>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

3 kolejka I ligi 05.08 - 07.08.2011

Status
Zamknięty.
K 1,2K

kukla

Forum VIP
:

Dziś w Bytomiu dojdzie do małych Derbów Śląska. Na stadion przy ulicy Olimpijskiej zawitają zawodnicy gliwickiego Piasta.
Ostatnie potyczki obydwu drużyn miały miejsce jeszcze w Ekstraklasie i nie są zbyt dobrze wspominane przez kibiców Piastunek. W dwóch pojedynkach w Bytomiu górą byli Poloniści, zaś gościom nie udało się strzelić nawet jednej bramki. Gdy gospodarzem był Piast sytuacja wyglądała nieco lepiej - dwukrotnie udało się wygrać 1-0.
Teraz wiele się zmieniło. W porównaniu do spotkania w marcu ubiegłego roku, gdy Piast wygrywał 1-0 w Wodzisławiu, zmienili się trenerzy, kadra czy nawet część zarządu.
Dziś na boisko w Bytomiu wybiegnie tylko 2 piłkarzy, którzy wystąpili w tamtym spotkaniu. Lukas Killar w barwach gospodarzy i Adrian Klepczyński w Piaście, grający rok temu... u rywali.
Obydwa zespoły są w trudnym położeniu. Polonia w wielokrotnie opisywanych problemach finansowych nie może się pozbierać po spadku. Piast z kolei, miał walczyć o powrót do Ekstraklasy ale taktyka trenera Brosza i wysiłki zarządu utrudniające życie zawodnikom, skutecznie im to utrudniają.
Ostatnie spotkania Polonii to dwie porażki. W Szczecinie 0-3 i u siebie z Wartą 0-1. W obydwu spotkaniach widać było chaos i kompletne zagubienie młodych graczy. Kolejny tydzień treningów może to nieco zniwelować ale na pewno nie pozwoli stworzyć &quot;nowej drużyny&quot;.
Sądzę, że Polonia będzie dziś kontynuowała serię 7 spotkań o stawkę bez zdobyczy punktowej.
Piast w pierwszych dwóch spotkaniach zdobył 1 punkt. Najpierw po tragicznym spotkaniu uległ Wiśle Płock 0-1 a następnie urwał punty na trudnym terenie w Gdyni. Właśnie ten mecz i postawa w pierwszych 30 minutach pokazały jaki potencjał drzemie w zespole gości. Podpisane kontraktu z Kędziorą zaowocowało natychmiastowym zwiększeniem siły ognia. Czy i dziś Kendi strzeli? Oby...
Moje propozycje na to spotkanie:

Polonia Bytom - Piast Gliwice
under 2,5
8/10 @ 1,65
Tobet
✅ ✅ ✅

Drużyny zdobędą - Piast Gliwice tylko
3/10 @ 3,60
Bet365
✅ ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
S 2

swirus

Użytkownik
Ja powiem krótko bez głębszych analiz:
Polonia Bytom – Piast Gliwic: X

Derbyto derby... podział punktów murowany...lub under 2.5 na pewno...żadna z ekip nie będzie chciała stracić bramki bo to oznacza praktycznie już porażkę.
Dolcan Zabki – Polkowic: 1
Dolcan dobrze grał pod koniec zeszłego sezonu i uratował się przed spadkiem..te rozgrywki również dobrze rozpoczął...wiec dziś z Polkowicami powinno mu być łatwo ;)
Górnik Leczna – Ruch: 1
Poprostu musi Górnik wygrać !! ????
Pogoń Szczecin – Warta: X2 lub 2
Mecz walki ale wskazuje na stronę przyjezdnych...takie przeczucie ;p
Sandecja Nowy Sącz – Arka: 2
Po prostu muszą wygrać!!

Reszta meczy no bet!! wszystko w nich może się zdarzyć ????

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
vs.

Spotkanie: Bogdanka vs. Ruch Radzionków
Typ:
Ruch Radzionków lub Remis
Kurs: 2,02

Bukmacher: Betsson
Stawka: 7/10
Wynik: 0-2
✅✅✅

Analiza:

Bogdanka - dwa mecze dwa zwycięstwa bardzo dobry start, a także pierwsza pozycja w lidze. Pierwszy mecz to zwycięstwo z beniaminek z Elbląga 2-0 i spokojna gra Bogdanki, która wypunktowała drużyne Olimpii Elbląga, która nie potrafiła stwarzać sobie akcji podbramkowych. Drugie spotkanie to mecz także z Olimpia tym razem z Grudziądz, obie drużyny prezentowały nieco szarpany futbol, był dużo chaosu i niedokładności,w pierwszej połowie. Druga części gry to szybko zdobyta bramka Bogdanki i gra z kontry, swoje sytuacje mieli także przyjezdni, a najlepszej z nich nie wykorzystał Ruszkul. W końcówce meczu po indywidualnej akcji mocnym strzałem za pola karnego Nokulma ustalił wynik spotkania.
Na pochwale w z pierwszych dwóch kolejek zasługuje szczególnie jeden zawodnik Prejuce Nakoulma, który wraca do Łęcznej po roku niezbyt udanego wypożyczania w Widzewie. Nokoulma obecnie przewodzi z trzema trafieniami w lidze, a jego ogólnie bardzo dobra dyspozycja spowodowała zainteresowanie większych klubów.
Ruch - po pierwszej inaugurującej kolejce i przegranej 0-2 z Dolcanem, &quot;Cidry&quot; w drugiej serii spotkań na własnym stadionie zremisowali 1-1 z Kolejarzem Stróże. Mecz z Kolejarzem to przede wszystkim b.słaba skuteczność, liczne rzuty rożne nie przynosiły efektu, a nowy napastnik Marcin Krzywicki (eks-Cracovia) mierzący ponad dwa metry,nie pomógł chociaż mógł sam rozstrzygnąć losy spotkania.

Bardzo wątpię w trzecie zwycięstwo drużyny z Łęcznej, która nie pokazała jakieś świetnej formy w pierwszych spotkaniach. Najprawdopodobniej wydaje mi się remis, Ruch będzie raczej ustawiony defensywnie i liczył na kontry natomiast za rozgrywanie piłki pozostawia gospodarzą, którym tak gra za bardzo nie wychodziła w meczu z Olimpią Grudziądz. Nie wiadomo jak za gra Nokulma, który ponoć otrzymał ofertę transferu i może opuścić klub lada dzień.​

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Under 2,5
1,60 Bet At Home
Wynik: 2:0

Derby wiadomo - rządzą się swoimi prawami. Under ciekawy ponieważ Bytom zapewne zagra podobnie jak w meczu z Wartą. Wyczekiwali swoich okazji z kontr, a Warta spokojnie klepała swoje akcje. Warta ustrzeliła jedynie jedną bramkę, a moim zdaniem potencjał mają większy od Piasta. Nie wykluczone że Gliwiczanie dziś wygrają, aczkolwiek wysokiego wyniku nie oczekuję. Bytom powalczy, tego jestem pewien. Na pewno nie będzie tak, że od każdego będą zbierać baty. Walka o utrzymanie będzie na pewno, ale myślę że tak łatwo się nie poddadzą. Jeśli czegoś zabraknie tej drużynie to jedynie umiejętności, bo wątpię by zabrakło im ducha walki.
Polonia do boju !

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dolcan Ząbki - Górnik Polkowice
Dolcan u siebie zawsze jest groźny, nawet drużyny z górnej półki przyjeżdżając do Ząbek muszę się z nimi liczyć. Górnik ledwo co dostał licencje i w zespole doszło do wielu roszad. Wielu zawodników odeszło i co prawda przyszli też inni, ale trener nie miał tyle czasu by zbudować drużynę praktycznie od nowa. Górnik rozegrał jak na razie tylko jeden mecz, a był to remis z Pogonią. Wynik wygląda dla nich ciekawie, ale powodem takiego rezultatu jest fakt, że mecz rozgrywany był w Polkowicach, gdzie Górnik od dawien dawna spisuje się bardzo dobrze. Liczę oczywiście na Tataja, widać że powrót mu służy i od samego startu ligi potrafił się odnaleźć.
Dolcan - 1,70 BetAtHome ⛔

Górnik Łęczna - Ruch Radzionków

Praktycznie to samo tyczy się zespołu Górnika Łęczna. Górnik po dwóch zwycięstwach jest na fali, nikt nie spodziewał się tak dobrych rezultatów. Ekipa sklejona na szybko zadziałała i w meczach wygląda to nieźle. Dwa mecze, dwa zwycięstwo, cztery strzelone bramki i żadnej straconej. Czy można sobie wyobrazić lepszy scenariusz na ligowy początek ? Dla Nakoulmy być może będzie to ostatni ligowy mecz w barwach Górnika. Być może on po raz kolejny pokusi się o bramki ?
Ruch dotychczas zaczął miernie. Przegrał z Dolcanem na wyjeździe i tylko zremisował ze słabym Kolejarzem Stróże na własnym terenie 1:1. Wątpię by wywalczyli jakiekolwiek punkty w tym meczu.

Górnik Łęczna - 1,65 BetAtHome ⛔
Olimpia Grudziądz - GKS Katowice
Katowice zawodzą i to na całej linii. Kto teraz może powiedzieć, że presja nakładana na zespół może pomóc ? Jeden punkt w dwóch meczach to trochę mało jak na drużynę z aspiracjami na grę w Ekstraklasie. Moim zdaniem zespół GKS-u wychodzi nieco zbyt asekuracyjnie jeśli chodzi o grę ofensywną. Mają niezły potencjał, a nie potrafią tego wykorzystać, końcówka meczu z Olimpią Elbląg wyglądała całkiem solidnie, być może potwierdzi się powiedzenie &quot;Do trzech razy sztuka&quot;. Ja typowanie 1X2 odpuszczam i wybieram under 2,5. Grudziądz w dwóch meczach zaliczył dwa under, Katowice to samo. Oczekuję skromnego zwycięstwa drużyny gości, ale ewentualny podział punktów nie jest wykluczony. Chociaż patrząc na to z trochę innej perspektywy żaden wynik w tym meczu nie będzie dla mnie zaskoczeniem, oczywiście poza overowymi wynikami ;)
Under 2,5 - 1,70 Tobet ✅
Pogoń Szczecin - Warta Poznań
Dwie drużyny kandydujące do awansu. Ekipy kolejno zajmują 4 i 6 pozycję, ale jest jeszcze zbyt wcześnie by mówić kto o co walczy. Patrząc na składy obu drużyn z pewnością potencjał obu z nich jest dosyć spory, ale i porównywalny. Pogoń w pierwszym meczu pewnie rozbiła zespół z Bytomia, natomiast w drugiej kolejce wywalczyli remis na trudnym terenie w Polkowicach. Warta natomiast w pierwszej kolejce bezbramkowo zremisowała z Arką, co myślę jest dobrym rezultatem. W drugiej kolejce bezapelacyjnie Warta dominowała nad zespołem Polonii Bytom, ale ostatecznie strzelili tylko jedną bramkę. Bytomianie szczelnie ustawili się w obronie i czekali na błąd rywala. Za Portowcami przemawia atut własnego boiska, ale Warta już nie raz pokazała że na wyjeździe potrafi zagrać dobry mecz. Gospodarze powinni z biegiem czasu zaznaczać swoją przewagę na boisku, ale nie sądzę żeby była ona na tyle wysoka by Duma Pomorza mogła przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. Warta zaprezentowała szczelną obronę w obu meczach, aczkolwiek w meczu z Polonią ciężko mówić o tym jak zaprezentowała się linia obrony, skoro w tym meczu praktycznie Polonia nie stworzyła zagrożenia. Warto jednak przypomnieć mecz z Arką, w której Warta radziła sobie nieźle w defensywie. Trzeba jednak pamiętać, że w piłce trzeba strzelać bramki, a mi ciężko wyobrazić sobie grad goli w tym meczu.
Remis - 3,20 Bet365 ⛔
Under 2,5 - 1,60 Bet 365
⛔

szczypior1990 5

szczypior1990

Użytkownik
Sandecja Nowy Sącz - Arka Gdynia 1 @ 2,50 Wynik: 3-0✅

Drugi mecz Sandecji na własnym obiekcie nie może skończyć się porażką. W pierwszym spotkaniu na własnym obiekcie zawiodła obrona, i biało – czarni musieli uznać wyższość piłkarzy z Płocka, teraz ma być inaczej wszyscy zawodnicy są gotowi do gry i dobrze zmotywowani. Trener wspólnie z zawodnikami przeanalizował feralne błędy w obronie i obiecał że to już się nie powtórzą. Wisłę Płock piłkarze potraktowali ulgowo co przyczyniło się do bolesnej porażki, dlatego w klubie nikt nie myśli o zlekceważeniu Arki Gdynia. Śledzie też nie mogą zaliczyć początku sezonu do udanych, w pierwszym meczu podzielili się punktami z Wartą Poznań natomiast w drugim z Piastem Gliwice. Nie jest tajemnicą, że Arka nie radzi sobie w meczach wyjazdowych, ostatnie zwycięstwo Gdynian poza własnym obiektem – 5 marca 2010 z Wisłą Kraków – zaleciało sporą warstwą kurzu. Przeklęta data dla Arkowców będzie przynajmniej przez następny tydzień dalej ich prześladowała w sennych koszmarach, bo Sądeccznie nie przywykli przegrywać ma własnym stadionie, w ubiegłym sezonie przegrali tylko dwukrotnie.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wisła Płock - Termalica Bruk Bet Nieciecza
Po wpadkach rywali Wisła ma szansę objąć fotel lidera. Mogłoby się wydawać że użyję to jako argument do tego by zagrać przeciwko ekipie gości. Ja jednak z doświadczenia wiem, że polskie drużyny nie potrafią wykorzystywać takich handicapów, nie mówiąc już o płockiej Wiśle. Nieciecza skład na ten sezon ma bardzo dobry, na pewno będą w górnej części tabeli. Nafciarze to jednak jedna wielka niewiadoma. W lidze dwa zwycięstwa, ale na prawdę ciężko mi sobie wyobrazić by trzeci raz z rzędu sięgnęli po komplet punktów. Wszyscy byli zachwyceni grą Wisły w Nowym Sączu, ale ja jestem zdania że ten mecz ułożyły się inaczej gdyby Sandecja wykorzystała swoją akcję na wyjście na prowadzenie. Nieciecza do tej pory rywali miała trudnych, bo pierwszy mecz zagrali w Katowicach i ostatecznie wygrali to spotkanie, by potem zremisować na własnym stadionie z Zawiszą. Moim zdaniem passa, jeśli tak to można nazwać, Wisły się skończy i Nieciecza wygra ten mecz, ewentualnie go nie przegra.
Remis lub Nieciecza - 1,60 Bet365 ✅ 1:3

Otrzymane punkty reputacji: +10
arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Obstawiłem na Wisłe p. i żałuje nie z tego powodu że przegrała tylko że mecz był ustawiony . Nie wiem dlaczego ale zawsze gdy padła bramka była ona wypszedzona o 5 minut. Obserwowałem spotkanie na bet365 i było
1-0 już w 5 min. potem wrócilo do stanu 0-0 potem jeszcze raz do 1-0 i znowu powrót do 0-0 no i w końcu padł ten wynik w 15 min. Kolejna kontrowersje to bramka na
2-1. Już w pierwszej połowie pokazywali wynik 2-1 lecz zaraz się poprawili i spowrotem przeszli do 2-0 a w drugiej połowie padł właśnie gol na 2-1 . Czy to nie dziwne? Powiedziałem sobie po tym meczy że więcej nie obstawiam 1 ligi polskiej:-|

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
@Arsenal789
To wszystko zależy od podejścia. Mi też zdarzają się gorsze dni, ale wtedy porażka motywuje mnie jeszcze bardziej, żeby lepiej analizować kolejne mecze. Typ na to że Wisła nie wygra okazał się trafny i z tego się cieszę. Czasem słońce, czasem deszcz.. W dzisiejszym dniu ma to nawet dosłowne znaczenie.
Co nas nie zabije to nas wzmocni.
Czekamy na następną kolejkę.
@Edit
Ta fota to jeszcze z pamiętnej poniedziałkowej ulewy, ale ok ;)

groven 2,2K

groven

Forum VIP
W meczu trzeciej kolejki pierwszej ligi piłkarze nożni Wisły Płock przegrali na własnym stadionie z Termalicą Bruk-Bet Niecieczą 1:3.
Typ na to że Wisła nie wygra okazał się trafny i z tego się cieszę. Czasem słońce, czasem deszcz.. W dzisiejszym dniu ma to nawet dosłowne znaczenie.
Brawo za typ! Termalica potwierdza, że może być groźna w tym sezonie.
Nafciarze stracili tym samym niepowtarzalną okazję, by po trzech meczach ligowych prowadzić w tabeli pierwszej ligi. W pierwszej połowie Wisła grała ospale, nie potrafiła stworzyć ani jednej sytuacji, po której mogłaby strzelić gola.
Jak się strzela bramki, pokazali goście z Niecieczy, którzy po bramkach Andrzeja Rybskiego i Jana Ciosa prowadzili w pierwszej połowie 2:0. W drugiej części gry Wisła zagrała pewniej, zdołała zdobyć kontaktowego gola, ale to wszystko, na co stać było nafciarzy.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
http://imageshack.us/photo/my-images/12/beztytuuhhs.png/Dla mnie dużym zaskoczeniem jest porażka Łecznej i to u siebie. W pierwszym meczu zaprezentowali się dość dobrze i byłem przekonany, że w meczu z RR też sobie poradzą. Było jednak inaczej i po golach Kopacza i Krzywickiego punkty pojechały do Radzionkowa. Jeszcze większym zaskoczeniem była jednak porażka Arki. Porażka i to aż 3 do 0 z Sandecją. Świetny mecz Aleksandra, który ustrzelił hat-tricka. Już na początku sezonu spodziewałem się po arkowcach zdecydowanie więcej. Na zapleczu Ekstraklasy dobrze poczynają sobie Olimipa Grudziądz i Dolcan Ząbki. Szczególnie zespół z Ząbek, który jest wiceliderem tabeli z 7 oczkami po 3 meczach. W następnej kolejce najciekawszym meczem będzie chyba spotkanie Piasta z Pogonią, ale spore emocje mogą również być w meczu Termalicy z Arką.

R 0

robert.gs

Użytkownik
Cidry zaskoczą na plus jeszcze nie raz... młody zespół z wieeeelką ambicją to czego brakowało w poprzednim sezonie teraz nie ma wielkich nazwisk, ale młodzież CHCĘ grać w piłke a nie udawać ze się gra. Rocky dawno takiego zawodnika w takim wieku nie widziałem jest niesamowity.

B 202

-bp-

Użytkownik
Cidry zaskoczą na plus jeszcze nie raz... młody zespół z wieeeelką ambicją to czego brakowało w poprzednim sezonie teraz nie ma wielkich nazwisk, ale młodzież CHCĘ grać w piłke a nie udawać ze się gra. Rocky dawno takiego zawodnika w takim wieku nie widziałem jest niesamowity.
Dokładnie ????
Tutaj można obejrzeć skrót meczu Górnik (Bogdanka) Łęczna - Ruch Radzionków http://www.ruchradzionkow.com/tv/index.php?go=3&amp;amp;view=428&amp;amp;p= . Akcja Rockiego na 0-2 genialna a zarazem prosta , samą szybkoscią ograł 3 piłkarzy gospodarzy , przebiegł pol boiska i wystawił piłe Krzywickiemu , nawet kibice gospodarzy docenili tą akcję (brawa po bramce). Ogólnie gospodarze bili głową w mur , jedyne zagrozenie to strzały z dystansu , których bylo sporo ale nic z tego nie wynikało. Najgrozniejsza akcje Łeczna miała w 83 minucie kiedy Nakulma w sytuacji sam na sam strzelił w bramkarza.

arzoo 63

arzoo

Użytkownik
Byłem na meczu w Łęcznej i muszę się zgodzić z Robertem co do tego, że Ruch w tym sezonie jeszcze zaskoczy. Widać ambicje w tym zespole, świetnie zagrali Mak, Rocki, Krzywicki. Co do tego co napisał -bp- to ja nie wiem czy takie walenie głową w mur. Biorąc pod uwagę ilość sytuacji to GKS nie miał prawa przegrać tego meczu. Na filmie świetnie widać, że akcje za akcją przeprowadzali &#39;Górnicy&#39;, a to nie były wszystkie okazje (raczej jedynie te gdzie padł strzał, bo nie ma pokazane jak chociażby Nildo nie przyjmuje piłki na piątym metrze, albo dośrodkowanie Nakoulmy jest przerywane tuż przed bramką, gdzie już Nildo tylko czekał na dostawienie nogi). Ogólnie Ruch zasłużył na zwycięstwo poprzez swoje zaangażowanie i oddanie, ale na pewno nie można powiedzieć, że był drużyną lepszą od Górnika. ;)
Swoją drogą co zrobił bramkarz z Łęcznej przy 1 bramce to nie mam pojęcia :eek:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom