Na dziś mam coś takiego, co myślicie?
Polonia Warszawa - Zagłębie Lubin
Typ: 1
Kurs: 1.50
Buk:
Bwin
Analiza: Polonia pokazała w pierwszych kolejkach że letnie wzmocnienia są nie tylko imponujące cenowo ale i całkiem skuteczne. Co prawda wśród komentarzy pojawiała się opinia, że oczekiwano po nowych zawodnikach czegoś więcej i wyraźnie nie grają jeszcze na swoim najwyższym poziomie ale i tak dwa razy pewnie wygrali. A wniosek z tego taki, że jak już się zgrają i złapią optymalną formę, będą postrachem każdego stadionu. Teraz na własnym stadionie zmierzą się ze słabiutkim jak na razie Zagłębiem. Atut własnego boiska w przypadku Polonii jakoś do mnie nie przemawia :wink: ale mecz wyjazdowy dla Zagłębia stanowi pewne wyzwanie. Choć w Kielcach zdobyli 1 punkt to nie zaprezentowali się dobrze. Dziś Polonia powinna sobie z nimi spokojnie poradzić. Zastanawiałem się nawet nad handicupem ale uznałem że w obliczu przedziwnych wyników poprzednich kolejek rozsądniej skorzystać jest z i tak wysokiego kursu na czystą 1.
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Typ: under 2,5
Kurs: 1,67
Buk:
Bwin
Analiza: Śląsk w pierwszej kolejce zremisował bezbramkowo z dość mocną w ataku i solidną Jagą a następnie wygrał na wyjeździe po zaciętym meczu z Cracovią. Myślę że to stosunkowo niezły rezultat jak na taki dwa mecze. Teraz na własnym boisku zmierzy się z Legią. Legia natomiast z wycieczki na Konwiktorską przywiozła ogromną kupę wstydu. Potem gościła Cracovię i wygrała dzięki bramce z 94 minuty! Co prawda zespół słaby nie jest ale zgrania to im brakuje. Ciężko powiedzieć że są na równym poziomie ale mecz może być bardzo wyrównany. Legia razi nieskutecznością, Śląsk natomiast nie ma specjalnie grajków mogących zdobywać gole z takim rywalem. Na pochwałę zasługuje również postawa golkipera Wojskowych, który mimo słabych początków w zespole, interwencjami w meczu z Cracovią udowodnił że walczy o miano kolejnej bramkarskiej gwiazdy Legii. Za underem przemawia również bilans ostatnich spotkań na stadionie Śląska:
12.09.2009 Śląsk 0-0 Legia
23.05.2009 Śląsk 1-1 Legia, gol: Rzeźniczak
21.07.2001 Śląsk 1-0 Legia
12.05.2001 Śląsk 1-1 Legia, gol: Giuliano
24.05.1997 Śląsk 0-3 (wo) Legia; meczu nie rozegrano, Śląsk wycofał się z rozgrywek
26.05.1996 Śląsk 0-0 Legia
12.05.1993 Śląsk 1-0 Legia
04.04.1992 Śląsk 0-1 Legia; gol: Czykier
Od 18 lat same undery i ani jedna zwycięstwo Wojskowych. Myślę że i w tym roku under jest wielce prawdopodobny, głównie z uwagi na formę obu ekip.