VS
Paris Saint Germain - Olympique Marsylia
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,87 Tobet2:1
W obecnej sytuacji Marsylii naprawdę trudno nazwać do szlagierem. Klub Deschampsa gra koszmarnie
Owszem grają koszmarnie, ale mimo wszystko nadal uważam to za szlagier. Ile to razy w poprzednich latach PSG grywało słabo a i tak każdy się emocjonował tym meczem i tez uważał to za szlagier.Teraz sytuacja nieco odwrotna bo to OM gra poniżej oczekiwań, ale tez nie można ich od razu skreślać, że polegną z kretesem w tym starciu. Tak więc na ten mecz mam tylko jedno rozwiązanie, rzecz jasna BTS.
mati89 już wszystko na ten temat napisał
Na stoperze wystąpią pewnie Fanni z Diawarą. Fanni który jest nominalnym prawym defensorem jeszcze na środku daje radę ale Senegalczyk najlepsze lata ma już za sobą. Na pewno defensywę OM czeka w tym meczu sporo pracy.
Diawara w meczu z Niceą zerwał więzadło krzyżowe przednie w kolanie więc w tym sezonie już go nie zobaczymy w Ligue1.
Wiadomo też, że nie zagra Kabore pauzujący za cz.kartke. Dodając do tego zawieszenie Nkolou wychodzi na to, że faktycznie na środku zagra Fanni, ale z Mbią. Najważniejsze jednak, że formacja ofensywna taka jak byc powinna czyli Valbuena, Ayew i Remy, który nie dokończył meczu z Bayernem, ale już trenował normalnie i jest zdolny do gry.
Szlagiery w Ligue1 to gole, dużo goli...
Zanim jednak dojdzie do klasyku to czeka nas jeszcze sobotnie rozdanie w Ligue1 i kilka ciekawych meczów.
VS
Olympique Lyon -AJ Auxerre
TyP : oba strzelą ? TAK @ 2,15 Tobet 2:1
Lyon miałem okazje oglądać tydzień temu. Oj nie najlepiej z nimi jeżeli idzie o gre defensywną. Wiadomo jednak, że na przeciwko było Rennes grające ładnie dla oka lecz bardzo nieskutecznie stąd tylko 1 stracony gol przez OL. Defensywa ponownie bez Crisa więc zagra Umtiti z Lovrenem na środku. Dziwne,że Garde stawia na Dabo zamiast na Cissokho na lewej stronie. Ważnym brakiem jest nieobecność Bastosa.
Może i Auxerre jest ostatnie w tabeli, ale przy grze z kontry w wykonaniu Traore, Oliecha czy Chafniego moga się dobrze dzisiaj czuć na Gerland. Tym bardziej ze względu na defenswę OL, która w ostatnich 10 meczach straciła 15 goli i co ciekawe jest to obok Lorient najgorszy wynik w całej Ligue1!
Lyon : Lloris – Réveillère, Lovren, Umtiti, Dabo(A.Cissokho) – Briand, Gonalons, Grenier, Källström – B.Gomis (Lacazette), Lisandro (cap)
Auxerre : Sorin – Dudka, W.Boly, Grichting (cap), Hengbart – E.Cissé, Mandjeck – Chafni, Al.Traoré , Kossoko - Oliech
VS
Brest - Lille
Typ : Lille @ 1,80 Tobet3:1
W formie jest Lille a grają z będącym w diametralnie innym położeniu zespołem Brest. Bowiem Lille 3 wygrane z rzedu, a Brest 4 porazki z rzędu. Od czasu odejścia Nolan Roux Brest się zagubił i przestał strzelac bramki. Ledwo 4 w ostatnich 10 meczach!Dla porównania Lille w tym czasie 22. Ale jaka tam jest siła ofensywna wie każdy. De Melo teraz grając na szpicy daje dużo możliwości rozgrywania ataków, coś jak za czasów Moussy Sow. Można przedrzeć sie skrzydłem i śmiało dośrodkowywać na niego bo jego warunki predysponują go do gry w powietrzu. Również potrafi zagrać kombinacyjnie, a Hazard widzi wszystko jak chociażby w meczu z Tuluzą gdzie mógł np ładować do pustej bramki, a wypatrzył jeszcze Payeta zagrywając mu na nos i ten strzelił gola na 2-0.
Jak dla mnie to ja tu nie kombinuje nic tylko po raz kolejny gram Lille(ostatnio czyniłem tak dwukrotnie z rzędu
)
Brest : Elana - Baysse, Martial, Kantari, Daf - Culma, Ewolo - Lesoimier, Grougi, Ben Basat - Alphonse.
Lille : Landreau - Debuchy, Cetto, Béria, Digne - Mavuba, Pedretti - Gueye, Hazard, Payet - De Melo
Jezeli idzie o
Montpellier to życzę im by wygrali to spotkanie. Fajnie się ogląda ich mecze, taki powiew świeżości i ofensywnej piłki ładnej dla oka. Sochaux ostatnio po zmianie trenera jakby świeża krew w nich wstąpiła i zaczeli punktować nawet, ale wyjazd na La Mosson może ich sprowadzić na ziemię. Raczej zanosi się na kolejną wygraną Montpellier w mojej opinii. Może więc gdzieś sobie dorzucę ten typ na nich. Warto napomknąć że kontuzjowani są Dernis i Ait Fana a zawieszony Bocaly.
Powodzenia i zapraszam do dyskusji