>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3. Kolejka Bundesligi 19-21.08.2011

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
3. Kolejka Bundesligi 19-21.08.2011

Trzecia kolejka Bundesligi rusza już w piątek gdzie spotkają się ze sobą ekipy o zupełnie odmiennych celach na ten sezon czyli Borussia Munchengladbach i Wolfsburg. Z pewnością szlagierem tej rundy będzie sobotnia potyczka Stuttgartu z Bayerem Leverkusen. Warto dodać , że takie ekipy jak Bayern Monachium ,Schalke czy Hannover w środku tygodnia zagrają w kwalifikacjach do Europejskich Pucharów.

Zapraszam do komentowania i pisania analiz.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
MunchenGladbach- Wolfsburg
Pierwsze piątkowe spotkanie i widzę tutaj ogromne VALUE na gości. Wolfsburg po dwóch spotkaniach widać , że prezentuję się bardzo solidnie. Pierwsze spotkanie z Kolonią na wyjeździe wygrane zasłużenie 3:0. Co do ostatniej potyczki z Bayernem Wolfsburg pokazał ,że jest bardzo dobrze przygotowany do tego sezonu mimo porażki “ale!” trzeba dodać , że to Wilki w tamtym spotkaniu wypadły bardzo dobrze , pierwsza połowa należała do nich gdzie stwarzali sytuację w dodatku sędzie nie uznał prawidłowo zdobytej bramki co zadecydowało o losach tego spotkania, wyniki nie sprawiedliwy bo podopieczni Magatha zasługiwali najmniej na 1 pkt w tamtym spotkaniu po bardzo dobrym występie.
Gladbach w meczu otwarcia pokonało Bayern ale szału nie było , to bawarczycy dali im prezent w postaci bramki po błędzie Neuera i Boatenga. Ze Stuttgartem aż remis bo wcale nie byli tam stroną przeważającą w dodatku dostali od arbitra prezent w postaci “11″. Gladbach w ofensywie nie jest mocne strzelają po ewidentnych błędach rywala jedynym napędem może być Reus, który potrafi wszędzie się znaleźć. Dodatkowe kluczowe info na to spotkanie to absencje Brouwersa i Stranzla czyli filarów obronnych piątkowych gości.
Wolfsburg jest ekipą najmniej o klasę lepszą z większymi aspiracjami , odmiennymi celami. Kurs na ich wygraną to prezent a już na pewno w opcji +0,25 @ 1,70 już poleciało w dół.

W ogóle nie rozumiem tych kursów na gości.

Wolfsburg
AH (+0,25)@ 1,70
bet365
5/10

oraz
Wolfsburg
(AH 0) @ 2,00
bet365
3/10

FT 4:1

edit: Jakieś fatum na tym Wolfsburgu ciąży, pomyłka. Koniec grania wyjazdów na Wilczków.

Bayern Monachium - Hamburger SV
Gospodarze nie zaczeli sezonu najlepiej po przegranej u siebie z Gladbach gdzie cały czas siedzieli na połowie rywala ale zabrakło skuteczności , szczęścia i więcej sytuacji. Wzmocniona defensywa przed sezonem na , którą wydano ponad 30 mln ma w tym sezonie nie zawieść jak miało to miejsce w ostatnim sezonie. Na razie nie ma fajerwerków jeśli chodzi o grę w defensywie , zdarzają się błędy jak w pierwszym meczu na AA i minie jeszcze trochę czasu za nim nowe nabytki w Bayernie się zgrają i przystosują do stylu gry Heynckesa.
Na tle rywala jakim jest Hamburg , Bayern wypada co najmniej o parę klas lepiej.Porównując grę obu tych ekip w każdej formacji mimo zastrzeżeń u tych pierwszych biją rywala na głowę. Hamburg przyjeżdża na Alianz Arena gdzie udało się wygrać nielicznym, Gladbach miało to szczęście , że Bayern jeszcze nie wszedł sezon i marnował dogodne sytuację co drugi raz na pewno się nie zdarzy. Goście przebudowali całkowicie swój skład, brakuje tam lidera , ostatnio pisałem o Tore ale przeciwko Herthcie rewelacji nie było. Brak zgrania widoczny gołym okiem , nie pewny bramkarz przez , którego ostatnio zremisowali, zero przebicia w ofensywie co można zobaczyć w meczu z Herthą. Niby wynik 2:2 ale bramka Petrica po karnym i Sona po fatalnym zachowaniu obrońców beniaminka nie wróży niczego dobrego. Minie sporo czasu zanim ta ekipa się zgra i zacznie wygrywać. Z taką ekipą jak Bayern nie mają szansa na pozytywny rezultat.
Kurs na AH niski ale bardzo bezpieczny dlatego gramy na Bawarczyków.

Bayern Monachium
(AH-1)@ 1,50
bet365
10/10
Ft 5:0
Istna masakra...

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
VFB Stuttgart - Bayer Leverkusen
Typ: 1
Kurs: 2.45 (Bwin)

Na pierwszy rzut oka zapowiada się wyrównany mecz. Mnie jednak osobiście zaciekawił jeden fakt. Otóż w drużynie Aptekarzy kontuzjowany jest goalie nr1 Rene Adler, zaś zastępujący go Fabian Giefer również nie wystąpi w tym spotkaniu z powodu kontuzji. W rezultacie szansę gry dostanie albo cienki jak barszcz David Yelldell albo nieopierzony młokos Bernd Leno. Z kolei Stuttgart na odnowionym stadionie u progu sezonu prezentuje się bardzo dobrze, czego najlepszym potwierdzeniem była wygrana w pierwszej kolejce z Schalke 3:0. Dlatego też skłaniam się by postawić na miejscowych w szczególności gdy kursy oscylują w okolicach 2,40-2,50. Więcej jak pewne, że takie stawki nie utrzymają się do soboty więc jest też to dobra okazja do handlu na betfair.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Co do Leno to bardzo dobrze spisał się w ostatnim spotkaniu. To nie te czasy , że na młodzianach ciąży jakaś presja. Zagrał swoje uratował w pewnym momencie Leverkusen z Werderem więc nie ma się czego obawiać jeśli chodzi o tego bramkarza. Jakby Giefer grał to rozumiem ale bez przesady. Sam mecz ciężki do typowania , osobiście zagrałbym tu remis ale odpuszczam bo są ciekawsze spotkania do typowania. Powodzenia

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Borussia Dortmund - FC Nurnberg
Czas na trzecią kolejkę niemieckiej Bundesligi. Drugi meczu u siebie zagra BVB, podejmie szósty zespół zeszłego sezonu, czyli FC Nurnberg. Oglądałem oba mecze Borussii w nowym sezonie. Najpierw rozbili w pył HSV 3:1, potem przyszło się mierzyć z popularnymi &quot;Wieśniakami&quot;. którzy nie leżą podopiecznym Jurgena Kloppa. Już w zeszłym sezonie były problemy, tak i teraz - na wyjeździe z Hoffenheim porażka 0:1 po pięknym golu z rzutu wolnego. Dortmundczycy grali jak zwykle ofensywnie, ciekawy dla oka futbol, zanotowali kilka wręcz stuprocentowych sytuacji, ale co z tego jak znowu szwankowała skuteczność? O jej poprawę powalczą z FC Nurnberg, który pokonał najpierw beniaminka, Herthę Berlin 1:0, by potem u siebie dostać od Hannoveru 1:2. Nie ma co ukrywać, że faworytem sobotniej potyczki są gospodarze. Klopp będzie mieć do dyspozycji wszystkich zawodników (poza oczywiście Bariossem i Owomoyelą). W dobrej formie jest nasz reprezentacyjny napastnik, Robert Lewandowski i mam nadzieję, że wreszcie do swojego dorobku dołoży jakąś bramkę w nowym sezonie.
Przewidywane składy:
BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
FC Nurnberg: Rakovsky - Chandler, Wollscheid, Klose, Pinola - Simons - Mak, Feulner, Cohen, Eigler - Pekhart

Moje propozycje:
Borussia handi (0:1) - kurs 1,78 ✅
Borussia over 1,5 - kurs 1,37 ✅
Lewandowski strzeli - kurs 2,00 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Borussia M&#39;gladbach - VfL Wolfsburg

Na początek trzeciej kolejki proponuj wydaje mi się ciekawy typ: DNB Wolfsburga. Spodziewam się, że drużyna Magatha powinna wygrać, ale niekoniecznie musi być łatwo. Obie ekipy dobrze sobie radziły jak do tej pory, obie grały co ciekawe z Bayernem; Borussia mimo, że wygrała z Bawarczykami to wyglądała na tle Bayernu krótko mówiąc słabo, Wilki z Bayernem grały w ostatniej kolejce, przegrali na własnym stadionie ale śmiało można powiedzieć, że byli co najmniej na poziomie Bawarczyków, którzy zaznaczę musieli wygrać. Wydaje mi się, że w tym roku jeden z lepszych szkoleniowców w Niemczech Felix Magath bardzo dobrze przygotował zespół Volkswagena do sezonu, przede wszystkim nie zajeździł swoich podopiecznych, tak jak nieraz mu się to zdarzało. Borussia cóż początek mają niezły, ale myślę że to chwilowe przebłyski, zresztą często tak bywa że słabsze ekipy, które raczej nie będą liczyć się w końcowych rozstrzygnięciach na początku zbierają punkty. W przeszłości ekipa VFL tez nie miała raczej problemów z ogrywaniem M&#39;gladbach, raczej nie zależnie czy u siebie czy na Borussia-Park drużyna Wilków sobie radziła, wiec nie będzie takiej wpadki jak w poprzedniej kolejce z BVB i niewygodnym dla nich Hoffenheim. Dlaczego DNB, a nie czyste 2 ?/ przede wszytkom trzeba wziąć poprawkę na to, że Borussia gra u siebie no i oczywiście na Marco Reusa, który mimo wielu spekulacji o jego odejściu na razie kopie w M&#39;Gladbach.

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg (Draw no bet) Typ:2 Kurs:1,83 Tobet

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ Borussia Dortmunt vs FC Nürnberg
- Data: 20 sierpień 2011
- Polecany kurs: Betsson
- Wygra: Borussia
- Mój typ na wynik: 2:0
- Przypuszczalna ilość widzów: 80 000

Nie będę w tym przypadku zbyt długo rozwodził się nad tym, czemu uważam, że wygra Borussia. Wygra, bo ostatni kopniak od przeciętniaka to dla nich zdecydowanie za dużo. Uważam, że jest to ekipa, która w tym sezonie będzie prezentować co najmniej równorzędny futbol, do tego z roku ubiegłego. Może być zresztą tylko lepiej, gracze są bardziej doświadczeni (nie starzy!) i ograni. Mają sporo do udowodnienia i właśnie na to będę czekać.
Rywale co prawda urwali już w tym sezonie trzy punkty, ale każdy inny wynik, niż zwycięstwo ekipy z Dortmundu będzie trzeba odbierać jako niespodziankę. I to nie byle jaką niespodziankę.

Prawdopodobne składy:
Borussia: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Nürnberg: Rakovsky - Chandler, Wollscheid, Klose, Pinola - Simons - Mak, Feulner, Cohen, Eigler - Pekhart

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hannover - Hertha Berlin

Na niedziele jeszcze jedno spotkanie albo dwa do gry ???? . Na pierwsze ogień gram na ekipę z Hannoveru. Kurs na zwycięstwo przeciwko beznadziejnej Herthcie strasznie wysoki. W ogóle w tej rundzie nie zgadzam się z wieloma kursami, które zostały wystawione przez bukmacherów ale trzeba korzystać...
Gospodarze zaczęli sezon wyśmienicie. Na początku wygrana z nie byle jaką ekipą Hoffenheim zaś potem wyjazdowe trzy punkty z Nurnberg. Wczoraj w spotkaniu z Sevilla to podopieczni Slomki częściej atakowali i mieli sytuacje. Bramkę stracili po błędzie w obronie ale szybko udowodnili swoją wyższość obejmując prowadzenie w pierwszej połowie. Hannover wygrywał jak już wyżej pisałem z Hoffenheim i Nurnberg , ekipami które są dużo mocniejsze a niżeli beniaminek z Berlina.
Hertha jak do tej pory tylko jeden punkt. Przegrana z Nurnberg oraz remis z beznadziejnym Hamburgiem. Goście nie potrafią stwarzać sytuacji , brakuję pomysłu na grę , w meczu z Hamburgiem strzelili dwie bramki ale to żaden wyczyn przeciwko takiej ekipie. Hannover ostatni wygrywał z dużo mocniejszymi ekipami teraz czeka ich dużo łatwiejsze zadanie. Kursy lecą w górę może ze względu na to , że Slomka da odpocząć kilku podstawowym graczom przed czwartkowym rewanżem z Sevilla w co nie wierze.
Gospodarze są mocnym faworytem do wygrania tego spotkania i pokrycia handi.
Hannover
@2,28
6/10
Pinnacle
Hannover (AH-1)
@ 3,20
bet365
2/10
FT 1:1

Fatalny start...
Niech mi ktoś napisze czemu nie uznał bramka na 2:1 ?// Najgorsi sędziowie jak do tej pory...

everto 28K

everto

Użytkownik
Na stadionie w Monchengladbach dojdzie do pojedyku dwoch druzyn ktore udanie rozpoczely sezon Borussia w inauguracyjnym meczu pokonala na wyjezdzie sam Bayern Monachium zremisowala u siebie ze VfB Stuttgart.Natomiast goscie grajac u siebie odprawili z kwitkiem Fc koeln 3 0 i przegrali na wlasnych smieciach z Bayernem. faworytem wg bukmacherow jest ekipa Wilkow za ktorymi przemawia dotychczasowy bilans spotkan w ostatnich 7 potyczkach 6 razy wzgrywala druzyna z Wolfsburga i obscencja 3 podstawowych graczy Borussi wszystko przemawia za druzyna gosci ale wg mnie kurs jest na gospodarzy zawyzony i warty zagrania Napewno bedzie to ciezki mecz dla Borussi ale w druzynie drzemie ogromny potencjal wygrana z Bayernem na ich terenie mowi za siebie Licze ze tym meczem przelamja niekorzystny bilans spotkan miedzy soba
sklady w ktorych najprawdopodobnie wystapia obie jedenastki
Borussia: ter Stegen - Jantschke, Nordtveit, Dante, Daems - Marx, Neustädter - Rupp, Arango - Reus, Hanke

Wolfsburg: Benaglio - Hasebe, Kjaer, Russ, M. Schäfer - Träsch, Josué - Ochs, Salihamidzic - Helmes, Mandzukic

sędzia: Markus Schmidt (Stuttgart)

duo 303

duo

Użytkownik
Borussia Dortmund - Nurnberg (0-1.5) @1.80✅✅✅

Po porażce 1-0 z Hoffenheim Borussia wraca na swój stadion. Borussia pomimo porażki to nadal obok Bayernu główny kandydat do mistrzostwa Niemiec. Norymberga także po wygraniu w pierwszej kolejce z Herthą przegrała z Hannoverem. W dzisiejszym spotkaniu nie zagra bramkarz gości Raphael Schaefer. Co ciekawe Norymberga z Borussią wygrała tylko raz w przeciągu 20 meczy (bilans dużo lepszy niż z Hoffenheim, z którym to Borussia ewidentnie grać nie lubi). Jeżeli Dortmundczycy zagrają tak jak w pierwszym meczu z HSV to o wynik jestem spokojny. Gotze, Kagawa, Grosskreutz i będący w formie Lewandowski postarają się o to aby nadal traktować ich jako pretendenta do tytułu.

Bayern - HSV @1.32✅✅✅

Bayern jak pisałem powyżej to jeden z dwóch głównych pretendentów do tytułu. Wraca do gry Robben więc siła w ofensywie napewno wzrośnie co było widać już w meczu z Zurichem gdzie zanotował asystę i bramkę w wygranym 2:0 meczu. Co do HSV to minie jeszcze trochę czasu zanim ta drużyna się ze sobą zgra. Zespół latem przeszedł rewolucję kadrową i narazie to widać. Bayern nie może już na początku sezonu tracić dystansu do czołówki, gdyż później tych kilku punktów może zabraknąć.

R 28

roki1

Użytkownik
Borusia-Nurenbergia over 2.5 1.66 bet365

Mysle ze dzisiaj bedzie duze strzelanie ,Borusia po przegranym ostatnim meczu siadzie na Nurenbergie z zdwojona sila.Wydaje mi sie ze beda chcieli szybko strzelic bramke zeby pozniej na spokojnie kontrolowac mecz. Strzelenie 2 czy 3 bramek przez ta druzyne jest bardzo prawdopodobne.Nurenbergia tez cos moze doda zobaczymy jak bedzie.

Mainz-Schalke Typ 1 Bez remisu 1.72 Bet 365

Schalke mnie jakos nie przekonuje slaba gra w pierwszym meczu.W drugim lepiej roztrzelali sie tylko ze to Koln olowki straszne.Na wyjazdach dostaja przewaznie do tego nawet u siebie dostali w trabe z Wolfsburgiem sa totalnie nie przygotowoni do sezonu te 5-1 wogle mnie nie rusza.Co innego Mainz chlopaki widze ze sa w gazie i widze ze maja w glowach poprzedni sezon jak niszczyli kazdego na poczatku,mam wrazenie ze cha powtorzyc to samo w tyn sezonie .Gra ich wyglada przyzwoicie i do tego graja u siebie .Licze tez po cichu ze Schalke zagra tak jak w poprzednim sezonie po pucharach,zreszta jak dla mnie nie sa jeszcze dobrze przygotowani do seznu.Jak bedzie zobaczymy.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tak prawdę mówiąc to wydaje mi się, że niema sensu grac Borussii ani Bayernu; kursy są niskie, a oba mecze nie są takie pewne. Bayern musi wygrać no ale kluczowe jest strzelanie bramek co ostatnio im specjalnie nie wychodzi, Son, Petric i Töre w HSV są w przyzwoitej dyspozycji i jakby coś strzelili to Bawarczycy będą mieli kłopoty dla mnie po tych kursach nie opłaca się ruszać ani BVB ani Bayernu.

Hannover - Hertha Berlin jak już t0mson wspomniał to chyba najlepsze rozwiązanie, Hannover gra u siebie, są teraz w bardzo dobrej dyspozycji w czwartek ograli Seville. Herthe widziałem w pierwszym meczu sezonu, według mnie &quot;amatorka&quot; udało im się ostatnio zremisować trochę na farcie z HSV i to wszytko.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Augsburg-TSG
typ: 2 kurs: 2,5 betclick

Oglądałem oba mecze ostatnio, dzisiejsi gospodarze stwarzali sytuację tylko po błędach Lautern. Dziś przyjdzie zmierzyć się z defensywą silną fizycznie jak i dobrze dysponowaną technicznie, co pokazał ostatni mecz z BVB. Stanislawski zdaje sobie sprawe ze powinni wywiezc dzis 3pkt, szczegolnie ze sa w dobrych nastrojach po pokonaniu mistrza. Miałem nadzieje na powrót chociaż Sigurdssona jednak będziemy musieli poczekać na niego jak i na reszte miejmy nadzieje ze do przyszłej kolejki. TSG ma problem na szpicy bez Ibisevica, jednak Obasi i Babel to klasowi napastnicy i to tylko kwestia czasu kiedy zaskoczą. Na dzień dzisiejszy TSG jest drużyna zdecydowanie lepsza i czas na pierwsza w historii porażkę beniaminka w Bundeslidze.

Borussia - Nurnberg
typ: 1 (-1) kurs: 1,85 betclick

Wraca Subotic,wraca Schmelzer , szczególnie ten drugi przyda się w ofensywie bo o tyły i tak dziś raczej się nie obawiam. Goście po odejściu trio Gundogan-Ekici-Schieber bardzo dużo stracili w ofensywie, jak nie wszsytko. Przed sezonem po cichu liczyłem ze spadną i raczej podtrzymuję te słowa ze bedzie im ciezko sie utrzymac. Oprócz Pinoli to defensywe tworzą młodzi chłopcy , może i ambitni ale na pewno nie zdolni do zatrzymania tego co gra Borussia. A Borussia gra nadal to samo jednak ostatnio szybko stracona bramka po wolnym ustawiła przebieg spotkania. Dzis moim zdaniem od poczatku narzucą tempo i spokojnie wygrają.

Otrzymane punkty reputacji: +5
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Hannover 96 - Hertha Berlin
Mocno zaskoczył (pozytywnie) kurs na Hannover, klub Artka Sobiecha (cóż, nasz snajper na razie to może oglądać mecze z wysokości trybun. Jest po kontuzji, a poza tym wątpię, żeby w tym roku przebił się do meczowej osiemnastki). Naprawdę jestem zdziwiony, że bukmacherzy postanowili dać taki kurs. Pewnie ma na to wpływ udział &quot;Czerwonych&quot; w Lidze Europejskiej. W czwartek Hannover mierzył się z Sevillą i o dziwo wygrał 2:1 (obie bramki Janka Schlaudraffa). Niemcy to jednak nie Polska. Tam zespoły są gotowe na walkę na trzech frontach: w lidze, Pucharze Niemiec i europejskich pucharach. Hannover w dwóch kolejkach Bundesligi zanotował sześć punktów. Najpierw rozprawili się z Hoffenheim 2:1, potem na wyjeździe z Nurnberg również 2:1. Dwa gole na swoim koncie ma Norweg z Maroko ( ???? ), czyli Mohammed Abdellaoue, który w ataku występuje ze Schlaudraffem. Cóż, nie chcę się rozwodzić na temat gry Herthy Berlin. Beniaminek ze stolicy dostał od Nurnberg 0:1, a z HSV zremisował 2:2. W mojej ocenie Hertha to drużyna maksymalnie na dziesiąte miejsce. Nic więcej, w przeciwieństwie do Hannoveru, który przecież ma coś do powiedzenia w Niemczech. Stawiam na łatwe zwycięstwo gospodarzy.

Moje propozycje:

Hannover wygra - kurs 2,10 ⛔
Abdellaoue strzeli - kurs 2,40 ⛔
Hertha under 1,5 bramki - kurs 1,44 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
vdv 66

vdv

Użytkownik
Goście nie potrafią stwarzać sytuacji , brakuję pomysłu na grę , w meczu z Hamburgiem strzelili dwie bramki ale to żaden wyczyn przeciwko takiej ekipie
Ten opis nie pasuje do meczu HSV - Hertha. To Berlin był drużyną lepszą i stwarzał więcej sytuacji, jakim cudem nie wygrali, nie wiem.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ten opis nie pasuje do meczu HSV - Hertha. To Berlin był drużyną lepszą i stwarzał więcej sytuacji, jakim cudem nie wygrali, nie wiem.
Hamburg nie jest żadnym punktem odniesienia. Grają po prostu słabo , sam piszesz , że powinni wygrać ale widocznie zabrakło skuteczności w dodatku był to mecz błędów. Jak nie dali rady z rozbitym HSV to z Hannoverem nie mają czego szukać. Takie jest moje zdanie na temat tego spotkania.

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
-

FSV Mainz 05 - Schalke 04
Typ:
1
Kurs:
2,35
Buk:
Unibet
Pierwsze zaplanowane spotkanie 3 kolejki Bundesligi, na moje oko wydaje się również bardzo ciekawe. W jakże odmiennych nastrojach są obie drużyny przystępujące do tejże potyczki. Gospodarze, bardzo ładnie zaczęli rozgrywki o mistrzostwo kraju i dzisiaj moim zdaniem będą chcieli kontynuować tak rozpoczętą passę. Jeśli chodzi o zmagania na europejskiej arenie biało-czerwoni ten punkt sezonu maja już z głowy i nie muszą sobie zaprzątać myśli. Teraz cel jest jeden - dalsze wygrywanie w Bundeslidze, a na razie idzie im to wybornie. Pewna wygrana z Aptekarzami na własnym stadionie, 3 pkt zdobyte na ciężkim terenie we Freiburgu. Teraz kolejny mocny przeciwnik - Schalke, z którym wielokrotnie gospodarzom udawało się wygrywać. Dzisiaj niebiescy przyjeżdżają do Mainz z dużym bólem głowy, bo tak można nazwać sytuację w której znaleźli się piłkarze podopiecznego Rangnicka. Formy z końca ubiegłego sezonu nie widać, kiedy to spuścili lanie wielkiemu Interowi. Obecnie drużyna gra sinusoidalnie, dobre mecze przeplata z przykrymi porażkami. W lidze gładka i wysoka wygrana z Kolonią oraz gładka i wygrana porażka ze Stuttgartem stawia Schalke w niewyraźnym świetle przed dzisiejszą potyczką. Do tego dochodzi wspomniany już wcześniej &quot;ból głowy&quot; w postaci drużyny HJK Helsinki, która jest o krok od wyeliminowania niemieckiej drużyny z rozgrywek pucharowych. Schalke musi się pozbierać na czwartek i ratować sezon w Europie, bo w grze są spore pieniądze. Mam nadzieję, że Schalke ma honor wojownika i powalczy tak jak w spotkaniu ligowym z Kolonią. Na razie, nie widzę jednak w dzisiejszym meczu wielkiej drużyny, która odrodzi się jak Fenix z popiołów. Nie ma co się szarpać i eksploatować na maksa zawodników przed trudnym meczem rewanżowym. Czasu na odrobienie punktów w lidze jest aż nad to, a widmo blamażu na europejskim podwórku zagląda pewnie. W zaistniałej sytuacji, większe szanse na wygraną w spotkaniu 3 kolejki Bundesligi daję gospodarzom, których wyniki wskazują na ustabilizowaną formę. A Schalke? Coś nie może odnaleźć się w spotkaniach wyjazdowych, potencjał jest, bardzo dobrzy zawodnicy też, jednak przepis na sukces na razie nie kompletny. Polecam Mainz po atrakcyjnym kursie​

teddyboys 19

teddyboys

Użytkownik

Hannover 96 - Hertha Berlin

Zespół Hannoveru udanie zainaugurował rozgrywki ligowe.Wygrane kolejno z Hoffenheim , Nuremberg i Sevilla w lidze Europy dobrze rokują przed meczem z beniaminkiem z Berlina.Hertha natomiast w dwóch ligowych meczach zdolała wywlaczyć 1 punkt w wyjazdowym meczu z HSV Hamburg.Według mnie na początku tego sezonu ekipa Hannoveru będzie czymś na wzór drużyny Mainz z poprzedniego sezonu.Kurs 2,10 na Hannover biorę z pocałowaniem ręki i myślę że Berlińczycy nie będą mieli czego dzisiaj szukać na AWD Arena.

[Hannover 96] [2,10]

kha1 40

kha1

Użytkownik
No i wynik Borussii wszedł. Na szczęście. Mam nadzieję, że utrzymają formę. W weekend można na nich stawiać znowu, pewnie &quot;kolej BVB&quot; już ruszyła na całego :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom