>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. Kolejka Bundesligi 03-05.05.2013

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
32. Kolejka Bundesligi

Więc skoro w LM już się wszystko tak świetnie ułożyło, to można już powolutku przechodzić do Bundesligi, rewanż w Barcelonie traktuje jako formalność. W najbliższej turze wiele może się wyjaśnić, ale może się też bardzo namieszać. Poprzez ostatnie zwycięstwo Schalke wyklarowała nam się czwórka, cztery zespoły które jakby nie patrzeć odjechały. Mimo to już w piątek S04 czeka trudne spotkanie, prawda mają 3 punkty przewagi, ale Gladbach z miła chęcią zagrałoby w Lidze Europy, zwłaszcza gdy wydali komunikat, że wpływy, przychody itp. z tego sezonu przekroczyły ich oczekiwania. Co pewnie zapowiada w ich przypadku kolejne wzmocnienia, jakby poprzednio ich nie było. Interesująco dzieje się w drugiej Borussii. W sobotę najważniejszy mecz z targetu tych o coś, Werder Bremen zagra z TSG Hoffenheim, gdybym miał spoglądać na to starcie tylko przez pryzmat formy, to Brema nie ma szans. Są jednak inne plusy ujemne, które każą wierzyć w gospodarzy, mianowicie fakt mocnego zagrożenie spadkiem. Niedzielne południe należy poświęcić meczowi SC Freiburg - FC Augsburg, goście grają w ostatnim czasie fantastyczną piłkę, nie wierzę że ten zespół może spaść, polecam jakiś skrót ostatniego spotkania, poziom, forma, dyspozycja, jakość, finezja, fantazja, Augsburg naprawdę fajnie dziś gra. Na dogrywkę wato też zawiesić oko na drugim spotkaniu, nie wiem dlaczego Hamburger tak łatwo przegrała z Schalke, jakiś wypadek przy pracy, bo zniżka formy raczej nie. Wilki zaś wreszcie, po dłuższym czasie przełamały własny stadion i szczerze w dobrym stylu odprawiły M&#39;Gladbach, na wyjazdach są jeszcze groźniejsi. Na temat spotkania BVB – FCB pogadamy w specjalnym temacie.

Zapraszam do dyskusji.

L 88

lenny

Użytkownik
Mecz: Borussia Moenchengladbach - Schalke 04
Typ: 1X ⛔
Kurs: 1,75
Bumacher: Betclic

Przeglądając sobie mecze na ten weekend mi szczególnie spodobało się spotkanie tych dwóch zespołów. Gladbach, który u siebie gra na bardzo wysokim poziome podejmuje Schalke, czyli drużynę, która przed tygodniem rozbiła 4-1 HSV. Normalnie jestem zaskoczony kursem na gospodarzy- 3.60?? Kurs na serio świetny ale nie odważę się postawić na nich bezpośrednio skoro Schalke jest wyraźnie na gazie. Dlatego 1X i to po jakim fajnym kursie- 1.75. A teraz czemu taki typ: Gladbach to zespół z wyraźnymi aspiracjami na grę w Pucharach a Schalke na wyjazdach radzi sobie raz dobrze, raz źle. A poza tym dobre kursy więc czemu by nie zagrać? ????

Pozdrawiam

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Zamiast ryzykowac Gladbach to o wiele pewniejszym typem wydaje się Stuttgart po prawie idetycznym kursie.
Schalke walczy o LM i ten mecz jest bardzo ważny dla nich bo graja z rywalem , który też ma chrapke na puchary tak jak przed tygodniem taki i w tej kolejce Schalke powinno zainkasować 3 pkt
VFB u siebie nie powinno miec problemów z pokonaniem najsłabszej druzyny ligi. Mecz niby o nic bo goscie spadają do II ligi a Stuttgart bezpieczna pozycja. Gdyby mecz toczył się nie na boisku VFB to moze bym sie zastanowił na typem , ale tak to win gospodarzy po dosyc dobry kursie odnośnie ryzka oczywiscie.
VFB bez Tamasa Hajnala , Georg Niedermeier i Vedad Ibisević.
Typy:
Stuttgart 1,7
HSV - Wolfsburg powyzej 2,5 bramki 1,65

hakan 256

hakan

Użytkownik
Ja rozważam Eintracht. Schalke czeka ciężka przeprawa z Borussią M, jest spora szansa, że zgubią punkty. Będzie to idealna okazja dla graczy z Frankfurtu, by zmniejszyć trzy punktową stratę do 04. Eintracht zmierzy się z Fortuną, która w pięciu ostatnich spotkaniach zdobyło tylko 1 punkt ! Nie po to Eintracht wygrał u siebie dwie kolejki temu z Schalke, by teraz nie sprostać Fortunie....
Eintracht 1,80 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +3
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Szukałem pewniaka na dziś, jest value. Gladbach – Schalke under 2,5. Moim zdaniem nie będzie tu wiele goli, wiem, wiem że to granie pod prąd. Jednak moim zdaniem Gladbach nie jest w stanie strzelać, bo nie jest dziś równorzędną drużyną dla Schalke. A ekipa z Gelsenkirchen gra o LM i musi zdobyć 3 punkty dlatego nie zagra na wymianę cisów, bo spodziewać się po rywalu dobrej gry i będą się obawiać kontry Hermana, albo że Arango znajdzie się w dobry miejscu do oddanie strzału. Dalej jedni i drudzy potrzebują punktów trzech, więc zagrają asekuracyjnie. To nie jest dobry moment na granie z polotem, koniec sezonu i potrzeba jest maksymalna koncentracja bo spotykają się drużyny które mogą sobie zaszkodzić. Widzę ten mecz jako wyrównany, z małą liczbą sytuacji. Myślę, że Schalke ma szanse wygrać, jakieś 1-0, może 2-0. Nie widzę zaś szans na gola Gladbach, za słabi są w tym momencie. Remis lub, wygrana Schalke, ale bez większej przewagi bramkowej.
Borussia M&#39;gladbach - FC Schalke 04 Typ: Poniżej 2,5 Kurs:2,00 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +14
dariusz1969 61

dariusz1969

Użytkownik
W jeynym dzisiejszym meczu Bundesligi B. Moenchengladbach - Schalke zaciekawił mnie jeden dość nietypowy zakład.Mianowicie czas dodany 2-ga połowa over/under 2,5 minuty.
Kurs na over jest aż 2,60 w Comeon.
Powiem szczerze,że nigdy nie zwracam większej uwagi ile czasu sędziowie doliczają czasu w meczu.
Zastanawiam się czy nie ruszyć tego bardzo kuszącego,wysokiego kursu.
Przecież wystarczy,że będą jakieś kontuzje,interwencje sztabów medycznych na boisku,do tego z pewnością dojdą zmiany.
Czy sędziowie w Bundeslidze są aż tak powciągliwi w doliczaniu dodatkowych minut gry,żeby linia powyżej 2,5 minuty była trudną do przekroczenia?

raiders 164

raiders

Użytkownik
W jeynym dzisiejszym meczu Bundesligi B.
Czy sędziowie w Bundeslidze są aż tak powciągliwi w doliczaniu dodatkowych minut gry,żeby linia powyżej 2,5 minuty była trudną do przekroczenia?
oglądałeś kiedyś mecz BL .... chyba nie wnioskują po tym co piszesz ... imho zakład tak samo dobry jak trafienie 6 w lotka .
nawet jak bedzie któremuś noge urwie to sędzia i tak doliczy ma &quot;max&quot; 1 minute :grin:

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W LM zwykle doliczają 3 minuty, w Anglii można spotkać over 3. I w BL mają swego rodzaju standard, kiedyś była to 1 minuta, teraz często doliczają też 2 minut. Więc generalnie nie jest to jakaś promocja, oczywiście może być 3 minuty, ale to zakład że coś się nietypowego w meczu wydarzy.
@raiders luzik, mogłeś wyjaśnić w grzeczniejszy sposób ;)

D 26

donekd

Użytkownik
Werder Brema - TSG Hoffenheim
Przed nami 32 kolejka Bundesligi . O godzinie 15:30 na boisko w Bremie wybiegną miejscowy Werder oraz drużyna gości TSG Hoffenheim , a więc zmierzą się drużyny , które zajmują w tabeli odpowiednio 14 i 17 miejsce . Drużyny w tabeli dzieli tylko lub aż 5pkt . Hoffenheim znajduje się na miejscu &quot;premiowanym&quot; spadkiem do 2 ligi . Do miejsca gwarantującego udział w barażach i pierwszego bezpiecznego tracą 3 oczka , a więc mają dziś o co walczyć . Ostatnie 7 meczy to 3 wygrane , 2 remisy i 2 przegrane . Bilans bramkowy w tych meczach to 7-11. Zaś drużyna gospodarzy - 14 w tabeli ma ledwie 2 pkt przewagi nad ostatnim gwarantującym pozostanie w lidze i miejscem barażowym , a więc i oni mają dziś o co walczyć . Ostatnie 7 meczy to fatalna forma 0 wygranych , 4 remisy i 3 przegrane ! Bilans bramkowy w tych meczach to 3-9 . Patrząc na ostatnie 5 spotkań między tymi drużynami 3 razy wygrał Werder , raz Hoffenheim i jeden remis . Mecze te zakończyły się wynikami 1:4 , 2:1 , 2:1 , 1:1 , 4:1 , a więc łatwo zauważyć , że we wszystkich meczach mieliśmy BTS oraz over 1,5 , 4 meczach over 2,5 , i po 2 razy over 3,5 i 4,5 . Myśle , że i dziś można śmiało zagrać te typy , obie drużyny mają dziurawe obrony , a i z przodu mają dobrych ofensywnych zawodników , którzy przy biernej postawie obrońców powinni spokojnie sobie poradzić . Myśle , że Werder się przełamie i strzeli coś wkońcu . O Hoffenheim się nie boję bo ostatnie mecze to poprawna forma . Obie drużyny mają o co walczyć , o pozostanie w najwyższej klasie rozgrywkowej , także nie grają o nic . Moje typy na ten mecz :
over 1,5 - kurs 1,12✅
over 2,5 - kurs 1,55✅
over 3,5 - kurs 2,30✅
BTS - kurs 1,45✅

Bukmacher : Tobet​
To moja pierwsza analiza , nie powalająca , ale myślę , że powinna pomóc ;) Jeśli tak kliknij +dzięki !

Otrzymane punkty reputacji: +1
kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Eintracht Frankfurt - Fortuna Dusseldorf
Eintracht faworyt meczu z Fortuną, która w ostatnich 6 meczach wyjazdowych zdobyła tylko 1 pkt. Według mnie Frankfurt nie odpuści tego meczu, ponieważ walczy z Schalke o kwalifikacje do Ligi Mistrzów, a ósmy w tabeli Hamburg może przeskoczyć w tabeli Eintracht i całkowicie wyeliminować z pucharów na przyszły sezon.
bwin @1.78

1. FC Norymberga - Bayer Leverkusen
Na Grundig Stadion w Norymberdze, przyjedzie Bayer Leverkusen. Trzecia siła w Bundeslidze. I tutaj będzie bardzo ciekawe spotkanie, ponieważ Norymberga w miarę poprawnie rozegrała ostatnie 5 spotkań u siebie, w przeciwieństwie do drużyny z BayArena. Jestem przekonany że Norymberga nie przerwie fatalnej passy po tej kolejce :smile:
bwin @1.75

Powodzenia.

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Werder - Hoffenheim
Werder ma tylko 2pkt przewagi nad miejscem barażowym także nie jest za ciekawie. Hoffenheim za to traci aż 5pkt do werderu i dzisiaj jest ostatni dzwonek na to żeby uniknąć spadku bezpośredniego i powalczyć chociażby o miejsce barażowe. Werder kolejny mecz gra znowu u siebie jednak tym razem będą grali z Frankfurtem także poprzeczka będzie zawieszona znacznie wyżej, potem wyjazd do Nurembergi, która już pewnie o nic nie będzie walczyła (ewentualnie pożegnanie kibiców). Hoffenheim za to za tydzień zagra u siebie z hamburgiem, który może jeszcze walczyć o LE (o ile chcą tam grać w ogóle). No i na koniec wyjazd do Dortmundu także kalendarz nie za bardzo sprzyja. Dzisiaj jest mecz ostatniej szansy, o być albo nie być w bundeslidze. Dlatego spodziewam się kilku bramek. Goście pewnie od początku zaczną atakować bo tylko to im zostało, a Werder spokojnie będzie kontrował. Sporo braków w obu ekipach, ale myślę, że przy tak słabym i zbliżonym poziomie nie będzie to miało aż takiego znaczenia. Liczę na szalony mecz z wieloma zwrotami akcji. Uderzam tutaj w bezpieczny (jak dla mnie) Over 2,5 ✅ gola po słabym kursie w okolicach 1,50 - 1,55, ale myślę, że to w miare bezpieczne rozwiązanie.

K 246

krysti24

Użytkownik
Będzie krótko i na temat, bo czasu bardzo mało.

Eintracht - Fortuna
Ja w tym meczu pójdę trochę inną drogą niż większość tutaj typujących. Eintracht pomimo tego, że w ostatnich dwóch pojedynkach zdobył 4 na 6 możliwych punktów, nie prezentował w tych spotkaniach niczego szczególnego. Warto dodać, że drużyna z Frankfurtu w tamtych meczach zachowała czyste konto, choć trzeba powiedzieć, że sytuacji ich przeciwnicy mieli co niemiara (Schalke raziło w przegranym meczu we Frankfurcie straszną nieskutecznością; również w ostatnich derbach w Moguncji drużyna Veha mogła stracić bramkę, bo sytuacje do strzelenia gola Mainz miało). Wiadomo, że Eintracht walczy jeszcze o puchary i motywacja do gry na pewno będzie, lecz trzeba dodać, że piłkarze z Dusseldorfu również będą &quot;gryźć&quot; trawę walcząc o ligowy byt. Chciałem także napisać, że Fortuna pomimo słabych wyników osiąganych na wyjazdach, wcale nie gra takiej złej piłki, często brakowało po prostu szczęścia do osiągnięcia jakiś punktów. Potencjał w ofensywie też jest, bo Kruse, Bellinghausen, Tesche, czy Reisinger to gracze, którzy na pewno są w stanie zagrozić bramce Eintrachtu. Podsumowując decyduję się w tym spotkaniu na BTSa.
Obie strzelą (1,60) Fortuna ✅
Hannover - Mainz
Chciałem na początku zaznaczyć, że gra Hannoveru w ostatnich spotkaniach to istna tragedia. Drużyna nawet w wygranych meczach prezentowała się strasznie mizernie, nie zasługując ani trochę na zdobyte 3 pkt - mam tutaj na myśli wygrane spotkania wyjazdowe z Augsburgiem (0:2) oraz w Furthcie (2:3). Gdyby nie nieskuteczność obydwu wspominanych drużyn, Hannover miałby z całą pewnością o 6 pkt mniej. Trzeba napisać, że przede wszystkim formacja defensywna drużyny z Hannoveru wygląda tragicznie, choć ofensywa również nie rozpieszcza swoją grą ..
Jeśli chodzi o Mainz, drużyna spuściła ostatnio z tonu, jednak ostatnio mogła się pokusić o wygranie derbów z Frankfurtem, bo sytuacje mieli. Ogólnie trzeba oddać ekipie z Moguncji, że poniżej jakiegoś poziomu nie schodzą.
Podsumowując, w mojej ocenie drużyna gości pomimo braku w składzie Ivanschitza i Szalaia, jest w stanie osiągnąć w Hannoverze korzystny rezultat.
Mainz strzeli gola (1,30) Fortuna ✅
X2 (1,51) Fortuna ✅
Werder - Hoffenheim
Ostatnie spotkanie, które zagram to batalia o być, albo nie być w lidze. Również w tym spotkaniu chciałem pójść trochę inną drogą niż wszyscy i zagrać coś w stronę kartek. Wiadomo, że takie mecze jak ten, decydujące o utrzymaniu w lidze, często nie mają za wiele wspólnego z piękną piłką, a mamy tam mnóstwo walki, fauli, a co za tym idzie właśnie też kartek. Trzeba też dodać, że obydwie ekipy mają w swoich szeregach graczy, którzy grają często faul i nie patyczkują się przy większości swoich interwencji. W Werderze są to m.in. Proedl, Sokratis, Fritz czy Ignjovski. W Hoffe również nie brak takich graczy: Beck, Weis, Rudy, Salihović, Schipplock. Dodając do tego wszystkiego to, że obydwie ekipy mają nóż na gardle, tym bardziej powinny walczyć o każdą piłkę na boisku. W meczu tym zdecydowałem się na kartki, a nie na gole jak większość, gdyż po pierwsze na takie rozwiązanie mamy dużo lepszy kursik; po drugie wiadomo, że walka o utrzymanie i strach przed spadkiem mogą splątać niektórym zawodnikom nogi, co będzie skutkowało dużą ilością nieudanych zagrań, a to z kolei małą ilością goli. Wydaje mi się, że obydwie ekipy są w stanie pokryć linię over 4,5 żółtej kartki.
powyżej 4,5 żółtych kartek (1,80) Fortuna ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
nakladka 221

nakladka

Użytkownik

Bardzo ciekawy mecz w niedzielne popołudnie szykuje się w Freiburgu. 16 w tabeli a zarazem 6 po meczach w małj tabeli rundy rewanzowej drużyna z Augsburga prowadzi niesamowitą batalię o pozostanie w BL. Ostatnie mecze tej drużyny to nie tylko walka ale również dbra gra. wczoraj przegrała 15 Fortuna, która następną kolejke zagra z widać będącym pod formą i bez motywacji drużyna z nurnbergu, a ostani mecz graja w Hannoverze. Augsburg zaś za tydzien wyjazd do Monachium gdzie na punkt to raczej nie ma co liczyć, a w ostaniej kolejce grający o nic ale bardzo rozluźniunym G. Furth gdzie jak wiadomo takie drużyny po spadku grają poźniej lepiej niż w trakcie sezonu. Także dzisiejsze spotkanie jest z gatunku tych &quot;musimy wygrać&quot;. Gospodarze z Freiburga obecnie 6 miejsce dające LE jednak jest ALE. Z podstawowej jedynastki w obecnym sezonie odchodzi już napewno 4-5 zawodników( napewno Flum i Caligiuri reszty teraz sobie nie przypomne a nie chce mylić). Słuchałem wywiadu z trenerem Chritianem Streichem, który zapytany o walke o LE odpowiedział, że jest prekonany, iż w następnym sezonie będą walczyć o pozostanie w lidze z racji choćby ubytków w drużynie, a w klubowej kasie się nie przelewa. Jasne, ktoś pomyśli jak sie nie przelewa to napewno będą walczyć, zeby zgarnąc kase z LE. Jednak SC nie ma kadry na lige, puchar niemiec i dodatkowe rozgrywki, a punkty jakie straca ew, grajac w LE na jesien mogą być na koniec decydujące + ew. kontuzje złapane w LE. Wg mnie Freiburg awannsujac do pucharów zrobi sobie krzywdę i myśle, ze w klubie też to wiedzą. Wydaje mi się, ze Augsburg tak napakowany energia i ostanimi dobrymi wynikami nie przegra w Freiburg(kurs mega, a licze, ze nawet wygra:
Augsburg DNB (2,76) fortuna
dla mniej odwaznch Augsburg strzeli 1,4 fortuna

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Hamburger SV - VFL Wolfsburg
05.05. 17:30
Hamburger SV - VFL Wolfsburg Wolfsburg dnb @2 6/10 paddy + Wolfsburg over 2,5 @4.75 1/10 bwin

Hamburg szanse na puchary jeszcze ma, ale to mrzonki. Z taką formą jaką prezentuje to z czym do ludzi. W ofensywie HSV uzależnione od kilku graczy i jak Son czy van der Vaart mają zły dzień to nie ma kto tam ciągnąć gry w przodzie. Rudnevs dramat od dawna, zresztą jego noty w kickerze mówią same za siebie. Dzisiaj o dziwo ma zacząć w podstawowym składzie. Nie wiem na co liczy Fink ale powodzenia.

Wolfsburg natomiast złapał wiatr w żagle, choć stanowczo za późno żeby myśleć o Lidze Europy. Jednak gładkie wygrane z Werderem na wyjeździe i z Gladbach przynoszą sporo optymizmu. W wybornej formie znajduje się Olić, który ostatnio trafia praktycznie co mecz. Diego też jakby odżył.

HSV dzisiaj bez Adlera (bramkarz, 30/0). Nie trzeba pisać jakie to osłabienie. Drobny który w ogóle nie jest w rytmie meczowym będzie miał spore problemy dzisiaj. Do tego brak Jansena (pomocnik, 26/1), Aogo (obrońca, 25/1), Mancienne (obrońca, 21/0), Arslana (pomocnik, 25/0). Źle to wygląda, bardzo źle.

Wolfsburg bez problemów ze składem. Gościom w Hamburgu gra się bardzo dobrze, nie przegrali tu od 6 lat. Dzisiaj również punkty powinny pojechać razem z Wilkami. I bardzo prawdopodobne, że aż 3. Dorzucam typ na over 2,5 samego Wolfsburgu, bo kurs kosmiczny patrząc na braki w defensywie i Drobnego w bramce.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom