>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3. kolejka Ligue 1 [ 22.08 - 24.08.2014 ]

Status
Zamknięty.
matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Kolejkę nr 3 czas zacząć !

Czy Monaco zdobędzie pierwsze punkty ? Jak poradzą sobie aktualni liderzy ligi St Etienne oraz Bordeaux ? na te pytania poznamy odpowiedzi po 3 kolejce , która prezentuje się tak:

Zestaw par oraz kursy (Bet365):

Zapraszam do dyskusji !

Otrzymane punkty reputacji: +9
aliant 531

aliant

Użytkownik
Evian-PSG
W piątkowy wieczór przy granicy francusko-szwajcarskiej miejscowy Evian podejmować będzie mistrza kraju i głównego faworyta w tym sezonie- PSG. Gospodarze zaczęli obecny sezon fatalnie. Po dwóch kolejkach mają okrągłe zero punktów na koncie i na ten moment zamykają tabelę. A jeżeli w poprzednich spotkaniach przegrywa się z ligowym średniakiem (Caen) u siebie 0:3 by później zebrać lanie od Rennes 2:6, to naprawdę ciężko być optymistą. Jedyne co może przemawiać za ekipą z Thonon-les-Bains, to historia spotkań która mimo, że działa na korzyść ekipy ze stolicy to wcale nie jest tak jednoznaczna. Z 5-ciu ostatnich spotkań Paryżanie wygrali 3 razy. 2-krotnie górą był Evian. Rok temu na własnym boisku sprawili nie lada niespodziankę pokonując PSG 2:0. Jednak dzisiaj nie są już w takiej formie jak wtedy... Osobiście nie przywiązywałbym dużej wagi do absencji Zlatana w tym meczu. Podopieczni Blanca, pokazali w ostatniej kolejce iż potrafią sobie radzić także bez pomocy Szweda, kiedy to ograli Bastię 2:0 a oba gole padły już po zejściu Ibrahimovicia z boiska. Nastawiajmy się więc na dość jednostronny pojedynek. Całkowicie rozbita obrona ekipy z Parc des Sports najprawdopodobniej zaliczy trzecią kolejną traumę. Świetny napad z Cavanim na czele powinien nieraz zbombardować bramkę przeciwnika. Paryżanie po dwóch meczach mają 4 punkty na koncie i jeśli nie chcą już na początku gonić czołówki muszą to spotkanie wygrać. Łatwiejszego rywala chyba nie będzie.
Mój typ:
Wygrana PSG z hand. -1 (0:1)
Kurs: 2,1 Betclic

M 9

matu

Użytkownik
Nie będę powtarzał słów kolegi wyżej, dlaczego kibice Evianu mogą przeżyć dzisiaj kolejny smutny wieczór. Uważam że nawałnica PSG zacznie się od pierwszych minut, a jeżeli największa armata paryżan będzie miała dobry (czyli normalny) dzień, to wejdzie nam zdarzenie o bardzo przyjemnym kursie - Zlatan Ibrahimović strzeli pierwszy i czas pierwszego gola 1-20 @ 7,00 (Bet365). Za drobne chyba warto zagrać? ;)
EDIT: OK, nie warto ;)

8 28

89michael89

Użytkownik
Nie będę powtarzał słów kolegi wyżej, dlaczego kibice Evianu mogą przeżyć dzisiaj kolejny smutny wieczór. Uważam że nawałnica PSG zacznie się od pierwszych minut, a jeżeli największa armata paryżan będzie miała dobry (czyli normalny) dzień, to wejdzie nam zdarzenie o bardzo przyjemnym kursie - Zlatan Ibrahimović strzeli pierwszy i czas pierwszego gola 1-20 @ 7,00 (Bet365). Za drobne chyba warto zagrać
Mistrzu, jest jeden problem Zlatan na pewno nie zagra w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
makaveli23 702,2K

makaveli23

Użytkownik
Guingamp - Marseille bramkowy remis @ 4.50 bet365 ⛔ ⛔
Obrona OM ????, smiesznie to wyglada naprawde jak za dawnych czasow nic sie nie zmienilo, 0-2 z Montpelliem gdzie blizej bylo 0-3 niz 1-2, no nieciekawie to wyglada, pierwszy mecz z Bastią z 3-1 oddac gospodarzom latwo dwie bramki i zremisowac 3-3 to rowniez komedia w ich wykonaniu. Zobaczmy teraz co Guingamp. A nic szczegolnego, z meczu z Lens (0-1) mozna tylko sie pośmiać z kilku 3? 4? niewkorzystanych sytuacji. 1 bramka na koncie z 3 meczy, jesli liczyc spraingi to dwie na 5 meczy, atak mizernie wyglada, Lens nie grał tak dobrze w obronie i tam trzeba bylo cos z akcji wlasnej strzelic. Z St Etienne cos tam probowali ale na koncie nadal 0. No niestety tak jak kazdy do tej pory robił z Marsylią co chciał to moze teraz powrót do normalności? Normalnie to Marsylia ogrywa ich jak chce, w poprzednim sezonie 2 komfortowe wygrane 1-0 u siebie i 3-1 na wyjeździe. Zobaczyc OM wygrywająca na wyjeździe to rzadkość, wiec stawiam na bramkowy remis, nikt tu nie zasluguje na wygraną, Marsylia za glupia obrone a Guingamp za bezpłciowy atak, oba te aspekty tych druzyn sie uzupełnią w tym meczu: 1-1.
Lille - Lorient 2 @ 4.8 Sportingbet
Lille gra słabiotko, posiadanie, dobra obrona- tak ale okazji bramkowych jak na lekarstwo. Bardzo odbrze ze odpadna z Ligi Mistrzów bo ogladanie ich to by byla zenada. Wygrana z Caen po karnym ktorego nie powinno byc. Lille jedną nogą jest w meczu z FC Porto we wtorek, więc widze szansę dla Lorient, Monaco ładnie pyknęli 2-1, ale ostatnio tylko 0-0 z Nice. Wydaje mi sie ze mają lepszy atak niz Lille, i nie widze powodu by gospodarze mieli byc az tak faworyzowani w tym meczu. Trudno bedzie bo to Francja ale spróbowac nalezy.
Bastia - Toulouse over 2.5 @ 1.95 bet365
Tutaj kolejny mecz w ktorym mysle ze bramki beda padac. Obie druzyny pokazaly juz ze strzelac potrafią, licze na przedluzenie overowej serii. Bastia u siebie zawsze spoko, Tuluze nie radzilo sobie z Nice na wyjeździe tutaj tez bedzie ciezko. Ale ofensywnie wygladaja wybornie wiec napewno cos strzelą, bo Bastia zostawi sporo miejsca na tyłach. Wynik moze byc kazdy ale bramki padną. Brandao nie pogra moze to byc oslabieniem dla typu ale zobaczymy, jedna jaskolka wioesny nie czyni.

Nice - Bordeaux bts @ 2.00
Nice u siebie zawsze wie co robić. Cvitanich w formie. Bordo na wyjeździe 1-0 z Montpellier, ale bylo wiele okazji moglo skonczyc sie na 1-1 spokojnie. Juz 4-1 u siebie z Monako, nie pozostawiło złudzeń Bordo jest silne w tym sezonie, operują piłką ładnie, z lekkością. Nice troche takie maniakalne zdobywa traci, sadze ze o bramki mozna byc spokojnym. Bordo jednak wyglada silniej w kazdym aspekcie i nic dziwnego ze kursy na nich lecą w dół, ja sadze ze moze tu byc wygrana 2-1 badz remis 1-1.

Reims - Caen over 2,5 @ 2.15 bet365 , Caen DNB @ 2.15
Tu kolejny overek, Caen dobrze zagralo z Lille, pierwszy mecz wyjazdowy 3-0 z Evian impnujaco. Reims zawsze w poprzednim sezonie było znane z overowych pojedynków, sądze ze brameczki padną. Caen zostawilo po sobie lepsze wrażenie, beniaminek zawsze warto stawiac na poczatku sezonu.
Montpellier - Metz X2 @ 1.9bet365
Montpellier wcale nie jest tak (1.91) dobry, wykorzystali bledy OM i wygrali, u siebie w poprzednim sezonie (5-9-5) to oni grali fatalnie szczegolnie jako wielcy faworyci. Metz jak narazie dwa remisy ma szanse tutaj na win ale najprawdoboniej bedzie remis. pis jol 2/7 ⛔

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Witam.
Ja również widzę spore value w Lorient. Lille co prawda przegrało pierwszy mecz z Porto, ale tylko 0:1 co daje im nadzieje, a skoro nadzieje są to trzeba próbować i liczę, żę w tym meczu odpuszczą. Po drugie ich gra w pierwszym dwóch meczach jak pisał kolega była bardzo średnia a Lorient przede wszystkim z Monaco zaskoczyło in plus. Myślałem nad DNB ale pinn nie oferuje tego zakładu więc zabezpieczam się remisem bo pewnie Lorient cofnie się więc remis(w domyśle 0:0) jest tutaj bardzo możliwy patrząc na poczynania Lille w ofensywie.
Dlatego:
Lille - Lorient +0,5 2,10 ⛔ 2:0

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Spotkanie: Lille - Lorient
Typ: -1,5 gola
Kurs: 2,60
Analiza: Typ czysto statystyczny.Ogladajac Lille u Siebie mozna smialo stwierdzic ze ich mecze sa malo ciekawe i bramko strzelne. Ostatni mecz z Lens 0:0 mowi sam za Siebie. Lorient? Niby ta druzyna no moze cos postraszyc ale nie wydaje Mi sie. Lorient nie bedzie chcialo stracic bramki a Lille bedzie atakowac ale rowniez sie bronic. Taka obrona za obrone i czasem cos sie &quot;ugra&quot; Czesto w Lille wynik jest 1:0, 0:0 wiec dlaczego nie mieliby kontynuowsc tej passy? W koncu chca wygrac a Lorient nie przegrac. W koncu to nie PSG czy Lyon.
ewentualnie dla wariatow typ 1:0 dla Lille po kursie 5.30 około
⛔⛔⛔ Szkoda bylo blisko do 1 kursu a nawet drugiego ????

G 112

grohufka

Użytkownik
Lyon-Lens
W czwartkowym spotkaniu Ligi Europy Lyon przegrał u siebie z zespołem Astra Giorgiu z Rumunii po czerwonej kartce oraz rzucie karnym wykorzystanym przez przyjezdnych. Lens fatalnie zaczęło sezon od 2 porażek i 0 strzelonych goli. W zespole Lyonu kilku piłkarzy nie będzie mogło zagrać ale nawet ich zmiennicy powinni łatwo sobie zapewnić zwycięstwo nad słabym rywalem. Moje typy na to spotkanie to Lyon 1,50 oraz powyżej 3,5 kartki 1,850. Kursy z Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Spotkanie: Lyon - Lens
Typ: 1 polowa X
Kurs: 2,25
Analiza: Kurs bardzo prawdopobny. Patrzac na lige francuska smialo mozna stwierdzic ze to liga nie obfituje w duzo bramek. Te druzyny rowniez. W poprzednim sezonie Lens mialo najwiecej remisow do przerwy ze wszystkich druzyn. Lyon rowniez remisuje, owszem zdarza sie mu wygrac polowki ale nie wydaje mi sie z Lens. W dodatku mozliwe ze skupia sie na rewanzu w Rumunii bo to dopiero poczatek sezonu. Lens potrafi sie bronic na wyjazdach o czym swiadczy poprzedni sezon (bynajmniej do przerwy). Polecam ten typ. Nie jest niemozliwy w koncu to nie Liga Angielska czy Niemiecka.
Pewniejszy typ. -1,5 gola do przerwy 1,40 kurs

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Lyon - Lens
TYP : druga połowa z większą ilości goli , kurs 2,05
TYP : Lens under 0,5 gola , kurs 2,00

Szybko bo zaraz mecz..
Dla mnie bardzo prawdopodobne typy.
Lens w formie fatalnej, ani jednej zdobytej bramki w 2 pierwszych kolejkach.
W Lyonie w ostatnich latach ani jednego zdobytego gola. Nie widzę żadnych przesłanek, żeby to dziś się zmieniło.
Z uwagi na to, że Ligue 1 jest ogólnie dość underową ligą to wybieram opcje, że więcej goli padni w 2 połowie. Tak jest zazwyczaj. Lyon potrzebuje czesto czasu na rozkrecnie.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
St. Etienne vs Rennes
Typ: under 1,5 w 1 poł. @ 1,40✅

Typ, ten wydaje mi się bardzo prawdopodobny a to ze względu statystyk oraz ostatnich meczy tych drużyn ze sobą jaki i z innymi zespołami...
Mógłbym się jeszcze rozpisać, ale według mojej oceny najważniejsze żeby typ się sprawdził. ( przeanalizowałem ten mecz ) chyba moja najkrótsza analiza ale tak jak napisałem liczy się efekt. typ oceniam na 8,5, gdzie 10,00 to według mnie pewniak murowany. SKALA RÓWNIEŻ WYWAŻONA WDŁG. MOJICH OSOBISTYCH ODCZUC..

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Według mnie warto dziś grać w stronę Monako.
Jak dziś przegrają to Ich Ruski chyba za jaja powiesi ????
Ja idę bezpiecznie w strone over 0,5 gola Monako.
Moim zdaniem nie ma takiej opcji, żeby ten typ dziś nie wszedł.
AS Monako po dwóch pierwszych przegranych meczach musi podejść do dzisiejszego spotkania niezwykle poważnie. Wydaje mi się, że mecz wygrają, ale gol dla nich uważam za arcy bezpieczny typ.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom