>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 kolejka I Ligi 18.08 - 19.08.2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Unibet

Rozgrywamy kolejki z zawrotną prędkością. Ledwo co rozgrywki się zaczęły, a mym już 3 kolejkę. Bukmacherzy po raz kolejny wystawili asekuracyjne kursy, szczerze mówiąc nie dziwię im się. Jest to jeszcze czas na obserwację i poszczególne drużyny nie zajęły jeszcze swojego miejsca w szeregu. Tu każdy punkt potrafi dużo zmienić. Wyraźnym faworytem jest Arka w starciu z Bogdanką i Cracovia, która o dziwo zagra dopiero swój pierwszy mecz po spadku w lidze. Faworyzowany Zawisza w ostatniej kolejce zepsuł z pewnością kilka kuponów. Teraz czeka ich wyjazd na nieciekawy teren do Legnicy. Jak się tam zaprezentują ? Poza Arką i Cracovią niski kurs wystawiono również na rywala Polonii Bytom. Szczerze mówiąc trzeba się do tego przyzwyczaić, bo Bytom będzie w tym sezonie chłopcem do bicia. Mimo wszystko własny stadion powinien trochę pomóc i w ciemno &quot;dwójki&quot; stawiać nie możemy. Jakie są wasze opinie na temat najbliższej kolejki ?
Zachęcam do merytorycznej dyskusji

empe92 438

empe92

Użytkownik
Moim zdaniem dobry bet na tę kolejkę to under w meczu Sandecji Nowy Sącz z Flotą Świnoujście. Gospodarze mają 3 punkty po porażce 0:5 z Zawiszą i wygranej 1:0 na wyjeździe z Niecieczą. Bramki z pierwszego spotkania były głównie spowodowane indywidualnymi błędami defensorów Sandecji. W drugim meczu błędy te udało się wyeliminować i gra obronna wyglądała całkiem nieźle. Co prawda ekipa z Niecieczy nie postawiła wysoko poprzeczki, ale i tak duży postęp w porównaniu z meczem z Zawiszą był widoczny. Sandecja nastawiła się na kontry i jedna z nich przyniosła efekt w postaci bramki Burkhardta. Zapewne w ten sam sposób piłkarze z Nowego Sącza zagrają w spotkaniu z Flotą, która obecnie lideruje rozgrywkom 1. ligi po dwóch wygranych 1:0 z Olimpią Grudziądz i 2:0 z Polonią Bytom. Jak widać drużyna ze Świnoujścia nie straciła jeszcze bramki w lidze, do tego wygrała wszystkie oficjalne mecze w tym sezonie (min. z Górnikiem Zabrze). Na pewno są w formie, ale moim zdaniem nie będą mieli łatwo. Czeka ich bardzo długa podróż, która może się dać we znaki. Z racji tego, że Flota jest liderem będą stawiani w roli faworyta, ale Sandecja będzie chciała się zrehabilitować przed własną publicznością za porażkę z Zawiszą i będą dobrze zmotywowani. 3 ostatnie mecze ligowe Floty w Nowym Sączu to 2 undery i 1 over. Dla mnie w tym meczu under jest bardzo prawdopodobny, a kursy na takie rozwiązanie są nienajgorsze.

Sandecja – Flota under 2.5 @ 1.70 Unibet ✅ 0:2

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Sandecja - Flota Świnoujście
mam nieco odmienne zdanie niż kolega wyżej, a mianowicie dla mnie dobrym typem na ten mecz będzie over. Każde z ostatnich spotkań było między tymi zespołami było zacięte (no może oprócz ostatniego 0-4 w Świnoujściu). Podróż nie będzie tutaj problemem dla zawodników z nad morza ponieważ przybyli tutaj pewnie wczoraj albo przedwczoraj i odpocząć zdążą. Przechodząc do Sandecji to uważam, że tym razem nie będzie tak jak to mówił Araszkiewicz przed meczem z Niecieczą &quot;autobus w bramce&quot; ponieważ u nas na stadionie taka gra praktycznie nigdy nie miała miejsca. Uważam, że na ten mecz zawodnicy Sandecji wyjdą ofensywnie nastawieni, Flota także ponieważ jest w gazie i to widać gołym okiem, więc zapewne obie drużyny trafią (i tutaj drugi mój typ na ten mecz). Obrona Sandecji nie jest monolitem, a zatrudnienie takiego SPECJALISTY jak Cabaj dodatkowo dolewa oliwy do ognia. Dodam tylko, że w ostatnich 4 meczach (nie licząc tego 0-4) w każdym oba teamy strzelały gole, dlatego ode mnie na ten mecz:
-over 2.5 @2.15 bet365
-obie drużyny strzelą @1.85 Tobet

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Na dzień dzisiejszy, najlepszą opcją wydaję się bet na Sandecję.

Sandecja Nowy Sącz - Flota Świnoujście

Klub z Nowego Sącza, po blamażu u siebie w pierwszej kolejce z faworytem rozgrywek Zawiszą Bygoszcz, cytując klasyka &quot;zareagowała pozitiwnie&quot; i pokonał na wyjeździe Termalicę Brukbet Nieciecza, która rok temu była bardzo blisko awansu. Moim zdaniem jest to głównie zasługa, charyzmatycznego trenera, legendy Lecha Poznań, Jarosława Aryszkiewicza, który znany jest z ciętego języka i porywczości. Bramkę zdobył Filip Burkhardt. Natomiast ich dzisiejszy rywal, Flota Świnoujście z kompletem punktów lideruje w I lidze. Ogladając wczoraj Orange Sport, ze zdziwieniem obserwowałem rozmowę dziennikarzy którzy zachwycali się grą Floty i tym, że jako jedyni mają na ten moment komplet punktów. No ale popatrzmy z kim wygrała Flota:
-Olimpia Grudziądz - czy to jest jakaś potęga?
-Polonia Bytom - klub który miał grać w II lidze, złożony głównie z juniorów a jeszcze, klub ze Śląska musiał podróżować prawie całą Polskę..
W składzie Floty ciężko doszukiwać się ciekawych postaci, siłę klubu stanowią piłkarze z przeszłością w ekstraklasie. W ataku Sebastian Olszar, który ostatni raz w najwyższej lidze rozgrywkowej trafił..eee nie wiem czy tak daleko sięga moja pamięć. Ensar Arifović, solidny piłkarz ale nic poza tym. Na bramce Grzegorz Kasprzik, kupiony swego czasu do Lecha Poznań, ale zagrał w nim bodajże 1 mecz w superpucharze Polski z Wisłą Kraków. Później było o nim głośno jedynie przy okazji, &quot;afery filmowej&quot; z udziałem młodych piłkarzy Lecha. Widać, Kasprzik musiał się bardzo nudzić w Poznaniu, skoro tak skomentował ów słynny film: &quot;Panowie Szacun! Buhahahaha Zabrakło tylko kilku wstawek tanecznych! Karol nie tak Cie uczyłem tanczyc! A gdzie łucznik, bujanie gołębi, syrena strazacka i rolnik w polu(sianie)! Poprawic mi sie nastepnym razem! Buhahaha Chyba wynajme pokoj obok Was!&quot; Trenerem jest Dominik Nowak, człowiek bez wielkiej przeszłości, w ostatnim momencie objął zespół, nie miał więc większego wpływu na przygotowanie piłkarzy do sezonu
Jeśli chodzi o skład Sandecji, to Flota ma się kogo bać; przede wszystkim doświadczonego, bramkostrzelnego napastnika Arkadiusza Aleksandra (32występów/16goli w zeszłym sezonie). Oraz na pewno Filipa Burkhardta, który pokazał w meczu z Termalicą, że grać i strzelać potrafi :razz:. Na bramce, często obiekt drwin, ale jak na I-ligę gracz solidny, Marcin Cabaj, w obronie Kolwascy, szczególnie Mateusz w meczu z Termalicą grał naprawdę dobre, ale co się dziwić - w końcu mistrz Polski z Wisłą (mówię to z przekąsem, ale kilka meczów zagrał :cool:) oraz Szymura.
Kolejnym argumentem przemawiającym za Sandecją jest na pewno fakt, iż Flota musi przebyć CAŁĄ POLSKĘ, bo z &quot;Bałtyku po gór szczyty&quot; na oko z 900km, taka podróż musi wpłynąć negatywnie na piłkarzy. Ponadto, jeśli kierować się bliansem bezpośrednich spotkań, to Flota wypada blado. Sandecja była przeciwnikiem zawsze niewygodnym. Tylko pierwszy mecz w sierpniu 2009 roku Flota wygrała gładko 3-0. Później było w kratkę, zawsze minimalnie wygrywali gospodarze. Przełom nastąpił w poprzednim sezonie, kiedy wreszcie Flocie udało się przywieźć z Nowego Sącza punkt.

Według mnie, sobotnie spotkanie zakończy się zwycięstwem Sandecji, czym piłkarze z Nowego Sącza, chociaż trochę zmażą plamę po pierwszym meczu, i poprawią bilans meczów u siebie

Sandecja - Flota
2,5 bet365

ew.

Sandecja - Flota 1DNB
1.7 bet365

m0nki 187

m0nki

Użytkownik
No i znów kilka słów ode mnie.

Okocimski Brzesko - Kolejarz Stróże

No i Okocimski w zeszłej kolejce potwierdził, że jest zespołem o dużej charyzmie, zgraniu. Istny kolektyw! Z relacji wynikało, że potrafili narzucić swoje warunki w Łęcznej. W dniu dzisiejszym również spodziewam się bardzo dobrego spotkania. Pokusiłbym się o stwierdzenie, że najlepszego w tej kolejce. Na przeciwko siebie staje zespół, który w zeszłym sezonie nie przegrał żadnego meczu na własnym boisku (tylko 5 straconych bramek!) oraz najlepiej grający zespół na wyjazdach poprzedniego sezonu. Beniaminek z Brzeska zapewne będzie chciał się przywitać ze swoimi sympatykami na pierwszym meczu tego sezonu u siebie zwycięstwem. Dobrze się stało, że zespół z Brzeska uzyskał zgodę na rozgrywanie meczów na swoim stadionie, dzięki czemu nie musi grać na krakowskich Suchych Stawach, ponieważ boisko przy ul. Okocimskiej jest istną twierdzą (oby również dzisiaj - nie do zdobycia). Personalnie powinno to wyglądać zarówno w jednej jak i drugiej drużynie tak jak podczas środowych meczów 2 kolejki, jedyną zmianą na jaką ewentualnie się zanosi to występ strzelca bramki z Łęcznej Tomasza Ogara od pierwszej minuty. Spodziewam się tutaj minimalnego zwycięstwa gospodarzy
Propozycje:
Okocimski Brzesko - Kolejarz Stróże 1 @2,50 Bet365 ⛔
Okocimski Brzesko - Kolejarz Stróże 1DNB @1,70 Bet365 ZWROT
GKS Katowice - Cracovia Kraków
Pojedynek dwóch uznanych marek na kibicowskiej mapie Polski, jednak trybuny niewiele mają wspólnego z tym co dzieje sie na boisku. Dopiero w 3 kolejce przyjdzie Cracovii zainaugurować występy na boiskach pierwszoligowych, ponieważ dwa poprzednie mecze zostały przełożone. Spadkowicza z ekstraklasy na początku czerwca przejął Wojciech Stawowy, któremu za cel wyznaczono powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej w tym sezonie. Jest to trener, który jak nikt doskonale zna realia panujące w tym klubie, który wyciągnął kilka lat temu klub z ówczesnej 3 ligi do Ekstraklasy. Cracovia bardzo dobrze przepracowała okres przygotowawczy o czym świadczą wyniki sparingów. Piłkarze palą się do gry i nie potrafią doczekać się pierwszego meczu. GKS Katowice w dwóch pierwszych meczach utwierdził mnie w przekonaniu, że zespół ten będzie bronił się przed spadkiem do II ligi. Na dzień dzisiejszy Cracovia dysponuje o niebo lepszą kadra niż zespół ze stolicy Górnego Śląska i nie powinna mieć żadnego problemu z wywiezieniem 3 punktów z tego terenu.
Propozycja:
GKS Katowice - Cracovia Kraków 2 @1,925 Bet365
Sandecja Nowy Sącz - Flota Świnoujście
Obecny lider I ligi przyjeżdża w dniu dzisiejszym do Nowego Sącza. Dla piłkarzy ze Świnoujścia jest to najdalszy wyjazd w sezonie, co przy obecnym bardzo dużym obłożeniu meczów może mieć dzisiaj dość duże znaczenie mimo, że na Sądecczyznę przyjechali w przeddzień meczu. W Nowym Sączu w najlepszy możliwy sposób zapomnieli o blamażu z inauguracji sezonu - wygraną na bardzo trudnym terenie w Niecieczy. W moim odczuciu zespół ze Świnoujścia przyjedzie tutaj przede wszystkim po to, żeby nie przegrać i wydaje mi się, że cel ten może im się udać. Najsłabszym punktem Sandecji jest obrona, jednak mam nadzieję, że wyciągnęli już wnioski z meczu z Zawiszą, natomiast Flota w tym sezonie nie straciła jeszcze bramki. Liczę tutaj na typowy mecz walki, który, jak w bardzo wielu takich przypadkach, może zakończyć się remisem.
Propozycja:
Sandecja Nowy Sącz - Flota Świnoujście X @3,20 Bet365
Dolcan Ząbki - ŁKS Łódź
Jeden z dwóch meczów tej kolejki, obok meczu Stomilu Olsztyn - Warta Poznań, na który w ogóle nie mam pomysłu i nie wiem, z której strony za niego się wziąć. W zeszłej kolejce Ząbki cudem uniknęły porażki, dzięki niestrzelonemu karnego w ostatniej minucie przez Olimpię Grudziądz. Natomiast Łódzki Klub Sportowy niespodziewanie (w mojej opinii) przegrał na własnym boisku z beniaminkiem z Olsztyna. W tym pojedynku nie zdziwi mnie żaden wynik.
Stomil Olsztyn - Warta Poznań
No i drugi mecz, który dla mnie jest kompletnym NO BETEM. Wydawać by się mogło, że skoro Stomilowi na wyjeździe udało się wygrać z ŁKSem to tym bardziej uda się wygrać z poznańską Wartą, ale wg mnie nic bardziej mylnego. Wartę stać na wywiezienie przynajmniej punktu z tego terenu, jednakże naprawdę ciężko mi wyrokować jak się to spotkanie może zakończyć. Żaden wynik nie będzie dla mnie zaskoczeniem.
Miedź Legnica - Zawisza Bydgoszcz
Miedź Legnica po udanej inauguracji z Łęczną w ostatniej kolejce musiała przełknąć gorycz porażki w Stróżach, przegrywając z tamtejszym Kolejarzem 2:0. Zawisza po udanej inauguracji w ostatniej kolejce dość pechowo bezbramkowo zremisował z beniaminkiem z Tychów, nie strzelając rzutu karnego oraz grając w przewadze liczebnej. Dzisiaj czeka ich w moim odczuciu trudniejsze zadanie niż mecz z Tychami, na rozkładzie mają drugiego beniaminka, który jest mądrze budowany pod względem personalnym i moim zdaniem są w stanie postawić się bydgoskiemu Zawiszy. Uważam, że mecz ten może zakończyć się podziałem punktów i tak też spróbuję go zagrać.
Propozycja:
Miedź Legnica - Zawisza Bydgoszcz X @3,10 Bet365
GKS Tychy - Nieciecza
Nieciecza druga porażka z rzędu? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Po nieudanej inauguracji sezonu na własnym boisku z Sandecją (0:1), zespół z Niecieczy udaje się do Jaworzna po punkty i wyprawa ta w moim odczuciu może okazać się udana. Wierzę w to, że trener Moskal odpowiednio dał do zrozumienia piłkarzom po ostatniej porażce i dzisiaj będą walczyli o każdy centymetr boiska, co w ostatecznym rachunku może dać im zwycięstwo. Personalnie zespół z Niecieczy również wygląda lepiej niż drużyna GKS Tychy. Dla bezpieczeństwa (gdyby znów Tychom udało się zremisować) gram DNB, jednak naprawdę liczę tutaj na pełną pulę.
Propozycja:
GKS Tychy - Nieciecza 2DNB @1,72 Bet365
Arka Gdynia - Bogdanka Łęczna
Fatalnie rozpoczął sezon zespół z Łęcznej i nic na to nie wskazuje, że w tej kolejce miałoby się coś zmienić. Arka w środę nie grała meczu ligowego przez co można stwierdzić, że jest świeższa. Na inaugurację wygrali u siebie pewnie z Wartą Poznań 2:0. Już ostatnio pisząc z Ramzesą stwierdziliśmy zgodnie, że &quot;Bogdany grają padakę w obronie&quot;. No i mecz z Okocimskim Brzesko na dobre uświadczył mnie w tym przekonaniu. Petr Nemec bardzo dobrze przepracował okres przygotowawczy ze swoimi piłkarzami, co zaprocentowało w 1 kolejce i zaprocentuje również dzisiaj. Jeżeli zespół z Łęcznej naprawdę przez te kilka dni nie zmienił w swoich szykach obronnych to Arka nie powinna mieć dzisiaj najmniejszego problemu z odniesieniem zwycięstwa.
Propozycja:
Arka Gdynia - Bogdanka Łęczna 1 @1,90 Bet365

Polonia Bytom - Olimpia Grudziądz
No i na deser mecz mojego zespołu. Bytomianie, mimo, że wynik na to nie wskazuje, potrafili stawić czoła w zeszłej kolejce faworyzowanej Flocie Świnoujście. Wszystko ustawiła szybko, głupio otrzymana czerwona kartka, przez co przed prawie godzinę Polonia musiała grać w 10. szczytem możliwości tego zespołu będzie walka o utrzymanie i dopóki nie zostanie zdjęty zakaz transferowy może być o to naprawdę ciężko. Personalnie zespół z Grudziądza bije bytomian na głowę, jednak wierzę, że Polonia przed swoimi sympatykami będzie chciała pokazać swój bytomski charakter i tanio skóry nie sprzeda. Jeżeli ustrzegą się prostych, głupich błędów w obronie to z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić, że będzie under 2,5 bramki. Olimpia Grudziądz w 2 meczach nie strzeliła ani jednej bramki (porażka, remis) mimo, że aż dwa razy wykonywała rzuty karne. Jeżeli nadal w ich zespole będzie ta indolencja strzelecka to jak najbardziej to potwierdza typ na under.
Propozycja:
Polonia Bytom - Bogdanka Łęczna under 2,5 bramki @1,72 Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +8
edyp 186

edyp

Użytkownik
Dyscyplina : Pilka nozna I Liga Polska
Spotkanie : Miedź vs. Zawisza
Jutro czeka nas 3 kolejka zaplecza Ekstraklasy. Z niecierpliwością czekałem na kursy dotyczącego tego spotkania. I z oferty jestem zadowolony. Zacznę od przedstawienia ekip. Miedź Legnica do beniaminek, który w mediach ostrożnie podchodzi do planów na ten sezon. Jednak odpowiednie zaplecze finansowe klubu, wzmocnienia przed sezonem i dobra gra na początku sezonu sprawiają, że każdy w klubie gdzieś po cichu myśli o awansie. Sezon zaczęli świetnie bo od 4 wygranych z rzędu (w tym 3 w Pucharze Polski i 2-0 z Łęczną u siebie w lidze). Jednak potem przyszły 2 porażki odpowiednio w Pucharze Polski 1-3 z Polonia Warszawa oraz 1-2 z Kolejarzem Stróże w lidze. Zawisza gra już drugi rok w 1 lidze. W poprzednim rok awans zaprzepaścili dopiero w ostatniej kolejce. Teraz jednak cel jest tylko i wyłącznie jeden - awans. Sezon zaczęli od dwóch wygranych 5-0. Potem porażka w Pucharze Polski i remis w lidze z GKS Tychy. Co do porażki z Cracovią to można ją było wkalkulować, bo klub i tak chciał się wycofać z tego Pucharu na znak protestu. Jednak remis z Tychami może niepokoić. Co prawda był to mecz przyjaźni, bo pomiędzy obydwoma klubami panuje zgoda. Jednak gdyby Zawiszanie wykorzystali rzut karny to zgarnęliby 3 pkt. Trener Bydgoszczan wypowiadał się o słabszej postawie swojego zespołu i obiecywał poprawę już w meczu z Legnicą. Chłopacy po dwóch pierwszych wygranych po 5-0 poczuli się chyba zbyt pewni siebie i brakowało skupienia i motywacji. Teraz jednak trener zapowiada profesjonalne podejście i walkę o każdy centymetr boiska. Wszystko wskazuje więc na bardzo wyrównane spotkanie. Ja osobiście na to spotkanie będę grać remis oraz wygraną Zawiszy dokładnie 1 golem. Bowiem wychodzę z założenia, że inny wynik w tym meczu nie padnie. Przy odpowiednim rozłożeniu stawek mogę ładnie zarobić, przy dosyć dużej pewności wygranej. Warto dodać, że Bydgoszczanie zamówili 1000 biletów na to spotkanie. Wspomagani przez zgody z Lubina i Wałbrzycha powinni dać radę wypełnić sektor gości po brzegi. ???? Podsumowując spodziewam się bardzo wyrównanego meczu i stawiam na wygraną gości różnicą 1 bramki lub ewentualny remis, który stanowić będzie zabezpieczenie.
Zawisza wygra dokładnie 1 golem
Kurs : 4,00
stawka: 200j
bwin
Remis
Kurs: 3,10
stawka: 100j
bwin
no to ✅✅✅ 500j ;) wszystko zgodnie z przewidywaniami ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom