Ruch Ch.-Sosnowiec
W tym spotkaniu dużo większe szanse daje się Ruchowi, ma 3 pkt, Zagłębie 0. Piłkarze i kibice w Chorzowie są pewni swego, natomiast w Sosnowcu po cichu wierzą na urwanie Chorzowianom punktu. W ostatnich dwóch sezonach w tym meczu padał w Chorzowie remis 0:0, w dodatku pan Milczarek, który prowadził ten mecz rok temu, dzisiaj też go poprowadzi ???? Szykuje się więc zwycięstwo Ruchu, ale wiem po moim długim stażu w bukmacherce
, że tego typu mecze rządzą się swoimi prawami i może paść remis
Typ: 1X, pewność: 9/10
Wisla Kr.-Korona K.
Gospodarze są zdecydowanymi faworytami spotkania, choć goście będą walczyć w tym sezonie o grę w Europejskich pucharach. Wiślacy jednak nieźle się wzmocnili i powinni sobie poradzić z Kielecką drużyną. Miałem okazję obejrzeć mecz Lecha z Koroną z poprzedniej kolejki, Kielczanie grali dobrze tylko, kiedy Lech im na to pozwalał, zdarzało się to często, ale Wisła narzuci od początku swój styl gry i co najważniejsze musi go utrzymać żeby wygrać, sądzę, że Biała gwiazda da radę i wygra.
Typ: 1, pewność: 7/10
Wodzislaw-Widzew
Gospodarze są z czterema punktami po dwóch kolejkach, goście tylko z punktem. Odra swoim kibiców funduje emocje do ostatniej minuty. Wtedy dopiero strzela bramki, pewnie to z powodu rozluźnienia ekip rywal które już myślą o punktach które zdobędą. Widzew nie może tak postąpić, ale zapewne Odra zacznie we wcześniejszych minutach zdobywać gole. Widzew jak na razie grał z mistrzem i wicemistrzem kraju, zaprezentował się nieźle, ulegając Zagłębiu 1:2 i remisując z Gksem 0:0. W tym spotkaniu jednak według mnie Widzew może co najwyżej zremisować, chociaż typ nie jest aż taki pewny.
Typ: 1x, pewność: 7/10
Lech P.-Gornik Z.
Lech z ambicjami, Górnik z perspektywami. Kolejorz po nawet dobrym meczu z Zagłębiem S, nie radził sobie w Kielcach, dopiero po wejściu megaszybkiego Floriana się przebudzili, Górnik z Legią zupełnie sobie nie radził, chyba spalił się, w dodatku głupia bramka do szatni zrobiła swoje. Zabrzanie chcą wygrać, ale będzie im o to trudno. Lech nie wyobraża sobie innego rezultatu niż zwycięstwo. W bramce raczej Dolha, ale Kotorowski nie odstaje poziomem, walka o miejsce w składzie wyjdzie im na dobre. Zagra Reiss, powinien dobrze podawać lub sam strzelić, myślę, że jeszcze nie w tym meczu Górnik zdobędzie punkty. I chociaż remis aż tak bardzo by mnie nie zdziwił, postawię na wygraną gospodarzy.
Typ: 1, pewność: 7,5/10
Belchatow-Zag.Lubin
Wicemistrz gra z mistrzem. Gks, którego czeka mecz w pUEFA kontra Zagłębie, które namęczyło się w Bukareszcie. Większe szanse mają według mnie Bełchatowianie. Ostatnio w lidze u siebie z Zagłębiem przegrali w sezonie 1998/1999! Pewnie będą chcieli dociągnąć do przynajmniej 10 lat
Gks ma 4 pkt, Zagłębie 3, w poprzednim sezonie na początku Gks szedł jak burza, za to Zagłębie czołgało się w środku tabeli, chociaż wtedy jeszcze nie było Czesława Michniewicza ???? Nie mniej jednak Gks raczej nie przegra tego spotkania, bo kontakt z czołówką chcą zachować, w dodatku ściany będą im pomagać.
Typ: 1X, pewność: 7,5/10
Polonia B.-Cracovia
W tym spotkaniu zmierzą się beniaminek z czwartą drużyną poprzedniego sezonu. Patrząc na to powinno się postawić grube pieniądze na Cracovię. Jednak wiemy, że beniaminek u siebie na takie mecze bardzo się mobilizuje, chcąc sprawić niespodziankę. Polonia będzie chciała urwać punkty, ale jednak to goście przyjeżdżają w roli faworytów. Będą chcieli wygrać, zapewne im się to uda, ale kurs nawet z podpórką jest dość wysoki i bardzo pewny, więc tak też postawię.
Typ: X2, pewność: 8/10
Jagiellonia-LKS Lodz
Klasyczny "no bet" tej kolejki, czyli wszystko się może zdarzyć. Dam na remis, bo tak
Typ: X, pewność: 5/10
Legia W.-Groclin
Niedzielne spotkanie przyniesie sporo emocji. Większość jest pewna wygranej Legii, ja postawię inaczej. Sezon 2005/2006 w którym Legia zostawała mistrzem Polski - porażka u siebie 0:2. Poprzedni sezon - porażka u siebie 0:1. Legia jest zapewne lepszym zespołem, jednak są takie mecze, gdzie jedna z drużyn ma "patent" na drugą. Czy Groclin taki patent ma? W 12 ostatnich meczach między tymi zespołami Legia wygrała tylko raz! Stało się to w sezonie mistrzowskim, rozgromili Dyskobolię 4:0. W Warszawie dawno nie wygrali, a ostatnio w lidze u siebie urwali punkty Groclinowi w sezonie 2003/2004. To są tylko statystki, wszystko inne przemawia za gospodarzami. A ja zaryzykuję, bo kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa!!! :]
Typ: X2, pewność: 5/10