>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30. kolejka Bundesligi (28.04 - 30.04.2023)

Status
Zamknięty.
sunxl 2,2M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna/1. Bundesliga
Godzina: 20:30
Spotkanie: VfL Bochum vs Borussia Dortmund
Typ: BTTS + powyżej 8.5 rzutów rożnych + powyżej 3.5 kartek (czerwona=2)
Kurs: 4.15⛔
Bukmacher: Totalbet
Analiza:

Derby Zagłębia Ruhry to dobry moment, aby wreszcie się przełamać. VfL w trakcie obecnej kampanii zmienił trenera i trudno jest od razu zmienić swój defensywny styl gry, na ofensywny. Szkoleniowiec Thomas Letsch przed powrotem do kraju trenował holenderskie Vitesse i tam świętował małe sukcesy. Bundesliga to jednak półka wyżej i nic dziwnego, że przyjął ofertę Bochum, nawet w kryzysowej sytuacji. Początek tego menadżera był bardzo dobry. Wiele zwycięstw poprawiło miejsce gospodarzy, ale coś się zacięło. Wydawało się, że pokonanie FC Koln na wyjeździe oraz RB Lipsk na własnym obiekcie pozwoli na zbudowanie serii wygranych, niestety zakończyła się jedynie na 2 zwycięstwach. Bolą przede wszystkim porażki z takimi klubami jak Stuttgart czy Wolfsburg, które są przecież w zasięgu VfL. Ofensywa funkcjonuje u outsidera, jak należy, brakuje solidnej defensywy i przede wszystkim należy popełniać mniej błędów przy rozgrywaniu piłki od tyłu. Pressing dzisiejszego rywala może być zabójczy w skutkach dla Bochum. Czy podopieczni Thomasa Letscha zaskoczą faworyta?

Dla Borussii może to być świetny sezon, bo powrót na tron w niemieckiej ekstraklasie zamknęłoby opinie, że BVB nie ma mentalności zwycięzcy. Jasne, Bayern rozgrywa najsłabszą kampanię od wielu lat, ale trzeba to umieć jeszcze wykorzystać. Wiele mówiło się u naszych zachodnich sąsiadów, że z tym pokoleniem goście nie zdobędą mistrzostwa, jak na razie wszystko układa się pod ekipę z Dortmundu. Wczoraj został przedłużony kontrakt z Marco Reusem, co dodatkowo ma zmotywować tego piłkarza oraz jego kolegów w osiągnięciu sukcesu. BVB bardzo łatwo poradziło sobie z Eintrachtem w poprzedniej kolejce. Przeciwnicy nie pokazali nic szczególnego i komplet punktów pozostał na Signal Iduna Park. Borussia ma bardzo przyjemny kalendarz do końca obecnych rozgrywek i ten komfort, że wszystko zależy od zawodników Edina Terzica. Jeżeli teraz patera nie powędruje do Dortmundu, to jest to znak, że projekt ten w obecnym kształcie nie jest w stanie dorównać do słabego poziomu Bayernu Monachium. Czy Derby Zagłębia Ruhry zadecydują o mistrzostwie?

Oj będzie się działo! To na pewno nie jest zwykłe spotkanie, ponieważ jedni i drudzy stoją przed historyczną szansą. Dla Bochum utrzymanie będzie sporym sukcesem, ponieważ kadrowo to jeden z najsłabszych klubów w stawce. Borussia także stoi przed wyzwaniem i walka o mistrzostwo zadecyduję się głównie w głowach piłkarzy oraz trenerów tego zespołu. Stawiam na klasyczny wynik BTTS, 9 rzutów rożnych i 4 kartki. Prześledźmy sobie statystyki tych drużyn pod tym względem:
  • Bochum u siebie notowało 57,1% BTTSów w tym sezonie, a Borussia Dortmund na wyjazdach 53,3%
  • Bochum u siebie notowało 64,3% minimum 9 rzutów rożnych w tym sezonie, a Borussia Dortmund na wyjazdach 73,3%
  • Bochum u siebie notowało 64,3% minimum 4 kartki w tym sezonie, a Borussia Dortmund na wyjazdach 46,7%
Oczywiście statystyki to jedno, a boisko to drugie i jeżeli oba kluby walczą o spełnienie swoich celów, to z pewnością nie będzie nudy. Sędzia Sascha Stegemann to jeden z moich ulubionych arbitrów z niemieckiej ekstraklasy i rzadko kiedy mnie zawodzi. Można próbować nawet czerwoną kartkę, ja jednak pozostaje przy swojej kombinacji. Oby Derby Zagłębia Ruhry nas nie zawiodły!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +713
O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Bundesliga
Godzina: 15:30
Spotkanie: Bayern- Hertha Berlin
Typ: Superbets: Bayern strzeli powyżej 3.5 gola i wykona powyżej 7.5 rzutów rożnych
Kurs: 5.00
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Patrząc na ostatnie mecze Bayernu typ nie ma racji bytu, ale myślę że to był chwilowy kryzys te ostatnie wyniki i, że na ten mecz wyjdą potrójnie zmotywowani. Nie działo się dobrze w ostatnim czasie, odpadli z LM, stracili 1 miejsce w Bundeslidze i ogólnie grali straszna padakę. Uważam jednak, że w tym meczu zawodnicy z Monachium się obudzą. 3 punkty są tu obowiązkiem, jak znowu stracą punkty to zwycięstwo w lidze się oddali.
Myślę, że trener wstrząśnie swoimi zawodnikami i od 1 do 90 minuty zawodnicy będą mocno zmotywowani do gry do przodu niezależnie od tego czy będą prowadzili 2:0 czy 3:0 . Dlatego idę w rogi . Myślę, że przy atakującym Bayernie przez cały mecz linia zostanie pokryta.
Idę też w bramki bo Bayern musi się zrehabilitować kibicom, a po drugie gra z ostatnią drużyna ligi, która też się tu będzie musiała otworzyć jeśli myśli o pozostaniu w Bundeslidze.
Rogów u siebie Bayern bije dużo, a Hercie na ostatnie 5 meczy 3 razy strzelał minimum 4 bramki.
Ja w to wchodzą.

Otrzymane punkty reputacji: +648
zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
VfL Bochum - Borussia Dortmund 1:1

Dortmund + powyżej 2,5
1,80

Do końca sezonu w Bundeslidze zostało ZALEDWIE 5 kolejek! Dortmund lideruje z przewagą TYLKO 1 punktu nad Bayernem! Robi się naprawdę mega ciekawie w lidze.
Bochum zajmuje 15 miejsce, ostatnie miejsce dające utrzymanie w lidze z przewagą zaledwie 2óch punktów.
Wierzę mocno w to, że Dortmund powalczy o to mistrzostwo i w końcu zabierze Bayernowi dominację ale aby tak się stało dziś nie liczy się nic innego niż 3 punkty i powiększenie przewagi nad Bayernem, oczywiście Bayern swój mecz rozegra w niedzielę ale już pod dużo większą presją i ciśnieniem.
W ekipie gości najważniejsi gracze są dostępni po za Schlotterbeck co jest dobrą informacją bo wiemy doskonale jakie ta drużyna miała problemy przez większość sezonu z kontuzjami. Bochum u siebie gra mocno w kratkę 6 zwycięstw, remis i 7 porażek ostatnio wysoka porażka aż 1:5 z Wolfsburgiem - ogólnie ostatnio u siebie nie mają dobrej passy bo na 5 spotkań 4 porażki.
Mam nadzieję, że Dortmund nie spali się w tym meczu i zagrają na tej presji jaka niewątpliwie na nich ciąży.​

Ostatnia edycja:
IgaŚwiątek 45,3K

IgaŚwiątek

Użytkownik
To co wyczynił dziś Stegemann pokazuje, że obstawianie piłki nożnej do loteria, bo jak będą chcieli, to wydymają każdą drużynę, a przy okazji nas, graczy.

Borussia była nerwowa, widać presja robiła swoje, ale jeden karny to był na miliard, a i druga sytuacja też wyglądała na kolejny karny.

To ile było sytuacji na kartki w drugiej połowie, to już nie będę dodawał. Ja nie wiem, czy ktoś z Bayernu smaruje, czy to bukmacherzy smarują, bo widzieli ile ludzi pograło na Dortmund.

Nie wiem, ale jest to obrzydliwe.

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Takich sędziów powinni karać a nie przymykać oczy jakby to były święte krowy, taki mecz i nie podyktowanie karnego który był ewidentny na 300 % może zawarzyć na mistrzostwie, przykre że to się dzieje w takiej silnej lidze jak bundesliga, ale takie samo jest sędziowanie w hiszpanii i kilku innych ligach, nie wiem czy Stegemann czasem powinien nosić soczewki, bo ten karny to był tak ewidentny, że nie trzeba było powtórek, Pytanie od czego jest VAR, czy tam też siędzą takie ciemniaki jak Stegemann?

Otrzymane punkty reputacji: +65
sunxl 2,2M

sunxl

Typer
Eintracht Frankfurt vs Augsburg: Eintracht strzeli gola + Eintracht powyżej 4.5 rzutów rożnych @1.45
Union Berlin vs Bayer Leverkusen: BTTS @1.81
AKO @2.62 ETOTO

Stołeczni stoją przed historyczną szansą, aby po raz pierwszy w swojej historii zameldować się w fazie grupowej Ligi Mistrzów.
Jest to świetny sezon w wykonaniu Unionu i mało kto spodziewał się, że ten projekt po awansie do elity będzie tak szybko się rozwijał. Na ten moment jest to 3. pozycja, ale przewaga nad 5. RB Lipsk wynosi 5 oczek, a do końca sezonu pozostało 5 kolejek. Wydaje się, że dzisiejsze starcie jest bardzo ważne, ponieważ Bayer niebezpiecznie zbliża się do czołowej czwórki niemieckiej ekstraklasy i znakomita praca Xabi Alonso może przynieść Ligę Mistrzów do Leverkusen. Pamiętamy początek sezonu, gdzie przyjezdni spisywali się beznadziejnie i znajdowali się w dolnych rejonach tabeli. Hiszpan potrzebował czasu, aby po swoim poprzedniku poukładać wszystkie klocki, jak należy i niedawna seria zwycięstw pozwoliła włączyć się do walki o najwyższe cele. Przypomnijmy, że Bayer czeka jeszcze dwumecz z Romą w półfinale Ligi Europy. Czy goście jako pierwszy zespół w tej kampanii zdobędzie Starą Leśniczówkę?

Nie wiem dlaczego, ale jak tylko spojrzałem na tę rywalizację, to pierwszym moim typem był klasyczny wynik BTTS. Union świetnie spisuje się na własnych śmieciach i w Bundeslidze nie przegrał jeszcze meczu na Starej Leśniczówce. Bayer prezentuje się znakomicie pod przewodnictwem Xabiego Alonso i czeka nas interesujące spotkanie. 3/4 bezpośrednich starć tych klubów w Berlinie kończyło się właśnie golami z obu stron. Liczę na powtórkę.

Przenosimy się do Frankfurtu i miejscowy Eintracht podejmie Augsburg. SGE spisuje się bardzo słabo i wydaje się, że droga do Europy będzie wiodła przez DFB Pokal. Tutaj Orły zmierzą się w półfinale ze Stuttgartem i jest szansa, aby ponownie wygrać to trofeum. W 1. Bundeslidze sytuacja gospodarzy nie jest najlepsza i pomimo niezłej gry nie widzimy zwycięstw ze strony ekipy znad Menu. Brakuje skuteczności w ofensywie, ale również solidnej obrony i Borussia Dortmund w pełni wykorzystała niedawno te słabości. Trzeba się wreszcie przełamać i nadchodzi dobry rywal, aby tej sztuki dokonać. Augsburg także przeżywa słabszy moment. Ostatni triumf pojawił się 4 marca przy okazji spotkania z Werderem Brema. Od tego czasu klub z Bawarii ma problemy, aby regularnie sięgać po punkty. Przyjezdni mają na ten moment tylko 5 oczek przewagi nad strefą spadkową. Czy dystans ten zostanie zwiększony?

Jestem zdania, że Eintracht zrobi wszystko, aby dzisiaj zakończyć wreszcie złą passę. Augsburg na wyjazdach nie spisuje się najlepiej i kiedy, jak nie w tę sobotę sięgnąć po komplet punktów. Stawiam na gola SGE oraz ich 5 rzutów rożnych. Orły regularnie zdobywają minimum 1 bramkę na własnym obiekcie. Co do kornerów to liczby wyglądają tak: 10, 6, 15. Goście na wiele pozwalają swoim przeciwnikom w delegacji i liczę, że faworyci staną na wysokości zadania.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom