Dolcan Ząbki - Górnik Polkowice
Dolcan u siebie zawsze jest groźny, nawet drużyny z górnej półki przyjeżdżając do Ząbek muszę się z nimi liczyć. Górnik ledwo co dostał licencje i w zespole doszło do wielu roszad. Wielu zawodników odeszło i co prawda przyszli też inni, ale trener nie miał tyle czasu by zbudować drużynę praktycznie od nowa. Górnik rozegrał jak na razie tylko jeden mecz, a był to remis z Pogonią. Wynik wygląda dla nich ciekawie, ale powodem takiego rezultatu jest fakt, że mecz rozgrywany był w Polkowicach, gdzie Górnik od dawien dawna spisuje się bardzo dobrze. Liczę oczywiście na Tataja, widać że powrót mu służy i od samego startu ligi potrafił się odnaleźć.
Dolcan - 1,70 BetAtHome
Górnik Łęczna - Ruch Radzionków
Praktycznie to samo tyczy się zespołu Górnika Łęczna. Górnik po dwóch zwycięstwach jest na fali, nikt nie spodziewał się tak dobrych rezultatów. Ekipa sklejona na szybko zadziałała i w meczach wygląda to nieźle. Dwa mecze, dwa zwycięstwo, cztery strzelone bramki i żadnej straconej. Czy można sobie wyobrazić lepszy scenariusz na ligowy początek ? Dla Nakoulmy być może będzie to ostatni ligowy mecz w barwach Górnika. Być może on po raz kolejny pokusi się o bramki ?
Ruch dotychczas zaczął miernie. Przegrał z Dolcanem na wyjeździe i tylko zremisował ze słabym Kolejarzem Stróże na własnym terenie 1:1. Wątpię by wywalczyli jakiekolwiek punkty w tym meczu.
Górnik Łęczna - 1,65 BetAtHome
Olimpia Grudziądz - GKS Katowice
Katowice zawodzą i to na całej linii. Kto teraz może powiedzieć, że presja nakładana na zespół może pomóc ? Jeden punkt w dwóch meczach to trochę mało jak na drużynę z aspiracjami na grę w
Ekstraklasie. Moim zdaniem zespół GKS-u wychodzi nieco zbyt asekuracyjnie jeśli chodzi o grę ofensywną. Mają niezły potencjał, a nie potrafią tego wykorzystać, końcówka meczu z Olimpią Elbląg wyglądała całkiem solidnie, być może potwierdzi się powiedzenie "Do trzech razy sztuka". Ja typowanie 1X2 odpuszczam i wybieram under 2,5. Grudziądz w dwóch meczach zaliczył dwa under, Katowice to samo. Oczekuję skromnego zwycięstwa drużyny gości, ale ewentualny podział punktów nie jest wykluczony. Chociaż patrząc na to z trochę innej perspektywy żaden wynik w tym meczu nie będzie dla mnie zaskoczeniem, oczywiście poza overowymi wynikami
Under 2,5 - 1,70 Tobet
Pogoń Szczecin - Warta Poznań
Dwie drużyny kandydujące do awansu. Ekipy kolejno zajmują 4 i 6 pozycję, ale jest jeszcze zbyt wcześnie by mówić kto o co walczy. Patrząc na składy obu drużyn z pewnością potencjał obu z nich jest dosyć spory, ale i porównywalny. Pogoń w pierwszym meczu pewnie rozbiła zespół z Bytomia, natomiast w drugiej kolejce wywalczyli remis na trudnym terenie w Polkowicach. Warta natomiast w pierwszej kolejce bezbramkowo zremisowała z Arką, co myślę jest dobrym rezultatem. W drugiej kolejce bezapelacyjnie Warta dominowała nad zespołem Polonii Bytom, ale ostatecznie strzelili tylko jedną bramkę. Bytomianie szczelnie ustawili się w obronie i czekali na błąd rywala. Za Portowcami przemawia atut własnego boiska, ale Warta już nie raz pokazała że na wyjeździe potrafi zagrać dobry mecz. Gospodarze powinni z biegiem czasu zaznaczać swoją przewagę na boisku, ale nie sądzę żeby była ona na tyle wysoka by Duma Pomorza mogła przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. Warta zaprezentowała szczelną obronę w obu meczach, aczkolwiek w meczu z Polonią ciężko mówić o tym jak zaprezentowała się linia obrony, skoro w tym meczu praktycznie Polonia nie stworzyła zagrożenia. Warto jednak przypomnieć mecz z Arką, w której Warta radziła sobie nieźle w defensywie. Trzeba jednak pamiętać, że w piłce trzeba strzelać bramki, a mi ciężko wyobrazić sobie grad goli w tym meczu.
Remis - 3,20 Bet365
Under 2,5 - 1,60 Bet 365