>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30 kolejka Serie A [19-20 marca 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Torino - Juventus
Jak wrażenia po środowym meczu Juventusu w Monachium? Ehh brakowało tak niewiele... ta przeklęta 91min i nieporozumienie Pogby z Evrą przy wybiciu piłki i ich niezdecydowanie, no i Coman dający taką asystę akurat w takim momencie.
Jednak Juventus zagrał naprawdę świetnie, a byli bez Dybali, Marchisio i Chielliniego, każda formacja ucierpiała.
Najlepsi jak dla mnie w tym meczu to il profesore Bonucci, Alvaro Morata i dodałbym do TOP3 jeszcze Pogbę, który harował na całym boisku, nawet w defensywie się udzielał.
Szkoda, że Allegri tak szybko zmienił Moratę, niestety, ale Mandzukić i Pereyra po wejściu byli o klasę gorsi niż Morata i Cuadrado.
Jak sądzicie czy ten wczorajszy mecz może jakoś przełożyć się na derby z Torino? Wiadomo 120min, podroż z Monachium, derby itp, hm przewidujecie niespodziankę?

lukas88 637,9K

lukas88

Forum VIP
Robson, wg mnie mecz w Monachium może mieć ogromne znaczenie w kontekście spotkania z Torino, nie tyle chodzi tu o wysłek fizyczny, czy porażkę ale o przebieg meczu i zwrot akcji. Pierwsza połowa genialna w wykonaniu Juve, to co Morata robił z niemiecką defensywą to majstersztyk, to jak minął kilku zawodnikó i dograł do Cuadrado.... klasa.
Później bramka Roberta dająca kopa Bayernowi i w końcu Muller na 2:2 i było po meczu, z Juve zeszło powietrze. Szczerze mówiąc po pierwszej połowie nie wierzyłem że Juve to wypuści, spodziewałem się typowego, szczelnego włoskiego catenaccio a tu taki zwrot akcji. Myślę że sposób porażki, to że byli już jedną nogą w kolejnej rundzie a potem ten nokaut.... i tu rodzi się pytanie czy Juve się podniesie? Czy zagra sportowa złość i zleją Torino? Moim zdaniem nie. Torino potrafi bronić, potrafi strzelać i przede wszystkim derby, który elektryzują Turyn. Trochę statystyki:
- Juve 10 meczy wyjazdowych bez porażki, tylko jeden remis, ale każda seria się kiedyś kończy i uważam że to może być ten moment
- Torino u siebie bardzo mocne, choć ostatnio mają problemy z wygrywaniem, ale dużo remisują. Zatrzymali Milan, Romę, minimalnie polegli z Interem.
Nie wiem jak z absencjami w Juve, ale może miec to znaczenie. Jak zdobędę informację to uzupełnię.

Moja propozycja na to spotkanie to:
Torino +0,5
Kurs: 1,99
Pinnacle

dexter7 86

dexter7

Użytkownik
Panowie dzis krotko bo powaznie nie mam sił patrzac na kolor bialy i czarny od srody od 23:00
Ja natomiast w derbach turynu ide w kierunku Starej Damy kurs zacny 1.90✅
Juve zagralo zaje...fajnie!!!Takie juve chce ogladac oczywiscie do 72minuty!!! Morata 100/10 jego gra w srode bezbledny wedlug mnie... Zmeczenie nie bedzie kluczowe bardziej bym sie obawial o psychike pilkarzy... I znowu dwa najwazniejsze argumenty
1.Torino w dolku
2 Fantastyczna postawa Juve w LM

lukas88 637,9K

lukas88

Forum VIP
19.03.2015 g. 20.45 Roma- Inter
Typ: 2 (+1)✅✅
Kurs: 1,70
Marathonbet
Stawka 8/10

Typ czysto statystyczny na przerwanie serii. Roma 8 ligowych zwycięstw z rzędu, z kolei Inter 5 wyjazdów bez zwycięstwa na wyjeździ 3 porażki i 2 remisy. Jak wiadomo mecz na szczycie, takie spotkania zawsze elektryzują i rządzą się swoimi prawami, bardzo często decydują detale czy dyspozycja dnia. Uważam że przy takim poziomie obu zespołów, kursy zbyt mocno faworyzują rzymian, dlatego też idę w przeciwnym kierunku.

Typ: 2 (+0,5)✅✅
Kurs: 2,25
Pinnacle
Stawka 4j

Typ: DW 0:1⛔
Kurs: 15,00
Marathonbet
Stawka 0,5j

funnyman 735

funnyman

Użytkownik
Roma - Inter (1-1) ⛔
1 1.80

Winmasters
Jak dla mnie kurs dobry. Kapitalna seria zwycięstw gospodarzy, brak kontuzji, wlasny stadion. Mocna ofensywa, z pedziwiatrem Salahem, niezłym Dzeko i Faraonem. Jednak bardziej do tego typu przekonuje mnie Inter. Po pierwsze wylamana ofensywa. Icardi i Jovetic kontuzję, Palacio załatwił sobie przerwę sam, łapiąc bezsensowny kartonik w poprzedniej kolejce. Dwa to forma Interu w meczach z czołówka. Inter przegrał wszystkie dotychczasowe pojedynki na szczycie na obcych boiskach. Tak było z Napoli, Juventusem, Milanem, Fiorentiną czy Lazio. I w każdym był gorszy od gospodarzy. Lubię ten zespół, ale także dwa ostatnie zwycięstwa ze slabiukim Palermo i Bologna nie mogą świadczyć od dobrej formie gości. Chociaż między Bogiem a prawdą, Roma też z potentatami się nie mierzyła. Podsumowując, nie sądzę by dzisiaj rzymianie mieli przerwać swoją swietna passę, chyba że włączy im się niemoc strzelecka jak z Realem. Jesli wyjatkowe ułożenie gwiazd( Mamy na sali astrologa?) nie tchnie nowego ducha w Inter, to goście powoli mogą już kłaść się na tarczę.
Torino - Juventus (1-4) ✅✅✅
2 1.91

Winmasters
Juventus rozżalony po odpadnięciu z LM, bo zabrakło na prawdę niewiele. Jednak trzeba zebrać się w garść i przygotować do walki o podwójną koronę we Włoszech. Szansa do rehabilitacji jest znakomita, w końcu derby to derby. Odpuściłbym dywagacje o zmęczeniu Juve, bo te kilka dni od środowego wieczoru były na pewno nakierowane na regenerację, a nie na trening kondycyjny. Braki kadrowe te same co w Monachium. Liczyłem na powrót Dybali, jednak jest ciągle niedostępny. Miejmy nadzieję, że obok Moraty wystąpi Zaza, a nie Mario. Także skład będzie zbliżony do tego z Bayernem, więc skoro udało się postawić Bawarczykom na pewno uda się Torino. Gospodarzom, którzy nie mogą być pewni utrzymania. 13 pozycja i słaba forma nie napawają optymizmem przed meczem z utytułowanym rywalem. Tylko jedno zwycięstwo w ostatnich 10 spotkaniach. Faktem jest jednak spora skłonność do remisowania. Jednak czy defensywa kierowana przez Glika wytrzyma napór gości i czy jeśli tak się nie stanie będzie potrafiła odpowiedzieć jakimś trafieniem? Buffon prawdopodbnie pobije w niedziele rekord Serie A w ilości minut bez straty gola i jest duża szansa na dalsze śrubowanie tego osiągnięcia. Chociaż na pewno defensywa Starej Damy powinna mieć na uwadze byłego króla strzelców ligi włoskiej, Ciro Immobile. Myślę, że Juveus pokaże w niedziele sportową złość i nie będzie miał litości dla Torino. Na pewno poprawiło by to morale kibiców oraz przede wszystkim zachowało 3 punktową przewagę nad goniącym Napoli które jest faworytem swojego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Roma - Inter
Ciekawa sprawa z tymi wzrostami dzisiaj na Romę. Kadra najmocniejsza bez poważnych ubytków, Spalletti ma ból głowy z powodu bogactwa. Wybór między Dżeko a El Shaarawy, Keita a De Rossi nawet w defensywie jest w czym wybierać. Znakomita sytuacja wyjściowa przed dzisiejszym meczem, do tego dobra forma całego zespołu i mecz u siebie, bajka.
Inter Inter Inter... Co tu dużo mówić, wystarczy spojrzeć na ich delegacje z topem ligi:
Napoli 2-1, z Juventusem i Milanem po 3-0, z Violą 2-1 i jeszcze raz Juventusem 2-0 wszystko w plecy
Do tego absencje Icardiego, Palacio i Kondogbii. Pozostaną na szpicy z Ederem, który formę zostawił w Genui. Jedyna nadzieja na cokolwiek to Ljajć z Perisiciem w jakiejś kontrze, potrafią robić różnice jak ostatnio z Palermo i Bolonią, ale no właśnie jak te zespoły porównać do Romy i to grającej na Stadio Olimpico? Nadrobili 6 punktów na San Siro z tymi co tu dużo mówić kelnerami i taki obraz wychodzi, choć i tak trzeba przyznać że z Bolonią nie mieli w ogóle pomysłu na bramkę. Zdecydował 11 i 12 korner, gdzie całą robotę wykonał jak wspomniałem Persić. Bolonia nic godnego uwagi nie zaprezentowała a mimo to mieli jeszcze sytuację na remis.
Fatalna dyspozycja Interu na wyjazdach, nawet jak już potrafili zaskoczyć we Florencji i wygrać pierwszą połowę tak w drugiej wracali do starego schematu i siedzieli głęboko w defensywie i koniec końców przegrywali.
Pamiętam pierwszy mecz jak większość z nas była zgodna co do DNB na Romę i skończyło się nie małą niespodzianką i show Handanovicia. Czas odebrać tamte stracone pieniądze, osobiście mocno wchodzę w zwycięstwo Romy, nie wyobrażam sobie nic innego jak 3 punktów dla Rzymian.
Roma @ 1,90 ⛔ 1-1 Brak Dzeko a właściwie zwykłego wysuniętego napastnika od początku pogrzebał pewną wygraną, już pomijając to że w doliczonym Dżeko zablokował swoim ciałem piłkę lecącą w okienko po strzale Salaha ????
365

rivalo 116

rivalo

Użytkownik
19.03.2016 18:00
Empoli - Palermo

Drużyny Empoli i Palermo łączy wiele. Obie mają ostatnio problemy z wygrywaniem. „Azzurri” czekają na zwycięstwo od 10 stycznia, a „Rosanero” – od 24 stycznia. Dzieli też bardzo dużo – 6 miejsc w tabeli i 8 punktów. Naturalnym jest wskazanie gospodarzy (wśród nich Łukasz Skorupski i Piotr Zieliński) jako faworytów. W ekipie z kolei wciąż do składu nie może się przebić Thiago Cionek…
Nasz typ:
Empoli
Kurs: 1.75

Rivalo
⛔

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

AS Roma - Inter Mediolan
Typ: Roma @ 1,925 b3 65
⛔1:1 Dżeko idź pan w ...​

Do tego absencje Icardiego, Palacio i Kondogbii. Pozostaną na szpicy z Ederem, który formę zostawił w Genui. Jedyna nadzieja na cokolwiek to Ljajć z Perisiciem w jakiejś kontrze, potrafią robić różnice jak ostatnio z Palermo i Bolonią, ale no właśnie jak te zespoły porównać do Romy i to grającej na Stadio Olimpico?
Akurat Kondogbia jest w kadrze z tego co czytałem -&gt; http://intermediolan.com/news/18524/powolani-na-mecz-z-roma choć faktycznie news z wczoraj, a na gazetta.it pokazują, że kontuzjowany, ale nawet jakby był to żadne to wielkie wzmocnienie szczerze mówiąc.
Co do reszty postawionych tez i argumentów nie ma powodów by się nie zgadzać ;)
Eder to cień tego Edera z Sampy, Perisić i Brozović chyba będą najgroźniejsi, ale myślę, że Roma od początku na karuzele zaprosi Nerroazurrich jak Fiorentinę, po prostu potencjał z przodu po przyjściu El Shaarawy i Perottiego jest wielki. Nawet Dżeko się przełamał z Udinese, a to co Salah gra to masakra.

Inter jak zagra na podobnym poziomie co w pierwszym meczu tych zespołów to polegnie, Handanović już po prostu nie ma takiej kozackiej formy jak wówczas, przynajmniej tak się wydaje.
Forza Roma!

Roma: Szczęsny-Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne - Pjanic, Keita, Nainggolan - Salah, Dżeko, Perotti

Inter; Handanović - Nagatomo, Murillo, Miranda, D&#39;Ambrosio - Brozović, Medel - Biabiany, Ljajić, Perisić - Eder

Otrzymane punkty reputacji: +16
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Lazio 3 dni temu zostało dosłownie upokorzone na własnym obiekcie w LE, gdzie przegrało ze Spartą Pragą 0:3, a ten wynik był już wyświetlany na tablicy w 1. połowie meczu. Dzisiaj ciężki mecz na San Siro, który myślę, że przegrają, tym bardziej, że to tylko 72 godziny odpoczynku, i kolejny trudny mecz. Milan ostatnio nie zawodził, i zdobywał punkty w serii, aż do przedostatniej kolejki, w której uległ Sassuolo na ich stadionie 2:0, a w ostatniej kolejce zremisował bezbramkowo także mecz wyjazdowy z Chievo. Gospodarze dzisiejszego pojedynku u siebie nie przegrali meczu od 13 stycznia tego roku, a po drodze trafił im się tylko jeden remis przeciwko Udinese - pozostałe 6 meczy wygrali bilansem bramkowym 15:2, co przynajmniej na mnie robi ogromne wrażenie. Lazio ostatnie 7 spotkań wyjazdowych to same remisy, a więc wg mnie czas na porażkę, i utratę tego szczęścia, tym bardziej po wyczerpującym meczu przeciwko Czechom w LE. Goście w delegacjach mają problem ze zdobywaniem bramek, ale z traceniem idzie im znacznie łatwiej - podczas 14 takich meczy w tym sezonie ligowym strzelili tylko 12 bramek, a stracili ich 22.
Przewidywane składy wg. acmilan.com.pl:
MILAN (4-4-2): Donnarumma - Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli - Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura - Bacca, Luiz Adriano.

LAZIO (4-2-3-1): Marchetti - Lulić, Mauricio, Hoedt, Braafheid - Cataldi, Biglia - Parolo, Candreva, Matri - Felipe Anderson.
Wg mnie personalnie dużo lepiej wygląda zespół gospodarzy, i mam nadzieję, że potwierdzą to również na boisku. Kurs na Milan naprawdę warty gry, spodziewałem się trochę niższego po tej przegranej Biancazzurri w LE, która tak jak pisałem miała miejsce 3 dni temu, a więc czasu na regenerację oraz przygotowanie do meczu było naprawdę mało, a do tego San Siro, które jest magiczne, i ciężko tutaj zdobyć punkty grając przeciwko dobrze dysponowanemu Milanowi, tak jak i Interowi.
Milan @2,00 Fortuna ⛔

@robson_United,
ciekaw jestem czy Ty też skłaniałbyś się ku Milanowi w tym meczu?

Otrzymane punkty reputacji: +1
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Atalanta - Bolonia
Atalanta w Rzymie źle nie zagrała, ale co z tego jak nawet raz nie potrafili ukłuć Marchetttigo choć kilka sytuacji było do tego stworzonych. Szwankuje skuteczność i to jest największa bolączka Eduardo Reji w tej chwili. Bolonia jak pisałem mega underowa ostatnimi czasy i przede wszystkim w meczach wyjazdowych to widać. Tym razem zagrają pierwszy raz od dawien dawna bez Destro w ataku, który złapał kontuzję na początku meczu z Interem. Brak najlepszego strzelca i kapitana będzie na pewno odczuwalny a dodając do tego indolencje w ofensywie - 1 bramka w 5 ostatnich meczach to czarno to widzę. Atalanta powinna od początku narzucić swój styl, a że jest on najdelikatniej mówiąc słaby to będzie bicie głową w mur zabezpieczając się przynajmniej w początkowej fazie meczu przed stratą bramki. W sam raz dla Bolończyków, którzy jak to mają w zwyczaju cofnięci od początku będą czekać na dogodne kontrataki. Widzę szachy w pierwszej połowie.
0-0 HT @ 2,37 ⛔ 2-0
365

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Sassuolo - Udinese

O Sassuolo krótko bo w tym meczu bardziej skupiam się na Udinese. Porażka z Juventusem jak było wiadomo wkalkulowana w interes. Wraca po wykluczeniu Defrel z kolei z Berardim dalej znak zapytania czyli wychodzi na to, że absencja z Juventusem mogła być naturalna. W kadrze jest nawet jak zagra to nie rezygnuje z typu na gości. W dalszym ciągu brak filaru w defensywie czyli Canavaro jak i również nie zagra Missiroli.
W Udienese nie mały dym po kolejnej porażce z Romą u siebie. Kibice już nie wytrzymali, zaczęły się drobne utarczki słowne i wysłuchiwanie rozwścieczonych kibiców zaraz po meczu. Dla Stefano Colantuono był to ostatni mecz, czara goryczy została przelana, ile można było tolerować wyników typu porażki z Carpi i Frosinone. Fatalna passa na wyjazdach, gdzie dostają w dupie prawie że od wszystkich jak leci tym bardziej jest to dziwne bo zespół nie przechodził jakichś okresów gdzie było wiele kontuzji czy jakichkolwiek chorób. Problem musi istnieć w głowie bo jak się spojrzy na poszczególne nazwiska każdego z osobna to idzie szybko znaleźć odpowiednią jakość. Nowy trener Luigi De Canio wraca po 15 latach na Stadio Fruli gdy wtedy prowadził całe 2 lata Zebry, także jakiś smaczek już jest. Media mają całe pole do popisu bo nikt nie wie co wymyśli De Canio w premierowym meczu. Nawet Sassuolo będzie miało problem z trafieniem odpowiedniej jedenastki. Prawdopodobnym scenariuszem jest wyjście z parą napastników Thereu - Zapata co jest dobrym pomysłem by Di Natale zaczął na ławce. Na konferencji De Canio sam wspominał, najważniejsze jest odblokowanie psychiczne i to się może udać dzisiaj. Margines błędu praktycznie został już wyczerpany, trzeba zacząć punktować i warto już to dzisiaj zrobić bo jak wiemy za chwilę przerwa świąteczno - reprezentacyjna a kolejny mecz u siebie z Napoli, więc szykuje im się cholernie ciężki mecz na początku kwietnia. Pamiętamy początek sezonu i jak Udinese zrobiło Juventus, ba mało tego potrafili zdobyć cały Turyn bo i Torino potrafili ograć, także w tym zespole jak mówiłem jakości nie brakuje. Efekt nowej miotły z reguły przynosi powodzenie, kadrę od poniedziałku miał całą do dyspozycji, osłabień kluczowych graczy brak.
Stawiam na &quot;niespodziankę&quot;
Udinese DNB @ 3,00 ZWROT 1-1
365

gigibuffon 1K

gigibuffon

Użytkownik
Jak wrażenia po środowym meczu Juventusu w Monachium?
Ciężko podnieść się po takim blamażu, od 70 minuty Juventus praktycznie stanął, ale mecz zdecydowanie można zaliczyć do grupy najbardziej emocjonujących spotkań LM ostatnich lat.
Torino - Juve
No właśnie, już w zasadzie o wszystkim wspomnieliście. Mimo że to mecz wyjazdowy, to jednak zaraz za miedzą. Juve jest głodne zwycięstw i chociaż w kościach pozostało te 120 minut, z Torino powinni sobie bez problemu poradzić. Potrzebują kolejnych 3 punktów żeby trzymać dystans przed Napoli, kontynuują niesamowitą serię spotkań bez porażek, ostatni gol stracony w styczniu i... Dybala jednak zagra od pierwszych minut, a to właśnie on i Pogba mogą indywidualnym zagraniem rozstrzygnąć losy wyrównanych spotkań;)
Torino (3-5-2): Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; Peres, Acquah, Vives, Benassi, Silva; Immobile, Belotti
Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Rugani; Lichtsteiner, Khedira, Lemina, Pogba, Alex Sandro; Dybala, Mandzukic
Juventus &amp; poniżej 4.5 gola 1.95 /gold.bet/⛔
ed. 1:4 FT ???? ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@robson_United, ciekaw jestem czy Ty też skłaniałbyś się ku Milanowi w tym meczu?
Owszem, skłaniam się ku Milanowi w tej partii!
Lazio dramat, tam chyba dni trenera Polego są już policzone, ale zdaje się, czekają do derbów Rzymu :p

Milan z Chiewo zawiódł, 1 połowa dramatycznie słaba, po przerwie ruszyli, kilka okazji stworzyli sobie pod bramką rywala, Abate trafił w poprzeczkę, a dobiajjący Bertolacci w słupek. Ale też trzeba przyznać obiektywnie, że Abiatti dwie piłki sam na sam wyjął super. No, ale dziś już Donnarumma w bramce normalnie. Wraca też Montolivo i to duży plus. Do tego z przodu z Baccą ma zagrać Luiz Adriano w miejsce Meneza, który obecnie na gre w podstawie się nie nadaje po prostu, mecz z Chiewo zupełna bezradność. O Ballotellim nawet nie wspominam, bo jemu się nie chce nawet starać, to z czym do ludzi...

Lazio ze Spartą nie widziałem, ale wynik mówi wiele. Milan naprawdę ostatnie dwa miesiące gra dobrze, więc jak najbardziej po takim kursie warto coś spróbować na Rossonerich. A co na to kibic Milanu @Aman? ;&gt; Tylko postaraj się obiektywnie ;D haha

-------------------------
Torino - Juventus
Typ; Glik żółta kartka @ 2,85 betsafe/betsson
✅✅

Na derby Turynu proponuję dziś kartkę dla Il Capitano Glika. W poprzedniej kolejce był zagrożony i uważał by tylko nie wyeliminować się w głupi sposób z derbów. Walka z Mandzukiciem i Dybala będzie dla Glika trudna, więc okazji na złapanie kartki będzie sporo.
W poprzednim sezonie Torino wygrało derby, ale teraz trudno jednak oczekiwać niespodziankę, choć dla dobra całej Serie A i emocji w końcówce sezonu niech wygra Torino ???? choć w obecnej dyspozycji Toro i Juve wydaje się to mission impossible

Otrzymane punkty reputacji: +30
aman 139

aman

Użytkownik
Mecz: Milan - Lazio
Typ: Milan win, kurs 2.0 ⛔ (Statystycznie Milan miał sporą przewagę nad Lazio, ale na boisku nie było tego widać, aż tak bardzo)

robson United masz analizę jak na zawołanie ????

Na włoskich stronkach można znaleźć takie coś na temat składów:

Milan: Abbiati; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Luiz Adriano

Lazio: Marchetti; Patric, Mauricio, Hoedt, Lulic; Cataldi, Biglia, Parolo; Felipe Anderson, Keita Balde, Matri

EDIT:
Niektóre źródła mówią o Abbiatim, inne o Donnarummie na bramce. Czekamy na składy do meczu. Chociaż jakość w bramce jest w obu przypadkach.

Analiza:

1. Składy:
Pogrubiłem w składzie Milanu tzw. brakujące ogniwa, które według mnie zaważyły na meczu z Sassuolo. Abate był już w meczu z Chievo i z tyłu udało zachować się czyste konto, jednak brakowało Montolivo, żeby zrobić różnicę na środku boiska. W stosunku do wygranego meczu z Interem (3:0 - najlepszy mecz Milanu w tym sezonie), mamy Adriano zamiast Nianga, co jest największą stratą. Kolejno brakuje Kucki i Alexa, za których wchodzą Zapata oraz Bertolacci. W bramce Abbiati zamiast Donnarummy (na lekki minus według mnie). Jednak myślę, że skład jest optymalny.

W Lazio w stosunku do przegranego meczu ze Spartą, nastąpiły zmiany w defensywie i ataku. Zamiast Klose zobaczymy na szpicy Matriego, który został wypożyczony z Milanu (gdzie okazał się totalnym niewypałem). Jest to przeciętny zawodnik, który nie powinien niczym zaskoczyć. Więcej się nie wypowiem na temat ich składu, ponieważ nie śledzę poczynań tego zespołu.

2. Nastawienie:

Lazio odpadło sensacyjnie w LE ze Spartą Praga i tym samym pogrzebało swoje szanse na udział w LM w przyszłym sezonie. Z jednej strony to dobrze, bo teraz mogą skupić się na lidze, ale z drugiej.. Oblegają tzw. środek tabeli, który w końcówce sezonu nie ma już o co walczyć. Dodatkowo morale w drużynie są słabe po takiej wpadce z Czechami. Sezon przegrany, jeśli patrzeć na oczekiwania zespołu ze stolicy Włoch. Podsumowując, spodziewam się przebudowy zespołu po sezonie, który dla nich dobiegł już końca.

Milan wyczerpał margines błędu, jeśli chodzi o walkę w europejskich pucharach. Do zespołu wrócił mózg drużyny. Milan czuje się mocny, ale potrzebuje tego zwycięstwa, by atmosfera się utrzymała. Do końca sezonu został mecz z Juventusem i Romą u siebie, poza tym same ogórki, więc nadzieja wciąż jest.

3. Podsumowanie

Lazio w kryzysie, praktycznie nie mają już o co walczyć. Milan złapał zadyszkę po serii dobrych meczy, głównie przez wykluczenia z gry Montolivo, Abate i Nianga. 2 z nich dzisiaj wraca do gry. W tym meczu dowiemy się, czy Milan da radę powalczyć jeszcze w tym sezonie. Typuję tutaj zwycięstwo Milanu, w końcu gramy na San Siro. To Milan będzie atakował, jest lepszy personalnie i motorycznie. Lazio miało tylko 3 dni odpoczynku. Gospodarze przygotowali się na to spotkanie przez cały tydzień.

Sam wchodzę grubo w ten zakład, nie ukrywam, że ze względu na moją sympatię do Rossoneri.
Polecam typ, jednak obstawiam szanse na 60-70 %.

Pamiętajcie, że w bukmacherce da się przewidzieć tylko przebieg meczu, a nie jego wynik!

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Sampdoria vs Chievo Verona
Sampdoria więcej rr @1,40 bet365
Sampdoria over 6,5 rr @1,83 bet365

Sampdoria jest w dość dobrej formie, są od trzech meczy bez porażki. I po paru udanych meczach, oddalili się od strefy spadkowej. Oczywiście nie są jeszcze w pełni bezpieczni stąd też można dojść do wniosku że, raczej nie spuszczą z tonu, a jak zobaczymy z jakimi będą się mierzyć zespołami po tym meczu tzn. Milan czy Fiora, jestem wręcz pewny że, będą tutaj starać się zdominować ten mecz. Dziś zmierzą się z Chievo które nie powala formą, przegrywają mecz za meczem. W ostatnich 10 swoich spotkaniach wygrali zaledwie 2. Może to wynik rozluźnienia spowodowanego dobrej grze na początku sezonu. Nie mniej jednak nie zdecyduję się na granie zwycięstwa gospodarzy gdyż Verona to piekielnie niewygodny rywal.
Sampdoria powinna dominować większą część meczu, co za tym idzie rr po ich stronie nie powinno zabraknąć. Oni mają nie mal 2 razy więcej groźnych ataków na mecz ale i też rr.
Verona nie zdobyła na wyjeździe w 15 ostatnich meczach więcej rr od swoich rywali. Drużyna zaś traci ich średnio coś koło 7,5, gdy grają w delegacji !! Sami notując przy tym tragiczną średnią bo zaledwie 3,9.
Ich rywale to inna bajka, na własnych śmieciach mają średnią 5,6, ale najważniejsze że, z takim Interem zdobyli ich 9, z Atalantą , ostatnio 12 z Frosinone. Więc zdziwię się jeśli nie ogarną tych 7 korków.

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Napoli v Genoa
Wicelider Serie A podejmie na własnym stadionie drużynę Genoi. Piłkarze z Neapolu nie mogą pozwolić sobie na wpadkę, jeśli chcą zachować szansę na odbicie pierwszego miejsca drużynie Starej Damy, która dziś wygrała w derbach Turynu z Torino 4-1. Na tę chwilę Napoli traci do Juve 6 punktów i żeby zniwelować stratę do 3 &quot;oczek&quot; muszą po prostu wygrać. Ja biorę sobie na cel bramkę Gonzalo Higuaina, który lubi drużynie z Genui te bramki strzelać. Myślę, że Napoli wykorzysta przewagę własnego boiska i wywalczy w tym meczu 3 punkty, a El Pipita nie zawiedzie fanów i strzeli swoją 28. bramkę w lidze.

Gonzalo Higuain strzeli @1.727 Betano ✅ :gool:

aman 139

aman

Użytkownik
To lecimy z transmisją Milan-Lazio.
11min@ Dopiero włączyłem stream, a tu już bramka w plecy. Zaczynamy niezbyt ciekawie.
15min@ Szybki edit, bo mamy już 1:1. Strzelcami Parolo oraz Bacca. Mecz zaczynamy od nowa, ale teraz Milan już poczuł grę ????
27min@ Oba zespoły próbują gry, prostopadłą piłką, co wprowadza dużo chaosu na boisku. Milan nieśmiało rozgrywa piłkę, Lazio skupia się na przeszkadzaniu mu w tym i kontrach. Tempo meczu trochę spadło.
37min@ Odkąd Bacca strzelił gola, nie ma łatwego życia. Wciąż jest agresywnie atakowany przez obrońców Lazio. Przed chwilą z rzutu wolnego Milan trafił w poprzeczkę, mają delikatną przewagę, ale do przerwy raczej wynik się nie zmieni.
45min@ Koniec 1 połowy. Mecz raczej do historii nie przejdzie swoim poziomem gry. Nawet nic mi nie przychodzi do głowy, żeby coś zagrać na live. Można pokombinować coś z rzutami rożnymi.
53min@ Bardzo dobry początek drugiej połowy dla Milanu, niewiele strzałów na bramkę, ale akcja głównie toczy się w polu karnym Lazio. Mam nadzieję, że Rossoneri w końcówce będą lepiej wyglądać kondycyjnie, a przewaga na boisku się powiększy.
73min@ Wchodzi Ballotelli za Adriano. Lazio fauluje przed polem karnym, a Honda któryś już raz trafia w mur.. Każdy wynik meczu możliwy.
83min@ Lazio w 10, w końcu sędzia zaczął rozdawać kartki. Do tej pory skutecznie rozbijali całą grę faulami. Mecz bardzo słaby do oglądania. Liczę, że końcówka będzie lepsza.
93min@ Koniec meczu. Piłkarzy żegnają gwizdy kibiców na trybunach. Lazio zadowolone z wyniku. Milan powinien to wygrać, by dalej walczyć o puchary, ale na boisku nie potrafił zaznaczyć swojej przewagi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom