>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30. Kolejka Bundesligi 10.04-11.04.2012

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
30. Kolejka Bundesligi 10.04-11.04.2012

Przed nami 30 kolejka, która odbędzie się w środku tygodnia. Hit może być tylko jeden Borussia Dortmund - Bayern Monachium. Mecz ten na pewno może przesądzić o losach mistrzostwa ligi. Ekipy walczące o życie to z pewnością Koln i HSV ale czeka ich trudne zadanie gdyż przyjdzie mierzyć im się na wyjście z teoretycznie mocniejszymi rywalami od nich.

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA I PISANIA ANALIZ
WĄTEK DO SPOTKANIA BVB-BAYERN
&gt;&gt;&gt;KLIK&lt;&lt;&lt;

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Bayer Leverkusen - Kaiserslautern

Tutaj sprawa jest oczywista. Gości już pogodzeni ze spadkiem, brak walki, brak pomysłu na grę, sezon spisany po prostu na straty ale co się dziwić jak ma się taką wąską kadrę i to w dodatku beznadziejną ! Pisałem o nich już setki razy więc nie mam zamiaru się powtarzać. Co do ostatniego meczu to zagrali piach, Hoffenheim rewelacji nie pokazało ale to zdecydowanie wystarczyło no pokonanie tamtejszych gospodarzy 2:1. Przełamanie nastąpiło ale z mizernym skutkiem mam tutaj na myślę zdobytą bramkę w dodatku ze stałego fragmentu gry. Leverkusen dzisiaj nie pokazało niczego wielkiego, szczególnie w pierwszej połowie. Druga połówka to zdecydowana dominacja nad HSV i w efekcie udało się wywieść punkt, który satysfakcjonował Bayer. Leverkusen to ekipa spokojnie na TOP 4 jeśli spojrzymy na potencjał, graczy ale nie w tym sezonie. Dutt nie był w stanie wycisnąć z tego zespołu nawet 70% potencjału jeśli porównamy ich postawę do ubiegłego sezonu. Pierwszy mecz pod wodzą Fina najważniejsze,że nie przegrany co na pewno pozytywnie wpłynie na psychikę i atmosferę w klubie. Bodajże 6 czy 7 spotkań bez wygranej, teraz wracają na własny grunt i słabszego rywala już mieć nie będą. Najwyższy czas, żeby fani Leverkusen sobie przypomnieli smak zwycięstwa i to nie jedno bramkowego. Złapałem ten kurs wczoraj jak wystawiali, nawet się nie wahałem. Bayer nie zachwyca ale to co wyprawia Lautern to woła o pomstę do nieba i nawet w średniej formie gospodarze powinni sprawić im łomot. Porównując defensywe, ofensywę obu ekip wszystko leci na stronę Bayeru. Dla mnie te 1,93 to value z Freiburgiem dawali podobnie a, że pobrałem taki kurs kiedy grają przeciwko Lautern to już ich problem.
Bayer AH -1 @ 1,93
6/10

Otrzymane punkty reputacji: +2
f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
W tym sezonie, kompletnie nie mam zaufania do Wieśniaków, zwłaszcza jeśli występują w roli faworyta. Zaledwie 3 wygrane u siebie sprawiają, że kurs oscylujący w granicach 2.10 nie jest dla mnie zbyt kuszący. W prawdzie 3 ostatnie mecze to 3 dobre wyniki, wygrana nad Borussia M - ale BM, która przeżywa załamanie formy - , wygrana nad czerwoną latarnią ligi czyli Kaiserslautern, powinnoś, remis u siebie z Schalke, pozytyw. Hsv gra w kratkę, ostatnio nieco coś drgnęło, bo udało się przerwać fatalną passę 4 spotkań bez wygranej, ale też jak spojrzymy z kim przyszło się mierzyć można by w pewnym stopniu rozgrzeszyć Hamburg. Wracając do gospodarzy i ich postawy na własnym obiekcie, wspomniane 3 wygrane miały miejsce w pierwszej rundzie, w tym dwie z początkiem rozgrywek, a ostatnio w październiku, a mamy kwiecień i czy warto ufać takiej drużynie po takim kursie? Hoffenheim środek tabeli, bezpieczni, więc mogą rozdawać karty, a HSV, poprzez to, że gra grubo poniżej oczekiwań musi drżeć o swój ligowy byt. Do tego, przy zwyżkowej formie Wieśniaków może być parcie na granie na przełamanie gospodarzy, ja nie zamierzam iść z tłumem, lecz ponownie poszukać niespodzianki stąd też:
HSV DNB 2.20

K 10

kamil11a

Użytkownik
Nurnberg - Schalke typ 2
Napewno ciekawa opcja , gospodarze grają słabo , ostatnio 3 porazki i remis , a schalke przed spotkaniem z Dortmundem , będą chcieli dodać sobie 3 oczka i w tym momencie zapewnić sobie 3 miejsce i eliminacje ligi mistrzów , czyli być spokojnym na wypadek nagłego przebudzenia gladbach , lecz to wydaję się mało prawdopodobne , ale przezorny ubezpieczony i tak dalej , ostatnie 5 meczy do 4 wygrane i remis , mają dobrą ekipę i stać ich na zwycięstwo z drużyną pokroju Nurnberg.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Nurnberg - Schalke typ 2
Napewno ciekawa opcja , gospodarze grają słabo , ostatnio 3 porazki i remis , a schalke przed spotkaniem z Dortmundem , będą chcieli dodać sobie 3 oczka i w tym momencie zapewnić sobie 3 miejsce i eliminacje ligi mistrzów , czyli być spokojnym na wypadek nagłego przebudzenia gladbach , lecz to wydaję się mało prawdopodobne , ale przezorny ubezpieczony i tak dalej , ostatnie 5 meczy do 4 wygrane i remis , mają dobrą ekipę i stać ich na zwycięstwo z drużyną pokroju Nurnberg.
Tutaj trzeba się zastanowić i zagłębić lekko. Takie ogólne typowanie Schalke niby ok ale to może być pułapka. Nurnberg w takich spotkaniach na pewno nie pójdzie na wymianę ognia, mogą postawić mur i przyjezdni będą mieli straszny problem no chyba, że szybko uda się strzelić bramkę. Gospodarze w tym spotkaniu będą zadowoleni na pewno z remisu. Nurnberg niby pachoły ale ta ich obrona Częstochowy jest straszna dla rywali. Bayern wygrał tam tylko 1:0, Gladbach przegrało i strasznie się męczyło, to samo może być z Schalke, które jednak na wyjazdach na gra oszałamiającego futbolu. Atut niebieskich to zdecydowanie własne boisko. Tutaj jeszcze się zastanowić trzeba ale na pewno nie będzie to spacerek dla S04

billi 207

billi

Użytkownik
Hannover-Wolfsburg
Hannover @ 2.2 William Hill ✅
Jak dla mnie to chyba najciekawszy typ tej kolejki ( nie licząc Hoff-HSV DW:1-1 ???? ???? ). Mecz o tzw. 6 punktów, zmierzą się dwaj potencjalni rywale o miejsce w europejskich pucharach. Hannover to mistrz na AWD Arena,ostatnią porażkę na własnym boisku (liga) odnotowali 30 kwietnia 2011 roku,czyli niemalże rok temu. Hannover nawet grając słabiej od przeciwnika swoim zaangażowaniem potrafi wywalczyć punkty, w świetnej formie znajduje się Diouf, w obronie Wilków zabraknie kapitana-Madlunga,który ostatnio zgarnął czerwo, a obrona Wolfsburga nawet w optymalnym zestawieniu często popełnia kardynalne błędy ,tym bardziej na wyjeździe gdzie Wolfsburg sobie zupełnie nie radzi. Wolfsburg na wyjeździe przegrał aż 9 razy na 14 meczy !! Spotykają się 2 drużyny własnego boiska z tym,że to Hannover gra u siebie,nie rozumiem tak wysokiego kursu na gospodarzy,ale może o czymś nie wiem (?) ,ale to tylko albo aż sport i boisko wszystko zweryfikuje ;)
Hannover -1,5 @ 3.7 bet365 ✅
Diouf strzeli @ 2.1 bwin ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 135

mhm

Użytkownik
Hannover zagral bardzo slaby mecz z Schalke, moze wyjsc zmeczenie sezonem i pucharami. Naprawde nie wygladali ciekawie a VFL szarpal z BVB. Kurs adekwatny, zastanowie sie czy nie zagrac w kierunku gosci bo potencjal maja.

empe92 438

empe92

Użytkownik
Augsburg – Stuttgart
W jednym z wieczornych spotkań zmierzą się Augsburg oraz Stuttgart. Obie druzyny mają o co walczyć. Gospodarze są na 15. miejscu i mają tylko 1 punkt przewagi nad znajdującym się na miejscu barażowym Koln. Goście natomiast plasują się na 5. pozycji, i o ile nie wydaje się, żeby dogonili 4. Monchengladbach to muszą uważać na dużą grupę zespołów, które walczą o zajęcie miejsc 5-6, pozwalających na grę w europejskich pucharach. Stuttgart jest w bardzo dobrej formie. Ostatnie 4 mecze to 10 zdobytych punktów, 11 goli i urwanie zwycięstwa Borussii w Dortmundzie. Gra podopiecznych Bruno Labbadii może się podobać. Dzięki świetnej postawie awansowali na piąte miejsce w tabeli i nic nie wskazuje na to, aby mieli spuścić z tonu. Tylko, że całkiem niedawno również byliśmy świadkami podobnej sytuacji. Stuttgart miał serię fantastycznych występów, mnóstwo strzelonych bramek i podejmował na własnym boisku bardzo słabe Kaiserslautern. Spodziewano się wtedy pogormu gości, jednak Stuttgart nagle zagrał bardzo słabe spotkanie. Obecna dobra seria gości także musi się kiedyś skończyć. Nie twierdzę, że w Augsburgu gracze Labbadii nie odniosą zwycięstwa, ale w mojej opinii warto postawić dziś na under 2.5. Przecież gospodarze również prezentują się ostatnio powyżej oczekiwań. W sobotę postawili się Bayernowi w Monachium, przegrali co prawda 1:2, ale sami stworzyli kilka okazji, dobrze w barmce grał Jentzsch, na pewno można było oczekiwać wyższej wygranej Bawarczyków. Przed spotkaniem z Bayernem zespół Josa Luhukaya miał serię 6 meczy bez porażki i uważam, że dziś postawią gościom trudne warunki. Do tego u siebie potrafili zatrzymać przed miesiącem Dortmund (0:0). Uważam, że warto dziś postawić na under 2.5
Under 2.5 @ 2.00 Bet365 ⛔

D 8

davido

Użytkownik
Bayer 04 Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern

Gospodarze od 5 meczów w lidze bez zwycięstwa (0-1-4). Goście raczej juz pogodzeni ze spadkiem, bo jak inaczej zrozumieć ostatnie 4 porażki z czego 3 na własnym boisku? Fakt, Schalke poza zasięgiem, ale myśląc o utrzymaniu trzeba wygrywać ze zespołami takimi jak Hamburger czy nawet Hoffenheim.

Bayer od tygodnia trenuje Sami Hyypiä, który stwierdził iż jest zadowolony z podstawy zespołu w meczu wyjazdowym w Hamburgu. Jego zdaniem zespół pokazał wielkie zaangażowanie, i obiecuje, że takie samo nastawienie będzie w dzisiejszym meczu.

Bayer chcąc grać przynajmniej (jestem przekonany, że chcą awansować bezpośrednio) w eliminacjach LE musi to spotkanie wygrać. Innej opcji tutaj nie widze.

Nieobecni:
Bayer: Vedran Corluka, Lars Bender, Daniel Schwaab, Sidney Sam, Danny da Costa

Lautern: ?

Typy:
Bayer 04 Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern / Bayer 04 Leverkusen / 1.35 / bet-at-home
Bayer 04 Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern / Bayer 04 Leverkusen 0:1 / 1.80 / bet-at-home

oraz z małym znakiem zapytania:
Bayer 04 Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern / Bayer 04 Leverkusen HT / 1.55 / bet-at-home
Bayer 04 Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern / over 2.5 / 1.60 / bet-at-home

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dla mnie dziś pewne zwycięstwo S04, ich najgroźniejsi rywale grają między sobą i jest to doskonała okazja by się do nich zbliżyć, co dokładnie o tym wiedzą. Gospodarze trochę osłabieni na dzisiejszy mecz , a Schalke w formie dobrej oraz taki siłowy rywal jak najbardziej im leży.
Schalke @ 2,37 wh

raiders 164

raiders

Użytkownik
Dla mnie dziś pewne zwycięstwo S04, ich najgroźniejsi rywale grają między sobą i jest to doskonała okazja by się do nich zbliżyć, co dokładnie o tym wiedzą.
hmm? zbliżyć się ,ale po co ? Dzisiejszy mecz Schalke jest o pietruchę mają bezpieczną przewagę nad M&#39;Gladbach , sporą stratę do Bayernu ,BVB ... owszem matematyczna szansa na wyprzedzenie Bayernu jest ale Bawarczycy musieli by przegrać jedno spotkanie a Schalke wygrać wszystkie 3 .
Ihmo ciężko będzie o czystą dwójkę X2 lub BTS wydaje się dużo bardziej realne .
Nie mniej jednak Schalke jest faworytem w tym spotkaniu

D 8

davido

Użytkownik
1. FC Nürnberg - FC Schalke 04

Gospodarze ciągle walczą o utrzymanie, natomiast Schalke jak dla mnie już tylko o zaklepanie sobie gry w LM bez konieczności rozgrywania kwalifikacji. Norymbergia 5 meczy bez zwycięstwa, przy czym porażki z Stuttgartem i Bayernem moim zdaniem wstydu nie przynoszą.
Schalke po średnio udanym meczu na Hoffenheim (czyżby myślami i zaangażowaniem byli przy meczu rewanżowym z Bilbao?) pokazali kawał dobrej piłki w meczu z Hannoverem. Wcześniejsze wygrane z rozbitym mentalnie Bayerem czy słabiutkim Kaiserslautern nie wzbudzają - przynajmniej u mnie – euforii.

Granie praktycznie w jednym i tym samym składzie co 3-4 dni w końcu musi się odbić negatywnie. Dodając do tego ogromne zaangażowanie i determinacje piłkarzy Norynbergi powinno skutkować stratą punktów przez gości. Nie podlega dyskusji, że Schalke jest zespołem piłkarsko zdecydowanie lepszym, mającym genialnych piłkarzy, ale…

Moim zdaniem padnie remis, który zadowoli obie ekipy, przy czym jest to mecz z cyklu „no bet”, gdyż za dużo jest niewiadomych jak i za dużo gdybania (przynajmniej dla mnie)

Nieobecni:
1. FC Nürnberg : Markus Feulner, Alexandr Esswein, Adam Hlousk, Christian Eigler

FC Schalke 04: Ralfa Fährmann, Timo Hildebrand ( GK i GK ! )

Typy:
NO BET

billi 207

billi

Użytkownik
Nurnberg- Schalke
1x @ 1.69 Pinnacle ✅

Norymberga to zawsze ciężki teren.Grając u siebie z tymi lepszymi zespołami zazwyczaj stosuje metodę cofnięcia się całą 11 na własną połowę,tworząc tym samym niezwykle szczelną obronę. Kiedyś wspominałem,że Schalke nie zbyt dobrze czuje się w ataku pozycyjnym (a w takim niewątpliwie przyjdzie im grać), 80% bramek strzelanych przez S04 to kontry lub po prostu długa piłka na wolne pole/ do Huntera,taka akcja będzie nie możliwa do wykonania w sytuacji gdzie na połowie znajduje się 7 piłkarzy gospodarzy ( bo do ataku biega max 4). Schalke ma bardzo słabych rozgrywających,nie wiem czy można ich w ogóle nazwać rozgrywającymi bowiem zadania mają głównie defensywne-odebrać piłkę i zagrać długą. Gladbach,które również najlepiej czuje się w szybkim ataku pokazało ile problemów może sprawić taka obrona. Jedyne co mnie martwi to nieobecność Feulnera ,obiło mi się też coś o uszy ,że nie będzie także Hlouska i Wollsheida.

Otrzymane punkty reputacji: +12
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
hmm? zbliżyć się ,ale po co ? Dzisiejszy mecz Schalke jest o pietruchę mają bezpieczną przewagę nad M&#39;Gladbach , sporą stratę do Bayernu ,BVB
4pkt przewagi nad Gladbach to taka bezpieczna przewaga ? Nie sądzę. Tym bardziej, że Gladbach w niedzielę podejmie Koln i po tym co wczoraj pokazali w Bremie pewnie dopiszą sobie pewne 3pkt, zresztą Koln jest beznadziejne. W tym samym czasie Schalke podejmować będzie Dortmund więc w przypadku porażki już ta bezpieczna wg Ciebie przewaga może stopnieć drastycznie.
A Bayern i Dortmund dogonić po to by dać sobie jeszcze matematyczne szansę na mistrzostwo. Zobacz kalendarz Dortmundu i gdyby dzisiaj tam padł remis na Signal Iduna Park to dużo scenariuszy jeszcze jest możliwych. Więc nie jest to mecz o pietruchę na pewno dla Schalke jak próbujesz wmówić.
VS
Hannover 96 - Wolfsburg
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,53 Bet365⛔2:0​
W cieniu starcia na szczycie odbywać się będzie mecz Hannoveru z Wolfsburgiem i sądzę, że warto zagrać tutaj bts. W Hannoverze wiadomo Dioufomania, czego się nie dotknie to od razu ląduje w sieci. Forma strzelecka Hannoveru jest jak najbardziej dobra. W ich meczach pada mnóstwo bramek. To samo tyczy się spotkań Wolfsburga. Tam z kolei rolę egzekutora wypełnia Mandzukić wspierany przez Dejagaha. Ciekawe czy Slomka wystawi Pogatetza od początku, ostatnio nie był w formie, a byłby to atut dla Magatha i jego ekipy na łatwiejsze zdobycie bramki. Tak więc mecze obu zespołów obfitują ostatnio golami więc licze, że dadzą sobie co najmniej dzisiaj po razie ;) Tym bardizej mecz zapowiada się ciekawie bo jest bezośrednim starciem o to kto powalczy jeszcze na poważnie o LE.
Hannover : Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Pander - C. Schulz, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, M. Diouf
Wolfsburg : Benaglio - Träsch, Russ, Felipe, Rodriguez - Polak, Jiracek - Dejagah, M. Schäfer - Vieirinha, Mandzukic

D 8

davido

Użytkownik
Hannover 96 - VFL Wolfsburg

Krótko…
Obie ekipy walczą o LE. Gospodarze po odpadnięciu z LE mogą wyłącznie skupić się na lidze.
Wynik jest sprawą otwartą. Moim zdaniem powinno paść parę goli, a już na pewno będą wpadać do bramki Wolfsburga jeśli zespół ten zagra tak wysoko wysuniętą linią obrony jak w ostatniej kolejce z BVB.

Typy:
Hannover 96 - VFL Wolfsburg / over 2.5 / 1.60 / bet-at-home

tomek18 47

tomek18

Użytkownik
1.FC Nürnberg VfL - FC Schalke 04 2 2,2

Trzecia drużyna ligi niemieckiej zmierzy się na wyjeździe z 13 drużyną w tabeli. Obie drużyny mają określone swoje cele. Gospodarze walczą o utrzymanie. Dzieli ich tylko 3 punkty od strefy zagrożenia. Goście walczą o LM. Gdyby wygrali to spotkanie to prawie napewno zapewniliby sobie udział w fazie grupowej tych rozgrywek. Obie drużyny mają swoje serie związane z 5 ostatnimi meczami. Nürnberg nie wygrał od takiego czasu żadnego spotkania, a drużyna Schalke jest w tym samym czasie niepokonana. Jedynie zanotowali remis z Wieśniakami.

Do tego polecam

TSG 1899 Hoffenheim - Hamburger SV X 3,5

funnyman 735

funnyman

Użytkownik
Norymberga i Schalke to dwa inne bieguny Bundesligi. Dopóki istnieją matematyczne szanse na mistrzostwo lub nawet vice-mistrzostwo to dlaczego by nie spróbować? O nic innego goście na ten moment nie walczą. A taki mecz jest spokojnie do wygrania. Gospodarze zagrali niezłe spotkanie z Beyernem ,ale wiadomo to było prestiżowo spotkanie nie tylko dla piłkarzy ,ale i kibiców. Czy taki klub , z taką kadrą, jest w stanie cały czas zagrażać ekipom z czołówki? Nie sądzę i myślę ,że Schalke ,może nie spacerkiem , ale pokona gości i wróci do domu z 3 punktami. Norymberga w tym sezonie doznała u siebie 6 porażek ,więc o żadnej twierdzy nie może być mowy. Trzeba liczyć siły na zamiary i zgodzić się ,że to Schalke będzie dzisiaj ekipą dominującą i jeśli jakieś siły nadprzyrodzone nie zwiążą nóg Raulowi i spółce ,o wynik jestem spokojny...

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Ja akurat jestem kibicem Norymbergi, jednak dzisiaj nie upatrywałbym raczej wielkiej niespodzianki. Patrząc chłodnym okiem to mimo wszystko goście są faworytem i obstawiłem to spotkanie, jednak x2. Liczę, że gospodarzom uda się wywalczyć przynajmniej remis. Statystyki również przemawiają za Schalke 04. Można łatwo zauważyć, że drużyna S04 na wyjazdach prezentuje się nie najgorzej (ponad 40% zwycięstw):
SCHALKE 04 NA WYJAZDACH :
Każdemu może się zdarzyć lekka zadyszka i akurat S04 miało ową w ostatnim spotkaniu przeciwko VFB Stuttgart. Osobiście upatrywałbym w tym spotkaniu remis, jednak Schalke już nie może pozwolić sobie na stratę punktów.
Jeśli chodzi o drużynę gospodarzy, to w ostatnich spotkaniach nie zachwycali. Co prawda w poprzednim meczu pokonali drużynę Herthy Berlin, jednak bądźmy szczerzy - ta ekipa nie jest zbyt wymagająca. Co do statystyk odnoście Norymbergi: u siebie prezentują się nie najgorzej, jednak potrafią zdobywać punkty przede wszystkim z drużynami &quot; o podobnym kalibrze&quot;.
FC Nürnberg u siebie :
Już niedługo spotkanie i dopiero wtedy będzie można powiedzieć na co tak naprawdę stać jeszcze w tym sezonie Norymbergę. Wydaje się, że utrzymanie mają już zapewnione, jednak trener zapewnia walkę o każdy punkt do ostatniej kolejki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom