>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

31 kolejka I ligi 12.05 - 13.05.2012

Status
Zamknięty.
kuba86 2K

kuba86

Użytkownik

Kursy - Tobet

Przed nami 31 kolejka pierwszej ligi polskiej. Już na samym początku będziemy świadkami pewnego rodzaju hitu. Broniąca się przed &quot;awansem do II ligi&quot; Polonia Bytom zmierzy się u siebie z walczącym o awans do Ekstraklasy Zawiszą. Obie ekipy do tego spotkania podejmą odpowiednio zmotywowane przez swoich trenerów. Lider tabeli Piast zmierzy się ze świetnie spisującym na wyjazdach Kolejarzem Stróże. Być może goście pozbawią pierwszego miejsca w tabeli gliwiczan. Teoretycznie najłatwiejszego rywala z czołówki będzie miała Pogoń, która zmierzy się u siebie z Gieksą. Jednak to nic pewnego. Katowiczanie wygrali ostatnio u siebie z Polonią 2:0, a w Gdyni wywalczyli remis. W jedynym niedzielnym meczu Termalica zmierzy się z Flotą. Zapowiada nam się ciekawa kolejka.​

Otrzymane punkty reputacji: +6
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Miałem właśnie zakładać temat. Na pierwszy rzut oka dobrym typem jest Termalica. Czy warto jednak ruszać to po takim kursie ? Flota jednak ma trudny wyjazd, a jej forma jest... beznadziejna. Z taką grą łatwo i niespodziewanie mogą spaść do strefy spadkowej. Ostatni mecz z Sandecją na własnym stadionie wprowadził mu w osłupienie. Drużyna z Nowego Sącza też nie grała wcześniej dobrej piłki. Kibice ich wygwizdywali u siebie i spodziewałem się czegoś w granicach remisu. Termalica jeśli poważnie myśli o awansie takie mecze powinna wygrywać. Jednak czy ruszanie tego po kursie 1,50 jest rozsądne ?
Na pewno przestrzegam przed graniem na Radzionków. Ktoś powie, że Olimpia ma już po sezonie i jest im wszystko jedno. W I lidze serie 3 zwycięstw z rzędu bardzo szybko się kończą (mowa tu o drużynach pokroju środka i dołu tabeli). Bukmacherzy widać się wycwanili i wiedzą o tym doskonale. Ruch na wyjazdach gra przecież bardzo dobrze, a do tego Olimpia już spadła z ligi. W normalnych warunkach kurs na gospodarzy byłby znacznie wyższy. Można zacząć myśleć o progresji związanej z meczami Ruchu Radzionków. Do końca sezonu na pewno porażkę poniosą, a kursy na rywali powinny przekraczać 2,00. Warto pomyśleć o tym. Na więcej przemyśleń przyjdzie czas i wtedy podam jakieś konkretne typy.

Otrzymane punkty reputacji: +5
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Krótko i na temat. Grajcie na Wisłę Płock z podpórką. Arka pozbawiona szans na awans już od kilku kolejek, poza tym forma pozostawia bardzo wiele do życzenia, skoro na 18 możliwych punktów zdobyli tylko 3 (!!!). Śmiech na sali. W gronie gdyńskich dziennikarzy jest takie przeświadczenie, że piłkarzom grać się nie chce, a ponoć niektórzy próbują wykurzyć trenera. W każdej plotce jest ziarno prawdy...

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Nie mam zbytnio czasu, ale gram dzisiaj Grudziądz. W tej rundzie mnie zawiedli w meczu z Płockiem, ale dzisiaj pewnie wygrają i oddalą się od strefy spadkowej.Olimpia nie wykorzystuje tego potencjału, który ma, a mowa tu o dobrych piłkarzach jak na 1 ligę. W środę mnie nie zawiedli i wygrali u siebie z Elblągiem a kurs oscylował w granicach 1,7, dlatego dzisiaj tym bardziej to gram.Naprawdę nie wiem czym Polkowice mogą zagrozić na wyjeździe. Dla mnie to drużyna pewnie zmierzająca do 2 ligi.
Co do mojej drużyny czyli RR, zgadzam się z Ramzesem i odpuszczajcie ten mecz. Piłkarze chcieli zaprotestować i nie udać się do Elbląga .Ile razy to sam już stawiałem czy przegraną czy wygraną swojej drużyny w tym sezonie i powiem szczerze ani razu nie udało mi się czegokolwiek ugrać.Bardzo ciężko Radzionków rozgryźć . Po prostu grają jak im się chce. Dzisiaj w tym meczu typuje 1X, a nawet 1 DNB .
E: (R.)
argreto dodaj, że obie w pełni zasłużone.

waski1911 8

waski1911

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna 17:30
Spotkanie: Arka Gdynia-Wisła Płock
Typ: H0-1 1
Kurs: 4.25
Bukmacher: Unibet
Analiza: Dziś o godzinie 17:30 w Polskiej I Lidze dojdzie do spotkania pomiędzy Arka a Gośćmi z Płocka tamtejsza Wisłą. Faworytem są gospodarze którzy w tabeli po 30 Rozegranych spotkaniach plasują się na 8 pozycji z dorobkiem 42 oczek i to właśnie w meczach na własnym stadionie zdobyli znacznie wiecej punktów bo aż 27. Przed własna publicznością wygrali 7 razy 6 razy dzielili sie punktami z rywalami i tylko 2 krotnie przegrali. Zas dzisiejszy rywal Wisła Płock walczy o utrzymanie plasuje sie na 14 pozycji czyli na pierwszej która daje utrzymanie ale jesli w tym spotkaniu nie postawia na otwarta gre i nie zaryzykują piłkarze z płocka mogą po tej kolejce spasć na lokaty które przybliża do degradacji i tu upatruje szanse na wygrana gospodarzy nawet kilkoma bramkami Arka słynie z bardzo dobrej gry z kontry co pokazała to w Pucharze Polski gdzie dopiero w Półfinale uległa w dwumeczu Warszawskiej Legii. Płocczanie na wyjazdach radzą sobie przeciętnie w 15 rozegranych spotkaniach 4 razy udało sie zdobyć komplet oczek 4 razy remisowali i 7 krotnie przegrywali. Dzis stawiam na Arke która ma znacznie lepszych zawodników w swojej kadrze i mysie ze wygrają minimum o 2 bramki

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wcześniej jak już pisałem postanawiam zagrać progresją na porażkę Ruchu Radzionków. W kasie zespołu ze Śląska się nie przelewa. Ostatnie wypłaty dostali w lutym (a większość zawodników i tak w tych kontraktach ma zarobki na poziomie tysiąca zł) , a drużyna i tak może mieć problemy z dograniem sezonu do końca. Ktoś powie, że nie warto stawiać na Olimpię, bo o nic nie grają. Patrząc na to przez klapki na oczach może i tak. Jednak kibice odpuszczanie w meczach na własnym stadionie nie puszczają płazem. Do tego dochodzą kwestie nowych kontraktów, bo w lecie i tak dojdzie do wielu zmian personalnych. Jeśli mam grać progresją to chcę być konsekwentny i grać na ich porażkę nawet z ostatnią drużyną. Argumentów w postaci &quot;zawodnicy Ruchu mogą pójść zagrać na zwycięstwo Olimpii&quot; nie podaję. Interpretujcie to jak sobie chcecie.
Olimpia Elbląg - Ruch Radzionków
Olimpia Elbląg [3,10] Bet365 ⛔ 1:2

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
W sumie argumentów za jest mało do mojego typu, ale to nie ryzykuje nie pije szampana ;)

Jutro jeden mecz, Termalica - Flota. Co zagram ? Flota DNB, kurs 4,5 w bet365.
Goście nie wygrali od kilkunastu spotkań, Nieciecza ostatnio pierwsza porażka od meczu z Arką,
po tym meczu Termalica nie przegrała w ośmiu spotkaniach.
Dodatkowo u siebie przegrała tylko raz, Flota i może jest zespołem o klasę gorszym,
ale poza domem na 15 spotkań przegrała pięć razy.
Do końca ligi zostały trzy kolejki i jeśli Termalica wygra będzie bliska awansu do T-Moblie Ekstraklasy,
ja akurat jest zwolennikiem tej teorii, że nie awansuje, nie chce awansować,
więc 1/10 spróbuję w tym meczu w stronę gości.

✅ 2-3

M 135

mhm

Użytkownik
Ciekawa teoria, podoba mi sie ze nie jestem odosobniony. Z drugiej strony jednak miejsce w lidze zawsze mozna sprzedac... np Cracovii wiec raczej tego nie zagram bo od awansu zawsze sie mozna wywinac brakiem licencji a noz sie znajdzie kupiec.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Też na początku myślałem &quot;odpuszczą pewnie w końcówce&quot;. Dochodzą jednak głosy, że do Ekstraklasy chcą awansować na poważnie. Wiadomo w Niecieczy grać nie będą, ale obmyślane są już warianty gdzie ta drużyna może grać. Kurs na Termalicę za mały. Można próbować na Flotę, bo jest value, ale i tak najlepiej ten mecz odpuścić. Na pewno powinien zadziałać efekt nowej miotły i zawodnicy Floty powinni być mocno zmobilizowani. Czuję over w kościach, bo tu nikt nie powinien odpuszczać.
Nieciecza - Flota
Powyżej 2,5 bramki 2,00 Tobet ✅ 2:3
Ciekawa teoria, podoba mi sie ze nie jestem odosobniony. Z drugiej strony jednak miejsce w lidze zawsze mozna sprzedac... np Cracovii wiec raczej tego nie zagram bo od awansu zawsze sie mozna wywinac brakiem licencji a noz sie znajdzie kupiec.
Właściciel Niecieczy nie jest typem, który kombinuje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom