Nawet nie chce mi się wracać do tego co wczoraj zaprezentował Juventus w meczu z Chiewo bo ręce opadają.
Empoli - Napoli
Typ : Napoli @ 1,91 b365
Nie wypada się nie zgodzić z
@Grac45 odnośnie meczu Empoli - Napoli. Jeszcze podczas oglądania meczów Milan - Empoli i Napoli - Sampdoria w poprzedniej kolejce sobie powiedziałem, że w nastepnej serii gier będzie trzeba polować na wygrane obu zespołów. Los niestety tak chciał, że oba kluby stana na przeciwko siebie. Patrząc pod kątem jakości to tę niepodważalnie lepszą ma Napoli. W Empoli dużo dobrego, a w zasadzie wszystko póki co dobre daje Saponara. Ciekawie też gra Croce i przebłyski ma Piotr Zieliński, tak Zieliński, niby cofnięty na pozycje bardziej w tył, ale potrafi dobrze rozegrać, chociaż w jego przypadku szkoda, że długimi fragmentami tez znika i jest zupełnie niewidoczny. Tak patrząc na grę Empoli to w meczu z Milanem prezentowali się bardzo dobrze, mieli kilka sytuacji w których ratował Diego Lopez, ale Napoli wygląda teoretycznie lepiej. Tylko czy własnie ta składna gra obronna pozwoli im na dobre zaprezentowanie się? Bo jeżeli Albiol i Koulibaly mają zamiar dawać się tak ogrywać dziadkowi Maccarone jak czynił to z nimi Eder z Murielem to wtedy wygrana może byc zagrożona.
Defensywa i braki Empoli względem poprzedniego sezonu już wyżej wymienione. A skoro formacja defensywna Empoli nie najlepsza to rzut okiem na przeciwnika i wychodzi, że Napoli wszystko co najlepsze ma w ofensywie. Wreszcie ktoś postawił na Lorenzo Insigne (Brawo Sarri!), który w meczu z Sampą wkręcał gości w ziemie i był najlepszym na boisku wg mnie mimo iż gole stzrelał Higuain. Wreszcie Napoli ma lepszy środek pola.
Ze stawką nie ma co szaleć, ale skoro taki wybrecny fan Napoli jak Grac sugeruje, że coś strzelą to tak moze też być, że powinni wygrać.
Empoli: Skorupski - Zambelli, Tonelli, Barba, Mario Rui - Zieliński, Djousse- Croce, Saponara, Pucciarelli - Maccarone
Napoli: Reina - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Valdifiori, Allan - Callejon, Hamsik, Insigne - Higuain
Sampdoria - Bologna
Ciekaw jestem co sądzicie o tym meczu? Chodzi za mną typ, że
Bologna strzeli, ale szczerze to nie mam za dużo argumentów za tym w rękawie
Jedynie nazwiska i bardziej chęć przełamania ich złej passy mnie jakoś to tego skłania. Doszedł Emmanuele Giaccherini ostatnio do Bologny i to powinno dac więcej opcji trenerowi. ogólnie Bologna szalała w mercato, ciekawe nazwiska przyszły, nawet przeciez wydali 9mln za Destro!! Co dla mnie jest sporym nadużyciem, ale jeżeli się spojrzy na ceny w
Premier League to mogą sobie przybić piątkę
Dodam, że Teveza Juventus sprowadzał bodajże za 5mln, czyli można już się śmiać haha.
Inter Mediolan - AC Milan
Creme de la creme tej serii gier, powyżej już kilka ciekawych wypowiedzi na temat derbów Mediolanu padło.
Oto więc przewidywane składy na to wielkie wydarzenie w Italii.
Inter: Handanović - Santon, Medel, Murillo, Juan Jesus - Guarin, Felipe Melo, Kondogbia - Perisić - Jovetić, Icardi
Milan: Diego Lopez - Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio - Poli, Montolivo, Kucka - Bonaventura - Luiz Adriano, Bacca
Co się rzuca w oczy patrząc na te składy? Montolivo! Wreszcie można by rzec. Sinisa przejrzał na oczy chyba, bo Nocerino jakoś nie widać w składzie. Kontuzja Bertolacciego daje plac od początku dla Kucki, no ale dziwi mnie, że nie przewidziany do gry jest Nigel De Jong. Może chcą trenerzy uniknąć trzeszczących kości bo przecież po przeciwnej stronie jest Felipe Melo, a starcia tych obu panów mogłyby być szkodliwe dla zdrowia.
Inter z nowym Perisiciem od początku wg przewidywań i z Felipe Melo właśnie. Jak to będzie funkcjonowało sam jestem ciekaw. No i Ranocchia całkiem już na margines spisany chyba skoro pod nieobecność Mirandy to Medel ma zargać na środku obrony obok Murillo.
Inter z Perisicem jakoś mi się nie podoba szczerze mówiąc. W ogóle Perisić jakoś nie pasuje mi tutaj wcale, wolałem aby Inter sprowadził Lamelę albo Lavezziego na których mieli zakusy własnie, Ale przyzedł Chorwat jednak... coż zobaczymy czy to wypali, ale jakoś jestem sceptycznie nastawiony do niego.
Dużo będzie zależało od Joveticia, póki co jest w gazie, strzela gola za golem, czy to klub czy to reprezentacja. Liczę, że derby nie zawiodą!
Wiele aspektów wskazuje na Inter, ale ta 2 tygodniowa przerwa na reprezentacje jakoś mnie nie przekonuje do grania tego meczu. Pachnie remisem z daleka. A nawet takie pewki jak Juventus potrafią zawieść co widzieliśmy wczoraj, więc dziś delikatnie podchodzę do sprawy i bacznie obserwuje
A Wy jakie macie propozycje? Typy? Co Was intryguje? Chętnie podyskutuję z Wami na rożne tematy, zapraszam