>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. kolejka 1. Bundesligi (12-13.05.2009r.)

Status
Zamknięty.
kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik
Spotkanie:VFL Wolfsburg - Borussia Dortmund
Typ: 1 (-1)
Kurs: 3,85
Bwin​

Przed nami jedna z ostatnich kolejek niemieckiej Bundesligi.Na przeciw siebie staną walczące o mistrzostwo ,,Wilki&quot; ze świetnie spisującymi sie ostatnio piłkarzami z Borussi Dortmund.Gospodarze po ostatniej przegranej na wyjexdzie ze Stuttgartem 1:4 mają tyle samo punktów co Bayern oraz depcząca po piętach Herta i wczesniej wsomniany Stuttgart i aby nadal walczyć o mistrzostwo musi mecz za meczem wygrywac i liczyc na ewentualne potknięcia rywali.Gospodarze maja świetny bilans meczy u siebie wynoszący 14-1-0,zas goście niezły 7-4-4,przy czym trzeba wspomnieć,że na ostatnie 6 meczy wygrali wszystkie.borussia z bardzo duzymi szansami na Lige Mistrzów na pewno nie odpuści tego meczu,co potwierdza kolejnymi zwycięstwami w lidze.Licze jdnak na podtrzymanie świetnego rezultatu z meczów u siebie Wolfsburga oraz to,iż to oni walczą o mistrzostwo i posiadaja w swoich szeregach taki duet jak Dżeko i Graffite i to o ni przycisna od początku minut i przełamia bardzo dobra serię Dortmundu ogrywając ich minimum dwoma bramkami.

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Jak dla mnie strasznie trudna kolejka. Wydaje mi sie ze najpewniejszy typ to zwyciestwo HSV. Moglo byc mistrzostwo i Puchar UEFA, a tu znalezli sie poza pucharem i pierwsza piatka w lidze. Biorac pod uwage fatalna forme ostatnio Bochum i noz na gardle HSV wydaje mi sie, ze 1 to dobry typ. Reszty zupelnie nie widze.

arti1700 0

arti1700

Użytkownik
Dla mnie jednym z lepszych typów to over w meczu Wolfsburg - Borussia Dortmund po kursie 1.60. Obydwie drużyny w formie, nastawione na ofensywę i mają o co walczyć. Wolfsburg o mistrza a Borussia o ligę mistrzów. Kusi także Stuttgart. Schalke szału nie gra natomiast VFB przeciwnie. Można zagrać też, że strzelcem bramki będzie Mario Gomez, Gość jest w niesamowitej formie ????
moje typy:
Wolfsburg - Borussia Dortmund over 2,5
kurs - 1.60 ✅

spotkanie Schalke - Stuttgart - zakład anulowany Gomez nie zagrał
Mario Gomez strzeli bramkę w regulaminowym czasie gry kurs - 3.20

olek308 0

olek308

Użytkownik
wg mnie Borussia sobie odpuści , poczeka na następny mecz ze słabą Arminią licząc tym samym że stuttgart nie wygra jutro z schalke co jest bardzo prawdopodobne. wystarczy popatrzeć ile razy schalke wygrywało ze stuttgartem u siebie. poza tym ostatnio przegrali ze słabiutkim M&#39;gladbach także nie dadzą sobie już tak pocisnąć.
zostaje tylko problem z hamburgerem.

arti1700 0

arti1700

Użytkownik
wg mnie Borussia sobie odpuści , poczeka na następny mecz ze słabą Arminią licząc tym samym że stuttgart nie wygra jutro z schalke co jest bardzo prawdopodobne. wystarczy popatrzeć ile razy schalke wygrywało ze stuttgartem u siebie. poza tym ostatnio przegrali ze słabiutkim M&#39;gladbach także nie dadzą sobie już tak pocisnąć.
zostaje tylko problem z hamburgerem.
Odpuści ?? Pewnie wejdą na boisko i się położą bo przecież za tydzień mogą wygrać. Człowieku, do końca sezonu zostało kilka kolejek a ta drużyna jeszcze mistrza może zdobyć, będą gryźć trawę do ostatniego gwizdka. Nie mówię że wygrają ale jestem pewien w 100 % że do Wolfsburga nie pojadą odpoczywać.

buzero 59

buzero

Użytkownik
zespoł bedacy w najwiekszym gazie w calym sezonie 7 win pod rzad z golami 17-2 jedzie po to zeby odpuscic...super poglad...????
dobra koniec jaj jezeli chodzi o sam mecz to naprawde wrazenie na mnie robi borussia bilans i gra gosci 17-2 w golach to naprawde robi wrazenie i to nie z byle kim :
Borussia Dortmund vs. Hamburger SV 2-0
Hertha BSC Berlin vs. Borussia Dortmund 1:3
Borussia Dortmund vs. Werder Bremen 1:0
poza tym wysokie zwyciestwa ze slabszymi zespolami ale za to z handicapem i to obojetnie czy wyjazd czy dom...
natomiast wolsfburg - wiadomo bilans u siebie 14-1-0 gole 43-12 rownierz robi wrazenie i na pewno czuje że bedzie to tzw masówka na wolsfburg i dobrze bo kursy na x2 pojda w gore...
wg zwyklych statystyk jest to pospolite NO BET ale ja tu widze fajny typ...
otóż gospodarze mimo super bilansu u siebie nie sa w takiej formie jak wczesniej co pokazuje np:
VfB Stuttgart vs. Wolfsburg 4:1
porazka w slabym stylu choc po w miare wyrownanym meczu
Wolfsburg vs. 1899 Hoffenheim 4-0
pewne przekonujace win ale dopiero po przerwie -długo sie meczyli
Energie Cottbus vs. Wolfsburg 2:0
słabiutki mecz pokazujacy nie tak optymalna forme ataku ktory mimo licznych prob nie zdolali nic ukuć
Wolfsburg vs. Bayer Leverkusen 2:1
zwyciestwo po zacietym meczu ale w jakich meczarniach... gdzie posiadanie w tym meczu bayer miał 65%, sam ogladałem ten mecz i byłem w szoku jak słabo ale szczesliwie gra wolsfburg karny otwierający wynik z kapelusza i potem obrona czestochowy przez wolsfburg i oddanie calkowicie pola gry nie walczacym o nic w lidze bayerowi efektem byl gol na 1-1 pozniej otwarta gra z obydwu stron przyniosła gola z ataku grafite...
dla mnie wolsfburg nie jest jeszcze zespolem mistrzowskim i stad typuje x2 widze ze znacznie spuscil z tonu a teraz mecz z w biezwykle bedacej formie borussia...Wilki będą osłabione jedynie brakiem Saschy Riethera, natomiast BVB zagra bez Matsa Hummelsa.

typy:
x2 1,75 (8/10) betclick
x 3,60 (5/10) betclick
obie strzelą 1,50 (7/10)

polecam

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Spotkanie: Wolfsburg - Borussia Dortmund
Typ: Grafite strzeli gola
Kurs: 2.25
Buk: bet365
Mecz bardzo ważny dla układu tabeli, ale nie o tym chcę tu pisać. Chodzi mi o gwiazdę Wolfsburga Grafite, ostatnio jest w dobrej formie, może nie strzela tak wielu bramek jak Dzeko w ostatnim czasie ale jest za to bardziej regularny. Strzelał gole w ostatnich 4 meczach ligowych u siebie. Generalnie Grafite bardzo dobrze spisuje się w meczach na własnym stadionie. U siebie strzelał gole w 10 z 15 meczów ligowych, zdobywając w sumie 17 bramek ze swoich 23 ligowych w tym sezonie. Miał co prawda serię 4 meczów bez gola na własnym obiekcie, ale to już za nim, poza tym wtedy bardzo dobrze wyręczał go Bośniak Dzeko. Jak już mówiłem ostatnio Brazylijczyk w dobrej formie i liczę na kontynuację.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: VFL Wolfsburg - Borussia Dortmund
Połowa/Koniec
Typ:VFL Wolfsburg/VFL Wolfsburg
Kurs:3.20
Bukmacher: Expekt
Analiza:
W dzisiejszym najciekawszym meczu 32 kolejki Bundesligi VFL Wolfsburg zmierzy się z Borussią Dortmund.Wilki są na prowadzeniu z dorobkiem 60 pkt,jednak by utrzymać prowadzenie konieczne jest dzisiejsze zwycięstwo,ponieważ za Wolfsburgiem na drugim miejscu znajduje się ekipa Bayernu Monachium,którzy równiez mają 60 punktów.
Do końca sezonu zaledwie 3 kolejki wliczając rozgrywaną dziś i jutro.Takze nie ma miejsca na żadne straty punktowe ponieważ znajdująca się na 3 miejscu Hertha,jak i czwarty Stuttgart mają mały dystans do czołówki,bo kolejno 1punkt i 2 punkty.
Rywalizacja toczy sie nietylko o mistrzostwo ale takze o zapewnienie sobie występy w Champions League.Myśle,że większej motywacji niepotrzeba,bo piłkarze doskonale sobie zdaja sprawe o co grają.W ekipie wilków gra świetny duet Dzeko-Grafite.Szczególnie temu pierwszemu Wilki zawdzięczają jak narazie fotel lidera Bundesligi.
Forma gospodarzy z kolejki na kolejke wzrasta,mimo tej porażki w ostatniej kolejce.
Po 9 kolejkach zajmwali dopiero 9 pozycje,po 15 kolejkach 8 pozycje,po 20 kolejkach 6 miejsce,po 25 kolejkach już 2 miejsce,tracąc do lidera zaledwie 1 punkt,a od 26 kolejki są liderem.
Myśle że ekipa z Dortmundu,która walczy o miejsce w pucharach europejskich nie stanie na przeszkodzie Wilkom w dzisiejszym spotkaniu,dlatego też typuję zwyciestwo Wolfsburga.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Witam
To ja zabiore glos, chociaz Bundesliga to nie moja dziedzina jednak na dzis wybralem:
FC Koln vs Hertha Berlin
Gospodarze nie walcza juz o nic do zakonczenia dwie kolejki a oni i tak nie zmienia nic w swoim polozeniu. Z 1 ligi nie spadna, wiec graja tylko dla publiki, jednak wydaje mi sie, ze ten klub zyje juz przyszlym sezonem, i czeka na powrot Podolskiego. Co do gosci...Hertha ma nadal szanse na mistrza, i nie moze sie ogladac na fakt iz jest 1 pkt za fotelem lidera, dzis musi wygrac i konsekwetnie realizowac swoje. Sadze, ze jesli powalcza i zagraja z duchem walki to Koln nie stawi oporu zbyt wielkiego. Tym bardziej, ze nie stawilo takze w ostatnim meczu przeciwko Borussi. Moj typ Hertha Berlin 90&#39;. Pinnacle proponuje 1.787!
Karlsruher vs Hannover
Tutaj sytuacja podobna...Karlsruhe jest na wylocie i nic juz mu nie pomoze, zawsze wiadomo sa matematyczne szanse ale, realia to co innego. Hannover srodek tabeli, troche nawalil w tym roku, ostatnio gra znosnie jednak, to juz koncowka i nic juz w swoim polozeniu nie zmieni. Sadze ze bedzie ciekawy mecz ktory bedzie obfitowal w sporo walki jednak malo bramek. Hannover zawsze ladnie gral przeciwko Karlsruher...Moj typ under 2.5! Pinnacle proponuje 2.100!
W ako lub kombo, jak kto woli, daje to nam 3.75, kurs calkiem niezly, mysle ze wart uwagi...
pozdrawiam.

K 0

kinimod1987

Użytkownik
a co myślicie na temat meczu FC Köln vs. Hertha BSC Berlin ??
Kurs na Hertha 1.75 FC Köln jest już pewne utrzymania w bundeslidze więc mogą odpuścić ten mecz. Na pewno nie ma żadnego ciśnienia by walczyć i łamać sobie nogi. Hertha ma teoretycznie szansę na mistrzostwo- będą walczyć do końca ! Teoretycznie ponieważ forma spadła ale na pewno będą walczyć o puchary.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Spotkanie: Wolfsburg - Borussia Dortmund
Typ: X
Kurs: 3.35
Bukmacher: Expekt
Już jutro o godzinie 20:00 rozpocznie się bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie 32 kolejki Bundesligi. Lider tabeli - Vfl Wolfsburg zagra na własnym stadionie z Borussią Dortmund, ciągle walczącą o trzecie miejsce w tabeli, a może nawet coś więcej...
Obie drużyny spisują się ostatnio wybornie, ale Borussia Dortmund przebija wszystkie kluby w Niemczech, siedem ostatnich spotkań zawodnicy Jürgena Kloppa zakończyli zdobyczą trzech punktów, żadna z ekip nie może pochwalić się tak fantastyczną serią. Wolfsburg w tym sezonie stracił punkty na Volkswagen Arena tylko w jednym meczu, to zdecydowanie najlepsza pod tym względem drużyna w Bundeslidze. Wolfsburg ma tyle samo punktów co drugi Bayern, ale czy wytrzymają presję jaka na nich ciąży? życzę im jak najlepiej, ale moim zdaniem na finiszu lepszy okaże się zespół z Monachium. Borussia przespała pierwszą część sezonu i praktycznie stracili szanse na mistrzostwo, ale da się zauważyć, że bardzo zależy im na jak najlepszym zakończeniu rozgrywek.. cztery punkty straty do Herthy Berlin na pewno można odrobić. Zapowiada się wielki, zacięty mecz, w którym powinniśmy zobaczyć kilka bramek. Stawiam zdecydowanie na podział punktów.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
FC Koln - Hertha BSC

Dziś teoretycznie najłatwiejsze spotkanie z trójki walczącej o mistrzostwo albowiem Herta jedzie do Kolonii. Pierwsze spotkanie tych drużyn zakończyło się korzystnym rezultatem dla Herty 2:1. Koln ma pewne utrzymanie już w Bundeslidze i tylko odliczają dni do przyjścia ich największa &#39;&#39;pupilka&#39;&#39; Łukasza Podolskiego. Jeszcze nie tak dawno Herta lokowała się na pozycji lidera wtedy podopieczni Luciena Favre odliczali dni do końca bundesligi , Teraz pozostaje im walka właśnie o fotel lidera dzisiaj mogą to osiągnąć wystarczy tylko wygrać w Koloni. Dziś i Wolsfburg i Bayern mogą stracić punkty mają bardzo ciężkich przeciwników co mogą wykorzystać własnie Berlińczycy , Bardzo cięzko wygląda sytuacja Koln w obsadzie bramki ich bramkarz podstawowy Faryda Mondragon nie zagra natomiast za kartki nie zagrają Youssef Mohamad, Milivoje Novakovic i Kevin Pezzon. Ekipa Herty musi sobie radzić bez Christiana Fiedlera, Leandro Cufre i Maximiliana Nicu, którzy leczą urazy. Dziś sytuacja wygląda bardzo ciekawie Woronin myślę że znów da o sobie znać i trafi do siatki rywali.

Sędzia: Knut Kircher
Köln: Kessler - Brecko, Geromel, McKenna, Wome - Matip, Boateng - Vucicevic, Petit, Ehret - Ishiaku
Hertha: Drobny - von Bergen, A. Friedrich, Simunic, M. Stein - Dardai, Kacar - Ebert, Cicero - Raffael - Pantelic

Moje Propozycje :

Cologne v Hertha Berlin 2 @@ 1,75 6/10 BAH

ted 12,8K

ted

Forum VIP
O Herthcie zostało juz wszystko napisane, powinni wygrac, szczegolnie ze Koln z Ishiaku w ataku jest mało grozne ????
Mieszane odczucia mam do meczu wolfsburga, jednak u siebie jeszcze nie przegrali i jak wyjdzie od 1 minut Misimovic to powinni powalczyc o wygrana. Borussia moze ma passe 7 zwyciestw ale na wyjezdzie niemieli wymagajacych rywali : bochum czy frankfurt.
hertha win ✅✅
wolfsburg win ✅✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zgadzam się z buzero co do spotkania Wolfsburg-Dortmund ;)

BVB w świetnej dyspozycji, dzięki serii wygranych może zagrać za rok w europejskich pucharach. Ostatnio defensywa spisywała się rewelacyjnie, ale tym razem chyba czas stracić bramkę. Wilki u siebie niezwykle skuteczne, ale mając na uwadze świetną postawę Dortmundu uważam, że dobrym typem jest obie strzelę.

Moją uwagę zwraca także spotkanie Bayernu z Bayerem. Bawarczycy dosyć chimeryczni, ale 60 punktów mają. Leverkusen zdecydowanie lepiej radzi sobie w roli gości i w Monachium bramki zdobywać mogą. W Bayernie jednak jest takie parcie na mistrzostwo, że grać ofensywnie muszą, a to wiaże się z ładnym meczem i bramkami.

Moje typy:
Wolfsburg - Borussia Dortmund typ: obie strzelą gola - 1,55 w Tobet
Bayern Monachium - Bayer Leverkusen typ: over 2,5 - 1,50 w Tobet

kurus-i 0

kurus-i

Użytkownik
A warto grać Bayern M. z handi -1 ? Co radzicie?
Ja bym polecał grac w tym meczu czysto Bayern,ewentualnie over 2,5.Bayern jest pod presją mistrzostwa kraju,a po drugie w takich meczach na 90% pada over ;)

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Ted, zwyciestwo z Hertha na wyjezdzie to nic takiego? To obecnie chyba tylko wygrana w Stuttgarcie bylaby wyczynem, bo z Bayernem u nich to nawet Koln umie wygrac ;] Owszem, zgadzam sie, ze kiedys ta seria musi zostac przerwana, ale moze to sie rownie dobrze zdarzyc w przyszlym sezonie lub europejskich pucharach ;&gt; Borussia ostatnio gra naprawde ladna i skuteczna pilke, Wolfsburg zas jakby spuscil z tonu, z Hoffe wygrali moze i 4:0, ale bardzo dlugo sie meczyli... Z BVB zazwyczaj duzo bramek padalo, dla mnie co do rezultatu to typowy no bet, jednakze typy na to, ze obie strzela, over, czy pierwsza bramka do 30 minuty pomimo kursow kolo 1,5 uwazam za naprawde pewne. Sam mecz pokaze, czy Wilki wyszly z tego chwilowego dolka, czy jednak nie.

No i over i gol do 30 minuty weszly, ale generalnie nie mam slow co do Borussi, niech sie lepiej nie pchaja w gore tabeli i wroca nizej, gdzie ich miejsce. Zobaczymy jak jutro wypadnie Stuttgart, jesli wygraja to wciaz beda 4 zespoly w grze o mistrza, choc i sam Bayern, Wolfsburg i Hertha sa zapewnieniem, ze emocji nie zabraknie do ostatniej kolejki. Patrzac na czekajace pierwsza trojke mecze zauwazyc mozna, ze najlepszy rozklad ma Herha. Bayern zagra w Hoffenheim, ktore chyba sie przebudzilo i ze Stuttgartem u siebie, Wolfsburg na wyjezdzie z nieobliczalnym Hannoverem i znow silnym Werderem, ktory jednak bedzie zmeczony (ale moze i wkurzony) po finale UEFA. Herthe zas czeka mecz u siebie z Schalke, ktore jednak nie jest dla niej wygodnym rywalem oraz ze skazanym na drugoligowy byt Karlsruhe. Zapowiada sie bardzo interesujaca koncowka sezonu, trzeba przyznac.

K 0

kinimod1987

Użytkownik
Właśnie skończyłem oglądać mecz Wolfsburg- Borussia . No cóż.. Wolsfburg zdeklasował Borussie. dzieliła przepaść obie drużyny chociaż po wyrównanym początku myślałem że będzie inaczej.. Za to Bayern na plus jak i hertha. oj walka o mistrzostwo będzie do końca ???? nic tylko oglądać !

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Energie Cottbus - Borussia Mönchengladbach ✅
Typ: 2
Kurs: 3.00
Bukmacher: bet-at-home

Analiza: Dziś o 20.00 na Stadionie Przyjaźni w Chociebużu rozpocznie się spotkanie 32. kolejki niemieckiej 1. Bundesligi, w którym Energie Cottbus podejmować będzie Borussię Mönchengladbach. Obie drużyny bronią się przed spadkiem, a dzisiejszy pojedynek może w tej kwestii wiele wyjaśnić.
Borussia pierwszy krok na drodze do utrzymania w najwyższej klasie rozgrywkowej uczyniła w ostatniej kolejce pokonując Schalke 04 Gelsenkirchen 1:0, co na pewno było niemałą sensacją. Przed powrotem do strefy spadkowej uchronił ją - jak na razie - lepszy bilans bramkowy. Ale by się w niej z powrotem nie znaleźć, trzeba wywalczyć punkty w najbliższej konfrontacji.
W poprzedniej rundzie Zebry przed własną publicznością uległy Energie, przegrywając aż 1:3. Tym razem nie przemawia za nimi nawet własne boisko, więc czy stać je będzie na rewanż? Moim zdaniem tak. Jest to obecnie zupełnie inna drużyna, niż na początku sezonu, kiedy to, jak na beniaminka przystało, nie mogła się za bardzo odnaleźć.
Bojan Prasnikar nie będzie mógł dziś skorzystać z kontuzjowanych Rangelova i Sobrinho oraz pauzującego za kartki Cagdasa. Natomiast ekipa prowadzona przez Hansa Meyera będzie zmuszona sobie radzić bez narzekających na urazy Gohouriego, Coulibaly&#39;ego, Albermana i Jauresa. Nieco więcej powodów do narzekań ma szkoleniowiec beniaminka, ale wydaje się, że straty po obu stronach są zbliżone, a na boisku zobaczymy mocne jedenastki.
Dla obu drużyn jest to być może najważniejsze spotkanie w sezonie, które może być decydujące, jeżeli chodzi o utrzymanie. Dlatego też walki nie może zabraknąć, a faworytami do zwycięstwa są dla mnie goście, którzy dysponują nie tylko lepszym składem, ale znajdują się również w nieco lepszej dyspozycji. Mój typ: 2:1 dla gości.

Przypuszczalne składy obu drużyn:
Energie Cottbus: Tremmel - Pavicevic, Burca, Cvitanovic, Ziebig - Kukiełka, Rost - Angelov, Skela, Rivic - Jelic
Borussia Mönchengladbach: Bailly - Stalteri, Brouwers, Dante, Daems - Galasek - Bradley - Marin, Baumjohann, van den Bergh - Matmour

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom