Dziś 2 spotkania w Primera Division i według mnie warto na nie zwrócić uwagę. Osasuna Pampeluna większosć swoich punktów jak dotąd zdobyła na własnym stadionie i kto wie czy to właśnie one nie będą miały kluczowego znaczenia w kontekście walki o utrzymanie w Primera Division. Właśnie dziś Osasuna na własnym stadionie podejmuje znajdujące się w strefie spadkowej Recreativo Huelva i jeśli wygra odskoczy od tej strefy na raczej bezpieczne 7 punktów. W przypadku porażki przewaga zmaleje ledwie do 1 oczka. Innymi słowy będzie to niezwykle ważne spotkanie zarówno dla jednej jak i drugiej drużyny. Patrząc jednak na grę obu teamów oraz na poszczególnych zawodnikow wydaje mi się, że gospodarze dzis nie powinni zawieść swoich fanów. Dlatego też uwazam, ze ciekawym typem jest ten na wygraną Osasuny.
mój typ: Osasuna Pampeluna - 1,85
Mówi się, że jesli Real wygra dzis w Mallorce, to juz zostanie mistrzem kraju... mimo wszystko ja z tym stwierdzeniem się nie zgadzam, bo do końca sezonu pozostanie jeszcze kilka kolejek, ale tak czy siak najpierw warto skupić się na dzisiejszym meczu. Kibice interesujący się rozgrywkami w Hiszpanii bardzo dobrze pamiętają niezwykle emocjonujący mecz sprzed roku, kiedy to w ostatniej kolejce na Santiago Bernabeu Królewscy długo nie mogli się uporac z Mallorcą, no ale jak wiemy ostatecznie się udało... Mallorca gra niewygodną dla Realu piłkę i uwazam, ze w dniu dzisiejszym wcale nie iest bez szans na osiągnięcie korzystnego wyniku. Co prawda Królewscy przyjezdzają na Mallorcę w niemal najsilniejszym składzie, ale mimo to gospodarzy stac na dobry wynik, a juz na pewno na strzelenie bramki. W związku z tym ciekawym typem moze byc over 2,5, ktory znajdzie sie na jednym z moich weekendowych kuponów.
mój typ: Mallorca - Real Madryt - over 2,5 - 1,75