Mecz: Milan - Lazio
Typ: Milan win, kurs 2.0 (Statystycznie Milan miał sporą przewagę nad Lazio, ale na boisku nie było tego widać, aż tak bardzo)
robson United masz analizę jak na zawołanie ????
Na włoskich stronkach można znaleźć takie coś na temat składów:
Milan: Abbiati;
Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda,
Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Luiz Adriano
Lazio: Marchetti; Patric, Mauricio, Hoedt, Lulic; Cataldi, Biglia, Parolo; Felipe Anderson, Keita Balde, Matri
EDIT:
Niektóre źródła mówią o Abbiatim, inne o Donnarummie na bramce. Czekamy na składy do meczu. Chociaż jakość w bramce jest w obu przypadkach.
Analiza:
1. Składy:
Pogrubiłem w składzie Milanu tzw. brakujące ogniwa, które według mnie zaważyły na meczu z Sassuolo. Abate był już w meczu z Chievo i z tyłu udało zachować się czyste konto, jednak brakowało Montolivo, żeby zrobić różnicę na środku boiska. W stosunku do wygranego meczu z Interem (3:0 - najlepszy mecz Milanu w tym sezonie), mamy Adriano zamiast Nianga, co jest największą stratą. Kolejno brakuje Kucki i Alexa, za których wchodzą Zapata oraz Bertolacci. W bramce Abbiati zamiast Donnarummy (na lekki minus według mnie). Jednak myślę, że skład jest optymalny.
W Lazio w stosunku do przegranego meczu ze Spartą, nastąpiły zmiany w defensywie i ataku. Zamiast Klose zobaczymy na szpicy Matriego, który został wypożyczony z Milanu (gdzie okazał się totalnym niewypałem). Jest to przeciętny zawodnik, który nie powinien niczym zaskoczyć. Więcej się nie wypowiem na temat ich składu, ponieważ nie śledzę poczynań tego zespołu.
2. Nastawienie:
Lazio odpadło sensacyjnie w
LE ze Spartą Praga i tym samym pogrzebało swoje szanse na udział w
LM w przyszłym sezonie. Z jednej strony to dobrze, bo teraz mogą skupić się na lidze, ale z drugiej.. Oblegają tzw. środek tabeli, który w końcówce sezonu nie ma już o co walczyć. Dodatkowo morale w drużynie są słabe po takiej wpadce z Czechami. Sezon przegrany, jeśli patrzeć na oczekiwania zespołu ze stolicy Włoch. Podsumowując, spodziewam się przebudowy zespołu po sezonie, który dla nich dobiegł już końca.
Milan wyczerpał margines błędu, jeśli chodzi o walkę w europejskich pucharach. Do zespołu wrócił mózg drużyny. Milan czuje się mocny, ale potrzebuje tego zwycięstwa, by atmosfera się utrzymała. Do końca sezonu został mecz z Juventusem i Romą u siebie, poza tym same ogórki, więc nadzieja wciąż jest.
3. Podsumowanie
Lazio w kryzysie, praktycznie nie mają już o co walczyć. Milan złapał zadyszkę po serii dobrych meczy, głównie przez wykluczenia z gry Montolivo, Abate i Nianga. 2 z nich dzisiaj wraca do gry. W tym meczu dowiemy się, czy Milan da radę powalczyć jeszcze w tym sezonie. Typuję tutaj zwycięstwo Milanu, w końcu gramy na San Siro. To Milan będzie atakował, jest lepszy personalnie i motorycznie. Lazio miało tylko 3 dni odpoczynku. Gospodarze przygotowali się na to spotkanie przez cały tydzień.
Sam wchodzę grubo w ten zakład, nie ukrywam, że ze względu na moją sympatię do Rossoneri.
Polecam typ, jednak obstawiam szanse na 60-70 %.
Pamiętajcie, że w bukmacherce da się przewidzieć tylko przebieg meczu, a nie jego wynik!