynosi około 2 kartek na mecz
- mecz o pozostanie w Bundeslidze, więc w takim meczu powinno &quot;iskrzyć&quot; na boisku
Wady:
- Hamburg wydaje się większym faworytem tego spotkania co powoduję, że szybkie objęcie prowadzenia przez gospodarzy spowoduje zabicie meczu
- słaba forma gości na wyjazdach powoduje, że Hamburg będzie kontrolować spotkanie i mecz nie stanie się otwarty oraz zacięty

dzodzo1908 365

dzodzo1908

Użytkownik
HSV over 1,5 gola @2.0 Szczwany
Jeszcze kilka tygodni temu ten typ zostal by uznany za totalna porazke juz przed meczem i sam nie postawil bym na to zlamanego grosza, sytuacja jednak sie kompletnie odmienila. Od kiedy trenerem zostal Bruno to gra HSV zmienila sie znacznie i co najwazniejsze, zaczeli trafiac. Najgorsza ofensywa ligi, porownywanie do najgorszej ekipy w historii Bundesligii ( Tasmanii Berlin) , na pewno nie tak ten sezon wyobrazali sobie fani Hamburga. Ostatnio dwa mecze i 6 punktow, to napawa optymizmem na koncowy sukces czyli utrzymanie sie w lidze. Freiburg koczowal sobie przez wiekszosc sezonu na spokojnym miejscu dajacym utrzymanie lecz na koniec, w najgorszym mozliwym momencie przestali punktowac i teraz widmo spadku coraz glebiej zaglada w oczy ekipie Christiana Streicha. Zwyciestwem w dzisiejszym meczu, HSV moze odskoczyc od strefy spadkowej i jestem pewny, ze beda brnac do przodu i zaaplikuja Freiburgowi conajmniej dwie brameczki.

Otrzymane punkty reputacji: +13
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Nie neguję typów na HSV, jednakże nie radziłbym pchać jakiś wielkich pieniędzy w ich stronę a szczególnie z Freiburgiem. Fakt HSV ostatnio zagrał 2 przyzwoite mecze, ale oni są jak bomba zegarowa i wg mnie to forma chwilowa i za chwilę znów będą grać to co grali przedtem.Zresztą Freiburg to samo jedna wielka niewiadoma potrafią sie zepną i naprawdę zagrać dobry mecz. Dla mnie ten mecz no bet, co do kartek jeszcze niedawno byłem pewny że pociągnę wysoko ale patrzę sędzia Knut Kircher oglądałem jak prowadził BVB-Bayern w 1 połowie co prawda jeszcze dawał kartoniki ale w 2 połowie powinien znacznie więcej tych kartoników wyjąć, trochę nie podoba mi się jak sędziuje w dodatku freiburg nie należy do tych co grają ostro ale to mecz o 6 punktów i to jest atut by te kartki grać, ale jakbym miał grać to bezpieczniej 4,0 po 1,8

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Nikt nie twierdzi , że HSV gra super piłke , ale widać progres w ich grze i determinacje. Jakość w indywidualnych jednostkach jest duża i to jest kwestia wydobycia jej z poszczególnych graczy. Jeśli się zmienia co chwile trenera to o stabilizacje i wizje gry jest bardzo ciężko. Moim zdanie Freiburg leci z ligi w tym sezonie. Bardzo ciężkie ostatnie spotkania i wieszcze im 3 porażki ( HSV - away, Bayern - home , Stuttgart -away ) Nie widzę atutów po stronie gośći w dzisiejszym meczu. Jakość po stronie HSV , własny stadion , ostatnie wyniki to wszystko wróży pozytywny rezultat w tym meczu.
Tak na sucho w tym sezonie polecą do 2 BL Freiburg , Padeborn i H96 baraże - subiektywna ocena i częściowo czystko życzeniowa.

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
9.5. 15:30, 18:30
Borussia M&#39;Gladbach - Bayer Leverkusen over 4 kartek @1.8 5/10 bet365
Hannover 96 - Werder Brema over 4,5 kartek @1.85 5/10 bet365 + over 2,5 i bts @1.8 5/10 bet365
VFB Stuttgart - FSV Mainz over 4,5 kartek @1.95 3/10 bet365
Sponsorem kazdego z tych 3 spotkan jest slowo WALKA. Gladbach z Leverkusen walcza o 3 miejsce dajace bezposredni awans do LM. Sedziuje Gagelmann wiec o kartki bedzie bardzo latwo. Co ciekawe, sedziowal on tez pierwszy mecz i padlo tam 5 kartek. W Hannoverze walka o utrzymanie kontra walka o LE. Werder traci juz tylko punkt do szostego Augsburga. Hannover ze smieszna obrona, w ostatnich 8 spotkaniach tylko raz nie stracil przynajmniej dwoch goli. Tu sedziuje z kolei Aytekin wiec kartki tak samo do gry. W obu zespolach mega gorace glowy ze czerwona mnie nie zdziwi. W pierwszym meczu gdzie Werder wyrownal w 88 minucie (3-3 FT) padlo 6 kartek. W Stuttgarcie tylko VFB o cos gra. Ale jest to bardzo sfrustrowana ekipa, z Freiburgiem remis 2-2 mimo prowadzenia 2-0, z Schalke porazka 2-3 mimo prowadzenia 2-1 i po samoboju w 89 minucie. Sedziuje Weiner a to jest kartkowy sedzia.
✅ ✅ ⛔ ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
VfB Stuttgart - FSV Mainz over 2,5 @1,65 (Bet365) ⛔ 2:0
Dzisiaj najciekawszym bukmachersko spotkaniem w Bundeslidze jest mecz na Mercedes-Benz Arena, gdzie Stuttgart zmierzy się z Mainz. Spodziewam się w tym meczu sporej dozy szaleństwa, małej ilości taktyki, bramek, zawieruchy i jazdy na dupskach. Ogólnie to co tygryski lubią najbardziej ;)
Zacznę od spojrzenia w statystyki. Mainz jest jedną z drużyn, w której meczach pada najwięcej goli. Bilans bramkowy 43-43 jak na drużynę drugiej połowy tabeli zwraca uwagę, zwłaszcza tak duża liczba strzelonych. W dolnej połówce tylko Eintracht Frankfurt ustrzelił więcej niż piłkarze z Moguncji. 43 stracone to raczej przeciętny jak na ten rejon wynik. Stuttgart bardzo dużo bramek traci. 58 straconych goli to druga najgorsza defensywa lidze (obok wspomnianego Eintrachtu), i średnia na poziomie 1,87 straconych na mecz. Wgląd w H2H, na osiem ostatnich gier, 7 razy padał over 2,5, a wszystkie 8 pokrywały BTS (rozpatrywałem okres od początku 2010 roku).
Ostatnie mecze? Stuttgart ostatni raz nie pokrył overa 8 kolejek temu, w meczu z Herthą Berlin (6 marca, remis 0:0). W meczach Moguncji jest to bardziej zbilansowane, na pięć ostatnich gier mamy 3 overy.
Personalnie warto zaznaczyć, że kontuzjowany jest dowódca obrony Szwabów, Antonio Rudiger co dodatkowo osłabia szyki defensywne ekipy Huuba Stevensa. Podobnie jak nieobecność Konstantina Rauscha i Carlosa Gruezo. Tak naprawdę, jeśli Stuttgart chce się utrzymać, to musi zdobywać punkty grą do przodu, bo tam ma najlepsze nazwiska, jak Timo Werner, Vedad Ibisević czy Martin Harnik.
Stuttgart nie odpuści i będzie atakował, musi się odsłonić od początku, zwłaszcza że gra u siebie. Nie mają nic do stracenia. Spodziewam się strzelaniny, być może nawet zakończonej triumfem Stuttgartu.

R 54

redlucas

Użytkownik
BVB - Hertha
typ: 1
kurs: 1,33✅
bet365

Kurs marny, ale dla mnie bardzo pewny bet na tę kolejkę. BVB wyraźnie odżyło w końcówce sezonu. Już od pewnego czasu widać było, że idzie to w lepszym kierunku, a info o odejściu Kloppa dało kolejny impuls BVB. Jest dużo lepsza atmosfera w zespole, drużyna dużo pewniejsza siebie. Wszystko wychodzi na prostą i IMO powinni zdążyć jeszcze załapać się do Europy. Mecz z Bayernem to też kolejny plus w stronę BVB. Ofc przyfarcili nieźle, ale suma sumarum awans jest ???? Hertha za to wciąż walczy o utrzymanie, choć w chwili obecnej ma jeszcze względny spokój. Potem zostają im mecze z Ftankfurtem u siebie i wyjazd do Hoffenheim, i to właśnie raczej tam będą musieli szukać pkt. IMO warto również pójść w coś takiego:

BVB over 1,5 gola; kurs: 1,44✅
BVB (-1); kurs: 1,9
✅
bet365

Otrzymane punkty reputacji: +10
L 3,1K

loveparade

Użytkownik
Borussia M&#39;Gladbach - Bayer Leverkusen✅
typ: Borusia dnb @ 2
stawka 5/10

Oba zespoły walcza o 3 lokate promującą gre w LM. Ogladałem ostatnie mecze Leverkusen. Remis z Koln i wygrana z Bayernem, co prawda Bayern grał w rezerwowym skladzie i poprostu oleli ten mecz...to w dwóch tych meczach druzyny Koln i Bayernu z latwoscią stwarzaly sobie okazje. Z taką gra obronna bayernu to nie wróze im nic dobrego w tym meczu. Dla mnie to max x mogą dzis ugrac. U gosci zabraknie podstawowego obroncy, który dostal kontuzji w meczu z Koln. Co ciekawe jego zmiennik zawalił przy bramce na 1;1

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
VfB Stuttgart : Mainz 2:0

- czerwona kartka w meczu - tak ⛔
- 4.00 / Unibet

Ja dziś zaglądam na Mercedes-Benz Arena gdzie czerwona latarnia Bundesligi gra kolejny mecz o życie a do końca sezonu zaledwie 3 kolejki dziś podejmują Mainz które ma 6 punktowa przewagę nad zagrożonymi czyli możemy powiedzieć że raczej pozostają w lidze na przyszły sezon , oprócz dzisiejszego spotkania gościom pozostaje jeszcze mecz u siebie z Koln i wyjazd do Monachium , co do VfB to ci następne spotkanie mają znowu u siebie z Hamburgiem i ostatni mecz na Paderborn tak więc marzenia a przede wszystkim szanse na punkty są , ale wracam do tego pojedynku i uważam że będzie dziś bardzo ostro na Mercedes-Benz Arena i fauli będzie co nie miara , sędzią w tym pojedynku jest pan Michael Weiner który co prawda w tym sezonie jeszcze takiego kartonika nie wyciągnął ze swojej kieszeni ale też sędziował zaledwie 5 spotkań w tym sezonie a w nich pokazał 20 żółtek i podyktował 2 karne ale zaglądając do ogólnej jego statystyki to czerwieni było sporo bo aż 47 z tego 21 bezpośrednich no i moja ulubiona statystyka w/g drużyn a tu jest SUPER bo dla VfB pokazał 5 czerwonych z tego 4 bezpośrednie natomiast dla Mainz 2 czerwone w tym 1 bezpośrednia tak więc liczę że w tym pojedynku taki kartonik pojawi się w ręce Weinera !
- over 2.5 / 1.65 ⛔
- obie strzelą / 1.57 ⛔
- over 2.5 i BTS / 1.90 ⛔
- Mainz over 1.5 gola / 2.62 ⛔ ..... wszystko oczywiście Bet365
... co do czerwonej kartki to myślę że Weiner łagodnie potraktował faul Didaviego w 68 min meczu i dał mu tylko żółty kartonik a śmiało mógł pokazać czerwień no ale to moje zdanie , co do goli to tu również myślę że goście tak spacerkiem przeszli przez to spotkanie a ogólnie z wielkiej chmury mały deszcz no cóż bywa i tak !

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
10.5. 15:30
SC Paderborn - VFL Wolfsburg Wolfsburg @1.63 7/10 pinnacle
Wolfsburg po wczorajszej wygranej Gladbach spadl na 3 miejsce, ale juz dzisiaj moze wrocic z powrotem. Mimo wszystko uwazam jednak ze w klubie wybierajac miedzy drugim miejscem a zwyciestwem w Pucharze Niemiec wybraliby to drugie wiec nie ma cisnienia na wicemistrzostwo. Zwlaszcza ze terminarz jest trudniejszy niz Gladbach. To i tak byl nieziemski sezon dla Wilkow. Dzisiaj jednak wygrywajac w Paderborn Wolfsburg zagwarantuje sobie udzial w LM i moze w spokoju szykowac sie na final Pucharu. Wilki nie wygraly w lidze od 3 spotkan i czas w koncu kogos pokonac. Paderborn moze i gra przyzwoicie na koniec sezonu ale to jednak klasa nizej, w dodatku pilkarze VFL cos tam przebakiwali ze ten remis z rundy jesiennej po prostu ich wkurwil.
✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom