>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30 kolejka I ligi 18.05-19.05.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

bet365

Znów szlagierowo zapowiada się mecz w Krakowie. Tym razem na spotkanie z Cracovią przyjeżdża Flota Świnoujście, a więc bezpośredni rywal &quot;Pasów&quot; w walce o awans do Ekstraklasy. Innym bezpośrednim kandydatem do awansu jest Bydgoski Zawisza. Tym razem gracze Zawiszy będą gościć na własnym boisku Kolejarz Stróże. Czy goście podobnie jak w ubiegłej rundzie urwą punkty gospodarzom? Dzień później, lider z Niecieczy podejmie u siebie graczy z Łęcznej. Czy zawodnicy Niecieczy wykorzystają kiepską postawę przyjezdnych w tej rundzie i zbliżą się do awansu?

Z walki o awans odpadł Dolcan Ząbki, którzy po serii zwycięstw z rzędu, w czterech ostatnich spotkaniach zdobył tylko punkt. W ten weekend spotka się na wyjeździe z ósmym w tabeli GKS Tychy.

W Bytomiu Polonia gościć będzie Warte Poznań. Jeżeli &quot;Zieloni&quot; chcą się utrzymać muszą ten mecz koniecznie wygrać. Ich strata do bezpiecznej lokaty, którą zajmują gracze Stomilu wynosi obecnie 4 punkty. Tymczasem gracze z Olsztyna wybiorą się na trudny teren w Legnicy.

Zapraszam do dyskusji .​

T 97

teges86

Użytkownik
18.05 Miedź Legnica -Stomil Olsztyn 1 2.05 Bet365
Moja analiza opiera się głównie na jednym fakcie. W Legnicy będzie to pierwszy mecz w historii przy sztucznym oświetleniu. Zapowiada się spora frekwencja na stadionie. Jak zawsze powtarza trener Baniak - jego drużyny zawsze grają dla kibiców. Miedź straciła szanse na walkę o awans do Ekstraklasy. Ciśnienie spadło. Teraz chłopaki mogą zagrać na luzie i efektownie. W drużynie panuje opinia, że piłkarze chcą efektownie wygrać w tym historycznym meczu i podziękować tak kibicom za wsparcie w całym sezonie. O Stomilu nie napisze za dużo bo nie znam tej drużyny. Patrząc na wyniki to ostatnio nieźle im idzie. Ale jak długo mogą grać bez porażki??? Osiągnęli cel jakim jest kilka punktów nad strefą spadkową. Z Legnicy myślę, że nie wywiozą ani punktu.

edyp 186

edyp

Użytkownik
Pewniakiem wydaje się być Zawisza, który po wygranej z Cracovią miał już wszystko pod kontrolą, lecz po remisie w Łęcznej znowu musi liczyć na potknięcia rywali z czołówki. Plan na najbliższe 2 mecze Zawiszy jest prosty - 6 pkt. Każdy inny scenariusz niż 2 domowe wygrane ze Stróżami i Grudziądzem praktycznie pozbawi ich szans na Ekstraklasę. W Bydgoszczy wszyscy zdrowi, bez zawieszeń i w dobrym humorach gotowi do walki. Stróżą nie grozi już nic innego niż środek tabeli, a w Zawiszy mobilizacja ogromna. Każdy inny scenariusz niż 3 pkt dla Bydgoszczan to moim zdaniem będzie mega sensacja.
Pozostałe mecze ciężko powiedzieć. Termalica w poprzednim sezonie na 5 kolejek wydawała się pewna awansu, a w ostatnich 5 meczach zanotowali 4 porażki i 1 remis. Teraz do końca sezonu zostało właśnie 5 kolejek... więc po takim kursie bym na nich nie grał. Bóg jeden wie czy oni chcą awansować do tej Ekstraklasy czy nie. Jeśli chcą to piłkarsko moim zdaniem na to zasługują i im się to uda. Ale nie zdziwię się jeśli powtórzy się sytuacja z przed roku....
I ostatni szlagier Cracovia - Flota. Faworytem wydają się być gospodarze, ale po cichu liczę na remis, który najbardziej pasowałby Zawiszy. ???? Jednak z obiektywnego pkt widzenia raczej 3 pkt zostaną w Krakowie. A, że bukmacherka to nie koncert życzeń, tylko obiektywizm nie pozostaje nic innego niż pograć Cracovie. Teoretycznie mają łatwy terminarz i prostą sytuację. 5 meczy = 5 wygranych = awans. Bez oglądania się na nic i nikogo. Flota, Bytom, Sandecja, Tychy i Legnica. Nie wygląda to wcale na zadanie niemożliwe. Flota na wiosnę gra fatalnie i na awans zdecydowanie nie zasługują. Ich bilans wiosną to 4-2-5 i bramki 14-12. Gdyby nie fantastyczna jesień to już dawno by się nie liczyli w walce o awans.
Podsumowując Flota moim zdaniem nie awansuje. Zostają 3 zespoły i 2 miejsca. Nieciecza pewna awansu jeśli tylko go zechce, co wcale nie jest takie pewne. Natomiast Zawisza z Cracovią będą się bić do ostatniej kolejki. Jednak Cracovia ma 1 pkt do przodu i łatwiejszy terminarz.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Olimpa Grudziądz - Arka Gdynia
Pojedynek zespołów z środka tabeli. Arka może pluć sobie w brodę, bo gdyby nie głupie straty punktów w ubiegłej rundzie (szczególnie bramki tracone w 90 minutach) dziś walczyłaby o awans. Olimpia sezon może zaliczyć do udanych, szczególnie ich występ w Pucharze Polski pokazał, że w Grudziądzu powstała mocna , solidna drużyna. Zarówno trener Sikora jak i Asensky mają przed tym meczem spore problemy z zestawieniem ofensywy. W Arce z powodu żółtych kartek nie zagra najlepszy strzelec Marcus Da Silva oraz ten ,który najwięcej asystuje - Mateusz Szwoch. W Olimpii podobnie jak w Arce zabraknie najlepszego strzelca Adama Cieślińskiego (kontuzja). Na domiar złego, w Stróżach kontuzji nabawił się drugi napastnik Olimpii Piotr Ruszkul. Tak więc trener gospodarzy w jutrzejszym meczu do dyspozycji będzie miał jedynie Janka Pawłowskiego ,no chyba ,że do ataku przesunie Roberta Szczota lub Macieja Rogalskiego. Z tego też powodu ,pogram tutaj under. Olimpia słynie z bardzo solidnej obrony, która w lidze ustępuję swą skutecznościę tylko Zawiszy.
Mój typ:
1 połowa under 0,5 bramki @ 2,50 williamhill
⛔
Edit: Marcus zagrał i dostał żółtko. Oznacza to pauze w kolejnym spotkaniu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Polonia Bytom DNB - Warta 1,9 sbobet ✅
Zawisza - Kolejarz Stróże +1 1,8 sbobet ⛔
Polonia potrafi u siebie wygrac z Flota, Dolcanem, niezależnie od tego jak wyglądał
mecz z GKSem Katowice im tez urwali punkty.
Warta walczy o utrzymanie, ale z taką gra nie mają na co liczyć,
w tej rundzie przegrywali prawie z każdym, wygrali tylko z ŁKSem (walkowerem) :razz:
Dla mnie dobra linia na gospodarzy, więc zagrałem.
Zawisza walczy o awans u siebie z handicapem wygrał z Cracovią i Miedzią
w tej rundzie, więc czemu z zespołem gości na tego nie zrobić ?
Już odpowiadam, zespół gości też jest w dobrej dyspozycji, nie przegrał od 6 spotkań,
potrafił zremisować z Cracovią oraz Miedzią na wyjazdach.
Over 2,5 po 2,2 dobre wygląda, poczekam i zagram 2,25 na live.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Zawisza Bydgoszcz-Kolejarz Stróże 1 @1.6
Zawisza prezentuje sie naprawde dobrze ostatnimi czasy. 13 punktow w 5 meczach ( w tym pokonanie Carcovvi u siebie 3-1) i ciagly kontakt z czolowka. Po ostatnim remisie w Lecznej, Zawisza powinien wrocic na zwycieskie tory, a rywal nie gra wlasciwie o nic. Na pewno druzynie z Bydgoszczy marzy sie awans z taka iloscia kibicow i rywala ze Stroz na swoim boisku pokonac wrecz wypada. Troche ostatnio spokoj zmacila pilkarzom i druzynie bydgoskiej lokalana prasa, ktora podobno bardzo nierzetelnie przedstawila sytuacje finasowa druzyny, ale to tez moze podzialac drazniaca na zespol. Tak czy owak, niewatpliwie pilkarze Zawiszy sa faworytem tego pojedynku.
Przewidywane składy:
Zawisza: Kaczmarek - Płonka, Nawotczyński, Skrzyński, Petasz, Wójcicki, Drygas, Strąk, Masłowski, Leśniewski, Abbott.
Kolejarz: Lisak - Cichy, Szufryn, Markowski, Walęciak, Wolański, Gryźlak, Niane, Bocian, Kurowski, Giesa, Kowalczyk.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Patrząc czysto teoretycznie to ta Warta ma jeszcze szanse się utrzymać, ale w praktyce wygląda to dużo gorzej, bo grają po prostu słabo. Nie znaczy to jednak, że nie będą walczyć, bo dopóki jest szansa na utrzymanie to będą grać. Mecz w Bytomiu będzie bardzo wyrównany. Ze względu na teren gdzie rozgrywany jest mecz to nieznacznym faworytem jest tu Polonia Bytom. Nie potrafią sobie jednak wyobrazić tego by wygra do &quot;0&quot;. W każdym meczu tracą jakieś bramki to nawet ze słabą, bo słabą Wartą jednak coś stracą. Mecz może być w miarę otwarty, bo kibice Polonii będą oczekiwali odważnej gry. Nikt nie musi tu nikogo szachować dlatego liczę na bramki z obu stron. Pierwszy mecz od bardzo dawna gdzie faktycznie obie strony mogą udowodnić wyższość nad rywalem, a nie jak było to do tej pory, że jedni grali, a drudzy tylko się przyglądali.
Polonia Bytom - Warta Poznań
Obie drużyny strzelą 1,85 Williamhill ⛔ 2:0

jacio 456

jacio

Użytkownik
18.05 Miedź Legnica -Stomil Olsztyn 1 2.05 Bet365
Moja analiza opiera się głównie na jednym fakcie. W Legnicy będzie to pierwszy mecz w historii przy sztucznym oświetleniu. Zapowiada się spora frekwencja na stadionie. Jak zawsze powtarza trener Baniak - jego drużyny zawsze grają dla kibiców. Miedź straciła szanse na walkę o awans do Ekstraklasy. Ciśnienie spadło. Teraz chłopaki mogą zagrać na luzie i efektownie.
Moim skromnym zdaniem fakt nowego oświetlenia nie jest żadnym atutem Miedzi ani nie będzie odgrywał w tym meczu większego znaczenia.
Stomil w rundzie wiosennej prezentuje się naprawdę dobrze. Wyniki mówią same za siebie. Ostatnie trzy mecze na wyjeździe to trzy zwycięstwa. I to nie z byle kim, bo z Zawiszą, Flotą i Sandecją. Pozwoliło to na 4 punktową przewagę nad strefą spadkową, ale tak naprawdę niczego jeszcze nie mogą być pewni, ponieważ ewentualna dzisiejsza wygrana Warty z Polonią oznacza to, że w bezpośrednim pojedynku, który jeszcze przed Stomilem i Wartą, może rozstrzygnąć się to która z drużyn się utrzyma. Dlatego w tym meczu zdecydowanie bardziej zmotywowani i głodni wygranej będą piłkarze klubu z Olsztyna, którzy na pewno nie będą odstawiać nogi. Do Legnicy udali się oni już w czwartek, by znaleźć czas na odpoczynek po uciążliwej podróży i jeszcze lepiej przygotować się do dzisiejszego spotkania.
A Miedź co miała ugrać w tym sezonie to ugrała i tak jak napisał kolega tages będą grali na luzie. Co oznacza, że nikt o porażce nie będzie długo pamiętał, bo sezon i tak już można zaliczyć do udanych.
Jedynym osłabieniem Stomilu będzie obsada lewej obrony, ponieważ Kamil Hempel znajduje się na wypożyczeniu z Miedzi i na grę nie pozwala mu zapis w umowie. Jednak myślę, że nie będzie to miało kluczowego znaczenia i OKS dzisiaj nie przegra.
Moje typy:
Miedź Legnica - Stomil Olsztyn X2 @ 1,72 bet365✅
Miedź Legnica - Stomil Olsztyn DNB 2 @ 2,50 bet365✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - I liga
Spotkanie: Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Bogdanka Łęczna
Typ: 1 ⛔ (0:0)
Kurs: 1,55
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Krótko i po najmniejszej linii oporu. Dla mnie na jutro to pefka dnia. Lider I ligi z blisko położonej koło mojego miejsca zamieszkania Niecieczy podejmuje 12-sty zespół ligi. Na wstępie chce rozwiać wszelkie wątpliwości i brednie pisane też na tym forum dotyczące tego, jakoby Niecieczanie mieli odpuścić końcówkę ligi. Nic bardziej mylnego a jako argumentacje odsyłam do meczu z Cracovią przegranego tylko i wyłącznie dzięki arbitrowi spotkania. Ale nie chodzi mi o sam wynik tylko walkę, determinację i świetną grę Termalici z bądź co bądź wymagającym rywalem, a co najważniejsze narzucenie własnego stylu gry na obcym terenie.
Ale do konkretów a propo typu. Bogdanka to zespół, który na wiosnę na wyjazdach spisuje się fatalnie (3 przegrane do zera i 2 remisy po 1:1). A Nieciecza u siebie 4 ostatnie spotkanie to 4 zwycięstwa i strata tylko 1 bramki ! Nikt mi nie powie że jak na to że jest to I liga , w dodatku jeszcze nasza rodzima nie jest to imponujący wynik.
Bogdanka przyjeżdża w najmocniejszym składzie (najbardziej trzeba uważać na wszystkim dobrze znanego z meczów w ekstraklasie Sebastiana Szałachowskiego). Termalica dalej bez Dalibora Plevy.
Podsumowując liczę na kolejny dobry mecz przed własną publicznoścą i tak jak to było ostatnio w spotkaniu z Wartą Poznań całkowite zdominowanie rywala i pewne zwycięstwo gospodarzy. Powodzenia !

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Według mnie ostatnio Craxa traci coś za dużo goli. Na taki mecz trzeba być poukładanym przede wszystkim w obornie. Tym bardziej, ze Flota pewnie nastawi się na kontrę i będzie jej łatwiej. Dlatego dla mnie 2 w tym meczu. Termalici tez bym nie grał w żadnym wypadku. No ale zobaczymy. Dla mnie tutaj X2, Łeczna pos erii meczów o nic, na pewno chce się tutaj dobrze pokazać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom