>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 tysiące- to dużo, czy mało?

E 0

emancypantka

Użytkownik
Cześć. Ogólnie temat trochę dziwny, ale skoro to jest Hyde Park to można podyskutować. Dyskusja na temat pieniędzy to jak wiadomo temat rzeka, więc ja może zacznę bo jestem ciekawa opinii na ten temat. Moje pierwsze pytanie brzmi:

Czy za 3tyś/m. da się godnie żyć?

powiedzcie co sądzicie na ten temat. Jeżeli ktoś odpowie negatywnie to proszę żeby podał kwotę jaka jego zdaniem zapewnia &quot;godne życie&quot;. Z chęcią poczytam wypowiedzi &quot;doświadczonych&quot; userów w tym temacie, a mianowicie takich, którzy już mają regularne wydatki i muszą analizować swój budżet.

Pozdrawiam Ema.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Cześć
Godnie życ za 3k/m trudno powiedziec zalezy z kim mieszkasz, czy sama, jaki czynsz płacisz i ogólnie rachunki, troszkę ponad 3k to jest średnia krajowa, więc myśle że nie jest jakoś bardzo mało.
Co prawda ja niewyobrażam sobie życia za 3tysiące, bo ja średnio wiecej miesiecznie wydaje, mieszkam sam w (prywatnym domu) za rachunki płace 1k, 1,5k miesiecznie.
więc 3k to zdecydowanie za mało jak dla mnie.
pozdrawiam

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dla mnie obecnie mając 19 lat i hajsy miesięczne w wysokości 3 koła to by była totalna euforia szczęścia.
Lecz wiadomo ,jak są pieniądze ,są i wydatki.
Dlatego pewnie z wiekiem chciałbym zwiększyć taką sumę do granic 5-8 :) . Nie chciałbym już więcej tak mi się wydaje na obecny czas. Hmm czy ja wiem czy nie chciałbym ? Może i chciałbym ,ale nie narzekałbym ???? ,że mam mało.

eloiemanko 0

eloiemanko

Użytkownik
Troche idiotyczny temat, dla jednego te 3 tysiace to moze być kupa hajsu a drugi tyle wydaje co tydzień w centrum handlowym na ciuchy...

A 2

areklipno

Użytkownik
Troche idiotyczny temat, dla jednego te 3 tysiace to moze być kupa hajsu a drugi tyle wydaje co tydzień w centrum handlowym na ciuchy...
dokładnie
w chwili obecnej 3 tys dla mnie to masa pieniędzy - wynajecie mieszkania (mała kawalerka, jestem na razie sam po co większa) + opłaty to w moich okolicach nie wiecej niż 1000 zł do tego 1000 na jedzenie i jakieś tam zakupy i zostaje 1000 zł na &quot;przyjemności&quot; więc z punktu widzenia studenta 3 tys niezła suma, za którą można spokojnie przeżyć miesiąc ????

gred 6

gred

Użytkownik
dokładnie

w chwili obecnej 3 tys dla mnie to masa pieniędzy - wynajecie mieszkania (mała kawalerka, jestem na razie sam po co większa) + opłaty to w moich okolicach nie wiecej niż 1000 zł do tego 1000 na jedzenie i jakieś tam zakupy i zostaje 1000 zł na &quot;przyjemności&quot; więc z punktu widzenia studenta 3 tys niezła suma, za którą można spokojnie przeżyć miesiąc ????
1000 zl na jedzenie :] co Ty czlowieku wcinasz za 33 zl dziennie :] ???

Do góry Bottom