GKS Katowice - Nieciecza 2 3.30 marathonbet
To chyba najlepszy typ na dzisiejszą kolejkę pierwszej ligi. Po pierwsze gospodarze mają fatalną rundę i już dawno zaprzepaścili szansę na awans, jednak w tym zespole to coś głębszego, bo pomimo, że presja zeszła to nadal grają bardzo słabo. Ot choćby ich ostatni mecz w Grudziądzu, niby porażka tylko 0:1, ale gra fatalna, w ogóle nie istnieli na boisku, zresztą nie pierwszy raz. Będzie też znów Moskal zmieniał sporo w składzie, w jego wypadku ciężko przewidzieć dokładne zmiany, ale na pewno będzie to po raz kolejny spora zmiana, a niestety ze względu na jakość piłkarzy zapewne zakończona porażką. Natomiast Nieciecza ma bardzo dobrą rundę, zwłaszcza u siebie ostatnio systematycznie wygrywają. Jednak jak dla mnie to na tyle dobra drużyna, że czas też by podopieczni Mandrysza na wyjeździe też wygrali, dziś jest ku temu wielka szansa, grają z jedną z najsłabszych ekip rundy wiosennej, a do tego lubią grać w tym rywalem, w 2010 roku w Katowicach zremisowali, ale już kolejne dwa lata to dwa zwycięstwa Niecieczy przy Bukowej.
Arka - Puszcza powyżej 2,5 gola w meczu 2.00 betgun
Dla Arki sezon zakończony, niestety piłkarze nie spełnili oczekiwań i na 4 kolejki przed końcem sezonu strata wynosi aż 7 punktów do miejsca dającego awans, oczywiście matematyczne szanse są, ale nie ma się co oszukiwać, nic już z tego nie będzie. Dziś trener Arki nielubiany, nieakceptowany Rzepka musi zrobić kilka zmian w składzie, nikt nie chce już widzieć Jarzębowskiego, Tomasika czy Radzewicza, ten pierwszy po kontuzji nie wrócił do dyspozycji z zeszłego sezonu, kolejny z nich ma ogromne problemy w grze defensywnej, a kolejny całą rundę ma fatalną, zupełnie jest bez formy. Nie zagra też Aleksander, ale on jest już wcześniej nie łapał się w składzie, jest w równie mizernej formie jak poprzednicy. Te zmiany powinny wyjść na dobrze zespołowi, w końcu najsłabsze punkty usiądą na ławce. Po słabszych meczach musi też w końcu coś wyjść tej drużynie, bo zdecydowanie stać ich na więcej od tego co pokazali w ostatnich meczach. Puszcze to przeciętniak pierwszej ligi, zapewne zagrają defensywnie z nastawieniem na kontrę. Jednak wydaje mi się, że dziś szybko padnie bramka, piłkarze wiedzą, że oczekuje się nadal od nich ambicji, szybko strzelona bramka w tym meczu spowoduje, że i rywal będzie musiał się otworzyć, tu dziś liczę na sporą ilość bramek.
edit:
no i zapomniałem dopisać, że w Arce wielce prawdopodobne, że zagra Miszczuk, ten od Sokołowa, strasznie niebezpieczna bestia, tak niepewnego bramkarza dawno nie widziałem, łapanie piłki to już w ogóle dla niego coś z kategorii science-fiction, ale jak grał w tym sezonie szczęścia miał sporo, zawsze jakoś tak się piłka odbijała by do tej bramki nie wpadać, czuję, że jak dziś zagra pokaże to na co naprawdę go stać