bylem na premierze i nastepnego dnia ogladalem jeszcze raz, jak dla mnie jeden z najlepszych filmow jakie kiedykolwiek wyszly !! Genialny ! Szkoda ze nie byl dluzszy, tylko jakies 2,5 h ????
Panowie nie przesadzajcie .... Spodziewałem się lepszego kina. Jak zwykle zapowiedzi bardzo obiecujące a produkt tylko dobry. Jak dla mnie za mało scen walk i ogólnie czujęjakiśtaki niedosyt. Ale miło spędziłem czas i polecam :spokodfhgfh:
Film dobry, ale nie rewelacyjny. Oczywiście to tylko moja opinia.
Troszke mało tej walki, ja jeszcze bym ukazał scenę z tą ostatnią "potyczką", bo wtedy
mogło by się dziać ????
Ogólnie nieźle 8/10 :spokodfhgfh:
Film dobry, ale nie rewelacyjny. Oczywiście to tylko moja opinia.
Troszke mało tej walki, ja jeszcze bym ukazał scenę z tą ostatnią "potyczką", bo wtedy
mogło by się dziać ????
Ogólnie nieźle 8/10 :spokodfhgfh:
Jestem już po. Filmik może być. Moja ocena 7/10.
Ale pamiętajcie ze to tylko "historia" i lepiej się nie chwalić taką wiedzą na lekcjach :twisted:
Nastawiałam się że pokażą walkę w falandze ale niestety. Dużo tu fantastyki a mało historii.
Przeciez w filmie Spartanie caly czas walczyli falanga i to ta walsciwa odmiana grecka, gdzie pierwszy szereg tarcza przy tarczy jest wspomagany przez drugi (wlocznie). Tylne szeregi zabezpieczaja formacje dookola i sluza jako "zapora". Poza tym film jak na tego typu produkcje pokazal bardzo dobrze przebieg tej kampanii.
Ja nie oglądałem jeszcze, bo chcę najpierw to zobaczyć w kinie a dopiero potem DVD. A do kina niestety mam daleko i to raczej dłuższa przygoda. Ale mam nadzieję, że w następnym tygodniu już obejrzę ????