Arka - Lechia
powyżej 5,5 żk @2,26 forBet
poniżej 2 goli @2,4 LVBet
Startujemy z rundą finałową
Lotto Ekstraklasy, na początek rewanż za ostatnie derby pomorza, przewiduję tu całkiem inny mecz niż tydzień temu, gdzie Lechia u siebie pokonała Arkę 4:2, popieram typ piotrex007 na ilość żółtych kartek, kurs już i tak poleciał, ale jest jeszcze wart gry, zawodnicy obu ekip są nastawieni bojowo na ten mecz, zawodnicy Arki mówią wprost, że będzie to wojna. Gospodarze będą chcieli się zrewanżować za bolesną porażkę w ostatnim starciu, gdzie już do przerwy przegrywali 0:4. "Smaczku" tej wojnie dodaje też fakt skopania przez zawodników Lechii lalek ubranych w barwy Arki. Jednak w głowach zawodników z Gdynii jest też na pewno rewanż w Pucharze Polski, w pierwszym meczu w Kielcach przegrali tylko 1:2 i jest to strata jak najbardziej do odrobienia, tym bardziej, że Arka broni tytułu, który zdobyła rok temu. Dlatego nie będę podejmował się typowania w tym spotkaniu 1x2, widzę tu zacięty mecz z małą ilością goli, może nawet 0:0, Arka u siebie straciła tylko 9 goli, mniej ma tylko Lech, który stracił w Poznaniu 8 goli, Lechia w delegacjach również nie zachwyca, tak więc jeślki nie wspomniane 0:0 to może któraś z ekip wygra 1:0, ewentualnie remis 1:1, dlatego wydaje mi się, że zakłąd z LVBET na poniżej 2 goli, przy 2 bramkach zwrot jest ok, buki liczą pewnie na gole po ostatnim meczu, gdzie padło ich aż 6, ale tak jak wspomniałem na początku, wydaje mi się, że będzie to całkiem inny mecz.
Lech - Korona
Gytkjaer strzeli @2,0 forBet
Lech powyżej 6,5 RR @1,8 fortuna
Po dobrej końcówce sezonu zasadniczego przed Lechem otworzyła się szansa na mistrzostwo, można powiedzieć, że to poznaniacy będą rozdawać karty w rundzie finałowej, dzięki zajęciu 1 miejsca po 30 kolejkach dwóch największych rywali w walce o mistrzostwo podejmą w Poznaniu, gdzie w tym sezonie jeszcze żadnej z drużyn nie udało się wygrać. Kursy na Lecha poleciały strasznie i z oczywistych względów nie są warte gry. Wieczorem jak sprawdzałem kursy to moim głównym typem było, że Gytkjear strzeli i Lech wygra, kurs na to był ponad 3 w
forBET, ale dzisiaj już kurs spadł i wynosi 2,6, dlatego postanowiłem zagrać 2 oddzielne zkłady zamiast jednego łączonego, pierwszy to bramka duńczyka, który jest ostatnio w świetnej formie, w 5 kolejnych meczach Kolejorza zdobył 7 bramek, nie udało mu się tylko trafić w ostatniej kolejce przeciwko Górnikowi, więc dzisiaj będzie na pewno głodny bramek, Lech będzie za pewne stroną dominującą, więc powinien miec dzisiaj kilka sytuacji i liczę, że minimum jedną wykorzysta, drugi typ to rzuty rożne gospodarzy, w tym aspekcie nie mają sobie równych w całej lidze, nabijają najwiecej cornerów ze wszystkich drużyn występujących w
Ekstraklasie, a ich średnia wynosi 6,43, linia 6,5 wydaje się realna do pobicia, Lech już miał kilka spotkań, gdzie sam wykonywał po około 10 rożnych, dzisiaj z racji wagi spotkania liczę, że będą "siedzieli" na połowie Korony co przełoży się na ich rożne, Scyzoryki mają we wtorek rewanż Pucharu Polski w Gdyni, gdzie bronią jednobramkowej przewagi i dla nich to jest w tej chwili najważniejszy mecz sezonu, żeby awansować do finału, a że w Gdyni gra się ciężko nie trzeba chyba nikogo przekonywać.