>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 kolejka Primera Division 30.08 - 01.09.2013

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Bet365
Już w piątek rozpoczynamy 3. kolejkę Primera Division i tym samym ostatnią przed przerwą na spotkania reprezentacji. W piątek zaczynamy od dwóch spotkań o 23:00. Obie ekipy mają po 1 punkcie ale dużo lepiej wizualnie prezentuję się Almeria, która jednak w końcówkach spotkań straciła punkty w obu spotkaniach. W tym samym czasie Rayo po niedzielnym laniu, zechce się odegrać i zdobyć kolejne 3pkt. Okazja ku temu dobra, bo na przeciw nich wyjdzie Levante, które jeszcze nie zdobyło gola, a obsada ataku też nie daje zbyt wielu powodów do optymizmu.
W sobotę trzy spotkania, a zaczynamy w Vigo. Celta jak na razie dobry początek i mają na swoim koncie aż 4pkt. Granada z kolei 3 &quot;oczka&quot; ale skład mają taki, że powinni być jednym z czarnych koni rozgrywek, zatem czeka nas ciekawe spotkanie. O pierwsze punkty zagra Real Valladolid, który u siebie zagra z Getafe. Faworytem wydaję się być gospodarz tego spotkania ale wiele zależy od tego, czy wróci do składu Ebert. Na zakończenie dnia, Osasuna zagra o pierwsze punkty, a z kolei Villarreal będzie chciał dalej podtrzymać komplet punktów, jaki posiada po dwóch kolejkach. Faworytem goście ale Osa, ostatnio pokazała się z dobrej strony przeciwko Athletic.
W niedzielę czeka na nas aż 5 spotkań i powinno być mega ciekawie. Zaczynamy w południe od ligowego klasyku Real Madryt-Athletic Bilbao. Mecz na szczycie, bo obie ekipy mają po 6pkt. Faworytem jak zawsze Real ale, to nie oznacza, że Baskowie są bez szans na punkty. W Katalonii, Espanyol zagra z Betisem i będzie, to ważne spotkanie dla Verdiblancos, którzy nieoczekiwanie nie mają na swoim koncie punktów. Obie drużyny lubują się w grze ofensywnej więc powinniśmy oczekiwać wielu emocji. O godzinie 19 starcie dwóch przedstawicieli LM czyli Real Sociedad-Atletico Madryt. Oby tylko trenerzy obu ekip, nie zdecydowali się na defensywne ustawienia, bo zamiast hitu mogą być szachy ale mecz zapowiada się świetnie. Na sam koniec dwa spotkania o 21. Derby Andaluzji, z udziałem Pawłowskiego zapowiadają się nieźle, a z kolei katastrofalnie grająca Valencia spróbuje powstrzymać Barcelonę ale przy takiej grze, jak ostatnio, to ciężko będzie im o cokolwiek więcej niż honor powalczyć.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji​

Otrzymane punkty reputacji: +4
banan23 150

banan23

Użytkownik
Witam. W bukmacherce siedzę od niedawna ale już swoje zdążyłem przegrać, dlatego teraz postanowiłem zająć się tym czym się najbardziej interesuje, czyli piłką nożną a konkretnie ligą hiszpańską. Na początek wybiorę spotkanie Rayo Vallecano z Levante.
Rayo Vallecano - Levante UD
Ostatnie spotkanie nie należało do najlepszych w wykonaniu tego zespołu. Dostali lanie od Atletico aż 5:0 choć porażka nie musiała być tak wysoka, po prostu gospodarze byli bardzo skuteczni, 5 strzałów na bramkę- 5 goli.
Dwie kolejki temu wygrali (3:0)na własnym boisku z
beniaminkiem Primiera Division- Elche. Podopieczni Pacio Jemeneza pokazali się z bardzo dobrej strony. Kontrolowali całe spotkanie dopuszczając przeciwnika do tylko jednego strzału w światło bramki. Dwie z bramek padły po ładnych uderzeniach z dystansu. Bueno strzelił dwa gole, jednego dołożył Perea. Rayo pozyskało również portugalskiego obrońcę Ze Castro, który dziś o 21.00 będzie zaprezentowany w klubie. Wątpię, że jutro będzie miał już okazję do debiutu ale na pewno będzie to wzmocnienie w niedalekiej przyszłości.
Każdy wie jak sezon zaczęło Levante, ostra lanie od Barcy na wyjeździe. Potem mecz u siebie z Sevilla, mecz wyrównany, który mogła wygrać każda z drużyn. Sędzia mógł odgwiazdać karny dla zespołu gości po zagraniu ręką jednego z piłkarzy, jednak tego nie zrobił. Potem natomiast gracz Levante z kilku metrów trafia prosto w GK Sevilli. Piłkarze Caparrosa w mojej opinii dopuszczali do zbyt wielu sytuacji bramkowych. Levante jak na razie bez strzelonego gola w PD i mam nadzieję, że zostanie tak po jutrzejszym meczu ????
Typ: Wygrana Rayo Vallecano
Kurs: 2.00
Bukmacher: BAH

Rayo mnie zawiodło, powinni wygrać ten mecz ale w obronie dali się robić jak młodziki. Może gdyby nie ta czerwona karta w 60 minucie dla Bangoury mecz inaczej by się potoczył. ⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Rayo - Levante odpuszczam na wstępie. Trudny mecz do typowania. Ciężko się nastawić na jedną opcję.

Skupię się na spotkaniu Almerii z Elche. Starcie dwóch beniaminków więc mega wypasionego faworyta tu nie ma, choć ze względu na atut własnego boiska to Almeria jest faworytem.

Mnie po raz kolejny zadziwiają kursy na overy. Na under mamy jakieś 1,6, a przecież takie kursy możemy spotkań w bardzo underowych ligach. W dwóch meczach Almerii do tej pory zobaczyliśmy 9 goli co daje kosmiczną średnią. Nie grali oni przecież z Barceloną czy Atletico, ale z Villarrealem i Getafe.

Co więcej w takim spotkaniu z Getafe wcale tempo nie było jakieś zawrotne. Mecz był jako taki otwarty, ale w skali atrakcyjności dałbym temu spotkaniu jakieś 3+ w skali szkolnej. Oczywiście gole czuć było w powietrzu, bo obie strony były zdeterminowane i podeszły bez większego respektu dla przeciwnika.

Almeria pomimo 4 strzelonych goli w 2 meczach, nie potrafiła wygrać. Mają fatalne końcówki spotkań i to właśnie tam tracą punkty. W sumie gdyby ciągnęli mecz na jedno tempo to po 2 kolejkach mogli mieć 6 punktów. Beznadziejna końcówka z Villarreal i słaba z Getafe zaowocowała tylko jednym punkcikiem na koncie. Właśnie tu mam kilka refleksji co do jednego z typów, ale o tym później.

Elche w dwóch spotkaniach pokazało dwa oblicza. Najpierw grali z Rayo na wyjeździe. Byli ewidentnie przestraszeni i niepewni swoich umiejętności. Drugie starcie z RSSS dało już trochę więcej polotu i finezji w ich grze. Grali jednak na własnym boisku i to w Hiszpanii ma spore znaczenie. Co zobaczymy z Almerią? Myślę, że coś pośrodku. O ile po pierwszym meczu tak jak mówię, czułem spore zmieszanie to już po spotkaniu z Realem Sociedad stwierdziłem, że z tej mąki będzie chleb. Oczywiście, Baskowie nie grali tego co potrafią, ale jednak Elche w tym spotkaniu pokazało się z dobrej strony. Szybko strzelili gola i może później starali się to dowieźć do końca i to ich zgubiło.

Jaki mam pomysł na ten mecz? Oczywiście over to po pierwsze. Almeria grała słabiutko w obronie, ale myślę, że ich mecze w lidze będzie się oglądało z przyjemnością. Są głodni punktów, bo pomimo solidnej gry w pewnych momentach, nie potrafili wygrać.

Elche po tych dwóch pierwszych spotkaniach powinno się ogarnąć i swoje strzelić. Liczę na trafienia z obu stron, a jeśli chodzi o Elche to myślę, że stanie się to w końcówce spotkania. Almeria chyba nie wytrzymuje do końca kondycyjnie i jest to wina intensywnej gry w pierwszych minutach spotkania. Almeria traciła gole z Villarreal w 64. 83. i 85. minucie. Z Getafe stracili gola z karnego w 84. minucie. Warto spróbować jakiegoś późnego gola dla gości.

Almeria - Elche
Powyżej 2,25 (Handicap azjatycki) 1,90 Bet365 ✅ 2:2
Elche zdobędzie gola w przedziale czasowym od 76 minuty do końca spotkania 4,33 Williamhill ✅

Otrzymane punkty reputacji: +55
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Almeria-Elche
Miałem przyjemność oglądać już obie ekipy i stwierdzam, że to Almeria wygląda na razie lepiej. Dobrze zagrali z Villarreal i z tego co oglądałem skrót meczu z Getafe, to też nieźle sobie radzili na tle rywala. Strzelili już 4 gole, z czego aż 3 zdobył Rodri ale trzeba pamiętać, że oprócz niego ważną rolę odgrywają w zespole Suso(2 asysty) i Fernando Soriano. Nie mam jakoś przekonania do Aleixa Vidala ale może w kolejnych spotkaniach udowodni, że się mylę. Na ławce jest też Oscar Diaz, który w ubiegłym sezonie sporo strzelał dla Lugo w Segunda Division. Tak jak Ramzes piszę, to oni mają problemy z tymi końcówkami, bo stracili sporo punktów i na dobrą sprawę, to gdyby mecze trwały po 80 minut, to byliby na czele tabeli z kompletem punktów, wraz z innymi ekipami. A tak mają ledwie 1pkt, podobnie jak ich rywal Elche. Buki wystawiły takie kursy na over, chyba patrząc przez pryzmat obrony Elche z ubiegłego sezonu ale teraz to już mamy nową linię defensywną więc wiele ona wspólnego nie ma, z tym co się działo na boiskach Segunda Division. Przekonali się o tym, już przegrywając wysoko z Rayo 3:0. Z Realem Sociedad mieli dobrą 1. połowę i tyle właściwie. W drugiej, to już Txurri-Urdin byli stroną zdecydowanie przeważającą i powinni byli wygrać. Do zespołu dołączył nowy napastnik, a mianowicie Richmond Boakye, który jest wypożyczony z Juventusu. Ostatnie dwa sezony, jak widziałem spędził na wypożyczeniu do Sassuolo i w 66 meczach Serie B, zobył 21 goli, czyli wynik nie najgorszy. Chłopak ma 20 lat więc może coś z niego będzie.
W tym meczu ja gram na over 1,5 Almerii, bo jednak mimo wszystko, jeśli ma być over w meczu, to gospodarze muszą te dwa gole strzelić. Nie mają zbyt mocnej defensywy ale Elche jakoś nie imponuje póki co i dlatego decyduje się na gospodarzy.
Almeria over 1,5 @ 2,20 Bet365✅2:2
A co do meczu Rayo, to też chyba odpuszczę, bo jednak nie wiem jak na nich wpłynęła ta porażka z Atletico i jakich cudów dokona Paco Jemez, bo to trener, który zmieniać szybko się nie boi więc może ta 11 się różnić trochę, od tego, co widzieliśmy przeciwko Elche i Levante.

Otrzymane punkty reputacji: +7
banan23 150

banan23

Użytkownik
Real Madryt - Athletic Bilbao
Real jak na razie dwie skromne wygrane, widać, że jeszcze nie są w optymalnej dyspozycji. Nowy trener, potrzeba będzie trochę czasu aby przerzucili się na nowy styl gry. Ronaldo na razie nie widoczny, za to Isco w meczu z Betisem pokazał się z bardzo dobrej stony.
Bilabo zaczęło sezon od dwóch zwycięstw. 1-2 z Realem Valladolid na wyjeździe oraz 2-0 z Ossasuną u siebie. Ten drugi mecz mógł zakończyć się wynikiem wyższym oraz nie koniecznie zachowanym czystym kontem przez graczy Athletic&#39;u. Bilbao ma kim postraszyć w ataku. Liczę na młodego Muniaina, który zdążył już zdobyć gola w tym sezonie PD.
Teraz do rzeczy, mój typ na to spotkanie to BTTS. Teraz trochę statystyki.
Na 34 mecze pomiędzy w/w drużynami 19 razy padł BTTS.
Na 16 meczy na Santiago Bernabeu 10 razy padł BTTS.
Myślę, że Real w obecnej formie &#39;jest w stanie&#39; stracić bramkę z podopiecznymi Ernesto Valverde. O gola Los Blancos raczej się nie boję, bo to by była hańba gdyby nie zdobyli u siebie ani jednej bramki.
Mój typ: BTTS
Kurs: 1.80
Bukmacher: BAH
Wynik 3:1, ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Real Madryt - Bilbao +2,5 1,89 ibc
Sociedad +0,25 - Atletico 1,8 ibc
Sevilla - Malaga 1,91 bwin
Dla mnie trzy pomyłki.
Real miał problemy z Betisem u siebie, z Granadą wygrał jednym golem,
Bilbao to nie ogórki, więc takie handicap to w koszykówce mogli dać.
Sociedad jest mocny u siebie, obie ekipy miały mecze na tygodniu,
Materace nie podobały mi się w meczu wyjazdowym z Sevillą, a plusowy handicap na RSSS dobrze wygląda.
Malaga gra dobrze w obronie, ale ma duże problemy w ataku, Sevilla mimo
meczu na tygodniu powinna sobie poradzić, zagrałem bo bwin pomylił spread.
Więcej nie mam co pisać, ja tu bym robił inne linie niż te zagrane.

Otrzymane punkty reputacji: +1
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Rayo Vallecano - Levante UD
Typ: BTS - NIE
Kurs: 1.91 bet365 ⛔ 1-2
Za momencik rozpocznie się mecz na Vallecas. Gospodarze są wyraźnym faworytem, bowiem Levante nic nie reprezentuje w ofensywie, a samą defensywą nic nie ugrają. Widzę w tym meczu dwa scenariusze. Bicie głową w mur i totalna dominacja Rayo, lub Levante strzeli po jakieś kontrze i będą się bronić przez całe spotkanie. Gospodarze obiecująco rozpoczęli sezon gromiąc Elche 3-0, lecz szybko zostali sprowadzeni na ziemię przegrywając derbowy pojedynek z Atletico 5-0. Goście pokazują dobitnie co jest ich celem w tym sezonie. Wyniki słabe, choć trzeba przyznać, że rywale z górnej półki LL. Ostatni mecz na Vallecas to triumf Błyskawic 3-0, a w tej chwili jestem zdania, że goście się znacznie osłabili w okienku tracąc kilku solidnych piłkarzy. IMO ofensywa Żab - Xumera - Rios - Ruben Garcia - Barral to może robić wrażenie jedynie na zespołach Secunda. Oczywiście gospodarze również nie są w dobrym położeniu. Elche roznieśli, bo tam nie było zgrania w defensywie. Tu Levante pewnie głównie nastawi się na kontry. Jak już wspomniałem coś może wpaść, ale dla mnie jest to wątpliwe. Gospodarze dość długo trzymają piłkę i goście będą mieli pewnie ledwie parę sytuacji.

W drugim meczu miałem grać kartkę dla Sapunaru, lecz buki nie wystawiły ofert na kartki. Przynajmniej takowej nie znalazłem. // Sapunaru już 3 kartka w 3 meczu. Szkoda, że bez oferty...

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Celta-Granada
Celta fajnie rozpoczęła sezon i naprawdę ta ekipa może się podobać. Owszem z Betisem nie przeważali ale mimo wszystko 3pkt zrobili. W pierwszym meczu z kolei byli dużo lepsi, a tylko remis ugrali... Widać, że w obronie nie wygląda to najlepiej ale moim zdaniem Cabral na środku obrony, to nie jest żaden pewniak, a i po bokach Mallo i Toni, to też nie są super defensorzy. Do tego w najbliższym meczu nie zagra Borja Oubina - defensywny pomocnik, odpowiedzialny tylko i wyłącznie za obronę więc tam jest strata. Spodziewam się, że jakiegoś gola stracą więc muszą w ofensywie swoje zrobić. Nolito nieźle drybluje na skrzydle, Krohn-Dehli z Betisem tragedia ale z Espanyolem genialnie z kolei i liczę na takie jego oblicze. Bardzo podoba mi się Alex Lopez w środku pola, który sporo gry bierze na siebie i naprawdę wiele dobrego można o nim powiedzieć. W ataku jest Charles, który też gole strzela i powinien być snajperem być może na miarę Iago Aspasa.
Jak dla mnie Celta, to ciekawa ekipa z wieloma niezłymi grajkami i takie mecze u siebie powinna wygrywać, a do tego dwa gole będą raczej niezbędne, bo goście przy tej obronie Celty, zapewne coś trafią.
Celta over 1,5 @ 2,34 Betsafe⛔1:1

Otrzymane punkty reputacji: +2
banan23 150

banan23

Użytkownik
Panowie nie dziwią Was te wysokie kursy na overy 2.5 w tych wyrównanych meczach typu Celta- Granada, Valladolid- Getafe, Ossasuna- Villareal, Espanyol- Betis? Kursy w w/w spotkaniach wynoszą 2.00, 2.10. Można na tym skorzystać? Jak myślicie?

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Panowie nie dziwią Was te wysokie kursy na overy 2.5 w tych wyrównanych meczach typu Celta- Granada, Valladolid- Getafe, Ossasuna- Villareal, Espanyol- Betis? Kursy w w/w spotkaniach wynoszą 2.00, 2.10. Można na tym skorzystać? Jak myślicie?
Pewnie po kilku kolejkach kursy na over powyżej 2,0 przejdą do lamusa. Póki co trzeba brać to co jest.
W meczu Celty z Granadą szukam overa. Typowanie zwycięzcy może być trudne, bo obie drużyny popełniają błędy w obronie więc ten wynik może iść w obie strony.
Jeśli chodzi o osłabienia to jedynie Celta zagra bez Oubiny w środku pola, a tak większych zmian nie będzie. W Granadzie zostali odsunięci ci, którzy nie łapali się do składu lub mieli lekko na pieńku. Granada teraz ma bardzo szeroki skład więc mają w czym wybierać.
Tak jak powiedziałem obie strony popełniają sporo błędów. Środek defensywy nigdy nie był najmocniejszą stronę Celty i z wywiezieniem w pole Cabrala nigdy nie było większego problemu. Fontas, który przyszedł do Celty przed sezonem również nie jest jakimś wirtuozem gry obronnej. Znalazł miejsce w składzie tylko dzięki nowemu trenerowi, który może jeszcze ma sentyment do swoich były podopiecznych z rezerw Barcelony.
Dla Granady kluczem do tworzenia okazji bramkowych powinny być akcje oskrzydlające. Boczni obrońcy gospodarzy są mało doświadczeni. Gdy ktoś ich objedzie to rolą środkowych obrońców powinna być asekuracja. Wystarczy, że ktoś z dwójki mało zwrotnych Fontas/Cabral wyjdzie i w defensywie stworzy nam się spora luka.
Celta to jednak w miarę solidna drużyna jeśli chodzi o ofensywę. Nolito z Augusto Fernandezem powinni starać się rozszerzać pole gry, bo Granada w obronie potrafi stworzyć monolit. Oczywiście po zmianach w składzie sporo się zmieniło, ale tak jak w poprzednim sezonie gra defensywy będzie opierała się na defensywnych pomocnikach. Teraz tą rolę pełni Iturra, który zagrał świetny mecz przeciwko Realowi Madryt.
Celta do tej pory zagrała oba overowe spotkania. Z Espanyolem w sumie zobaczyliśmy 4 gole, z Betisem tylko 3 patrząc na to ile mieliśmy sytuacji w tym spotkaniu. Granada z Osasuną zrobiła robotę i wygrała 2:1, a z Królewskimi to trochę inny kaliber spotkania. Tu nawet nie asekuruję się żadnym azjanem i gram overa.
Celta - Granda
Powyżej 2,5 gola 2,05 Bet365
⛔ 1:1
Spotkanie Valladolid pomijam i uderzam w ostatni sobotni mecz. Osasuna zagra z Villarrealem i wbrew temu co mówią kursy dla mnie faworytem są goście. Osa zagrała słaby mecz z Granadą i trochę lepszy z Athletic Bilbao. Gdyby w kilku sytuacjach lepiej się zachowali to mogliby wyjść na prowadzenie. W takiej sytuacji spotkanie mogło różnie się potoczyć.
W poprzednim sezonie Osa była stawiana jako wzór solidnej defensywy. W tych dwóch kolejkach działo się z nimi coś niedobrego, bo popełniali koszmarne błędy. Jestem przekonany o tym, że goście coś strzelą. Bramka to jest dosłownie pewniak, ale nie wiem co dalej.
Do tej pory Żółta Łódź Podwodna po powrocie do elity Almerii strzeliła 3 bramki po jej głupich błędach oraz Realowi Valladolid 2. Jak widać z ich strony padały minimum 2 bramki. Ze strony Osasuny spodziewam się podobnych baboli jak ze strony Almerii i właśnie dlatego się nad tym zastanawiam. W Pinnacle mamy mały &quot;zakład bez ryzyka&quot;. Linia jednej bramki razem ze zwrotem jest do przyjęcia. Tak jak mówię gol dla gości to pewniak.
Osasuna - Villarreal
Villarreal over 1 (1 bramka=zwrot) 1,81 Pinnacle ✅ 0:3

Otrzymane punkty reputacji: +35
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Pograłem w stronę Valladolid. Analizy zdążyć napisać nie dam rady, bo mecz dosłownie za 5 minut. Ale mam coś co IMO warto pograć.
Osasuna - Villarreal
Typ: Powyżej 6 kartek (azjan 6=zwrot) @1.75 [3/10] bet365 5 ⛔
Typ: Osasuna powyżej 5.5 rożnych @1.66 [8/10] bet365 naprawdę polecam! 7 ✅ ✅

Osasuna ruszy od początku do ataku bez względu na to jakich ma do dyspozycji piłkarzy. Oni po prostu u siebie grają nadzwyczaj ofensywnie i z mega zaangażowaniem, które zwykle procentuje zdobyczami punkowymi. Z Granadą się nie udało. Ewidentnie im ten rywal nie leży, bo rok temu na El Sadar padł taki sam rezultat (1:2). Nie wierzę, że Pampeluńczycy dadzą się uskubać z kolejnych punktów i dołączą do &#39;frajerów&#39; tego początku sezonu do Almerii, która na dobrą sprawę mogła i powinna mieć 9 punktów na swoim koncie. We wszystkich meczach mieli mecze w garści, a tracili gole w końcówkach. Już wracam do dzisiejszego meczu o 23:00 w Nawarze.
Nie przekonuje mnie dzisiejsza Osa, dlatego nie zagram na ich zwycięstwo. Wiem za to, że mecz powinien być ostry, bo Mendilibar z każdą kolejną porażką zacznie stąpać po cienkim lodzie. On potrafi zmotywować chłopaków. Często jest tak, że chłopaki tak angażują się w akcje ofensywne, że dają się łapać na groźne kontry. Villarreal ma indywidualności, tu nie ulega wątpliwości, ale również dla mnie wyniki lepsza niż gra. Grają od niechcenia przez większość część meczu, by przycisnąć w jednym momencie. Rywale nie mieli defensywy i udawało się ograć przeciwników.
Granie w którąś ze stron zostawię ekspertom. Ja przewiduję obraz gry. 6 rożnych Osa musi ogarnąć. Jak już wspomniałem liczę na otwarty mecz i kontry gości. Kartki powinny padać równo. Defensywa gości nie jest aż tak pewna i lubi coś złapać. Sędzia? Oglądaliśmy go ostatnio w Superpucharze Hiszpanii. Pokazał 7 żółte i 2 czerwone kartki. Mam nadzieję, że w 3 dni forma mu nie spadła.​

Otrzymane punkty reputacji: +6
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jutro niby same hiciory, ale wielkiego grania nie będzie. Skupię się na pierwszych dwóch spotkaniach. W samo południe pogramy dla azjatów by mogli delektować się La Liga. Real Madryt, który dopiero łapie formę zagra z Athletic Bilbao dla którego starcie z Królewskimi jest jednym z najważniejszych meczów w sezonie.
Baskowie w Madrycie nie wygrali od bardzo dawna, ale nawet jak wysoko przegrywali to zdobywali honorową bramkę. Trzeba też wspomnieć o tym, że nie zawsze była odpowiednia forma, a mimo to potrafili się odgryźć przynajmniej raz.
Athletic wzmocnił się latem m.in Benatem, Kike Solą (który nie zagra), Mikelem Rico i są to piłkarze, którzy realnie wzmocnią siłę drużyny. Trzeba cały czas pamiętać o polityce transferowej tej ekipy i ich pole manewru jest tu mocno ograniczone.
Do składu Królewskich w końcu wraca Illarramendi i Khedira. Nie wiem jednak czy będą lekarstwem na przeciętną grę Królewskich. Jeśli chodzi o informacje z Madrytu to panuje tu spora stagnacja. Ciągle tylko dyrdymały na temat wyboru pomiędzy Casillasem, a Diego Lopezem no i oczywiście temat Bale&#39;a.
Real stracił u siebie bramkę z Betisem, z Granadą się męczyli i rywale też powinni coś strzelić i sądzę, że w starciu z Bilbao, które dobrze zaczęło sezon, bramkę również stracą. W Pinku kursy na gola gości lepsze niż w niektórych bukach na BTS-a więc biorę.
Real Madryt - Athletic Bilbao
Athletic Bilbao over 0,5 1,78 Pinnacle ✅ 3:1

W Barcelonie overa pogram na cały mecz. Espanyol zagrał dobrze przeciwko Valencii, która wykorzystała jedyny błąd gospodarzy w meczu i zdobyła bramkę. Espanyol w niedzielnym spotkaniu powinien być stroną dominującą, a Betis, który gra z kontry uwielbia takie sytuacje. Ile to już razy Betis był miażdżony i spodziewano się bramki dla rywala, a tu niespodziewanie jedna konta i gol odmieniały całkowicie losy spotkania.
W składzie Betisu zabraknie jednak Perquisa i Paulao i to w pewnym stopniu zmniejsza pole manewru na środku obrony. Szkoda, że znowu zabraknie Rubena Castro, który jest prawdziwym killerem.
Ze strony Espanyolu liczę na dobry atak pozycyjny i stałe fragmenty gry. Z Valencią o ile mnie pamięć nie myli w ten sposób zdobyli 2 bramki, a z Betisem jakiś błąd w obronie bankowo popełnią. Szybkie skrzydła Betisu i szczególnie ten Cedric kupiony za 5 zł powinien być główną bronią gości. Będzie to również jakiś test dla Verdu, który przyszedł do Sewilli właśnie z Barcelony.
Espanyol - Betis
Powyżej 2,5 gola 2,01 Pinnacle ⛔ 0:0

Otrzymane punkty reputacji: +10
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Real-Athletic

Real w dwóch pierwszych meczach zagrał taki piach, że aż się przypomniał Mourinho... Ten trener po mimo tego, że jest już w Londynie, to dalej odciska piętno na tym zespole, bo oni nie mogą się teraz przestawić na normalną grę w ataku pozycyjnym i wygląda to tragicznie. Ronaldo kompletnie bez formy, a mimo tego ładuje się w dryblingi co chwila i strzela z dystansu nie wiadomo po co. Jutro czekają go pojedynki z Iraolą, a to łatwe nie będzie, bo to dobry defensor. Benzema też gra tragicznie ale dwa gole strzelił i punkty dzięki niemu są, a tym się napastnik obroni, że strzela gole, po mimo katastrofalnej gry. Isco tak sobie ale wystawienie go na pozycji pivota, to moim zdaniem robienie mu krzywdy, bo zamiast zająć się głównie ofensywą musi pracować w defensywie sporo. Obrona nieźle wygląda ale jak Betis ich przycisnął, to się niezła sraczka zrobiła. Teraz Athletic, który może w grze, nie zachwyca ale punktuje i ogólnie, to jest skuteczny do bólu. Nie nabijają posiadania piłki, co cechowało ich grę za Bielsy, tylko po prosty szybko z tą piłką jadą pod pole karne rywala. W ataku najgroźniej wygląda Susaeta, który często schodzi na pozycję wysuniętego napastnika i przez to został już zdaje się, że 4 razy złapany na spalonego. Fajnie wygląda środek pola, gdzie są Iturraspe, Benat i Herrera, a pamiętajmy, że doszedł już Mikel Rico i naprawdę jest tam spory ścisk i konkurencja, co tylko pomoże Valverde i zespołowi. W obronie znowu zabraknie Ekizy ale zapewne pojawi się duet Laporte-Gurpegi, który nieźle wygląda. Ciekawe na kogo postawi w bramce, bo Herrerin nieźle zagrał przeciwko Osasunie, podobnie jak Enric Saborit na lewej stronie, a przecież są jeszcze Iraizoz w bramce i Balenziaga(lewa obrona). To mi się właśnie podoba, że Valverde ma szeroką kadrę i korzysta z piłkarzy, w przeciwieństwie do Bielsy, który jak się uparł, że kogoś nie chce, to olewał zawodnika i go gnoił.

Wobec słabej gry Realu, to moim zdaniem otwiera się ogromna szansa dla Athletic na jakieś punkty, na Bernabeu, a dawno już to się nie udało. Teraz jest idealna okazja na zabranie punktów Realowi, bo forma mocno średnia i naprawdę powalczyć się da spokojnie. Mimo wszystko jednak, kolejna wygrana Realu jedną bramką możliwa, zatem zabezpieczam się handicapem na gości, po naprawdę dobrym kursie. Do tego dla zabawy zagram na gola Susaety, o którym wspomniałem. Ma już gola na koncie przeciwko Valladolid, do tego asysta przy samobóju Arribasa w meczu z Osasuną więc widać ile znaczy dla ofensywy.

Athletic(+1,5) @ 2,50 Bet365⛔3:1
Markel Susaeta strzeli @ 9,00 William Hill⛔

Espanyol-Betis

Ramzes gra overa na mecz, a ja wybieram jednak overa gospodarzy - po raz trzeci w tej kolejce. Espanyol mega mi się spodobał przeciwko Valencii, którą momentami stłamsił, a jak objął prowadzenie, to oddał pole rywalowi, a że ten słabo gra w ofensywie, to była to najlepsza opcja. Teraz też liczę na ten atak pozycyjny ale myślę, że i jakieś kontry, jak to w meczu się przydarzą, a tam ma kto biegać. Przede wszystkim problemem Betisu będzie brak dwóch stoperów - Paulao i Perquis. Na moje, to Amaya jest mocniejszy od Perquisa ale tutaj kwestia zgrania będzie decydująca. Amaya wraz z Figueirasem, za wiele razem nie pograli, a wiemy dobrze, że duet stoperów musi się dobrze rozumieć. Nawet jak grali podstawowi, to nie było dobrze, bo cienko grająca Celta wcisnęła im dwie sztuki. Najbardziej ich może boleć brak Rubena Castro, bo on do kontr by się mega przydał, zamiast drewnianego i wielkiego Moliny. Właściwie poza Cedrickiem, to nie ma takiego superszybkiego gracza typowo do kontr ale i on może starczyć.

Wracając do Papużek, to fajny mają ten kwartet Simao, Sergio Garcia, Stuani i Pizzi, a jeszcze przecież na rezerwie był Thievy, który dwa razy po wejściu z ławki strzelał gole. Teraz coś czuje, że Thievy może zastąpić Pizziego w wyjściowym składzie, bo to jego dwa razy zmieniał. Jednak, to na złe nie wyjdzie, bo i tak porządny gracz zostanie na ławce, w razie czego. Tak jak Ramzes wspomniał, to stałe fragmenty mogą być ich sprzymierzeńcem, bo Colotto i Moreno - stoperzy są w stanie strzelać gole. Generalnie, to nie najlepiej ten mecz się zapowiada dla gości, a Espanyol powinien skorzystać na ich osłabieniach i wygrać.

Espanyol over 1,5 @ 2,04 Betsafe⛔0:0

Valencia-Barcelona

Długo się nad tym zastanawiałem ale ostatecznie uważam, że warto pograć również, coś w stronę Barcelony albo inaczej. Warto pograć, coś przeciwko Valencii. Nietoperze przez 180 minut tego sezonu, zagrały katastrofalnie, a dwa gole strzelone, to efekt wykorzystania dwóch błędów rywali i nic więcej. Gra się tam nie klei i widać, że jeszcze sporo roboty przed Djukiciem, bo wygląda to naprawdę tragicznie. Ciężko się ogląda ich spotkania i dla tych, którzy lubują się w ofensywnej, miłej dla oka grze, to oglądanie Valencii będzie wątpliwą przyjemnością. Co prawda przyszedł Pabon ale on sam nie odmieni tutaj oblicza zespołu, a jedynie może mu pomóc w tym. Tak sobie wygląda Banega ale to też zasługa tego, że nie miał z kim grać kompletnie. Idiotycznym pomysłem było wystawienie za nim Javi Fuego i Michela, którzy do przodu nic nie grają, a akurat na mecz z Barcą, do czyszczenia by się przydali, a sporo się mówi o występie Daniego Parejo. Jego brakowało ale mimo wszystko, nie wiadomo w jakiej on dyspozycji i ile da zespołowi teraz. Barcelona nieźle zaczęła sezon pod względem wyników, bo Superpuchar już jest i 6pkt w lidze. Gra taka sobie, bo meczu z Levante, to na poważnie nie ma co brać, bo rywal fatalny itd. Widać, że tracą na razie mało goli, chociaż Atletico miało tam swoje okazje, aczkolwiek nie jest źle z tą defensywą na moje. Na Mestalla zabranie Xaviego i Alexisa ale uważam, że jeśli strata któregoś ma być odczuwalna mocniej, to tego drugiego, który na razie nieźle prezentuje się w obecnych rozgrywkach. Xavi nic nie gra i Fabregas z pewnością gorzej nie zagra, a zapewne doda sporo. Będzie kolejna okazja na zgranie duetu Messi-Neymar i obok nich zapewne Pedro zagra, aczkolwiek aż prosi się by dać szansę Tello.

Jak ja widzę ten mecz? Barca jak zwykle dominuje na boisku i będzie cisnęła. Ostatnio niewiele z tego wynika, bo goli nie pada tak dużo ale pamiętajmy, że rywale nie mają zbyt wiele okazji na gola. Jeśli Banega oraz Pabon będą bacznie obserwowani i nie da się im rozwinąć skrzydeł, to Valencia nic w ofensywie nie piśnie. Dlatego też uważam, że granie czystej &quot;2&quot; mija się z celem, bo 1,5 to tak sobie wygląda ale zagranie na wygraną Barcy do zera, to już jest opłacalny biznes, po niezłym kursie i ja się na to zdecyduje.

Barcelona wygra do 0 @ 3,00 William Hill⛔2:3

Otrzymane punkty reputacji: +10
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Valencia - FC Barcelona
Typ: 2 Kurs: 1,57 Bukmacher: William Hill
✅✅✅ (2:3)
Mecze na Estadio Mestalla zawsze były dla Dumy Katalonii ciężkimi przeprawami, jest jednak parę przesłanek, że dziś będzie dużo łatwiej.
Po pierwsze forma Valencii: ostatnio wypunktowani przez Espanyol, wcześniej po zaledwie 1 celnym strzale w światło bramki za cały mecz wygrana 1:0 z Malagą, która jak wszyscy dobrze wiemy jest w wielkiej przebudowie. Ok Barca też z tą Malagą wygrała 1:0 ale różnica była jeśli chodzi o to kto był gospodarzem a to zawsze coś.
Następna sprawa to świetne wiadomości od Martino. Na mecz nie powołany został ewidentnie będący pod formą hamulcowy Xavi a za niego zapewne ujrzymy Fabregasa, co przy dyspozycji Cesca będzie na pewno wielkim wzmocnieniem.
Drugim wzmocnieniem ( i to chyba nawet większym) jest brak powołania dla Alexisa &quot;tracę piłkę&quot; Sancheza. Przypominam tylko ostatni mecz z Atletico w superpucharze, 4 próby dryblingu - 4 straty. Niestety za niego w podstawie wyjdzie zapewne drugi jeździec bez głowy czyli Pedro ( i tu również przypominam ten sam mecz: 3 próby dryblingu - 3 straty, a już pierwsza akcja zaraz po wejściu w 64 minucie gdy Hiszpan o mało nie zabił się na piłce robiąc przy tym chyba z 3 kółeczka wokół własnej osi była kwintesencją jego ostatnich występów). Plus z tego jest taki, że pierwszy do zmiany na atak będzie jakże lubiany przeze mnie a niedoceniany przez trenerów Tello.
Wraca także Adriano i również ucieszyłbym się jakby zajął miejsce w podstawie kosztem średnio ostatnio spisującego się Alby (ale to jest raczej niemożliwe). Cieszy na pewno tylko 1 stracony gol w 4 ostatnich meczach. Do tego widać już, że z Neymara będzie jeszcze dużo pożytku, w spotkaniu z Valencią zapewne też. A co najważniejsze chłop z porównaniu do tych 2-óch patałachów, których opisałem wcześniej po prostu ma mózg. Stawiam 2. Powodzenia !

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Primera Division 2013/2014 (Liga Hiszpańska) - La Liga
⚽ Valencia - Barcelona
Barcelona (-1 HA) ::: 2,05 ::: Bet365 ::: 3/10
Valencia słabiutko w tym sezonie. Niby to drużyna własnego boiska, ale wątpię by w aktualnej formie zdołali coś ugrać przeciwko Barcelonie. Blaugrana zdobyła już pierwsze trofeum w tym sezonie, teraz zawodnicy mogą skupić się spokojnie na teoretycznie trudnym rywalu i lidze. Zwycięstwo Valencii u siebie z Malagą odbyło się najniższym kosztem bo tylko 1:0, choć gra gospodarzy i tak wyglądała słabo. Później mieli pierwszy wyjazd do Barcelony na Espanyol i dostali 3:1. Dziś liczę na pełną mobilizację Barcelony w ataku, Valencia nie jest jednak taka mocna na jaką by się mogła wydawać. Dwubramkowe prowadzenie po takim kursie biorę z pocałowaniem ręki.
Wynik: 2:3 ▶ Zwrot!
⚽ Sevilla - Malaga
Poniżej 3 bramek ::: 1,50 ::: Pinnacle ::: 3/10
Tu liczę na nudny defensywny mecz. Malaga nie ma już czym straszyć, zaliczyła dwie skromne porażki, 1:0 z Valencią i 0:1 z Barceloną. Widać, że drużyna skupia się na razie na dobrej defensywie, choć w ataku nie mają kim naprawdę straszyć. Sevilla po kanonadzie ze Śląskiem, też słabiutko, 0:0 wyjazdowe z Levante i na dzień dobry w 1 kolejce 1:3 z drużyną &quot;El Tigre&quot;. Myślę, że nie zobaczymy tutaj dużo bramek. A remis w tym meczu wcale mnie nie zdziwi.
Wynik: 2:2 ⛔

P 0

przemexxx

Użytkownik
A ja ze swojej strony polecę typ: Athletic Bilbao - Gol przed 79:00 min - kurs 2,0 - bet365
Uważam, że goście strzelą dzisiaj bramkę, podobnie, jak to bywało w ostatnich kilku meczach tych zespołów na Bernabeau. Ponadto w tamtych meczach Athletic, jak strzelał, to nigdy tak późno. Ogólnie w tym sezonie Athletic strzela zdecydowaną większość bramek przed 79min spotkania. Z drugiej strony Real, który też jak traci, to raczej w pierwszej połowie, gdy jeszcze ma problemy z odnalezieniem się w grze. W związku z powyższym jeśli ktoś uważa, że goście coś dziś ustrzelą to jest to chyba najciekawszy typ ????

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Valencia vs Barcelona |2| kurs:1,53✅

Tutaj idę po najmniejszej lini oporu i stawiam na czyste zwycięstwo Barcelony.Widziałem Valencie zarówno w spotkaniach z Malagą jak i Espanyol&#39;em i trzeba jasno stwierdzić,że grali piach.Zespół prowadzony przez Schuster&#39;a w prawdzie pokonali ale zawdzięczać to mogą tylko i wyłącznie temu iż błąd popełnił bramkarz Malagi Willy Caballero_Obrona w tamtym meczu jeszcze jakoś wyglądała,zagrali na zero z tyłu ale już kolejny mecz pokazał,że i ta formacja nie spisuje się najlepiej.Espanyol wgrał zasłużenie,zaaplikował drużynie Djukić&#39;a trzy gole i znów można było się przekonać,że Valencia na wyjazdach i w tym sezonie może mieć problemy.Nie rozumiem też jak można z Banegi robić głównego kreatora gry.Nie wiem czy to ma być &quot;10&quot; ale temu zawodnikowi brakuje sporo to porządnych,europejskiej klasy zawodników występujących na pozycji numer &quot;8&quot;.Barcelona na początek niemiłosiernie zlała słabe Levante,by następnie wymęczyć jednobramkowe zwycięstwo z Malagą oraz dwa remisy w superpucharze Hiszpanii z Atletico.Wiem,że ostatnie trzy spotkania na boisku Valencii w lidze pomiędzy oboma klubami kończyły się remisami to mimo wszystko uważam,że dziś się to nie powtórzy.Barcelona na pewno jeszcze w gazie nie jest ale myślę,że piłkarsko na tą chwilę zdecydowanie przewyższa zespół z Estadio Mestalla.
⚽Real Madryt vs Atletic Bilbao-Obie strzelą?Tak kurs:1,80✅

Cóż Real nie jest w formie,a kursy na ich zwycięstwo są tragiczne.Uderzę więc tutaj w to iż oba zespoły zdobędą po przynajmniej jednym golu.Real w pierwszej kolejce miał na prawdę duże kłopoty z bardzo dobrze grającym Betisem,następnie męczył się z Granadą.Ich gra na prawdę wyglądała nie najlepiej i chyba jedynym,którego można wyróżnić po tych dwóch kolejkach Primera Division w ekipie &quot;królewskich&quot; jest nowy nabytek Isco.Gdyby nie ten młody Hiszpan Real pewnie nie wygrałby ani z Betisem ani z Granadą.Ancelotti to dobry trener ale czy jeden z najlepszych to mam wątpliwości.PSG pod jego wodzą potrzebowało prawie pół roku aby zacząć grać porządnie atakiem pozycyjnym co nie wystawia mu najlepszej laurki.Dziś na Santiago przyjeżdża Atletic,który dobrze wszedł w sezon wygrywając dwa pierwsze spotkania.Solidnym wzmocnieniem na pewno okaże się sprowadzony z Betisu Benat,który jest na prawdę porządnym rozgrywającym,a prócz niego w ekipie Atleticu mamy kilku na prawdę klasowych graczy ofensywnych z Munianinem i Susaetą na czele.Real jest faworytem ale czy tak zdecydowanym?Myślę,że oba zespoły mają duże szanse na strzelenie po golu i liczę,że tak też się stanie.
Bukmacher:STS

Otrzymane punkty reputacji: +7
kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Hiszpania, godzina 21:00
Spotkanie: Valencia - Barcelona
Typ: Barcelona wygra do zera
Kurs: 3.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Dziś o godzinie 21:00 w Primera Division mecz Valencia - Barcelona, faworyt to oczywiście goście, obecni mistrzowie Hiszpanii czyli Barca powinni wygrać dzisiejsze spotkanie, jednak kurs na ich zwycięstwo jest niski ok. 1.60 dlatego warto zaryzykować grę na Barcę do zera. Argumentów za tym jest parę, jednym z nich jest to że Real dziś wygrał 3:1 z Bilbao, więc wypadałoby dogonić rywala ze zdobyczą punktową. Barcelona poprawiła nieco grę w obronie, dwa ostatnie mecze to czyste konto, w lidze 1:0 wygrana z Malagą, oraz bezbramkowy remis w Superpucharze Hiszpanii 0:0 u siebie na Camp Nou. Valencia w ataku już nie jest taka mocna, odszedł najlepszy zawodnik, napastnik Soldado, który gra teraz w Anglii świetnie prezentuje się w Tottenhamie. Ogólnie o Valencii można powiedzieć, że zawodzi, ale brakuje również pieniędzy, w tym sezonie gra tylko w Lidze Europy, a i w tym sezonie w Primera Division początek średni, zwycięstwo u siebie ze słabszą niż rok temu Malagą 1:0, jednak zdecydowana porażka na wyjeździe z Espanyolem 1:3. Barcelona z kolei dobrze rozpoczęła od zdobycia Superpucharu Hiszpanii, wygrywając rywalizację dzięki strzelonej bramce na wyjeździe, w Primera Division bardzo dobrze, dwa mecze dwa zwycięstwa 7:0 u siebie z Levante, oraz 1:0 na wyjeździe z Malagą. Jak dla mnie kwestia zwycięzcy w tym meczu jest niemal pewna, wszystko praktycznie zależy od tego czy gospodarze strzelą gola. Valencia w 3 z 5 ostatnich meczy z Barceloną u siebie strzeliła gola jednak teraz wydaje mi się że zespół ten jest słabszy, a Barcelona mając niewielkie problemy w ataku skupi się również na tym by zakończyć mecz z czystym kontem, obu ekip i kadr nie trzeba porównywać, Barcelona powinna wygrać, teraz tylko pytanie czy dają radę nie stracić gola? Według mnie typ ma 50% szansy, można również się zabezpieczyć i postawić jeden gol po stronie ekipy gospodarzy, bowiem wątpię czy będzie stać ich na coś więcej, według mnie warto zaryzykować.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom