>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3. kolejka Ligue 1 [ 23.08 - 25.08.2013 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Marathonbet:

Jedziemy dalej z rozgrywkami we Francji bo już w tym tygodniu trzecia kolejka.Na początek Monaco podejmie Tuluzę, oby dwa zespoły na dwóch różnych biegunach bo Monaco zaczęło od dwóch zwycięstw zaś goście okupują jedno z ostatnich miejsc w tabeli.Ponadto nie James, nie Falcao, a były gracz Tuluzy - Riviere na razie błyszczy i przewodzi w tabeli strzelców L1.W sobotę Marsylia wybierze się na spotkanie do Nord-pas de Calais na mecz z Valenciennes, w Annency Evian zagra z Rennes, a Lyon po meczu w el. LM zagra na Gerlande z Reims.W niedziele uważam, że będą ciekawsze mecze na czele ze starciem na stadionie miejskim gdzie Lille podejmie ASSE, dalej na Korsyce Ajaccio zagra z Niceą, a na wieczór PSG będzie zobligowane do pokonania beniaminka z Nantes.
Zapraszam do dyskusji i pisania swoich przemyśleń.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jutro wyjeżdżam dlatego już dziś zostawiam przemyślenia na sobotę i niedzielę, zagram sobie to dziś bo później raczej nie będę mieć okazji.

Evian TG - Stade Rennes | Obie drużyny strzelą - TAK - 1,83 (Betsafe)✅

Wydaje mi się niezły typ na spotkanie w Annency, liczę na otwarty mecz.Evian to ciężka ekipa do obstawiania bo różnie im wychodzi z grą i z wynikami, a przeważnie wychodzi im słabo.Nie mniej u siebie prezentują momentami ciekawą grę.W starciu z OM nie za bardzo mieli argumenty ku temu aby wywieźć punkty czy też zdobyć w ogóle bramkę raz, że obrona OM jest bardzo solidna to też Evian straciło dwa przednie zęby - nie ma już w ataku Khlify i Sagbo, a wysuniętym napastnikiem jest Berigaud.Nie mniej mnie się podoba w tej ekipie Barbosa, Ehret czy ciekawy też jest Bertoglio i też nie ma piłkarza na którym spoczywa tylko strzelanie bramek.Któryś z pomocników też potrafi zrobić przewagę i strzelić na wagę punktu/ów.
Ekipę Rennes poznajemy na nowo po tym jak ją przejął Montanier - co mnie na razie najbardziej zaskoczyło to aż tak ofensywne granie Pajota bo do takiej gry przyzywczaił Feret, ale w meczu z Evian to nie będzie mieć miejsca bo Pajot dostał czerwoną kartę w Nicei i nie zagra w Annency.Nie mniej w ataku jest ciekawy Oliviera znany z gry w Benfice, na skrzydle śmiga nominalny napastnik jakim jest Erding zaś po drugiej stronie prawy obrońca - Foulquier, który wygrał młodzieżowe MŚ.W Nicei nie grał Pitroipa, nie wiem jak będzie w sobotę, ale jeśli zagra to będzie spore wzmocnienie linii ofensywnej gości.Można na razie zauważyć, że jest to niezła ekipa, która potrafi stworzyć sporo okazji, a i też uważam, że piłkarsko są lepsi od Evian.Tyle, że myślę, że oby dwie drużyny strzelą po bramce dlatego taki typ po całkiem niezły kursie.

Lille - Saint Etienne | X2 - 1,80 (Bet365)⛔

Kurs nieporozumienie moim zdaniem.Z dawnej ekipy Lille zostało już niewiele i nie wiem skąd tak niski kurs na gospodarzy.Lille to ekipa, która jest w przebudowie - sprzedają najzdolniejszych graczy, a starają się budować drużynę na młodych zawodnikach jak Meite, Origi czy też przeciętnych zawodnikach jak Rodellin.ASSE to ekipa stabilna, wypracowała swój system gry i ma do tego bardzo dobrych wykonawców oraz świetnego trenera co procentuje z każdym meczem.W mojej opinii na papierze Les Verts wyglądają lepiej.Też uważam, że w niedziele przełoży się to na wynik spotkania bo ASSE jest bardzo ciężko strzelić bramkę, a o przyczynach tego pisałem już podczas pierwszej kolejki ponadto nieźle radzą sobie następcy Aube i Mollo czy Hamouma/Congert/Tabanou (na razie kontuzja, być może w Lille już zagra), którzy to obsługują piłkami Brandao_Owszem, różnica między tymi ekipami jest, ale na korzyść ASSE dlatego mimo, że to wyjazd to gram w ich stronę bo kurs nie jest adekwatny do tego co prezentują oby dwie ekipy.

baddorf 4

baddorf

Użytkownik
Nantes - PSG. 2. - 1.60 Proponuje stawiać w miare wcześniej, kursy będą sukcesywnie spadać, dobry klub nie remisuje trzech meczy pod rząd, już poprzedni mecz PSG mógł zakończyć się wysokim zwycięstwem gospodarzy. Teraz PSG to wygra, ma do tego słabego przeciwnika, nie przewiduje kolejnego remisu. Osobiście gram grubo na czystą 2.

wojtaz248 29

wojtaz248

Użytkownik
Valenciennes - Marsylia 2@2,05 Williamhill ✅✅✅
Kurs jaki bukmacherzy wystawili na Marsylię wydaje się być bardzo atrakcyjny. OM wspaniale rozpoczął ten sezon, odnosząc dwa przekonujące zwycięstwa nad Guingamp i Evian TG. W gazie jest nowo nabyty pomocnik - Dimitri Payet. Marsylczycy do kolejnego spotkania podejdą bez poważniejszych osłabień. Jedynie występ Imbuli jest niepewny, ale z pewnością znajdzie się ktoś kto będzie potrafił go zastąpić. Marsylia dysponuje szerszym i lepszym składem od swoich rywali. Prawdopodobnie zdominuje mecz i znowu sięgnie po 3 punkty, które będą bardzo cenne w perspektywie meczu z Monaco w 4 kolejce Ligue1.

Nantes - PSG. 2. - 1.60 Proponuje stawiać w miare wcześniej, kursy będą sukcesywnie spadać, dobry klub nie remisuje trzech meczy pod rząd, już poprzedni mecz PSG mógł zakończyć się wysokim zwycięstwem gospodarzy. Teraz PSG to wygra, ma do tego słabego przeciwnika, nie przewiduje kolejnego remisu. Osobiście gram grubo na czystą 2.
Ja osobiście nie byłbym przekonany do grania na PSG. Nantes wcale nie jest takim słabym przeciwnikiem, Kanarki to zespół silniejszy niż Ajaccio, któremu PSG nie sprostało. W tym meczu skłaniałbym się bardziej ku grze BTSa lub Nantes strzeli. Fakt, że mecz będzie rozgrywany na wyjeździe z pewnością nie pomoże PSG. Miałem okazję oglądać mecz PSG-Montpellier, w tym meczu Paryżanie wypadli bardzo słabo, duże problemy mieli w konstruowaniu akcji i tworzeniu zagrożenia pod bramką przeciwnika.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Valenciennes - Marsylia 2@2,05 Williamhill
Kurs jaki bukmacherzy wystawili na Marsylię wydaje się być bardzo atrakcyjny. OM wspaniale rozpoczął ten sezon, odnosząc dwa przekonujące zwycięstwa nad Guingamp i Evian TG. W gazie jest nowo nabyty pomocnik - Dimitri Payet. Marsylczycy do kolejnego spotkania podejdą bez poważniejszych osłabień. Jedynie występ Imbuli jest niepewny, ale z pewnością znajdzie się ktoś kto będzie potrafił go zastąpić. Marsylia dysponuje szerszym i lepszym składem od swoich rywali. Prawdopodobnie zdominuje mecz i znowu sięgnie po 3 punkty, które będą bardzo cenne w perspektywie meczu z Monaco w 4 kolejce Ligue1.
A dla mnie w ogóle nie jest atrakcyjny. Dwa tygodnie temu z Guingamp na Marsylczyków płacono 2,2 i więcej. To był atrakcyjny kurs ale teraz? Nie dość że rywal o klasę mocniejszy niż Guingamp to jeszcze bardzo trudny teren. Piszesz, że OM zdominuje mecz a ja wcale nie byłbym tego pewien. U siebie VAFC jest bardzo ciężkim przeciwnikiem. Pamiętam ostatni mecz OM na Hainaut kiedy gracze Sancheza rozbili Marsylczyków 4-1. Zresztą Olympique wygrywa na tym boisku raz na ruski rok - w ostatnich siedmiu sezonach tylko raz dostąpili takiej chwały. Oczywiście dzisiejsza Marsylia z Payetem i nowonarodzonym Gignacem jest o wiele mocniejsza od Marsylii z zeszłego sezonu ale nawet to nie przekonuje mnie by grać dwójkę w tym meczu. Są lepsze zakłady z btsem na czele. Valenciennes gdy gra u siebie naprawdę rzadko nie trafia do siatki rywali. Ofensywny styl gry Marsylii daje pewność że tutaj nie tylko goście będą mieli swoje sytuacje. Zanosi się na wyrównane, otwarte spotkanie. Nie postawię żadnej gotówki na typowanie 1x2 bo tu naprawdę może paść każdy wynik ale jestem w miarę pewny że kilka bramek zobaczymy.
BTS @ 1,90 Bet365 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Monako v Tuluza
Monako AH: -1,0,-1,5 kurs: 1,925 buk: Bet365 ⛔ (edit po meczu: nie wiedziałem, że będą grali przy pustych trybunach. Kiedy mecz się rozpoczął, błyskawicznie skontrowałem na Tuluzę +0,5,+1)
Aż się dziwię, że nikt dotąd nie podał takiego lub podobnego typu. Monako gra jak z nut. To się po prostu ładnie ogląda. Generalnie sprowadzenie całymi wagonami na Wyspy Brytyjskie i do Francji Hiszpanów bardzo poprawiło poziom rozgrywek. W Monako znaleźli świetny patent - rewelacyjny Falcao przyciąga uwagę defensywy i wykorzystuje to Riviere, jak przeciwnicy wystarczająco dobrze nie neutralizują Falcao, to on się rozpędza. Jak dla mnie Monako to na tle całej ligi wybijający się zespół i w tym sezonie będzie dużym zagrożeniem dla na razie nieudolnego PSG. W przypadku zwycięstwa jednym golem zwrot połowy stawki, 2 i więcej zaksięgowana wypłata. Za drobne w dubelku z Dortmundem (-1) gram jeszcze tu over 2,5 gola.

N 66

niepowazny

Użytkownik
Ja osobiście nie byłbym przekonany do grania na PSG. Nantes wcale nie jest takim słabym przeciwnikiem, Kanarki to zespół silniejszy niż Ajaccio, któremu PSG nie sprostało. W tym meczu skłaniałbym się bardziej ku grze BTSa lub Nantes strzeli. Fakt, że mecz będzie rozgrywany na wyjeździe z pewnością nie pomoże PSG. Miałem okazję oglądać mecz PSG-Montpellier, w tym meczu Paryżanie wypadli bardzo słabo, duże problemy mieli w konstruowaniu akcji i tworzeniu zagrożenia pod bramką przeciwnika.[/quote]
A ja się z Tobą nie zgodzę ;)
Rzadko oglądam L1 ale ostatnio zdecydowałem się oglądnąć spotkanie PSG z Ajaccio i tuż się zdziwiłem że ta liga jest naprawdę niezła , wcześniej omijałem oglądanie ligi Francuskiej jak i Włoskiej ale do sedna.
W moim odczuciu mecz powinien sie zakończyć jakieś 6:1 dla drużyny z PSG, bramkarz z Ajaccio miał chyba dzień konia to co wyjmował to naprawdę spokojnie mógłby rywalizować z najlepszymi golkiperami globu.
Ja tu nic innego nie widzę jak porządne lanie - dlatego osobiście pobieram handicap -1 na PSG z kursikiem 2.45 w Fortunie

dziki_pluto 45

dziki_pluto

Użytkownik
Dokładnie. To co wyprawiał bramkarz Ajaccio to po jednym występie mógłby konkurować z najlepszymi na tej pozycji. Ale jeden mecz wiosny nie czyni ????
PSG miało chyba z 20 sytuacji do zdobycia gola,połowę z nich cudem wyciągnął bramkarz,a połowę niestety sami zmarnowali.....
Jak dla mnie,jeżeli tylko zagrają z normalną skutecznością to powinni bez problemu ograć Nantes.
Dwa razy buki na nich zarobiły,wypadałoby coś oddać na zaachętę.
Mi za to Monaco dziś coś śmierdzi remisem...

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Na tą kolejke Ligue 1 mam dwa typy. Jeden oczywisty i zapewne będzie masówka na ten typ , mianowicie PSG. Osobiscie gram handi w tym meczu. Plus do tego dorzucam handi na Marsylie po raz 3 w tym sezonie i mam nadzieje , że po raz trzeci w tym sezonie mi ten typ wejdzie bo kurs w granicach 4,0 jest bardzo kuszący.
Jak już podkreślałem do wypełnienia handi nie jest istotna ofensywa drużyny , ale przede wszystkim defensywa. Jeśli przeciwnik strzeli bramke to strzelenie 3 bramek jest już sporym wyczynem. OM zbudowało zespół według starej zasady : najpierw defensywa , później ofensywa. Do obrony z tamtego sezonu dorzucili skuteczność i póki co w dwóch meczach pokryli mi handi. Payet i Gignac póki co dzielą dorobek bramkowy w tym sezonie ligowym. Fajnie to wygląda z przódu. Prócz tych dwóch zawodników są jeszcze przecież tacy zawodnicy jak Valbuena czy bracia Ayew. Siła ofensywna ciekawa. Spodziewam się wyniku 0-2 ewentualnie 1-3 gdyby OM objeło szybko prowadzenie. Tak jak wspominałem OM będzie wygrywać do pierwszej poważnej przeszkody , a wtedy zobaczymy.
Drugi typ to jak wspomniałem PSG zespół , który ma fatalny start jeśli chodzi o uzbierane punkty. Jednak ich ostatni mecz , a przede wszystkim wyniki nie obrazuje zdarzeń jakie miały miejsce. Koledzy wyżej już opisali co się działo w tym meczu. Fura szcześcia Ajaccio , równie dobrze mecz mógł się skończyć ich wysoką przegraną. Celem PSG w tym meczu są 3 punkty , a podstawowym założeniem - nie stracić bramki. 0-3 moim zdaniem.

Typy na 3 kolejkę Ligue 1
Maryslia -1 [4,15]
PSG -1 [2,5]
STS

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 2,2K

barichello

Użytkownik
guingamp marsylia
zaczne od tego ze nie rozumiem czemi srednia kursow na lorient wynosi powuzej @3. guingamp dostal na poczatek wymagajcych rywali. marsylia szybko wybudzila z pieknegp snu o lique 1 i po 16 minutac bylo juz 3--0. w drugim meczu z st etienbe porazka tyljo 1-0 ale slaby mecz w wykonaniu benjaminka. co do lorient to sezon zaczeli od wyjazdowej porazki z lille ale wcale nie zaprezenotwali sie zle. czego potwierdzeniem byl drugi mecz u siebie gdzie morszczuki zdominowaky nantes. wygrana 2-1 a lorient bylo na tyle skuteczne ze to oni zdobyli wszystkie bramki w tamtym meczu;) lorient to takze rywal z gripy wymagajacych wiec ta rozbieznosc w kursach wydaje mi sie troche za duza.
lorient x2
z koma

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Barichello ta rozbieżność nie wzięła się z niczego. Lorient dziś bez kontuzjowanych: Audarda, Aliadière, Coutadeura, Quercii, Reale oraz Barthelmé. Co jak co ale trenerowi Gourcuffowi wypada 3-4 zawodników z pierwszej jedenastki. Szczególnie brak dwóch pierwszych może dać się we znaki. Pamiętam że w zeszłym sezonie kiedy Audard pauzował Lorient z miejsca traciło głupie bramki. Nieobecność Aliadiere&#39;a to z kolei spore osłabienie ofensywy. Football365 awizuje w pierwszym składzie Alaina Traore. Ciekawe z jakiej strony pokaże się piłkarz z Burkina Faso. Myślę, że po tak długiej przerwie ciężko liczyć na dobrą formę atakującego Lorient. Jeśli chodzi o Guingamp to na pewno trzeba na nich uważać kiedy grają na własnym boisku. W pierwszej kolejce zagrali całkiem dobry mecz z Marsylią, wyjazd na Guichard co prawda im się nie udał ale teraz znowu wracają do siebie. Nie wierzę, że przegrają kolejny mecz przed własną publicznością. Tak osłabione Lorient jest w zasięgu beniaminka a osłabienia które wyżej podałem tym bardziej skłaniają ku grze na gospodarzy. Jestem przekonany że jakieś punkty zostają dzisiaj w Guingamp. Sam ryzykuję zwycięstwo beniaminka bez remisu.
Guingamp DNB @ 1,61 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +20
rijo 407

rijo

Użytkownik
79)
Lille - Saint Etienne

TYP: 1 ✅✅
START: 25 sierpień 2013, 14:00
KURS: 2.00
BUKMACHER:
STAWKA: 5 PLN
INFORMACJE: Faworytami meczu są gospodarze. To jednak ASSE jest na razie wyżej w tabeli - po dwóch meczach z kompletem punktów zajmują czwartą pozycję. Warto jednak sprawdzić z kim grali te mecze. I tak oto okazuje się, że z ogórami. Bo jak inaczej nazwać Ajaccio, które jest głównym kandydatem do spadku i Guingamp? Oba zwycięstwa zakończyły się jednobramkową przewagą Les Verts. Lille na pewno miał nieco trudniej. W pierwszej kolejce spotkało się na Grand Stade Lille Métropole z Lorient i wygrało 1-0. Tydzień temu nieoczekiwanie Les Dogues ulegli Reims 2-1. Tyle, że dziś to samo Stade Reims pokonało na wyjeździe dotychczasowego lidera, czyli Lyon, 1-2!
Spójrzmy teraz na kadry - w ekipie gospodarzy zabraknie zawieszonego za kartki Rouxa. Goście mają gorzej, będą musieli obejść się bez Gradela, Polomata, a co najgorsze bez Brandao, który jest kontuzjowany. Siła ofensywna Saint-Etienne jest więc w opłakanym stanie.
W dodatku goście we czwartek zagrali swój wyjazdowy mecz, który zresztą przegrali z duńskim Esbjerg 4-3. Sądzę, że mecz ten dał w kość piłkarzom i mogą jutro czuć się jeszcze zmęczeni. A to wszystko składa się ładnie na wygraną LOSC.
ZDJĘCIE:
Wzięte stąd: http://forum.bukmacherskie.com/f35/typerki-88008-5.html#post3827987

elano07 1K

elano07

Użytkownik

Nantes – PSG 2 AH-1 1,97 6/10 bet365 ZWROT
Nantes dzisiaj bez prawoskrzydłowego Yohana, poza tym wszyscy zdrowi. W drużynie Les Canaris zastąpi go prawdopodobnie młody Jordan Veretout. Jeśli chodzi o PSG to być może nie wystąpi Blaise Matuidi, pyzatym wszyscy zdrowi. Pomimo ze PSG jest jak na razie nie pokonany to wyniki są niezadowalające Laurent Blanc dzisiaj jest pod presją. W ostatnim meczu z Ajacco niesamowity popis dał Ochoa i tylko dzięki niemu drużyna zachowała punkt. Dzisiaj liczę na pierwsze zwycięstwo PSG bo aspiracje klubu są zdecydowanie wyżej.​

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Jak słaby atak Saint-Etienne może być argumentem za graniem na Lille kiedy gospodarze też dysponują bardzo słabą ofensywą, może nawet słabszą niż Les Verts. Dlatego ja tutaj przychylam się bardziej do typu Koziego na x2, może nawet zagram czysty remis bo takie 0-0 lub 1-1 mi się tutaj widzi. Obie drużyny są dobrze zorganizowane, grają bez zbytniego ryzyka co przekłada się na małą ilość zdobywanych oraz traconych goli. Co do meczu ASSE z Duńczykami w LE to był to tragiczny występ Ruffiera a naprawdę rzadko kiedy zdarza mu się tak słaby mecz. Z Lille na pewno będzie lepiej ;) Gospodarze nadal grają bez Rouxa i De Melo, a sam Kalou o czym już pisałem to za mało. Do tego dzisiaj Saint-Etienne ma zagrać trójką defensywnych pomocników. Właściwie to szóstką pomocników (trzech defensywch, trzech skrzydłowych) bo jak wspominał Rijo Brandao jest kontuzjowany. Nie spodziewam się żeby Lille łatwo poradziło sobie z tak ustawionymi gośćmi. Będzie stykowy mecz i prawdopodobnie remis. x2 jak najbardziej jest do gry.

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Nantes - PSG
typ: drużyna gości powyżej 2,5 gola @ 3,05 Betsson

Do trzech razy sztuka. Naszpikowane gwiazdami PSG na razie rozczarowało. Dwa remisy na początek, na pewno nie tak to miało wyglądać. Dziś paryżanie zagrają na wyjeździe z beniaminkiem ligi i uważam, że tym razem wysoko wygrają. Montpellier - to nie są jakieś tam ogórki, Ajaccio - czarodziej w bramce, Nantes - nie widzę tutaj niespodzianki. Atak Ibra - Cavani w końcu odpali. Spodziewam się naporu podobnego do tego z ostatniej kolejki i pewnego zwycięstwa gości. Za kolejną wpadkę głową może zapłacić Blanc, dlatego uważam, że PSG będzie chciało i wygra w Nantes w efektownym stylu.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Nantes - PSG AH(1,5:0) 2 2.83 Pinnacle
Spotkanie trzeciej kolejki Ligue 1 pomiędzy Nantes a PSG. Niespodziewanie to gospodarz dzisiejszego meczu jest wyżej w tabeli po dwóch spotkaniach, na koncie mają 3 punkty, a faworyt do mistrzostwa po dwóch remisach jest niżej od dzisiejszego rywala. Nantes pomimo tego że jest zespołem utytułowanym jako beniaminek chce się oczywiście przede wszystkim utrzymać i w spotkaniu z takim potentatem nie ma większych szans. Jednak my dzięki temu słabszemu początkowi mamy dziś bardzo dobre kursy na PSG. Zespół ten musi się w końcu przełamać, gra była dużo lepsza niż ilość zdobytych punktów, w poprzedniej kolejce u siebie dominowali cały mecz, ale szwankowała skuteczność i pomimo prawie 40 strzałów na bramkę rywali zaledwie zremisowali 1:1. Obie drużyny zagrają praktycznie w najmocniejszych zestawieniach, w zespole gości zabraknie nadal Meneza a niepewny jest występ Matiuidiego. Siła PSG jest ogromna, czas w końcu się przełamać, w napadzie mają takich zawodników jak Ibrahimovic, Cavani czy Lavezzi, czas by się odblokować, rywal jest mało ważny, prawie wszystko w nogach i głowach zespołu PSG.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
No i prawie znowu by się wszyscy przejechali na PSG. Cała ta liga jest po za czołówką europejską. PSG gra na takim poziomie, że zagraża im beniaminek. Zobaczymy czy to przez początek sezonu czy coś więcej. Żadne duże handi nie weszły.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom