Jakie to czasy nastały, że wisi tylko jedna analiza i to jakiegoś śmiesznego supportu heh..
Lyon - Nicea
Obecny lider rozgrywek, który z każdy meczem jest coraz bliżej mistrzostwa. W tej chwili mówimy już o 30 kolejce a że we Francji gramy 38 spotkań to naprawdę jest blisko mistrzostwa dla młodzieży z Lyonu, dla samego futbolu w obecnych skomercjalizowanych i szejkowych czasów byłoby to coś pięknego. Jak zacząłem się tym mocniej interesować i oczywiście zobaczyłem terminarz tych 9 ostatnich spotkań to naprawdę dobrze wygląda. Z meczów tych, które wydają się najcięższe zostają derby z Sait-Etienne i ewentualnie Bordeaux i przede wszystkim te mecze mają u siebie. Marsylia zdecydowanie najcięższy terminarz ma, PSG trochę lepiej ale i
Liga Mistrzów jeszcze jest i wiadomo jak to się wszyscy na Paryżan spinają będzie ciekawie.
3,25 na Lyon Mistrz wziąłem na razie lekko, po tej kolejce idzie już solidną stawką.
Lżej z tego powodu, że mecz z Niceą przyjdzie rozegrać bez trójki zawieszonych zawodników Bedimo, Umitiego i co najgorsze bez Lacazzeta, skąd to zawieszenie dla nich się wzięło szczerze nie wiem, myślałem że to kartki z ostatniego meczu ich wykluczają, ale to nie to. Jak ktoś wie to może napisać informacje skąd to się wzięło.
Wszyscy we Francji mówili jednym głosem jak się uda w ostatnim okresie wygrać na Montpellier i nie przegrać w Marsylii to będzie super sprawa przed końcówką sezonu i tak w rzeczywistości jest, teraz na rozkładzie i to w meczu u siebie jest Nicea. Dosyć ogórkowa drużyna obecnie z 4 porażkami i to w dość żenującym stylu wszystko oddane. Jedynym mankamentem w tej chwili są te nie wiadome zawieszenia trójki z Lyonu bo tak to typ byłby prosty i oczywisty, ale i z tym problemem Lyon powinien sobie poradzić, nie po to cały sezon tak zaciekle walczą by wyłożyć się na gościach z Nicei tylko z tego powodu, że nie będzie fenomenalnego Lacazetta. Jako przyszły mistrz muszą udowodnić, że nie jednym zawodnikiem ich potencjał stoi.
Kwestie osłabień gospodarzy już są teraz kilka słów o gościach. Były trener OL obecnie pracujący w Niceii nie skorzysta z Bosettiego (21/4 N), podstawowego bramkarza Hassena, dwóch stoperów ostatnimi czasy podstawowych Puela i Diawary i rezerwowego napastnika Vercauterena. Mówiąc w jednym zdaniu o Nicei, w tej chwili ten zespół nie przedstawia żadnych argumentów aby jutro mogło się coś innego wydarzyć jak 3 pkt dla Lyonu.
Koniec końców nieobecność Lacazzeta wysuwa na pierwszy plan Fekira i Tolliso i tutaj upatruje bramki tego pierwszego. Do składu wraca również Gourciff także to też powinno pomóc, a że skład bez zawieszonych może napawać lekkim znakiem zapytania jak to jutro wyjdzie zamiast czystej mocnej jedynki wbijam lżej w OL i under bramkowy. Poważne granie na Lyon to się zacznie, ale od następnego meczu, taki przynajmniej jest misterny plan.
Nabil Fekir to score 3,00
Lyon wygra a w meczu mniej niż 2,5 bramki 3,50
bet 365 (Mistrzostwo Lyonu też z tego buka)