>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30. Kolejka Bundesligi 19-21.04.2013

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
30. Kolejka Bundesligi

Zbliżamy się już całkiem szybko do końca sezonu. To jest jak wiecie najlepszy okres dla nas, by typować zwycięstwa drużyn, które obliguje sytuacja w tabeli. Na przykład teraz Schalke, generalne chłopaki muszą wygrać ten mecz bo rywale depczą po piętach, co mnie niezmiernie cieszy bardzo dobrze wystawiony kurs. Prócz S04 jeszcze Freiburg będzie musiał wygrać, oglądałem wczoraj DFB-Pokal – ta sama para. Byłem pod ogromnym wrażeniem całej otoczki jaka towarzyszy tym rozgrywkom. Ja wiem, że są puchary ważniejsze i mnie ważne, ale nie spodziewałem się że piłkarze Freiburg po przegranym meczu będą leżeć na ziemie i płakać, a zwycięski Stuttgart będzie świętował, skakał, bawił się – tak jakby zagrali w finale LM. Tym razem sportowo będzie podobnie, mecz zapowiada się ofensywnie po obu stronach, over i BTS warto próbować. Dortmund prawdopodobnie zagra luźniejszy mecz i Mainz może im urwać punkt, ekipa z Moguncji jest do tego zdolna zwłaszcza, że zapewne chcieliby zagrać w europejskich pucharach. Bayern jest dla mnie niewiadomą, fantastyczna gra, rewelacyjny skład, ale oni już wszystko w lidze wygrali. Wszystkiego nie będę zdradzał, spodziewam się jeszcze że Hoffenheim mocno postawi się Leverkusen, czy urwą punkty to jednak trudno mi ocenić.
Zapraszam do dyskusji.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Koniec sezonu już bliski, dwa zespoły którym zależy, więc zadziałają argumenty. I tych zdecydowanie więcej jest po stronie Hamburga, na pewno drużyna która zajmuje 8 miejsce w tabeli (jeśli Bayern wygra DFB, to 7 miejsce daje LE), wyposzczona bo w rozgrywkach europejskich dawno jej nie było, na własnym boisku wygra, kibice raczej tego się spodziewają. Son w formie, van der Vaart który poniżej pewnego poziomu nie zachodzi, Rudnevs , Aogo - nawet nie ma porównania w nazwiskach, składach. W dodatku w ostatnich kolejkach i dyspozycja była wyższa w HSV, wygrana z Mainz, a to jest całkiem solidny team. Oczywiście odbicie miała wysoka porażka z Bayernem, co w jakimś sensie podważyło markę jaką ta drużyna wypracowała sobie w tym sezonie, ale myślę że to był wypadek przy pracy. Jeśli chodzi o Fortunę, to nie wiem, może ja się nie znam, ale sądzę że robią wszystko żeby spaść. Wypracowali sobie całkiem konkretną przewagę jeszcze w rundzie jesiennej, żeby roztrwonić wiele i zbliżyć się na trzy punkty do strefy spadkowej. Ostatnio Dusseldorf zdobył punkt, pokazał że im zależy, z drugiej flanki to był Werder, drużyna tak słaba i nieogarnięta, że śmiech, wcześniej Fortunę upokorzył Hoffenheim, wynik 3:0, przegrana. Summa summarum oglądałem ten mecz i w ogóle Hoff nic wielkiego tam nie pokazało. Wynik w tym meczu dla mnie oczywisty.
Hamburger SV - Fortuna Düsseldorf Typ:1 Kurs:1,85 Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +10
S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Czy tylko ja uważam, że kurs na Augsburg to spore value? Borussia w ostatnich czasach gra straszny piach. Wymęczone zwycięstwo z Fortuną. W 100% zasłużona porażka ze Stuttgartem, który obudził się w ostatniej kolejce. Co prawda Borussia nie ma w zwyczaju przegrywać u siebie, ostatnie 6 meczów to 3ZW i 3REM, w tym 1-1 z BVB i 3-3 z Bayerem, ale to było w lutym. Wg mnie po porażce wyjazdowej ze Stuttgartem Borussia straciła szanse na puchary. W tej chwili zajmują 7 miejsce z 1pkt straty do Eintrachtu, który ma niemal identyczny rozkład gier do końca sezonu... z jedną różnicą: Eintracht ma na rozkładzie Bremę, natomiast Borussia Bayern.
Nie widziałem natomiast w ostatnim czasie żadnego meczu Augsburga. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na ich temat?

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Gladbach v Augsburg - 1X [Bundesliga]
Hmm... jakby nie patrzeć jeszcze kilka spotkań do końca rundy, Gladbach do miejsca premiowanego traci jeden punkty i Ty wyciągasz wnioski, że stracili szanse na awans? No w mojej ocenie nie, sporo może się jeszcze wydarzyć. Jest kilka drużyn zainteresowanych możliwością gry w Europie w następnym sezonie, Borussia jest jednym z takich zespołów i na pewno zrobią wszystko, aby na premiowanym miejscu się znaleźć.
Przejrzałem awizowane składy na Kickerze, osłabienia i po stronie gospodarzy nikogo nie brakuje, trzon zespołu zagra. Druga sprawa - jak to uczyni. Jednak na Borussia-Park zawsze potrafią zapunktować, Augsburg mnie nie przekonuje, nie lubię ich stylu gry.
Szukałem czegoś do dubla i idealnie mi pasuje 1X i to pobieram. U siebie gracze prowadzeni przez LF potrafią powalczyć i regularnie zdobywają punkty. Na puchary nadal jednak chyba jakieś szanse są, dlatego powinno być dobrze. GL!
Borussia M&#39;Gladbach - Augsburg FC: 1X @ 1.38 Bet365 ✅✅✅

langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
a ja w dzisiejszym mecu spodziewam się overka, i Augsburg i Borussia mają o co wlczyć... gospodarzom potrzebne są punkty by walczyć o europesjkie puchary, natomiast gością nie chcą spaść, a są póki co w streie spadkowej. coś czuję, że i jedni i drudzy będą chcieli zdobyć bramkę. ale to jest tylko intuicja...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Żeby rozruszać trochę dyskusję napiszę kilka zdań nt. dzisiejszego spotkania.
Oba zespołu muszą i chcą wygrać, Gladbach ma atut własnego boiska – w ich przypadku to działa, gdyż mają duży stadion i fanatyczną publiczność. Borussia gra generalnie poniżej oczekiwań, mają w porządku skład, już dawno powinni się zgrać, ale widać brak stempla jakim był Reus, oraz widoczne słabości w ofensywie. Jakby mieli napastnika pokroju już nie mówię o górnej półce, ale na poziomie Adama Szalaia (Mianz), czyli trochę talentu i naście bramek w sezonie to mogliby powojować. Augsburg to słaba drużyna, co widać po tabeli, jednak w przeciwieństwie do Gladbach są w formie i mają w składzie wyróżniających się dwóch Azjatów, którzy sami albo z zespołem robią trochę szumu. W Galdbach chyba najważniejszą postacią jest Arango, bez formy i jak on się nie odbuduje to M’G też się nie odbuduje, zwłaszcza brakuje jego techniki, stałych fragmentów i goli, rzeczy na których Borussia się opiera, bez niego są trochę ja wydmuszka. IMO będzie walka, mało jakości i powinien być under 2,5.

Otrzymane punkty reputacji: +1
empe92 438

empe92

Użytkownik
Ja ponownie poceluję w over w meczu Werderu. Grałem 2 tygodnie temu (0:2 z Schalke), odpuściłem poprzednim razem (2:2 w Dusseldorfie), teraz do Bremy przyjeżdza Wolfsburg i powinno być ciekawie. Obie ekipy to sąsiedzi w tabeli, Wilki mają 2 punkty więcej od Bremeńczyków, których przewaga nad znajdującym się na miejscu barażowym Augsburgiem wynosi tylko 5 oczek. Do końca tylko 5 kolejek, ta przewaga to dużo i mało jednocześnie, jeśli Augsburg czy Fortuna przycisną może zrobić się ciepło.W grze Werderu od wielu tygodni nic się nie zmienia, tragiczna gra w obronie, do tego spora nieskuteczność w ataku, biorąc pod uwagę nazwiska gra i wyniki powinny wyglądać zupełnie inaczej. Ostatnia wygrana na początku lutego, teraz 4 remisy w 5 poprzednich grach. Mówi się, że trener Schaaf ma zamiar zagrać systemem 4-2-4, czego efekty mogą być skrajnie różne. Takie ustawienie jest wynikiem kilku kontuzji, i na papierze można przewidzieć jak to się może skończyć. Wolfsburg także nie błyszczy, również potencjał drużyny jest wykorzystywany w niewielkim stopniu, ostatnie mecze to sporo remisów i bardzo dużo bramek zarówno dla, jak i przeciwko Wilkom, na tygodniu lanie od Bayernu 1:6. Obie ekipy maja o co walczyć, zwycięstwo może bardzo uspokoić ekipę, która zgarnie 3 oczka, liczę na szybki mecz, i coś czuję, że będzie to spotkanie z gatunku bramka za bramkę.
Werder – Wolfburg
Over 2.5 @ 1.65 Unibet ✅
Over 3.5 @ 2.60 Unibet ⛔ 0:3

P 907

pawel-1

Użytkownik
Hannover - Bayern
Jest co wybrać w tym spotkaniu. Przede wszystkim overek gości po bardzo fajnym kursie, którego nie proponuje żadna inna firma. Bayern co prawda na wyjazdach za wiele nie strzela, ale przeciwko takiej defensywie? 2 bramki to minimum. Dwie istotne infromacje na temat składu - nie zagrają z powodów zdrowotnych Schweini i najprawdopodobniej Mandzukic. Niemiec nawet nie udał się do Hannoveru. W związku z ciągłą absencją Kroosa wydaje się, że znowu zobaczymy Bayern z dwoma nominalnymi napastnikami na boisku. Pewniakiem do gry jest mający znakomity okres Shaqiri. Przewiduje się, że ofensywę dopełni Frąk, który nie grał z Wolfsburgiem. Hannover ostatnio nie radzi sobie nigdzie i z nikim. Rozbita kontuzjami defensywa to od początku rundy był spory kłopot. Teraz na dodatek, przez absencje Husztiego, wiele straciła ofensywa. Bawarczycy kiedy grają po części rezerwowym składem to robią znakomite wrażenie. Każdy walczy o więcej minut i chce pokazać się trenerowi. Ja nie daję szans gospodarzom. H96 grać z tyłu nie umie, mecz powinien być otwarty, a Bayern jako zdecydowanie lepszy zespół będzie wyprowadzał ciosy. Do tego nie sposób nie dołożyć betu na bramkę Gomeza. Ostatnio hattrick w 7 minut w DBF Pokal. Buki chyba nie ogarniają, że poobijany po meczu z Wolsfburgiem Mandzukic będzie jutro odpoczywał i ze strzelców dają najniższe kursy właśnie na Chorwata. Wobec tego dobrze wyglądają współczynniki na Gomeza, który powinien być pierwszą strzelbą w tym meczu.
Bayern over 1.5 @ 1.70 Expect ✅
Mario Gomez strzeli bramkę @ 2.20 Unibet
✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Co do meczu Borussia - Mainz
W barwach gości zabraknie takich zawodników jak Ivan Klasnic, Niko Bungert, Eric-Maxim Choupo-Moting, Chinedu Ede, Jan Kirchhoff – dwaj pierwsi dopiero co wyleczyli urazy i mają spore zaległości treningowe, a pozostali zmagają się z kontuzjami.
Borussia nie odpuści tego meczu, nawet jeżeli wyjdzie lekko rezerwowym skladem spokojnie wygra to spotkanie.

nakladka 221

nakladka

Użytkownik

&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt; &lt;!--[if !mso]&gt; &lt;style&gt; v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

Zapytany na konferencji prasowej, o to który z napastników będzie zastępował Mandzukica w pierwszej jedenastce Don Jupp odpowiedział „oboje zaczynają”. A więc powtórzy się wariant z przed tygodnia (4:0 Nurnberg). Jednak w spotkaniu z Barceloną grać od pierwszej minuty będzie tylko jeden, a 90 minut w Hanoverze będzie najlepszą okazją do pokazania się trenerowi i zdecydowania, czy Gomez lub Pizzaro ma wystąpić. Na pewno nie wystąpi jutro Schweinsteiger oraz wykluczony do konca sezonu Kroos. Wraca natomiast Alaba, który wyrasta na jednego z najlepszych lewych obrońców(w reprezentacji z powodzeniem gra na lewej pomocy bądź na „6”. W tygodniu za kartki pauzował Ribery, który również agra by nie tracić rytmu meczowego. W ostatnim tygodniu bardzo pochlebne recenzje zbiera Shaqiri( który wreszcie odnalazł się w BL w przeciwieństwie do swojego byłego kolegi z Bazylei Xaki - Gladbach).Bayernowi brakuje tylko 17 bramek do rekordu w ilości zdobytych bramek w jednym sezonie, a przy tak grającej obronie gospodarzy cel ten może się bardzo przybliżyć. Własnie- Hannover. U gości w tygodniu się troszkę działo. W środe po trwającym konflikcie na lini trener Slomka- menager Schmadtke ten drugi rozstał się z klubem na zasadzie rozwiązania kontraktu. 96 dalej bez Husztiego a na środku z chyab najbardziej nie trafionym transferem zimy Djourou oraz będącym pod formą Schulzem. Gospodarze dalej mają realne szanse na grę w LE ale w obecnej formie, nie będzie im łatwo ugrać choćby punktu z nowymi mistrzami Niemiec. Generalnie Bayern w Haannoverze, nigdy łątwo nie miał ale porównując formę obu drużyn, nie można zagrać nic innego jak:
Bayern wygra 1,67✅

„Oszczędzania nie będzie ale najważniejsze, aby nikt nie doznał kontuzji” - to słowa Jurgena Kloppa przed sobotnim meczem. Prawdopodobnie zagra od początku najsilniejszy skład, aby nie stracić rytmu meczowego, jednak Borussia w tygodniu w Pucharze Niemiec już nie grała. Możliwe absencje to Piszczek i Reus. Napewno nie zagra kapitan Kahl, który przedłużył kontrakt z Bvb. Duży problem ma a to Thomas Tuchel. Trener Fsv nie będzie mógł skorzystać na pewno następujących piłkarzy: Jan Kirchhoff, Eric Maxim Choupo-Moting, Chinedu Ede, Ivan Klasnic oraz Heinz Müller. Niepewny jest za to występ kolejnych czterech: Niko Bungert, Elkin Soto, Marco Caligiuri oraz Andreas Ivanschitz. Ci piłkarze nie uczestniczyli w żadnym treningu w ostanim tygodniu. „Szanse na dobry wynik są małe”, „sytuacja, w której się znajdujemy nie przemawia za nami”, takie słowa trenera nie napawają kibiców Mainz optymizmem. Nawet w perspektywie pojedynku z Realem, trzeba grać na Borussie przy takich problemach kadrowych i nastawieniu zespołu z Mainz, a Lewy dalej goni Gerda Mullera z bramkami.
Borussia wygra (1,55)✅
Borusia -1 (2,15)
✅

Fortuna po wczorajszym meczu Augsburga na chwile może odetchnąć. Drużyny z różnymi ambicjami Hamburg walczy o europejskie rozgrywki, Fortuna o przetrwane w BL. Dużo już o tym meczu zostało napisane w postach wyżej. Przez wielu typerów ten bet jest uznawany za jeden lepszych betów weekendu, więc coś ty m musi być. Hamburg drużyna w tym sezonie bardzo nierówna nie potrafiąca wygrać wiecej niż 2 meczy z rzędu. Ostanio przebudzenie za sprawą genialnego Sona, większy rolę i bardziej jako kapitan sprawdza się Van der Vaart. Całkiem możliwe, że jutro Hsv zagra tylko z jednym napastnikem własnie Sonem, a drugą linie kosztem Rudnevsa uzupełni dobrze nam znany po Euro. Jiracek. W drużynie gości powinniśmy zobaczyć wypożyczonego z Hamburga Roberta Tesche. Wydaję się, że będący beż formy na wiosnę goście nie powinni zaszkodzić drużynie Thorstena Finka, jednak należy pamiętać, ze walcza o utrzymanie. Chyba nic innego nie wymyśle jak zagranie w strone gospodarzy ale z podpórką:
HSV 1x (1,23)✅

Mizeria we Frankfurcie w tej rundzie. Po wielkich marzeniach kibiców na LM jednak raczej nic nie będzie. Znowu zabraknie Meiera oraz Trappa. Dodatkowo pauzować będą Jung oraz Schwegler. W Schalke brak Huntera, Farfana, Afellaya i Papadopoulosa. W niemieckich mediach jest duża tedencja typowania tego meczu na remis, a hitem stała się pogłoska o transferze Felipe Santany do niebieskich. Ja się boje wytypowac zwycięzcę tego meczu, wydaje mi się, że bramek zabraknąć w tym meczu nie powinno, jednak więcej powini ich nastrzelać gracze Schalke, którzy przy wygranej zdystansowali by gospodarzy na 7 punktów. Dodatkowo wczoraj M`gladbach wygrywając zbliżył się do zajmowanego przez S04 czwartego miejsca na 2 oczka, niezapominając o mającym tylko 1 punkt straty Freiburgu. Draxler, Bartos oraz wracający do formy Rafael powinny postrzelać jutro w Frankfurcie wacham się nad over 2.5 i Schalke 1,5 swoich ale wybieram:
Over 2,5 (1,67)⛔

&lt;!--[if !mso]&gt; &lt;style&gt; v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;
Wielka wymiana szykuje się na lini Leverkusen-Chelsea. Obiektem zainteresowania londyńskiego klubu od zeszłego roku jest reprezentant Niemiec Andreas Schurrle. Abramowicz jest w stanie wyłożyć na niemca 20 mln Euro oraz dorzucić na roczne wypożyczenie obecnie przebywającego w Bremie gracza Chelsea- Kevina de Bruyne. Schalke zbliżyło się na 4 pkt do Bayeru, a możliwa jest ich wygrana w Frankfurcie, więc trzecie miejsce w tabeli dające bezpośredni awans do CL jest zagrożony. Hoffenheim pod wodza Markusa Gisdola zdobyło 4 punkty z dwóch meczy, a jest szansa na wyrównanie punktów z 16 Augsburgiem w razie wygranej. Jedni i drudzy maja o co walczyć w tym meczu możliwy całkiem remis jednak ja proponuje:
Obie strzelą (1,64)⛔
&lt;!--[if !mso]&gt; &lt;style&gt; v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

Kto by się spodziewał przed sezonem, ze będzie to spotkanie bądź co bądź z tych „Abstiegskampf”. Klaus Alofs wraca na stare śmieci do Bremy. Brema Fatalny sezon, Wilki jeszcze w Pucharze powalczyły ale trafili na Bayern, który ich rozjechał (6-1). Bez większych analiz typ na bramki:
Over 2,5 (1,6)✅
Wszystkie kursy z Fortuny

Ogólnie zapowiada się bramkowa sobota. I takie powinny być też do końca, zazwyczaj ostanie kolejki w BL obfitują w dużą ilość bramek
Edit:
A i jeśli chodzi o puchary to 7 ani tym bardziej 8 miejsce nie daje LE w Niemczech;) Miejsca 1,2,3 bezpośrednio awans do LM, 4 kwalifikacje do LM wrazie odpadnięcia wchodzi do LE. MIejsca 5 i 6 LE + zdobywca DFB Pokal. W tym roku w Finale Bayern zz Stuttgartem więc dzieki temu, że Bayern ma mistrza to Stuttgart z racji tego, że juz znalazł sie w finale ma LE.

Otrzymane punkty reputacji: +8
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dziś mi leży jeden mocny bet. Hamburger SV. Szczerze taki kurs jaki dają buki nic tylko grać nawet na ujemne handi. Przy obecnej formie i osłabieniach Fortuny powinno tutaj być coś koło 1,55 a mamy prawie 1,90 w Pinnym. Fortuna nie dość , że bez formy to i jeszcze poważnie osłabiona, szczególnie brakiem Kruse, kreatywnego gracza i zarazem motora napędowego jeśli chodzi o akcje ofensywne. HSV u siebie już ma dosyć niespodzianek. Ostatnie mecze u siebie nie najlepiej, zaś dziś rywal idealnie ułożony pod nich. HSV ma to do siebie, że na własnym obiekcie szturmuje często słabszych rywali a taka właśnie jest fortuna.

HSV -0,5 @ 1,83 /1000
HSV-1 @ 2,53/ 500

K 246

krysti24

Użytkownik
HSV ma to do siebie, że na własnym obiekcie szturmuje często słabszych rywali a taka właśnie jest fortuna.
Niby szturmują, szturmują ale bardzo często niestety nic z tego nie wynika, choćby mecze z Augsburgiem (porażka 0:1), czy Greuther (1:1). Pozostałych meczów na własnym obiekcie szturmem już nazwać nie można, a raczej zasłużoną porażką - z Eintrachtem (0:2) i Freiburgiem (0:1). Jakoś ten Hamburg w tym sezonie zaskoczyć nie potrafi. Jednak samego typu nie neguje, bo samemu chodziło mi po głowie granie na ekipę Finka, tym bardziej przy osłabieniach Fortuny - każdy wie ile znaczy Robbie Kruse dla drużyny z Dusseldorfu. Ja nie ufam HSV jeszcze na tyle, żeby grać na czysty win, dlatego lepszą opcją wydaje się być 1X, kursik nie za duży, ale dorzucić do czegoś można.
HSV 1X (1,23) Fortuna
Frankfurt - Schalke
Ekipa gospodarzy to chyba największe rozczarowanie rundy rewanżowej BL. Po pierwszej rundzie wydawało się, że drużyna Eintrachtu jest murowanym kandydatem do gry w LM, jednak kolejne mecze utwierdzają mnie w przekonaniu, że dla tej ekipy są to po prostu jeszcze za wysokie progi. Już nie wiele pozostało z tej ciekawej, radosnej i miłej dla oka piłki jaką Frankfurt prezentował w rundzie jesiennej. Obecnie wszystko w ich wykonaniu wygląda strasznie topornie i siłowo. Drużyna na ostatnie 9 meczy zdołała wygrać zaledwie jeden i to z outsiderem z Furth. Ostatnia porażka drużyny prowadzonej przez Veha (2:0 w Augsburgu) trzeba powiedzieć, że więcej niż zasłużona, Augsburg był po prostu ekipą lepszą.
Co do Schalke to wiadomo, że klub co roku bije się o LM, nie inaczej jest w tym roku. Drużyna po dołku zaczęła znowu grać ciekawą piłkę, a co ważniejsze regularnie punktować. Ich gra w ostatnich spotkania naprawdę wyglądała już całkiem fajnie.
Dodajmy do tego wszystkiego brak trzech kluczowych graczy w drużynie gospodarzy - Junga, Schweglera oraz Meiera. Trzeba jednak zaznaczyć, że w ekipie gości również nie wystąpią już od dłuższego czasu kontuzjowani Papadopoulos, Afellay, a także Farfan i Huntelaar.
Schalke jest ekipą dojrzalszą i bardziej doświadczoną w walce o puchary, dlatego według mnie dzisiejszego meczu nie przegrają. Bardziej odważni mogą próbować grać na zwycięstwo, jedna ja zostanę przy X2.
X2 (1,36) Fortuna
Hannover - Bayern
Gospodarze prezentują się ostatnimi czasy strasznie mizernie, ich wyniki to nie przypadek. Nie wiadomo, czy Hannover swoją ostatnią nieporadnością nie zaprzepaścił sobie szansy awansowania do LE.
O Bayernie za dużo pisać nie trzeba, drużyna rozgrywa niesamowity sezon bijąc po kolei wszystkie możliwe rekordy.
Jednak trzeba pamiętać, że Bayern już we wtorek rozgrywa bardzo ważne półfinałowe spotkanie LM z Barceloną. W drużynie jest duże ciśnienie na tegoroczną LM. Wiadomo, że rok temu to Bayern był ekipą lepszą w finale przeciwko Chelsea, jednak doznali porażki i to u siebie w Monachium. Drużyna za wszelką cenę będzie chciała się zrehabilitować. Działacze jak i piłkarze mogą mówić, że skupiają się tylko i wyłącznie na najbliższym spotkaniu z Hannoverem, jednak wiadomo, że nie da się wyrzucić z głowy tak wielkiego spotkania jak to wtorkowe z Barcą, tym bardziej gdy ma się już zaklepanego mistrza Niemiec. Trzeba też dodać, że drużyny Bayernu w dzisiejszym pojedynku nie zobaczymy w pełnym składzie - brak Schweinsteigera, Mandzukica, Kroosa. Jednak kto jak kto, ale akurat monachijczycy problemów z szeroką ławką nie mają.
Wydaje mi się, że będziemy dzisiaj w tym spotkaniu świadkami kilku goli. Bayern z głodnymi gry Gomezem (warty odnotowania hattrick zdobyty w zaledwie 5 min we wtorkowym meczu DFB Pokal przeciwko Wolfsburgowi) i Pizarro, jednak z drugiej strony z bagażem jakim niewątpliwie jest spotkanie z Barcą w podświadomości. Uważam, że Hannover również nie jest bez szans na zdobycie gola w tym meczu przy możliwym rozluźnieniu Bawarczyków, dlatego over 2,5 gola powinno zostać pokryte.
powyżej 2,5 (1,70) Fortuna

A 0

akranos

Użytkownik
Co do meczu Borussia - Mainz
W barwach gości zabraknie takich zawodników jak Ivan Klasnic, Niko Bungert, Eric-Maxim Choupo-Moting, Chinedu Ede, Jan Kirchhoff – dwaj pierwsi dopiero co wyleczyli urazy i mają spore zaległości treningowe, a pozostali zmagają się z kontuzjami.
Borussia nie odpuści tego meczu, nawet jeżeli wyjdzie lekko rezerwowym skladem spokojnie wygra to spotkanie.
Ja tam zawsze kibicuje naszym: co by nie było Błaszczykowski na boisku daje rade! Z małymi wyjątkami, ale nie ma co narzekać.
Chociaż z tego co sie czyta po necie to media zaczynają na niego najeżdżać - może nie tylko piłka co charakter - widać rewelacyjny w grze, a niekoniecznie w życiu... facethesport.pl/blaszczykowski-znaczy-kapitan/

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Tak na szybko bo wychodzę z domu... Dzisiaj warty gry jest Nurnberg... Furth nie gra juz o nic.
Pozniej napisze analize jak zdaze wrocic do domu.

L 88

lenny

Użytkownik
Dzisiaj niedziela, rosołek i można postawić na meczyk Norymbergi z Fuerth z Bundeslidze. Gospodarze u siebie potrafią pyknąć (np. remis z Bayernem lub BVB jakiś czas temu) a Fuerth to pewniak na spadek i nie mają już szans na utrzymanie się więc taki moj typ: Norymberga ????

Betclic
Nurnberg- Fuerth
Typ: 1
Kurs: 1.8

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Nie miejcie pretensji jeśli nie wejdzie, ale proponuje dzisiaj chyba największy value bet tego sezonu albo przynajmniej jeden z większych. Niżej sytuacja w tabeli, zwróci uwagę jak się to ma jeśli chodzi o SC Freiburg:

Schalke jak wiecie, albo i nie wiecie (mniejsza o to) przegrało swój mecz i jeśli dziś Freiburg wygra to wskakuje na 4 miejsce premiujące awansem do 4 rundy eliminacji LM, czyli 2 mecz w el. i marzenia wielu zawodników mogą się spełnić. Wystarczy wygrać dziś i wytrzymać jeszcze trzy kolejki. Kub rozwija się dynamicznie, ma ciekawy skład, może są to jeszcze mało rozpoznawalni piłkarze, ale też zastrzyk dużej gotówki, który byłby spowodowany przychodami z LM mógłby na stała wprowadzić ten mały klubik do czołówki Bundesligi. Władze od jakiegoś czasu zapowiadają nowy stadion, 25 tysięczny MAGE SOLAR Stadion jest już zdecydowanie za mały
Ta sama para wystąpił w ubiegłym tygodniu w DFB-Pokal. Mecz była bardzo wyrównany, zwycięstwo i awans Vfb. Chyba nie dlatego, że Stuttgart był lepszy, raczej dlatego że forma i okres dopisał – to też są podstawowe argumenty za gospodarzami. Dla gości jednak, w perspektywie całego sezonu zdecydowanie silniejszej drużyny od dzisiejszego rywala ten mecz jest najważniejszy w sezonie. Oba zespoły są dziś na podobnym poziomie więc kwestia mobilizacji i dyspozycji dnia. Stuttgart o nic nie gra, mają raczej już utrzymanie, sezon generalnie stracony, ale mają też finał Pucharów Niemiec. SCF ma tutaj zdecydowanie więcej do ugrania.
Skrót spotkanie z przed kilku dni.
&lt;iframe frameborder=&quot;0&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;272&quot; src=&quot;http://www.dailymotion.com/embed/video/xz3kus&quot;&gt;&lt;/iframe&gt;&lt;br /&gt;&lt;a href=&quot;http://www.dailymotion.com/video/xz3kus_dfb-pokal-stuttgart-2-1-freiburg-17-4-13-all-goals_sport&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;DFB Pokal - Stuttgart 2-1 Freiburg 17.4...&lt;/a&gt; &lt;i&gt; przez &lt;a href=&quot;http://www.dailymotion.com/ourmatch&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;ourmatch&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;
VfB Stuttgart - SC Freiburg Typ:2 Kurs:3,00 Tobet

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Dzisiaj warty gry jest Nurnberg... Furth nie gra juz o nic.
są to derby Frankonii i napinka będzie spora, zatem to nie jest tak, że nie gra o nic. Po blamażu z Bayernem presja pod stronie Norymbergii, Furth gra o honor i nie będzie to łatwy mecz dla Norymbergii. W Norymberdze ostatnio strzelają gracze formacji defensywnej i ja tu liczę na niespodziankę. Norymberga nie bryluje w ofensywie, a jako, że Greuther będzie gryzł tu trawę, to spodziewam się trochę problemów w konstruowaniu akcji. Furth pod wodza Kramera zaczęło strzelać ostatnio więcej i z kontry mogą coś trafić. Defensywa spisuje się słabo, jednak motywacja jest ogromna i oni nie będą odpuszczać nogi
▶ under 2.5 @ 1.85 pinnacle ✅
▶ Greuther (0) @ 3.17 pinnacle ✅
FT: 0-1

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom