Sevilla gra nierówno tak w sensie wyników i meczów jak i "momentów" w samych spotkaniach.
Nierówno w sensie wyników? Przecież nie przegrali meczu od lutego.
Dzisiejszych spotkań nie ruszam, bo są one dla mnie zbyt trudne do typowania. Skupię się na środzie.
Barcelona raczej bez większych problemów powinna oskubać z ości galicyjską rybę. Nikt nie wie jednak w jakim wymiarze. Teraz jest jednak taki moment w lidze, gdzie nie można pozwolić sobie na chwilę rozluźnienia jak w meczu z Sociedad - tak dla przykładu. Jutro skupiam się jednak na rożnych. Linia bardzo wysoka, bo 8,5, ale jak dla mnie do ogarnięcia. Barca z Osasuną w tej statystyce nie brylowała (4), ale akurat był to taki typ przeciwnika. W poprzednich starciach trzaskali spokojnie po 10 rożnych.
Celta z solidnymi drużynami na wyjeździe musiała bardzo często bronić się przed kornerami. Dla przykładu podam Villarreal (9 rożnych) i Real Madryt (12). Były to mecze z początku tego roku, ale styl gry drużyny z Vigo się nie zmienił. Do tego goście bez Rafinhi nie są dla mnie poważnym rywalem.
Dlaczego boję się grać mocniejszego overa w tym meczu? Bo boję się, że Barca oszczędzi swoich kolegów i trenera Luisa Enrique, którego w Barcelonie bardzo cenią. Niby to drobny szczegół, ale jednak. Wolę rożne.
Barcelona - Celta Vigo
Barcelona over 8,5 (rzuty rożne) 2,00 Bet365
W meczu Rayo z Osasuną też postawię na rożne. Obie drużyny potrzebują punktów. Mecz będzie otwarty. Ostatnio Rayo na wyjeździe zremisowało z Valladolid, a ja oczywiście wybrałem tam over bramkowy. Do przerwy było 1:1, a w drugiej odsłonie zawodnicy koncertowo marnowali sytuacje. Rożne oczywiście weszły. Boję się tego, że teraz los sprawi mi psikusa i bramki wejdą, a rożne nie.
Mecz jednak powinien sam się napędzić. Osa lubi grać skrzydłami. Rayo jak zwykle gra ofensywnie, tylko tyle, że potrafi być nieskuteczni, a niektórym wydaje się, że w ich grze jest dużo chaosu. Dla mnie to po prostu niedokładność. Bet365 znowu obniżył linię na rożne Osasuny. 3,5 to tyle co nic. Pewniaczek.
Rayo - Osasuna
Osasuna over 3,5 (rzuty rożne) 1,61 Bet365 3