>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

31. kolejka Eredivisie (20-22.04.2012) / Play-off Jupiler Pro League (21-22.04.2012)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Kursy Bet365 31. kolejka Eredivisie

Play - off Jupiler League

W ten weekend spora dawka futbolu z krajów Beneluxu. W holenderskiej Eredivisie 31 kolejka ligowych zmagań. Lider z Amsterdamu u siebie zagra z Groningen o 11 kolejne ligowe zwycięstwo. Na kolejnych miejscach w tabeli jest ogromnie ciasno. Aż 5 klubów walczyć o kolejne 2 miejsca na podium. Ciekawie będzie na pewno do samego końca.
W kolejnej fazie PO w Belgii niezmiernie ciekawie zapowiada się mecz w Bruggi, gdzie miejscowe Club zagra z obecnym liderem z Brukseli. Mecz bardzo ważny gdyż różnica między obiema ekipa wynosi 4 pkt.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat powyższych spotkań ;-)​

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Tutaj wiadomo jak wygląda sytuacja w tabeli. NAC nie jest jeszcze do końca pewne ligowego bytu, a z kolei Roda ma chrapkę na PO do LE. Chętnych na to ostatnie miejsce premiowane PO jest więcej. Póki co to miejsce zajmuję Waalwijk, chętna jest wspominana Roda oraz NEC. A nawet Heracles i Utrecht mają spore szansę. Tak więc każdy punkt będzie ważny do samego końca sezonu zasadniczego.Breda myślę, że tak czy inaczej się utrzyma. Venlo ma 6 pkt straty, ale w obecnej dyspozycji myślą, że mają szans na odrobienie. Ale do momentu kiedy piłka w grze wszystko jest możliwe. Ostatnie mecze pomiędzy obiema ekipami zakończyły się bardzo wysokimi wynikami [4:3 oraz 5:1 - oba mecze na korzyść Rody]. Dzisiaj myślę, że może być podobnie. Roda oprócz tego, że potrafi strzelać dodatkowo traci bardzo wiele goli [w tym sezonie już 59] Tak więc myślę, że bez kombinowania trzeba pograć coś prostego.
over 2.5 gola@ 1.53
BTS@ 1.44
Bet365

Mecz dopiero w niedzielne popołudnie, ale może już warto wcześniej coś pograć. Mianowicie PSV trochę pokomplikowało sobie sytuację w tabeli i muszą walczyć w dalszym ciągu chociaż o udział w LM. NEC oczywiście także ma o co grać, bo o 8 pozycję i dalszą walkę w PO o LE. Zauważyłem, że w PSV w tym meczu nie zagrają podstawowi gracze Ola Toivonen (30/16), Kevin Strootman (27/2), którzy są zawieszenie za kartki. A z kolei kontuzjowany jest Erik Pieters (16/0). Dodatkowo nie pewny występu jest Jeremain Lens(29/7), który narzeka na uraz. Decyzja w sprawie jego występu ma zapaść dzisiaj. Mimo tych braków w dalszym ciągu PSV ma niesamowitą silę rażenia. Tylko, że NEC ma także o co grać i nie puści tego meczu tak łatwo. Czyste granie na gospodarzy może być trochę ryzykowne, tym bardziej, ostatni trafiały im się wpadki jak chociażby z Waalwijkiem.
under 3.5 gola @1.80
under 4.5 gola @1.33
Bet365

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Waalwijk – Utrecht

Gospodarze to typowa drużyna własnego boiska. Jako ciekawostkę mogę podać iż z ostatnich pięciu spotkań u siebie wygrali…wszystkie pięć. Klub z tak małym budżetem przez cały sezon był rywalem niewygodnym prawie dla każdej ekipy z eredivisie.. Ten mecz jest o tyle ważny iż da nam odpowiedź czy Waalwijk walczy jeszcze o ostatnie miejsce premiowane barażem czy też nie. Utrecht ten sezon ma już z głowy, nie grozi mu ani spadek ani baraże..
Warto też wspomnieć o wyjątkowo krótkiej ławce rezerwowych tej druzyny.

Waalwijk kurs 1,80 STS 2/10

Heerenveen – Vitesse

Obydwie ekipy niby są obok siebie w tabeli lecz dzieli ich aż 9 pkt, więc Vitesse już nikogo nie będzie ścigać. Po tym spotkaniu gospodarze grają jeszcze z Heraklesem oraz Twente i Feyenoordem. W tym niezwykle wyrównanym sezonie może się nawet zdarzyć i mogą się zatrzymać nawet na 3 miejscu w lidze. Mimo tego że trafiłem tydzień temu Vitesse to muszę powiedzieć iż bardzo się męczyli w tym spotkaniu + jak zwykle bardzo słaba skuteczność.
Lekko zagrałem tu na gospodarzy.

Hereenveen kurs 1,60 STS 2/10

Ajax - Groningen + Alkmaar – Venlo

Co do Ajaxu to nie będę się tu rozwodził gdyż sporo miejsca poświęciłem w poprzednich postach ich jutrzejszemu przeciwnikowi. Ajax powinien to wygrać spokojnie i pewnie.

Mimo mojej całej sympatii do drużyny z Venlo to jednak statystyki nie kłamią, SA oni najgorszą wyjazdową ekipą w lidze.

Ajax ( -1 ) + Alkmaar kurs łączny 1,74 3/10 STS

Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Wiadomo do końca rozgrywek jeszcze 4 kolejki. Piłkarze Excelsioru oprócz meczu z Twente mają jeszcze bardzo trudne mecze z Vitesse oraz PSV. Dodatkowo bezpośredni mecz z Superfarmerami 2.05 br. o bezpośrednią walkę o PO o utrzymanie. Ale do tego meczu jeszcze 2 kolejki i mecze z Twente i Vitesse. Dzisiaj niezwykle ważny mecz dla obu ekip. Sytuację gospodarzy już przybliżyłem. Każdy punkt jest ważny tym bardziej, że Superfarmerzy do końca sezonu mają nieco łatwiejszych rywali niż Excelsior. A Twente z kolei nie przegrało od 5 kolejek, ale remisy z Hagą i Bredą wcale nie przyniosły im chwały. I tym samym praktycznie pozostaje walka o drugą lokatę, bo Ajax nie sądzę żeby pozwolił odebrać sobie majstra w tym sezonie. Tak więc piłkarzom Tukkers pozostaję zacięta walka do samego końca o Ligę Mistrzów. A łatwo nie będzie na pewno. Tym bardziej, że w walce liczą się 4 inne zespoły (PSV, Feyenoord, AZ oraz Heerenveen).
Wiadomo wg. bukmacherów zdecydowanym faworytem jest Twente. Ale kurs wcale nie zachwyca i nie ciągnie do grania. Jestem świadom różnicy w potencjale pomiędzy obiema ekipami, ale dzisiaj liczę trochę na ataki rozpaczy piłkarzy gospodarzy, którym praktycznie wiele nie pozostało. Teoretycznie wszystko może się zdarzyć, tym bardziej, że Twente w ostatnich meczach w obronie nie prezentowało się najlepiej. Może nie liczę tutaj na niespodziankę, ale chociaż na
próbę podjęcia walki przez Excelsior. Stąd moje propozycje:
BTS @1.72 Bet365
over 2.5 gola @1.40 Bet356
over 3.5 gola @2.00 Bet365
Twente stać spokojnie na strzelenie min. 2 goli, ale kurs na min 2 gole dla Tukkers beznadziejny.
W zespole gospodarzy zabraknie kontuzjowanych Leen van Steensel (O 23/2), Kevin Jansen (P 24/0), Bart Schenkeveld (O 8/2), Erwin Nuytinck (N 1/0), Tim Vincken (N 18/0).
Z kolei w zespole Twente nie ma kontuzjowanych Andrej Rendla (N 2/0) oraz Peter Wisgerhof (O 23/4).

Heerenveen dalej walczy nawet o drugą lokatę, a Vitesse raczej spokojnie zajmie już miejsce 7 i powalczy w PO. No chyba, że przegrają wszystko do końca to może być problem. Pozostają jeszcze mecze z Excelsiorem który ma dalej o co walczyć, z Utrechtem, który chce wbić się do pierwszej &quot;8&quot; oraz ostatni mecz zapewne już z mistrzem kraju Ajaxem. Tak więc nie sądze, żeby goście dzisiaj w żaden sposób odpuszczali Fryzom.
Fryzowie w meczu z Ajaxem stracili swojego pierwszego bramkarza Briana Vandenbussche (Br 28/0), który zarobił czerwony kartonik i dzisiaj jeszcze nie zagra. To jest główne osłabienie piłkarzy Heerenveen. To zresztą było widać w meczu z Bredą, gdzie w pierwszej połowie to właśnie NAC prowadziło 2:0 i pachniało już delikatną sensacją. Ale w Heerenveen jest Dost (N 30/28), który ustrzelił w 2 połowie klasycznego hattricka i mecz ostatecznie zakończył się wynikiem 2:4.
Jeśli chodzi o jakieś braki w zespole gospodarzy, to dzisiaj nie zagra Daryl Janmaat (O 20/2), Michal Svec (P 9/0), Geert Arend Roorda (P 12/0) oraz Gerald Sibon (N 13/2).
Z kolei w ekipie przyjezdnych nie zobaczymy dzisiaj w dalszym ciągu Franka van der Struijka (O 19/0) oraz Raio Piiroji (O 2/0).
Dost + Fryzowie myślę, że dzisiaj są w dalszym ciągu faworytami, mimo braku pierwszego bramkarza. Vitesse też ma duży potencjał z przodu i tutaj moga paść bramki z obu stron, tym bardziej, że jest o co grac.
over 2.5 gola@ 1.44 Bet365
BTS @1.50 Bet365
Dost strzeli @1.50 Bet365
Dost over 1.5 gola @3.20 Bet365

Bas Dost w ostatnim meczu z Bredą zdobył klasycznego hattricka i na razie samodzielnie prowadzi w klasyfikacji strzelców Eredivisie. Czy dzisiaj dołoży kolejne trafienie w meczu z Vitesse??​

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Beerschot vs Zulte-Waregem 1 (DNB), 1.80 Betsson 3/10 ✅ 3:1 peFFa ????
Oba zespoły dotychczas grały przeciętnie w PO. Gospodarze dzisiejszej rywalizacji mają następujący bilans: 1-0-2. Porażki na wyjazdach z Mons, które o dziwo gra bardzo dobrze jak na razie oraz w ostatniej kolejce właśnie z Waregemem. Zwycięstwo odnieśli z Lokeren, które gra tragedie. Waregem: 1-1-1. Porażka z Mons (u siebie), wyjazdowy remis z Lokeren, no i ostatnio wygrali właśnie z Germinalem. Dzisiaj będzie to wyglądało nieco inaczej. Gospodarze na własnym terenie czują się nieźle, ich bilans z ostatnich 5 spotkań to: 3-2-0, a ogółem to od 7 spotkań nie przegrali w Beerschot. Essevee na wyjazdach gra bardzo słabo: 0-1-4, a nie wygrali od dawna. Co prawda jestem amatorem gry na przerwanie serii, ale dzisiaj nie wygląda tutaj na to by goście mieli wygrać... Kadrowo Germinal wygląda o niebo lepiej - w zasadzie pełny skład. U gości natomiast zabraknie: Habobou (14/2 atk.), Chevallier (30/3 atk.), Streckx (13/0 mid.), Delaplace (29/2 mid.), Matton (12/2 mid.). Kadra Essevee opiera się głównie na młodzikach: Trajkovski 19 lat, Naessenss 21 l., Hinostroza 18l. etc. W tym wypadku przewaga gospodarzy rośnie. Dzisiaj oba zespoły tak naprawdę muszą zdobyć 3 pkt., ale to Germinal jest w gorszej sytuacji. Mają na pewno motywację i wysokie morale ze względu na przewagę mentalną-doświadczenie. H2H to przeplatane zwycięstwa, ale zawsze wygrywa gospodarz. Kolejny powód by zagrać na przełamanie serii, ale nie - dzisiaj gospodarze wyglądają po prostu lepiej. Trzeba to pobrać, bo kurs atrakcyjny.
Powodzenia.

karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Genk - Standard 1 2.05 Pinnacle ✅

Dzisiaj będący ostatnio w świetnej formie Genk podejmuje słabo spisujący się Standard. Genk wygrał trzy ostatnie spotkania w grupie mistrzowskiej. Wygrali nawet w Brukseli Z Anderlechtem 3-1 co musi budzić respekt. Standard póki co w 4 meczach grupy grającej o mistrzostwo ugrał tylko 3 punkty i myślę, że dzisiaj nie poprawią swojego dorobku. Standard w sezonie zasadniczym przeciętnie spisywał się na wyjazdach legitymując się bilansem 4-5-6. Na stadionie Racingu w przeszłości też za dobrze się nie spisywali wygrywając ostatnio w 2008 roku. Genk będący na fali zatopi dzisiaj ekipę z Liege.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Opis spotkań ( mam nadzieję że to się komuś przyda ):

Ajax – Groningen wynik 2:0

Dość spokojne zwycięstwo Ajaxu ( choć wynik nie do końca pokazuje to co się działo w tym spotkaniu ). Groningen przeprowadziło może dwie sensowne akcje w meczu i chyba nawet ich strzały nie trafiły w bramkę z tego co dobrze pamiętam. Jako ciekawostkę mogę dodać goście jeszcze dwa razy w tym spotkaniu wybijali piłkę praktycznie z linii bramkowej. Dla gospodarzy było to 11 zwycięstwo z rzędu natomiast dla gości trzecie spotkanie z rzędu w którym nie zdobyli nawet bramki. Dobrze dla nich że liga się już kończy. Bo jeszcze trochę i okazałoby się że musieliby się bronić przed spadkiem…

Haga – Feyenoord wynik 1:2

Wynik nie do końca pokazuje co się działo na boisku. Gości mieli tyle sytuacji że po samej pierwsze połowie powinni wygrywać 2:0. Haga zaczęła cokolwiek grać dopiero po 60 minucie spotkania i nie starczyło to nawet na 1 pkt w tym spotkaniu. Honorowa bramka dla gospodarzy padła z karnego w końcówce meczu i nie zmienia faktu że Feyenoord pewnie zasłużył na 3 pkt w tej potyczce. Goście mają przed sobą arcyważne spotkanie z Alkmaar w następnej kolejce…

PSV – NEC wynik 2:1

Myślę że można powiedzieć że dzięki Tytoniowi PSV zainkasowało 3 pkt w tym spotkaniu.
NEC gra ostatnio dobrze i również dobrze zagrali w tym spotkaniu. Mieli szansę nawet na 3 bramki tym spotkaniu jednak w prawie każdej z nich swój zespół ratował polski bramkarz.
Obydwie bramki dla gospodarzy padły po zamieszaniach podbramkowych. Goście zasłużyli tu przynajmniej na 1 pkt…no ale cóż piłka nie zawsze jest sprawiedliwa.

Breda – Roda wynik 0:3

Kolejny mecz w którym jedną z głównych ról odegrał polski bramkarz, tym razem Kieszek.
Roda w tym spotkaniu zagrała jak rasowy bokser. W pierwszej połowie dali się wyszumieć Bredzie a w drugiej ich wypunktowali Kieszek na którego psioczyłem na początku tej rundy od trzech spotkań nie puścił bramki i znacznie przyczynia się do tego iż Rodę najprawdopodobniej zobaczymy w barażach o LE.

Excelsior – Twente wynik 0:1

Twente wbiło bramkę w 91 minucie meczu i niech to posłuży za najlepszy komentarz do tego spotkania. Po raz kolejny zagrali nieskutecznie w ataku i popełniając błędy w obronie.
Trzy razy dopuścili Excelsior do bardzo groźnej sytuacji. Z których gracze z Rotterdamu o prostu powinni cos strzelić. Excelsioru mi trochę szkoda, niedawno uciekł im jeden punkt w meczu z Utrechtem a teraz drugi w meczu z Twente. Może się okazać na końcu sezonu że były to bardzo bolesne straty…

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom