Tak więc ja jako pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni...
Postanowiłem, że wypowiem sie po części na temat każdego spotkania.
Real Sociedad - Atletico Madryt: Sociedad jak mało która drużyna potrafi grać przeciwko Atletico, a teraz trzy punkty są w Sociedad na wagę złota, jednakże i Los Rojiblancos walczą o jakieś cele ba... nie o jakieś a o Ligę Mistrzów, która jest w ich zasięgu. Tak więc zagrają dwie drużyny ambitnie walczące, fakt faktem, że o rożne cele ale w tym meczu moze zadecydować ambicja... jesli chodzi o mnie to jestem kibicem Atletico i mam nadzieję, że uda im się wywieźć punkty z trudnego do zdobycia w koncówce stadionu w Socidad.
Typ: x2 - 1,29
Real Madryt - Valencia: Mecz na Santiago Bernabeu zapowiada się nam jako hit tej serii rozgrywek. Mam nadzieję, że widowisko będzie stało na najwyższym poziomie i nikt po nim nie będzie zawiedziony no... przynajmniej nikt z kibicow ogladających mecz w
TV, bo któraś z drużyn może to spotkanie przegrać.. zresztą.. remis dla obu byłby porażką. Spodziewam się otwartego spotkania i kto wie.. moze padnie duzo bramek
Typ: więcej niż 2,5 bramek - 2,02
Deportivo La Coruna - Osasuna Pampeluna: Osasuna w srodku tygodnia zagra w Pucharze UEFA, a z racji ze w lidze przewaga nad strefą spadkową jest jeszcze w miare bezpieczna to najważniejsi, podmęczeni sezonem gracze będą mogli odpocząć. Typ na brak przegranej Depor wydaje się być najpewniejszym, ale czy kurs w okolicach 1,21 jest wystarczający?
Typ: 1x - 1,21
Espanyol Barcelona - Betis Sewilla: Sytuacja Espanyolu wygląda podobnie jak Osasuny, a jesli chodzi o ligę to nawet lepiej bo przewaga nad kreską jest o kilka punktów większa. Espanyol zagra jednak u siebie, gdzie remis na pewno będzie w stanie wywalczyc mimo ewentualnych osłabień.
Typ: X - 3,10
Levante - Getafe: Gospodarze potrzebują punktów do walki o utrzymanie, jednakże ostatnio gra im się nie klei i jedynym na co będzie ich stać w meczu z solidnym Getafe.
Typ: x2 - 1,53
Mallorca - Gimnastic Tarragona: Mallorca w poprzedniej kolejce pechowo uległa na Camp Nou Barcelonie... pechowo gdyż bramka dla Barcy to swojak obrońcy Mallorci, a w dodatku w pierwszej połowie nie wykorzystała ona karnego.. Teraz na Wyspy Baleary zagości outsider ligi Tarragona i wcale nie jest bez szans na wywiezienie punktow, jednakze... według mnie nie kompletu.
Typ: 1x - 1,14
Real Saragossa - Celta Vigo: Udany debiut jako trener Celty Vigo zaliczył Bułgar Christo Stoiczkow i zapewne będzie chciał i w kolejnym meczu zdobyć punkty. Będzie o to bardzo trudno, gdyż na La Romareda o punkty nigdy łatwo nie jest, jednakże... ostatnia wygrana moze dodac wiary w siebie piłkarzom z Estadio Balaidos i kto wie czy nie wywiozą punktu z Saragossy.
Typ: X - 3,60
Recreativo Huelva - Racing Santander: Mecz druzyn niespodziewanie walczących o miejsca premiowane grą w pucharach. Zarówno jedni jak i drudzy zaskakują mnie swoją bardzo dobrą postawą w tym sezonie, ale ostatnio to Racing prezentuje lepszą dyspozycje i według mnie to gościom będzie bliżej do zdobycia kompletu punktów.
Typ: x2 - 1,58
Sevilla - Athletic Bilbao: Niewątpliwie faworytem spotkania jest Sevilla, która zaciekle walczy o mistrzowską koronę. Strata do Barcy wynosi 4 pkt i aby nie została ona powiększona to z Bilbao trzeba wygrac, zwlaszcza ze w ostatnich latach z tym przeciwnikiem Sevilli grało się bardzo dobrze.
Typ: 1 - 1,50
Villarreal - Barcelona: Na zakonczenie kolejki dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku na
El Madrigal. Piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej zawsze bardzo mocno mobilizują się kiedy przychodzi im zagrać z wielkimi Barcą czy Realem. Tym razem pewnie będzie podobnie i postarają się zagrać tak jak najlepiej potrafią jednakże... Barca to druzyna najwyzszej światowej klasy, a majac na uwadze, że sezon zbliża się ku końcowi nie wypada głupio tracić punktów. Mimo wszystko zachowawczo typ na Barcę podpieram remisem..
Typ: x2 - 1,21