VS
Napoli - Fiorentina
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,69 b3653;0
Może rozpocznę ciekawą dyskusję o tym co się dzieje w Neapolu. Wyjdę od słów, wydaje mi się, że osoby sympatyzującej za Napoli (Tak sądzę po wpisie na mecz Roma - Napoli i Napoli - Lazio, jeżeli się mylę to sorry
)
Napoli - Lazio
Fakt ostatnie miesiące nie układają sie po myśli Neapolitańczyków, ale kiedy na San Paolo przyjezdza jakaś topowa drużyna Napoli spina sie na 200 % i zazwyczaj takie mecze rozstrzyga na swoją korzyść. (...) po ostatnim meczu z Romą na pewno w szatni Neapolitańczyków padlo kilka mocnych słow bo ten sezon dla nich moze sie skonczyć tragicznie.(...) Fantastyczny Felipe Anderson i to od niego bedzie duzo zalezec jezeli zagra tak jak w 1 spotkaniu to LAzio raczej nic nie osiągnie, ale jest chlopak w wielkiej formie i moze byc dzisiaj głownym aktorem tego widowiska jednak dla mnie Benitez coś wymyśli i Felipe Anderson będzie miał bardzo cięzko dzisiaj
Owszem mecz Napoli - Lazio był ciekawy, działo się sporo, emocji nie brakowało. Ale po raz kolejny Napoli nie zdobyło gola nawet! Mówię po raz kolejny bo i mecz z Romą mam w głowie jeszcze. Chyba faktycznie nad tym zespołem Benitez już nie panuje za bardzo, zbyt duży chaos, nie wiadomo kto poważny starter, kto zmiennik, zbyt częsta rotacja nie przynosi efektów. Spojrzałem w tabelę i Napoli 47pkt, nieco niżej Milan z dorobkiem 41 pkt. Tak pomyślałem chwilę i przecież ileż to na Milan wylano żali, krytyk nie szczędzono, a mają raptem 6pkt mniej niż Napoli, które swego czasu tak zawzięcie goniło Romę, mówiło się, że powalczą o 2msc poważnie, a tutaj tabela nie kłamie. Napoli ma większy dystans do odrobienia jeżeli marzy o grze w chociaż Eliminacjach
LM w przyszłym sezonie niż przewaga nad Milanem...
Sezon Napoli jeszcze można uratować, bo jest 1/4 finału
LE, ale z taką formą to Wolfsburg może okazać się nie do przejścia.
Zaciął się Higuain ostatnio, mecz z Romą i Lazio fatalny w jego wykonaniu, kompletnie niewidoczny w obu spotkaniach. No, ale szybciej będzie wymienić tych zawodników, którzy są w dobrej formie ostatnio w Neapolu. A wg mnie jest to Gabbiadini na pewno. Dobra zmiana w meczu z Romą, to on miał dwie bardzo dobre okazje na gola. Widoczny i aktywny równiez Lazio, m.in jego strzał z wolnego trafił w słupek. Idąc dalej, Dries Mertens aktywny, przebojowy, w swoim dobrym stylu gra choć skuteczności mu brakuje i ...lewej nogi bo właśnie z Romą miał takie sytuacje na lewą nogę a strzelał tzn podawał do De Sanctisa prawą z koniecznośći. Ale potencjał z pewnością jest w nim. Bawiąc się i wchodząc w skórę Beniteza na jego miejscu wprowadzałbym Lorenzo Insigne już do składu od początku, kosztem Callejona, De Guzmana i Hamsika, kogokolwiek z tej trójki. Insigne to żywe srebro, akcja w meczu z Lazio, którą przeprowadził była palce lizać! Jak Lulić to wybił z linii bramkowej to on chyba sam nie wie! Ogólnie to warto zaznaczyć, że Lulić i
Coppa Italia maja jakąś bardzo dobrą relację. Lulić przecież zdobył gola w Finale
Coppa Italia z Romą na 1:0, Lulić zdobył gola w rewanżu z Napoli i Lulić uratował Lazio przed utratą gola po rajdzie Insigne... Dziennikarze mogą na tym zbudować ciekawą rozprawkę. Z pewnością włosi się nad tym rozpisywali
Tak więc wracając do składu i tego kto jest w formie, to na obecną chwilę wyszło mi, że trzech z tym, że forma Insigne to bardziej życzeniowa i pokłosie tego, że ma chłopak niesamowity głód piłki. Więc
"było ich trzech, a w każdym inna krew... " można powiedzieć o Mertensie, Gabbiadinim i Insigne. Na tej podstawie można próbować odbudować Napoli. A mecze przed nimi trudne. Najpierw Fiorentina, a w czwartek Wolfsburg.
Fiorentina też zawiodła w rewanżu
Coppa Italia z Juve przegrywając 0:3 w słabym stylu. Ale coś zawiodło, jakaś niedyspozycja dnia bardziej niz zalążki kryzysu bo raczej o Fiorentinie trzeba mówić o dobrej formie, szczytowy moment sezonu itp itd. Przed Fiorentiną też mecz w
LE z Dynamem Kijów, ale w lidze wciaż liczą się jeszcze w walce o
el LM chociażby. Mecz z Napoli więc zapowiada się niezwykle ciekawie pod tym względem.
Rzut oka w przewidywane składy na ten mecz na La Gazetta dello Sport i widzimy, że Benitez być moze jakieś wnioski wyciągnął i chociaż trochę zgadza się to z moimi obserwacjami. Dziennikarze przewiduja Gabbiadiniego i Insigne od początku, ale obok nich ma zagrać Callejon i Higuain. No własnie Callejon... Nie wiem kiedy zagrał dobry mecz ostatnio. Higuain też mógłby dostać odpoczynek przed
LE. Duvan Zapata się pewnie pali do gry, a jak gra to potrafi dać dużo dobrego zespołowi. Gol z Atalantą z głowki na wagę remisu 1-1 był piękny. W ogóle Zapata ma na koncie 6 goli w
Serie A mimo małej ilości minut spędzanych na boisku.
Tak jak
@matek1456 wspominał Napoli u siebie się mocno spina na silnych rywali. Z Lazio nie wyszło mimo kilku okazji. Czas jednak przerwać fatalną skuteczność. Napoli sądze, że strzeli wreszcie gola bo ostatnio posucha i na 5 meczów ledwie 1 gol strzelony ! Właśnie wspomniany Zapata w meczu z Atalantą. Ale jak się popatrzy na te wszystkie mecze to jeden wspólny mianownik to - NIESKUTECZNOŚĆ! Okazji było bez liku. W głowie najbardziej utkwiły setki Callejona z Dynamo Moskwa, Gabbiadini z Romą, Mertens z Romą, Insigne z Lazio, a były jeszcze inne dobre okazje.
Z przodu nieskuteczność, ale z tyłu też defensywa zawodząca. Andujar niby dobry, ale czasami potrafi się zagotować. Henrique zawodzi jak gra, lewa strona miewa kłopoty, Ghoulam nie jest jakimś super grajkiem. Maggio tym bardziej zawodzi po prostu.
Na przeciwko Fiorentina, nie wiem czy z Salahem, ale zanosi się, że tak. Mecz z Juve mu nie wyszedł. Ale za to Diamanti dał dobrą zmianę, ożywił w końcówce poczynania Fiory i możliwe, że jutro zagra od początku. Ale do czego zmierzam. Otóż Fiorentina ma niesamowity potencjał ofensywny. Babacar pali się do gry bo ostatnio Gomez wrócił do zdrowia i to Niemiec częściej grał. Joaquin, Mati Fernandez, Ilicić. Każdy ma wiele do zaoferowania. Nikt jakoś specjalnie nie odstaje i pod formą nie jest. Borja Valero wrócił po kontuzji przecież.
W kontekśćie tego meczu widzę bramki. Napoli myślę, że przełamie nieskuteczność bo okazje sobie stwarzało. Fiorentina tak czy siak wypunktuje słabą defensywę rywali więc ja tutaj widzę BTS.
-------------------------------
No, ale mecz w Neapolu w niedzielę. A dziś ciekawie zapowiadający się mecz w Weronie.
Hellas - Inter
Sporo na jego temat powiedział
@Grac45. Zgadzam się i sam tutaj cisnę over z myślą o ciekawym widowisku. Hellas 3-0 miał z Ceseną już w popzredniem kolejce, a nagle chwilowa niemoc, dobre zmiany trenera Ceseny i w kilkanaście minut zrobiło się raptem 3:3! Ale forma Toniego nie umknęła nikomu. Co do wspominania o potencjale ofensywnym to jednak nie zgadzam się z przypisaniem do tego Podolskiego, bo Łukasz gra fatalnie i nie zasługuje nawet na wejścia z ławki za taką grę. Ale Palacio miał ostatnio dobry okres. Inter jednak nie wygrał od końca lutego! Szmat czasu. dziś nie wiem czy wygrają czy nie, ale gole powinny padać.
Parma- Juventus
Mecz bez historii zbytniej i emocji chyba. Parma zaskoczyla Inter, wygrała z Udinese, ale czy ma szansę z Juve ? Hm przypomnę sobie mecz obu zespołów w
Coppa Italia to były męczarnie dla widza. Bo niestety było sporo chaosu z obu stron i mało składnych akcji. Allegri wystawił wtedy rezerwowy skład i dopiero wejście Moraty dało gola w samej końcówce.
Ten mecz dla Juve jak wspomniał @Cock jest w przededniu starcia z Monaco. Wiadomo wizerunkowo wypadałoby wygrać z Parmą,ale priorytety są zupełnie inne. Więc widoczne będą zmiany w składzie.
Storari - Liechsteiner, Ogbonna, Chiellini, Padoin - Vidal, Marchisio, Sturaro, Pereyra - Llorente, Coman
tak więc odpocząć maja Buffon, Evra, Bonucci, Tevez i Morata. O dziwo w pomocy zagrać ma wszystko co najlepsze na tą chwilę do dyspozycji posiada Allegri bo wiadomo Pogba i Pirlo kontuzje.
Raczej widzi mi się nudny mecz w Parmie. Wszystko zależy jednak od postawy Parmy czy zobaczymy gole czy nie.
Jednak jeżeli miałbym się upierać i coś stawiać to jakieś 0:1 po golu Vidala.
Rozpisałem się o wczorajszym meczu Napoli, a przecież dziś jeszcze bardzo fajny mecz w Genui!
VS
Genoa - Cagliari
Typ : Powyżej 2,5 gola @ 1,819 Pinnacle 2:0 a tyle okazji było eh
Cagliari + Zeman = gole. Ten schemat już opisywałem podczas dwóch poprzednich kolejek :
- Milan - Cagliari 3:1 ->
http://forum.bukmacherskie.com/f27/28-kolejka-serie-a-21-22-marca-2015-a-119725.html#post5236773
- Cagliari - Lazio 1:3 ->
http://forum.bukmacherskie.com/f27/29-kolejka-serie-a-4-kwietnia-2015-a-120207.html#post5266349
Nic nie wskazuje na to, żeby dziś coś się miało zmienić. Cagliari w strefie spadkowej i potrzebuje koniecznie wygranej, więc Zeman zaatakuje i postara sie o wygrana, a niespodzianki potrafią jego podopieczni robić. Z Lazio przegrali 1:3, ale było jeszcze sporo innych okazji, m.in Biglia spartolił drugi rzut karny przenosząc piłkę nad poprzeczką.
Genoa ostatnio się zacięła. O europejskich pucharach już można raczej zapomnieć. W popzredniej kolejce rozczraowujący remis z Udinese 1:1. Tylko 3 gole strzelone w ostatnich 5 meczach, ale dziś jest okazja na lepsze zdobycze bo Cagliari wiadomo ofensywna ekipa i z przodu do kontrowania będzie mnóstwo miejsca dla Perottiego czy Iago Falque, a więc szybkich skrzydłowych. M'Baye Niang to kolejny atut Genui, chociaż w składzie na La Gazetta dello Sport widnieje.. Boriello ;>
Atutem Cagliari co będzie ? A no możliwe, że brak Matii Perrina w bramce Genui, który dwie kolejki temu doznał kontuzji w meczu z Juventusem. Perrin to klasa sama w sobie. Rezerwowy Lamana nie ma tej jakości i pewności. Cagliari z pewnością postara się go sprawdzić.
H2h pokazuje, że w bezpośrednich meczach obu zespołów gole padają.- >
http://www.betexplorer.com/soccer/italy/serie-a/genoa-cagliari/jwyLxSvf/
Teraz dochodzi jeszcze do tego osoba Zdenka Zemana i typ staje się mocniejszy jakby. Genoa może zagrać na luzie, ani puchary, ani spadek jej nie grozi. Cagliari z nożem na gardle i z ofensywnym podejściem do meczu. To sugeruje po prostu gole. Gram kolejny raz Over w meczu Cagliari.
Zachęcam do dyskusji!