Starczy już tej żenady w wykonaniu gości, kurs leci i do jutra podejrzewam że gdzieś koło 2 będzie się kręcił. Fiorentina ma fajną paczkę i kompletnie nie rozumiem co się tam dzieje że to nie chce ruszyć
W pełni potwierdzam, może nie była to żenada w dwóch meczach, ale pora wreszcie na wygraną Fiorentiny.
Atalanta - Fiorentina
Typ : Fiorentina @ 2,30 Pinnacle 0:1
Ogromna przewaga Fiorentiny w meczu z Genoą i tylko remis 0:0. Bramkarz Perrin wybronił w końcówce kilka piłek, wcześniej pudłowali Borja Valero i Cuadrado w dogodnych sytuacjach, Gomez zresztą też miał na głowie niemalże gola, to źle trafił. Przełamali się w
LE i wygrali 3:0 pewnie, przy tym zaoszczędzili kilku graczy bo Montella dał szansę kilku rezerwowym. A ci z pierwszego składu jak Savić czy Borja Valero zeszli w miare szybko.
Atalanta została zdominowana przez Cagliari przed tygodniem, ale skoro Cagliari nie strzelało swoich szans to Atalanta ich kontrowała i wygrali tak mecz 2:1. wcześniej remis u siebie 0:0 z Hellasem.
Atalanta szału nie robi, gram na przełamanie się Fiorentiny bo podobali mi się w 2poł meczu z Romą, w całym meczu z Genoą, a dodatkowo pewnie wygrali w
LE. Pora na przełamanie się w
Serie A.
Najważniejsze, że wszyscy zdrowi poza Giuseppe Rossim, który znowu wypadł na dłużej, ale do gry bez niego już są przyzwyczajeni bo spotyka ich to niestety często.
Bet kolejki jak dla mnie, tutaj nie ma innej opcji jak ostry wpierdziel w wykonaniu Rzymian. Osobiście jako fan Juve ubolewam nad faktem że jesteśmy bidni i okienko transferowe było bez szału. Roma za to zrobiła bardzo dobre transfery i w moim przekonaniu, w tym roku to oni zamienią się miejscami z Juve i zdobędą mistrzostwo.
Nie będę się tutaj długo rozpisywał, Roma jest mocna w ofensywie o bramki powinniśmy być spokojni, co pokazali w ostatnim meczu z CSKA, a trzeba pamiętać że tam się wszystko jeszcze zgrywa i to powinno z kolejki na kolejkę wyglądać coraz lepiej
Mecz Romy z Cagliari zapowiada się ciekawie, może obfitować w gole. Wiadomo Zdenek Zeman na ławce. A jeżeli Cagliari pójdzie na wymianę ciosów, a raczej pójdzie znając tego trenera to mogą dostać ładny oklep jak piszesz.
Co do transferów latem to z pewnością cieszy mnie przyjście Iturbe bo to mega piłkarz, do tej pory się dziwe, że nie postawiono na niego w Porto, a był tam pzrecież! I Porto przecież słynie ze stawiania na takich młodych latynosów, a tu nagle wypuścili taką perełkę. No, ale jednak Iturbe w tym meczu nie zagra bo kontuzja w meczu z CSKA. Świetną robotę w środku pola robią De Rossi i Nainggolan. Obaj są niesamowici, Nainggolan cały czas pod grą, aktywny, podaje, strzela, świetnie zastępuje kontuzjowanego Strootmana. Ostatnio w dołku jest jednak Pjanić mam wrażenie, no ale Gervinho na skrzydle za to szaleje, jest Florenzi czy Destro. Roma ma kim straszyć z przodu.
Gorzej z defensywa, łapałem się za głowę jak kupowali Ashleya Cole'a. Dla mnie to piłkarz wypalony z gwiazdorskim ego, a tego w Rzymie nie potrzeba, w ofensywie nie daje już tyle co przez najlepsze lata swojej kariery, typowa "gwiazdka" w najgorszym tego słowa znaczeniu.
W tym meczu środek obrony znowu inna para bo Astori i Castan kontuzje więc zadebiutuje Yanga-Mbiwa w parze z Manolasem. Poprzedni sezon Roma świetnie spisywala się w defensywie bo duet Benatia-Castan rozumiał się znakomicie. Póki co Manolas też gra dobrze, ale co mecz gra z kim innym w parze. To jakiś problem jest bez wątpienia.
La gazzetta dello sport przewiduje, że dziś Roma w takim zestawieniu :
Roma 4-3-3
--------------De Sanctis---------------
Torosidis---Manolas---Yanga-Mbiwa--Cole
-------Keita---De Rossi--Pjanić---------
---Florenzi-------Destro---------Gervinho
Więc odpoczynek dostaną Nainggolan i Maicon zatem obrona mocno przebudowana.
Cagliari potrafi grać ofensywnie, tez nie zgadzam się zbytnio, że nie ma komu tam grac i że latem wykonali wyprzedaż. Owszem odeszło kilka filarów jak bramkarz Avramow, stoper Astori czy ofensywni Nene i Pinilla, ale zostali Conti, Ibardo, Sau czy Cossu. Potencjał w ofensywie jest, a w tyłach jak to u Zemana
Ciekawostką jest fakt, że Zeman w Romie stracił pracę po meczu z Cagliari na Stadio Olimpico gdy przegrał 2:4.
Cagliari przed tygodniem miało sporo okazji w meczu z Atalantą, ba byli lepszym zespołem w kreowaniu świetnych szans, ale rywal nastawiony na kontratak, i pokarał zapędy miejscowych.
Roma - Cagliari
Typ : Powyżej 2,5 gola @ 1,53 b365
Obie strzelą ? TAK @ 1,83 b365 2:0
Chciałbym jeszcze na koniec uczulić na mecz Interu. Niby wyglądają całkiem nieźle, ale Palermo to jest ciężki teren i radziłbym uważać bo kurs spada i pewnie do jutra poniżej 2 będzie wisiało, a to naprawdę żadna promocja.
Przed spadkiem Palermo do
Serie B faktycznie mecze Palermo - Inter były niesamowite. Najbardziej mi i pewnie nie tylko mi, utkwił w głowie mecz z sezonu 2011/12 Palermo - Inter 4:3, gdzie wyborną partię zagrał Fabrizio Miccoli. Na San Siro wcale mniej bramek w tamtym sezonie nie bylo bo padl remis 4:4.
Inter faktycznie zmiażdzył Sassuolo 7:0, ale w meczu z Torino aż tak dobrze nie wyglądali. Na Sycylii może być im ciężej o pkt.
Palermo zawsze fajnie się w domowych meczach oglądało, Pastore, Ilicić, Miccoli to była ekipa. Teraz nowe rozdanie, w ostatnim dniu okienka odszedł niestety Abel Hernandez więc z przodu postawiono na Dybale i Vazqueza. Za kreatywność odpowiadać ma Paragwajczyk Edgar Barretto czy Luca Rigoni. Na papierze nie wygląda to źle. U siebie powalczą bez wątpienia.
Inter ma Icardiego, Osvaldo, Kovacić wreszcie gra dobry sezon od początku, może to będą jego rozgrywki ? Strzelił już 1 gola w SerieA więc powinno mu być łatwiej.
Zaskoczył mnie tak wysoki kurs na bramki w tym meczu, a sądze że tych kilka będzie. Inter 3 mecze i 3 czyste konta licząc z meczem z Dnipro w
LE, dziś pora na przełamanie tej serii, a w ofensywie jest taki potencjał, że sami też coś strzelą spokojnie.
Palermo - Inter
Typ : obie strzelą ? TAK @ 1,83 b365 1:1