>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 kolejka Primera Division 19-20 września 2009r.

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik

Przed nami następny weekend z hiszpańską piłką. Kilka spotkań zapowiada się dość ciekawie. Interesująco może być w Bilbao, gdzie Baskowie podejmą Villareal oraz w Pampelunie, dokąd na mecz przyjedzie ekipa Sevilli. Bardzo ciekawym wydawałoby się spotkanie Barcelony z Atletico Madryt, jednak patrząc na dyspozycję Atletico będzie to dla Barcy raczej kolejny zwykły mecz. 2 kolejne wielkie firmy, czyli Real i Valencia mają przed sobą, wydaje się, łatwe spotkania, jednak wszystko zweryfikuje boisko.

Zapraszam do dyskusji, oczywiście kulturalnej i na poziomie :wink:​

jarosh 0

jarosh

Użytkownik
Barcelona - Atl. Madryt typ: Barca -1 @ 1.85

Camp Nou to twierdza nie do zdobycia dla lepszych firm niż Atletico(zwłaszcza w takiej formie). Barcelona udanie rozpoczęła sezon, do tego cenny remis w Mediolanie. Myślę, że nawet jeśli w Barcelonie od początku nie zagra Messi czy Iniesta to Katalończycy są w stanie pokryć handi. Atletico w lidze remis i porażka, tak samo w LM nieciekawy rezultat także ciężko wierzyć w nagłe olśnienie ekipy Resino. Myślę, że spokojnie można też grać over 2.5 w tym meczu:spokodfhgfh:

W zeszłym roku było tak:
Barcelona - Atletico 6-1
Atletico - Barcelona 4-3

D 0

dexxa

Użytkownik
▶ Barcelona - Atletico Madryt = Obie drużyny strzelą bramkę ? NIE = 1,85
Lider podejmuje u siebie aktualnie piętnastą drużynę Hiszpańskiej Premiera Division. Powinien to być mecz na szczycie, ale Atletico gra jak na razie po prostu źle. Barcelona wygrała oba spotkania nie tracąc przy tym żadnej bramki i strzelając pięć. W meczu Ligi Mistrzów nie stracili też bramki z Interem Mediolan. A w ogóle ostatnią bramkę Barcelona straciła w spotkaniu towarzyskim z Manchesterem City 19.08.09r. tak więc równo miesiąc temu. Wygrali po tym spotkaniu wszystko co było do wygrania. Wspomniane trzy mecze bez straconej bramki a przed tym zwycięstwo w rewanżu o Superpuchar Hiszpanii z Atletico Bilbao [3:0] i w meczu o Superpuchar Europy z Szachtarem [1:0]. Athletico jak na razie słabo w lidze, porażka [3:0] z Malagą na inaugurację rozgrywek a następnie tylko [1:1] na własnym stadionie z przeciętnym Racingiem Santander. W Champions League nie potrafili także uporać się z APOELem Nicosia remisując na własnym boisku [0:0]... Barcelona świetnie radzi sobie w defensywie i ten mecz wygrają, bo straszyć w ataku też mają kim, co każdy wie ;) Ja gram po wyższym kursie, że Barca nie straci bramki...

▶ Osasuna - Sevilla = 2 ( Remis - nie ma zakładu ) = 1,60
Gospodarzem jest ekipa która w dwóch spotkaniach zdobyła dotychczas tylko jedno oczko w meczu inaugurującym rozgrywki z Villarealem [1:1]. Mógł ten wynik napawać optymizmem, ale następnie przyszła porażka z Tenerife [2:1] i na pewno humory się popsuły. Sevilla natomiast odwrotnie. Zaczęli od porażki z Valencią [2:0] ale w poprzedniej kolejce pokonali Real Zaragozę [4:1]. Piłkarze Sevilli grają także w Lidze Mistrzów i w spotkaniu które rozegrane zostało w środę pokonali na własnym stadionie ekipę z Rumunii, Uniree Urziceni [2:0]. Bramki strzelali Renato i Luis Fabiano, na którego wszyscy liczyć będą w spotkaniu z Osasuną. Mecze obu tych drużyn nieznacznie na korzyść Sevilli. W 64 meczach 22 zwycięstwa Osasuny, 17 remisów i 25 zwycięstw Sevilli. W Pampelunie natomiast udało się Sevilli tylko sześć razy zwyciężyć, dziewięć razy zremisować i ulegli tam siedemnaście razy. Dwa ostatnie spotkania w Pampelunie to remisy. Natomiast Sevilla nie wygrała tam już spotkania od [UWAGA] dziewiątego maja 1993roku, kiedy odniosła zwycięstwo [0:1].

tbm 642

tbm

Forum VIP
FC Barcelona - Atletico Madryt
No dobra sprawę trzeba postawić jasno. Atletico ponownie w głębokim kryzysie, kibice domagają się dymisji zarządu klubu, piłkarze grają słabo czego kumulacją był remis z APOEL-em Nikozja w Lidze Mistrzów. Na domiar złego dziś zabraknie m.in Sergio Asenjo podstawowego bramkarza, którego zastąpi prawdopodobnie niedoświadczony Roberto. Kto wie czy nie dojdzie do podobnego blamażu Los Rojiblancos jak przed rokiem kiedy to zostali rozgromieni przez Barcę aż 6:1. Może nie dokładnie takiego wyniku, ale spodziewam się pewnej efektownej wygranej Blaugrany.
Mój typ: FC Barcelona -1 - 1,90 w Unibet [8/10]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
FC Barcelona - Atletico Madryt Typ : 1 @1,30 /over 2,5 gola 1,45 Expekt
Najciekawiej zapowiadający się mecz 3 kolejki jednak czy będzie to ciekawy mecz oto jest pytanie. Atletico wyraźnie w dołku, Barca na fali. W dodatku gra u siebie na Camp Nou. W poprzedniej kolejce z Getafe męczyli się od początku i mieli nieco szczęścia że nie pzregrywali do przerwy 0-2 ,ale wtedy grali bez Messiego, Iniesty i D.Alvesa. Co by nie mówic to Xavi nie miał z kim &quot;poklepac&quot; w tym okresie. Widoczną zmiane ujrzeliśmy gdy weszli za Pedro i Jeffrena dwaj wielcy, ale nie wzrostem Messi i Iniesta. Akcje nabrały tempa i od razu posypały się bramki, a akcja kiedy Messi glową strzelił była wprost palce lizac. Dzisiaj Guardiola nie zdecyduje się na eksperyment z dwoma młokosami na skrzydlach tylko od początku pośle najlepszych. A wszystko dlatego że nie ma w środku tygodnia Champions League. Henry raczej na ławce bo jest bez formy.
Atletico Madryt spisuje się bardzo słabo na poczatku sezonu. Klęska 0:3 z Malagą, remisy 1:1 z Santander i 0:0 z APOEL w LM. Dzisiaj w bramce nie ujrzymy Sergio Asenjo, który od czasu do czasu swoimi interwencjami ratowal zespół , który wielokrotnie zawodził w defensywie. Zwycięzca tego meczu wydaje się łatwy do przewidzenia, obecna forma gości pozostawia wiele do życzenia a więc Blaugrana powinna wygrac. Bramek także nie powinno w tym pojedynku brakowac. WKońcu naprzeciw siebie będą jedne lepszych a może nawet najlepsze linie ofensywne w lidze. SIła Barcy znana,ale ATl.Madryt przeciez ma Aguero i Forlana. To będzie arcyciekawa konfrontacja.

Przewidywane składy :
Barcelona : Valdes - Dani Alves, Pique, Czyghryński, Abidal - Xavi, Yaya Toure, Keita - Messi, Ibrahimovic, Iniesta
Atl.Madryt : Roberto - Perea, Juanito, Ujfalusi, Antonio Lopez - Maxi Rodriguez, Jurado, Assuncao, Simao - Aguero, Forlan

Osasuna - Sevilla Typ : 1X @ 1,65 Expekt

Sevilla już od sezonu 1992/93 próbuje odczarowac stadion w Pampelunie, niestety bezskutecznie, a to dlatego że to właśnie w tym sezonie odnieśli tam ostatnie ligowe zwycięstwo nad dzisiejszym przeciwnikiem. W dodatku dzisiaj Manolo Jimenez nie będzie miał do dyspozycji Luisa Fabiano! A Brazylijczyk jest w wybornej formie i strzelał jak na zawołanie bramki, to w lidze, LM z Unireą i wcześniej w kadrze Canarinhos. Osasuna może najlepszego startu nie ma, ale kilku groźnych zawodników w kadrze posiada. Przede wszystkim Pandiani i Portillo, którzy mają strzelac gole. W ostatnich meczach często padal rezultat remisowy i nie mam tu już tylko na myśli meczów w Pampelunei, ale ogólem . Coś w tym musi byc że skoro Deportivo La Coruna ma patent na Real Madryt na El Riazor tak Osasuna ma na Seville w Pampelunie ;)

Przewidywane składy :
Osasuna : Ricardo - Oier, Sergio, Flano, Calleja - Juanfran, Nekounam,Punal, Camunas - Portillo, Pandiani
Sevilla : Palop - Sanchez, Squliacci, Escude, Adriano - Jesus Navas, Zokora, Renato, Perotti - Kanoute, Negredo.

180michal 17

180michal

Użytkownik
Zgadzam sie z TBM. Atletico jest zdecydowanie pod forma co pokazuja wyniki ostatnich meczy. W LM remis z Apoelem, w lidze przegrana i remis. Do Barcelony powrocil Iniesta, który jest głodny gry i to na pewno jest bardzo duze wzmocnienie. Ja również licze tutaj na zwyciestwo gospodarzy i mam tez nadzieje ze bramke strzeli Messi, ktory po nie powodzeniach w meczach reprezentacji jest spragniony wygranej.
Typ: Barcelona -1 ✅
Messi strzeli ✅

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Coś zapodam od siebie :p

Dep La Coruña - Espanyol 1 @1,95 ⛔ 2-3

Deportivo przegrało na inauguracje z Realem, prezentując sie całkiem przyzwoicie, w ostatniej kolejce pokonali dobrze grającą Malage. Przeważali cały mecz teraz czeka ich chyba troche łatwiejsze zadanie bo rywalem będzie Espanyol. W ostatniej kolejce ograni przez Barce 0-3, dzisiaj dodatkowo osłabienie brakiem De la Peny, Tamudo i Nakamury. Kadra wąska, formy jako takiej nie ma, ciężko będzie o punkty. Deportivo z takimi piłkarzami jak Felipe, Guardado, Juca, czy Riki powinno zgarnąć komplet.

Almeria - Getafe 2 DNB @2,00 ⛔ 1-0

Almeira jak narazie nawet bez gola w lidze. Na dodatek kontuzjowany jest napastnik Henok Goitom, i dodatkowo nie wystąpi ofensywnie grający Kalu Uche. Getafe przegrało ostatni mecz z Barca 0-2, jednak zaprezentowali sie przyzwoicie, w 1 połowie mieli trafili w poprzeczkę i słupek tak więc wynik mógł w każdą stronę iść. W pierwszej kolejce pokonali na wyjeździe 4-1 solidny Racing Santander. Wydaje mi sie że nie były to pojedyńcze dobre występy lecz po prostu zespoł z przedmieść Madrytu jest w formie i stać go na korzystny rezultat z starciu z Almeirą.

/zdecydowanie lepiej idzie mi podawanie typów z serie A :p

180michal 17

180michal

Użytkownik
Dzisiaj wg mnie dwa ładne handicapy mozna grac. Pierwszy to Real -1 a drugi to Valencia -1. Ekipy gospodarzy sa o klase lepsze niz ich rywale. Do tego dochodza tacy zawodnicy jak Ronaldo, Raul, Kaka, Benzema, Villa, Silva czy Mata. Nie ma sie co tutaj duzo rozpisywac o tych dwóch meczach bo inne wyniki czy wysokie wygrane beda uznawane za porażke.
Typy: Real -1 ✅
Real -2 ✅
Valencia -1 ⛔

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wczoraj w meczu Barcelona - Atletico było tak jak przypuszczałem, czy dziś ponownie uda się przewidzieć scenariusze wybranych spotkań?

Zgadzam się z 180michal. Zarówno w kontekście spotkania Realu z Xerez jak i Valencii ze Sportingiem Gijon.

Czas najwyzszy na efektowną wygraną Realu Madryt. Xerez to na obecną chwilę najsłabszy z beniaminków, który praktycznie nie ma atutów jakie mógłby przeciwstawić Królewskim. Zanosi się na pogrom także handi -1 myślę spokojnie, a dla ryzykantów -2.
Mój typ: Real Madryt -1 - 1,40 w Tobet [9/10]

Valencia nieco szafowała siłami w meczu Ligi Europejskiej z Lille, który zremisowała bardziej na własne życzenie aniżeli z powodu świetnej postawy Lille. Bardzo dobry ligowy start i nie można tego zaprzepaścić tracąc punkty z Gijon. Sporting wygrał z Almerią, która ma spore problemy z ofensywą po odejściu Negredo, a przegrał na Camp Nou 0-3. I mniej więcej takiego wyniku spodziewam się na Mestalla. Czas na bramki Davida Villa, którego celem oprocz dobrej gry Valencii jest zdobycie korony króla strzelców. Zanosi się na pewną wygraną gospodarzy.
Mój typ: Valencia -1 - 1,82 w Tobet [5/10]

Wspomniałem już o problemach ofensywnych Almerii, której rywalem dzisiejszego popołudnia będzie Getafe. Getafe, które poprzedni sezon miało nieudany, ale tym razem powinno być zdecydowanie lepiej. Imponujący start wygrana 4:1 z Santander, później solidny mecz przeciwko Barcelonie. Spory potencjał drzemie w tym zespole i sądzę, że przegrać z Almerią nie powinni.
Mój typ: x2 - 1,52 w Tobet [4/10]

gost3k 0

gost3k

Użytkownik
Również na moich kuponach znajduje się pozycja:

Real - Xerez +1,5 1,45

Real powiniej dokonać dzisiaj pogromu Xerez, który nie prezentuje się zbyt korzystnie.
Chęci Królewcy będą mieli, wkońcu Barca zanotowała zwycięstwo. Uważam, że te dwie ekipy poprowadzą bardzo długą serię zwycięstw z rzędu, gdyż są w optymalnej formie i przed kryzysem (który wkońcu dopada każdego) będą chcieli mieć jak najwięcej punktów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom