PSG - Nice
Nice (zaliczka)
Fortuna @5.00
Dla mnie grzechem byłoby nie spróbować zagrać w stronę drużyny z Nicei w tym spotkaniu. Zostały 4 kolejki do końca zmagań
Ligue 1 a goście zajmują 5 pozycję w rankingu, warto dodać, że między miejscem numer 7. Które nie daje awansu do europejskich pucharów a miejscem numer 2. są tylko cztery punkty różnicy. Między drużynami: Strasbough, Lyon, Nice, Lille, Monaco i Marsylią rozstrzygnie się, kto i gdzie zagra w przyszłym sezonie. PSG bezdyskusyjnie zostaje mistrzem Francjii mając na chwilę obecną 22 punkty przewagi i mecz zaległy do rozegrania WŁAŚNIE DZIŚ (22.04).
Dla mnie ta data jest ważna, bowiem dziś grają z Nantes na wyjeździe, po to by za 3 dni zagrać omawiany mecz z Nice, a później za 4 dni zagrać bardzo ważne spotkanie w Lidze Mistrzów z Arsenalem na wyjeździe.
Myślę, że dzisiaj z Nantes zagrają nornalnie tak żeby wygrać sobie, natomiast z 80cioma punktami na koncie mogą spokojnie odpuścić mecz z Niceą, by zawodnicy byli na 110% gotowi na wyjazdowy mecz z Arsenalem. Warto też na marginesie wspomnieć, że PSG aż tak bardzo nie dominowalo Nicei na przestrzeni ostatnich dziesięciu spotkań: 5-2-3. Widzę tu duże szanse na trafienie dobrego kursu.